Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Ile pkt uzyskales/as?
Opcja nr.1 37 27.01%
Opcja nr.2 13 9.49%
Opcja nr.3 9 6.57%
Opcja nr.4 23 16.79%
Opcja nr.5 9 6.57%
Opcja nr.6 11 8.03%
Opcja nr.7 4 2.92%
Opcja nr.8 5 3.65%
Opcja nr.9 6 4.38%
Opcja nr.10 20 14.60%
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-04-2006, 22:45   #41
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sifu M.S.
@emilok

Dobrze, rozumiem, ja wcale nie potepiam tego co mowisz, i nie twierdzie ze jestes w bledzie, nasze zdanie poprostu sie ruzni, ty znasz moje stanowisko, ja znam twoje. Obaj przyjelismy je do wiadomosci i tyle. Tylko widzisz nalug to nie jest cos latwego do zdefiniowania, dobrze to wiem poniewaz sam jestem uzalezniony od nikotyny, ale sa ruzne inne wydawaloby sie smieszne uzaleznienia, jak od np. czekolady, coli, od sluchania muzyki, czy nawet od pstrykania palcami, co nie zmienia faktu iz sa uzaleznieniami. To przedmioty sa dla czlowieka, nie czlowiek dla przedmiotow, powiedzial mi kiedys pewien calkiem madry profesor, i chyba mial racje.
Gwoli ścisłości to : nałóg, różnica
I jeśli byś tylko wypowiadał swoje zdanie odnośnie mojej wypowiedzi nie pisałbym dalej. Ale Twoja przypowastka o koledze rastafarianinie który rzekomo nie pali, ale pali tylko w weekendy i dodatkowo jak nie przypali to komuś przywali ściśle nawiązuję do mojej sytuacji. Więc proszę Ciebie o bardziej przemyślane posty, ponieważ zaczynasz się gubić w zeznaniach. Taka mała rada na przyszłość.

Cytuj:
Czlowiek sie troche wysili i zrobi test, to ludzie zamiast sie zastanowic nad problemem to jeszcze krytykuja, dobra nich to bedzie konstruktywna krytyka, jaka miala tu nawet miejsce w kilku postach, ale nie krtokie lakoniczne "do bani", albo "glupi test" jak czlowiek dostaje z niego 60pkt, i nie wie za co bo mysli ze tak wyglada normalne ludzkie zycie to sie nie dziwie ze mu sie test podoba, ale ok, ja sie nie obrazam jak ktos swoje flustrace rozladowuje na mnie, jak ktos z powodu swojej slabosci i ulomnosci czuje gniew, ja tylko mowie walczcie z tym!
Brawo za chęci ale ten test Cię przerósł niestety, spójż po prawdzie.

Ostatnio edytowany przez emilok - 24-04-2006 o 22:46.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-04-2006, 22:53   #42
Rogue
Użytkownik Forum

Rogue's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Nerana
Poziom: 8
Skille: low/low
Rogue ma numer GG 5071343
Domyślny

TEN TEST BYŁ W CD-ACTION(numeru nie pamiętam- jak zdobęde to dam jai numer) jest tylko zmieniony temat z KOMPÓW na Tibię. Smuggler podaje numer później że punktacja jest ostro zawyżona i cały test był lekką prowokacją -.-.
Rogue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 00:26   #43
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Wołomin

Stan: Na emeryturze
Domyślny

@emilok

o kumplu jak to powiedziales rastafarmi, mimo iz Jah jego panem nie byl to calkiem konkretna opowiesc, dodatm iz razem z nim sobie przypalalem, ale to nie czas i miejsce ku temu aby o tym mowic.

Podaj mi takze fragment mojego postu w ktorym powiedzialem ze wszystko rozwalal, powiedzialem tylko ze nie mogl zorganizowac sobie czasu i latwo sie denerwowal, ktos zarzucal mi ze test powstal po tym jak naczytalem sie artykulow o tibii, to jednak nie ja o nich wspominam tylko wy, i to niestety widac w twoim przypadku, poniewaz to w tamtym artykule byl opis niepotrzebnej przemocy, ktora w moim poscie zawarta nie byla, bo nie to jest istota tematu.

Jezeli razi cie ze zaczynam mowic do kogos a ciagne temat dalej mowiac w liczbmie mnogiej, to przepraszam, ale jest to calkowicie celowy zabieg, aby zapobiec powtarzajacym sie ciagle pytaniom, jak ma to miejsce w innych tematach. W ten sposob potencjalny pytajacy ma odrazu skierowana odpowiedz do siebie. Jeszcze raz wspominam ze jezeli cie to razi to przepraszam ,ale prosze zarazem o zrozumienie.

Przypominam takze iz wypelnianie testu nie bylo nijak przymuszone, wyniku tez nie trzeba w takim razie akceptowac, i podchodzic do niego w 100% powaznie, poniewaz 1 pkt w ta, albo w tamta nie czyni z nas nalogowcow, granica jest calkiem plynna, a usystematyzowalem ja na tyle na ile moglem.

Edit.

Co do moich literowek, jezeli bedziesz wiecej gral w tibie tez bedziesz takie walil, ja jednak na swoje mam papiery, i musze nad nimi mocno pracowac. Zachecam przy tym do czytania ksiazek a nie siedzienie przed Tibia po 6h dziennie.
Prosze cie takze o to zebys nie czepial sie takich szczegolow, poniewaz do tej pory calkiem przyjemnie mi sie z toba rozmawia ,i obchodzimy sie bez zbednych bluzgow, jednak jezeli zaczniesz sie do mnie przyczepiac, nadrabiajac w ten sposob troche moja lekka zlosliwosc bede zmuszony do wyciagniecia ciezszych argumentow, i takze zuciania miesem. Pamietaj ,jaku Kuba bogu, tak bog kubanczykowi
@Rouge

Tak test na bazie ktorego zrobilem moj byl kiedys w CD-Action, jednak jezeli porownasz oba testy to szybko znajdziesz roznice, mianowicie w formie oceniania, Smuggler ktory byl autorem tamtego testu zawyrzyl mocno punktacje, ja dalem wieksze granice miedzy punktami, na korzysc tych mniej uzaleznionych, w moim tescie takze mozna dostac mniej pkt, niz w jego za calkiem banalene pytania, do ktorych i tak zdarza sie ze widze objekcje. Mam nadzieje ze wyczerpalem ten tema, poniewaz z tamtego testu zaczerpalem tylko idee, sama punktacja, ocena itp. sa jednak moim wytworem.

A Kaczynski to i tak nie jest moj prezydent... ^^

Ostatnio edytowany przez Sifu M.S. - 25-04-2006 o 00:29.
Sifu M.S. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 01:17   #44
Serapis Seledian
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: Zabrze

Profesja: Elite Knight
Gildia: Perdition
Świat: Danubia
Poziom: 72
Skille: 82/79
Domyślny heh

Co do testu od razu widać wzorowanie sie na CDa a punktacji nie pamiętam jaka była - co do testu wynik ani mnie nie zaskoczyl , ani nie przeraził , jak zwykle coś około srodka :>. Ale dziwne ze tyle pkt daja tylko za to ze ktos je przy graniu . Ja odkad mam pc jem często przy nim bo lezy na jednym z 2 biurek w pokoju a rodzinnie nie jadam prawie wcale. Ale to tylko taka refleksja.

Cóż test ciekawy, ale bardziejbym się zastanowił nad rzetelnościa wszystkich publikacji otym jakimi to oszołomami gracze tibi są ... jeszcze troceh i nas w kaftanach zamkną. A tekst na gazecie.pl wymiatał [ " po wyłączeniu pc postać jest bez bronna w grze i może jak ązdy zabić " ] - z całym szacunkiem ... a gdzie napisane ze jest 15 minut na serwie to raz, a dwa gdie napisane ze bez uprzedniego wylogowania tak się dzieje ... może się czepiam ale wielu dorosłych ludzi nie zna isę wcale na pc i tekst " po wylaczeniu " sugeruje każde wyłączenie peceta. Cytat nie jest dokładny otylko przytoczenie sensu wypowiedzi takie +/-.

A problem uzależnienia jest i będzie bo każda gra uzależnia jako gracz Starcrafta [ 6 letni ] stwierdzam ze choć 4 miechy nie gram już to i tak do tego wróce: >. Sęk z ulażnieniem polega na tym że u każdego sie to inaczje objawia - jedni swiata poza pc nie maja, a inni zWyczajnie wolny czas poswiecaja na granie ot co - takie hobby. Jedni maluja figurki do Warhammera , inni sklejaja modele, a ktos gra caly dzien w pilke nozna, no i są maniacy co grają w tibie - trzeba wyluzować... bo nagonka po przyadku z 1 oszołomem to przesada...
Serapis Seledian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 01:51   #45
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sifu M.S.
@Raynold

Sluchaj nie wiem czy tak, nie wiem czy nie ale do ciebie chyba niczego nie pisalem dobra, to po pierwsze. Po drugie nie jestem zadnym specjalista, i nie znam sie jakos konkretnie na psychologii, i na badaniach nad uzaleznieniem, poprostu zrobilem test i ciekawia mnie wyniki, to po drugie. Udzial w tescie nie jest obowiazkowy, nie musisz w nim brac udzialu, nie musisz tu nawet wpadac, mozesz nawet poprosic innego moderatora aby pilnowal godnosci wypowiedzi w znajdujacych sie tu postach, i moj temat omijac z daleka, to po trzecie. A po czwarte, jakiegos poziomu wypowiedzi nalezy sie chyba spodziewac, i to napeno po kims takim jak moderator, rozumiem nie podoba ci sie test, ok, piszesz ze ci sie nie podoba i tyle, ale pamietaj kto mieczem wojuje od miecza ginie, bo wkoncu taka jest twoja opinia na temat tego testu, a moja opinia na temat ciebie jest taka ze "jest do kitu" sytuacja w ktorej tak sie do mnie odnosisz, "niczego nie pokazuje" a przynajmniej dobrego twoja postawa. "Nie zarzucam ci" ze ty jestes do bani, ale akurat twoj post mnie zdenerwowal i odpowiedzialem na takim samym poziomie jak ty.I na tym by byl koniec.
Ojej, człowieku... Każda moje wypowiedź jest wypowiedzią prywatnej osoby, niezależnie od tego, czy jestem Modem czy nie, to nie musisz się czepiać mojej funkcji na tym forum.
Po drugie, nie powiedziałem nic o Tobie, tylko o teście, więc nie rozumiem tego ataku ^.-
Po kolejne, czuję, że musiałem to skomentować i chyba nie zabronisz mi czytania na tym forum wszystkich tematów, jakie mi się podobają i odpowiadania w nich, dopóki nikogo nie obrażam, nie spamuję itd. A nie przypominam sobie, żebym zrobił coś z tych rzeczy.
Nie biorę udziału w teście, tylko oceniam, jak on jest zrobiony. I powtórzę, że jest ułożony fatalnie. I to źle o Tobie świadczy, że krytykę tego, co napisałeś odbierasz jako jakiś osobisty afront.
stary 25-04-2006, 02:38   #46
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Up

Dobrze wiem ze to co piszesz jest twoim prywatnym zdaniem, regulamin panujacy na tym forum przestudiowalem, tak nawiasem mowiac to ty go umiesciles. Widzisz wszystko by bylo wporzdku gdybys uzyl slowa fatalnie, tak jak to mialo miejsce teraz, tylko raz, np. "test jest fatalny" jednak twoj post byl z jakims wywodem w moim kierunku, ze to niby czaje twojej krytyki, i ze test jest do bani, ze pytania sa do kitu i wogole, no jeszcze mi tam tylko brakowalo zebys napisal ze ja tez jesem do bani.

Ze sprawa takiego testu jest calkiem ciezko, poniewaz staja przedemna pytania, jak zakfalifikowac uzaleznienie? czy pkt. do dobra forma? czemu akurat tyle pkt i czlowiek jest uzalezniony, a czemu tyle i nie jest? czy koncentrowac sie na poziomie postaci, ilosci spedzonych godzin, czy na tych niepozornych sprawach, ktorej jednak maja decydujace znaczenie?

W jak widac niektorych szlak trafil po tym jak przeczytali ten test, i ja powiem wam tylko tyle ze nie potepiam, ale dobrze sie stalo ze wiecie o swoim problemie teraz a nie za kilka lat, zamiast marnowac zycie i zdrowie nad jakas ,powiedzmy to sobie szczerze durna gra, bo inaczej nie mozna okreslic czegos z czego nie czerpiemy korzysci, a tylko nam zycie psuje, mozna zajac sie milionami porzytecznych zeczy.

stary 25-04-2006, 08:52   #47
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Proszę Ciebie, ale nalug czy ruznica to jak się takie coś widzi to ...... <ciach>.
I niesądzę, abym Ciebie w jakikolwiek sposób mógł tutaj obrazić, jeśli tak się stało to nieumyślnie.

Ostatnio edytowany przez emilok - 25-04-2006 o 08:53.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 12:04   #48
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
widzisz dysleksja pole na tym ze czlowiek tego nie widzi, bardza czesta zjadam ogonki przy "ą" "ę" zamiast pisac "będę" pisze "bende" czesto zjadam takze koncowki slow, szczegolnie jezeli ostatnia litera jes "y" "i" "a" no i ogolnie samogloski, gdy pisze nie mam pojecia ze cos takiego robie, a gdy juz dany tekst napisze dopiero zauwazam coniektore bledy, i zawsze jak zaczen potem edytowac to znajduje ich coraz wiecej i wiecej i wiecej, dlatego juz daje sobie z tym siana, wiem ze bledow jest duzo, ale wydaje mi sie ze jestem odczytywalny.

stary 25-04-2006, 15:27   #49
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
wiec zalozmy ze wstaje o 10.00, zanim zwleke sie z lozka, zrobie sobie sniadanie, umyje sie, ogarne, zapale papierocha, podrapie sie po... nosie i wogole zanim bede zdadny do zycia, i do jakiejkolwiek prezentacj otoczeniu mija zazwyczaj z godzina. Nie mowie ze macie robic konkretnie to co ja, ale nie wyobrazam sobie zeby ktos w dzien wolny zrywal sie wczesnie rano z lozka, i robil wszystkie poranne czynnosci w 5 minut... chyba ze wie ze zaraz bedzie gral w swoja ukochana gre tibie, i musi szybko wstac bo mu expowisko zamjma (mam was ) I potem miedzy 11.00 a 12.00 jest godzina czasu, ktora ja wykorzystuje na czytanie porannej prasy, planowanie sobotnich wieczornych wojarzy, wlaczenie kompa i sprawdzenie poczty, na ogarniecie pokoju, poniewaz w tygodniu zadko kiedy to robie, czasami pogrzebie przy samochodzie, poniewaz w tygodniu takze zadko kiedy mam czas na najdrobniejszy nawet serwis, mam miliony mozliwosci na zajecie sie przez godzine, i ty takze gdybys tylko chwilke pomyslal znalazlbys tyle samo opcji, niekoniecznie takich jak ja, jednak twoja glowa zaprzatana jest tym ze chcialbys pograc w tibie, i nie widzisz innych mozliwosci.
Dalej nas nie rozumiesz, powiedz mi jaka jest różnia między tym, że np. zagram od 8 - 12 (z podkreśleniem, że wstajemy normalnie, nie dlatego żeby sobie poexpic) a tym że zagram sobie od 14 - 18? Tu i tu spędzam 4 goddziny... zrozum! nie każdy kto gra w Tibie w sobote, jest bliżej nałogu. Jedni po południu nie mają czasu, inni zaś wtedy spotykają się ze znajomymi/dziewczyną. Dosłownie to pytanie jest takie jak: Czy w poniedziałek rano, wchodzisz do Tibi? - a co zrobisz jak po 12 masz szkołe/prace? Może kiedyś pojmiesz o co nam chodzi...

A co do mojego irytowanie Ciebie (łądne słówno co nie? może warto było by się go nauczyć) hmm... możesz mi powiedzieć co jest złego w powiedzeniu własnej opini na dany temat? Lepiej zastanów się nad swoimi odruchami "nerwicznymi" bo jak to będzie się pogłębiać to zabijesz jakiegoś gościa za to że Cię obrazi .
stary 25-04-2006, 16:46   #50
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Onri

Ok no to zalozmy ze masz racje, wpozadku czlowiek nabija na tym punkty, ale jezeli dostaje 70pkt to jezeli dostanie 5 mniej to go w takim razie nie ratuje, rozumiesz? Ja nie rozmumiem czepiania sie do tych wynikow, przeciez jezeli ktos dostaje malo pkt. to mu konkretnie wisi czy ma kilka "bonusowych" czy nie, a jezeli dostaje ich duzo, to nawet te kilka bonusowych nie sprawia roznicy. Co dziwniejsze do tej pory przyczepiaja sie ludzie, ktorzy zekomo dostali malo pkt, chciaz moim zdaniem dostali ich wiecej, a tylko teraz sie z tym ukrywaja i szukaja dziury w calym, to samo moge powiedziec o tobie, i tylko wyrazam swoja opinie, to tak apropo trugiej czesci twojego postu.

Co do mojej zekomej nerwicy, widzisz jestem czlowiekiem impulsywnym, jezeli ty jestes asertywny, to chwala ci za to, ja jednak nie skrywam swoich odczuc, nie kumuluje w sobie niecheci, tylko wyzucam wszystko na raz, aby potem nie chowac urazy, i aby niepotrzebnie nie popadac w dalsze konflikty. Jezeli ktos robi to tak samo jak ja, to chwile miedzy nami zaiskrzy, a potem jest wszystko w porzadku.

A co do moich tlumaczen, to przepraszam, ale dlaczego ja mam wam wszystko tlumaczyc jak idiocie, nie mam czasu i miejsca na to aby odpisywac kazdemu tyle na ile zasluguje, wiec zucam chaslami i ogulnikami, aby tylko naprowadzic kogos na dana mysle, ale jezeli on nie potrafi myslec inaczej anizeli odtwurczo, to juz nie moja wina, ale takiego wlasnie myslenia uczy nas tibiia, ktos ci powie konkretnie krok p kroku jak ma sprawa wygladac, i ty tak robisz, a jak natrafisz na trudnosc to nie potrafisz sobie z nia poradzic. Wroce znowu do punktacji, czemu czepiaja sie wszystcy tych ,ich zdaniem nieistotnych pytan, ktore jednak maja elementarne znaczenie, a nikt nie zastanowi sie nad tymi ludzmi ktorzy w tescie uzyskali 80 i wiecej pkt, przeciez nie mogly ich pograzyc same te "glupie" pytania

I jeszcze jedna sprawa do ciebie Onri, ok obwarowales to granie w sobote przed poludniem w sposob podobny jaki to mialo juz tutaj miejsce, i z toba moge sie zgodzic, w imie zasady twoja racja a moj spokoj, ale ilu ludzi jest takich jak opisales, albo bylo to opisane wyzej ktorzy graja w tibie, i ilu ktorzy takiej sytuacji nie maja. Do tego twoj argument ze nie ma kiedy indziej czasu pograc w tibie, widzisz to jest podswiadomosc, ty nawet nie wiesz ze budzisz sie z nastawieniem ze chcesz w ta tibie gra, ale to robisz. Pozatym tak jak juz wspominalem, tibia to tylko rozrywka, jezeli nie masz na nia czasu, to z niej rezygnujesz, i koniec, jezeli jednak czlowiek jest uzalezniony to nie bedzie rezygnowal, tylko szukal kazdej mozliwej chwili aby w tibie pograc, do tego bedzie sie broni wszystkimi mozliwymi sposobami. Na koniec dodam jeszcze ze tylko winny sie broni, i im wiecej ludzi mi mowi ze nie sa uzaleznieni, bo... i jakies tam argumenty, albo niesprawiedliwie dostali punktybo... i jakies tam argumenty, to ja bardziej sie umacniam w przekonaniu ze wynik jest sprawiedliwy.

stary 25-04-2006, 17:43   #51
verim1990
Guest

Domyślny

nie jest źle ;p
btw troche dziwny ten test
  Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 18:15   #52
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Sifu

Owszem, lecz ja podaje przykłady... lecz nie z mojego życia znam takie osoby, które chętniej sobie grają w gre dla zabicia wolnego czasu rano, bo popołudniu są umówieni... Ale nie na ten temat chce zaczynać swój post.

Masz racje osoby które dostaną 80 pkt czy 75 pkt to nie wielka różniaca, i osobą które dostały tyle punktów trzeba raczej pomóc i współczuć, bo to one mają z tą grą największy problem, stają się jej więźniami i nie widzą po za nią niczego innego. Może Twój test nie ukazuje w profesjonalnie stanu uzależnienia, lecz osoba dostająca np. 80 pkt widzi, jak wiele czasu poświęca Tibi i jak wiele dla niego znaczy. Kto wie... może inni oczów nie potrafią im otworzyć, więc może otworzą sobie je sami czego im serdecznie życze. Kiedyś w sondzie przeprowadzonej na pewnym serwisie... aż +250 osób! odopowiedziało, że Tibia jest ich najlepszym przyjacielem!

Co do tego, że komentuje go w sposób krytyczny, to tylko z powodu tego że taką już mam nature .

Teraz troche do ludzi co pisali, że co ma do nałogu to, "że twierdzą, że inni spędziają więcej czasu nad grami/komputerem" otóż wasza psychika już tak się wyjadła, ze widzicie tylko innych nie patrząc na samych siebie... gracie 12 godzin z myślą "przecież mój kumpel siedzi 14h!", owszem można się sprzeczać lecz jednak taka jest prawda, myśląc, że inni spędzają więcej czasu to jest coś złego... przykład? prosty
Pijesz 4 flaszki i wypalasz 10 paczek papierosów i nie widzisz w tym nic złego, dlaczego?! bo przecież inni palą/piją więcej!

Co do tych co myślą o Tibi przed snem, dobra rozumiem jak się tam kilka razy coś przytrafi i sobie pomyślicie... ale np. co dzień/dwa dni, tochyba lekka przesada, nie macie innych ciekawszych tematów do myślenia przed snem? hmm... ciekawe co by na to wasze dziewczyny, że zamiast myśleć o niej przed snem myślicie o Tibi
stary 25-04-2006, 18:26   #53
nalog
Użytkownik Forum

nalog's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2006

nalog ma numer GG 8298551
Domyślny

To jest przekształcony test z jakiegoś bardzo starego Cd-Action, na uzależnienie od komputera z tego co widzę. W większości pytań podmieniono tylko wyrazy z "komputer" na "tibia". Przepraszam jeżeli dużo osób już to napisało.

Edit: No i to był błąd że napisałem ten post, zanim przeczytałem cały temat. Sorry. Nie wiedziałem że ktoś takie stare numey CDA jeszcze pamięta. Co do testu, to nie rozumiem związku pewnych pytań z Tibią, ale ogółem nie jest zły.

Ostatnio edytowany przez nalog - 25-04-2006 o 18:30.
nalog jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 21:41   #54
Trichondrius
Użytkownik Forum

Trichondrius's Avatar

Data dołączenia: 19 04 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tibia.pl
Profesja: Elder Druid
Gildia: NiMa ?
Świat: Thoria
Poziom: 8??
Skille: 1/1 ;D
Poziom mag.: -1
Trichondrius ma numer GG 9894634
Domyślny

Mam 22pkt bym miał -18 ale 7pkt więcej bo mam 12 lat -,^
Trichondrius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 21:56   #55
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

No nie wierze! Skończyłem grac w Tibie, a uzyskalem opcje nr. 6? 55 pkt. mowiac ściślej. Ech, ten narkotyk ;>
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 22:20   #56
Dudus15
Zbanowany

Dudus15's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006

Imię: majtki
Profesja: Rookstayer
Dudus15 ma numer GG 4474663 Send a message via Skype™ to Dudus15
Domyślny

Stifu , niewymadrzaj sie ... Wiem ze jestes madry , ale forum to nie popisy...
I troche za duzo kłótni ..... Ehhh wez wyluzuj , pojdz na pizze z kolegami czy coś , moze przestaniesz kontynuowac klotnie...
Dudus15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 23:01   #57
hide
Użytkownik Forum

hide's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
Domyślny

Lag...
Post jest niżej...

Ostatnio edytowany przez hide - 25-04-2006 o 23:02.
hide jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 23:01   #58
Pakulas
Użytkownik forum

Pakulas's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Warszawa

Domyślny

Ja natomiast żałuje że tak pózno zacząłem w Tibie grać Przyznam się : troche się wciągnąłem /uzależniłem - już sam niewiem Zamiast się przygotowywać do matury pop#$%!dalam w Tibie !!! i pogorszyłem się w nauce...... Nie ucze się do sprawdzianów, czasem w ogóle nie pójde do szkoły -- to było kiedyś! Teraz jest troche lepiej - bo musze poprawiać klasówki
Pakulas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-04-2006, 23:01   #59
hide
Użytkownik Forum

hide's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
Domyślny

Max do uzyskania - 159
Koniec skali - 80

To tak jakby troche zabrakło... [widze że 80+ ale żeby aż dwa razy więcej?]

Zresztą co sądze o pytaniach i punktacji napisali już Reynold, Emilok i Onori...

Btw. na podstwie czego ustaliłeś kto już jest uzależniony? Jest mało prawdopodobne żebyś cokowiek o tym wiedział [np. studiował psychologie czy cokolwiek się zajmuje uzależnieniami] albo oparł punktacje [zarówno skalę jak i punkty za odpowiedzi] na dowodach naukowych...
Przeczytałeś CDA, test Smugga ci się spodobał i przerobiłeś go trochę na potrzeby Tibii. Jedyny problem to to że wszyscy wiedzą że Smuggler w CDA jest od żartów, a tu nikt cię z tego [przynajmniej do teraz -.-] nie zna.
hide jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 10:44   #60
Sifu M.S.
Użytkownik Forum

Domyślny

@Onri

Widze ze bardzo dobrze wiesz o co mi chodzi, twoje argumenty postawione na przeciwko testowi byly bardzo dobre, ale tylko i wylacznie przy zalozeniu ktore postawiles, jednak jezeli ktos nie ma takiej sytuacji, badz nabija wiecej pkt. przy innych pytaniach to juz twoje argumenty traca znaczenie. Mam nadzieje ze nie chowasz do mnie urazy, jezeli wyprowadzilem cie z rownowagi to przepraszam, ale z takim samym uporem jakim ty atakowales testa, ja go bronilem, jak to mawial Bogus L. w jednym z moich ulubinych fimow: "w imie zasad s...."

@Dudus15

Na luzie to ja mam teraz fure postawiona w garazu, klutni tutaj zadnej mocnej nie bylu, tylko wymiana odmiennych pogladow, a wiadomo ze gdzie sa inne poglady musi troche zaiskrzyc. Zaznaczam jeszcze raz, klotni nie bylo, nie zdenerwowalem sie na nikogo, nikt mnie nie obrazil, ani ja nie mialem zamiaru obrazic nikogo, nichlubnym wyjatkiem jest tu moja sprzeczka z Raynoldem, jadnak w takiej sakali 1-10 obrazujacej jak bardzo potrafie sie na kogos zdenerwowac to bylo jakies 1,5 wiec bylo troche zapasu Pozatym nie wymadrzam sie, jakbym to robil to siedzialbym przed ekranem ze slownikiem poprawnej polszczyzny, terminologi psychologicznej, i iskalbym takimi frazesami ze srednio ogarniety czlowiek, a nawet ja sam do konca nie wiedzialby co pisze.

@hide

Tak test jes na bazie tego z CD-Action, jednak zmienilem punktacje i to znacznie, dajac duzo wiecej pkt do opcji nr: 1,2,3 i 4, na reszte twoich pytan odpowiem na PW, to taki uklon dla Dudusia

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania