Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-06-2006, 12:14   #41
Orshabaall
Zbanowany

Data dołączenia: 11 02 2006

Domyślny

Soldek za 108 przy skilu 51 z luku? Muhahahahahahahaha Nawet na otsie bys za tyle nie trafi wiec wy***dalaja stad noobie -.-

Ostatnio edytowany przez Orshabaall - 26-06-2006 o 12:17.
Orshabaall jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-06-2006, 12:26   #42
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

Ja bym to ujął tak. Hity Knighta niby są mocniejsze ale tylko w teorii Knight znakomicie atakuje ale jako 3 czyli przebijający shielding natomiast dla Paladyna nie robi to większej różnicy. Knight może ma większe hity od Paladyna ale średnia z hitów wychodzi podobna a nawet IMO z lekkim przechyłem w strone Pala bo chyba nikt nie będzie się kłucił że Paladynowi hity wchodzą znacznie częściej niż Knightowi i u Pala są to częściej hity z górnej granicy. Co do tej granicy skilla ktoś tu na forum już mówił że od ~70 nie zmienia się zbytnio dmg ale zmienia się częstotliwość trafień z górnej granicy. No i niewątpliwą zaleta jest atak Paladyna z dystansu bo nawet na niższych lvlach może chodzić na niebzpieczne ale wolne potwory no i Pal ma chyba najłatwiejszy sposób ataku bo tylko zaznaczy wroga i martwi się tylko o Uhanie siebie.

@UP
Troszke przesadził ja na skillu 50 w solda max hita miałem 80 ale załatwiłem ich za mało żeby to był naprawde max hit Ale u Pala naprawde można się czasem zdziwić jakie hity wchodzą.

Ostatnio edytowany przez Nephar - 26-06-2006 o 12:29.
Nephar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2006, 13:55   #43
Orshabaall
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Paladynowi hity wchodzą znacznie częściej niż Knightowi i u Pala są to częściej hity z górnej granicy.
Nieprawda. Knight na 100 lvlu ze skillami 100/100 i stonecutter axem bedzie walil lepiej niz palek na 100 lvlu z dystem 100 i boltami (wieksze hity, czesciej bedzie trafial, duzo wieksze max hit i srednie hity) Zwroc uwage na szczegol ze sca ma 50 ataku a bolt 30 wiec nie ma bata zeby palek lepiej walil.
Cytuj:
Co do tej granicy skilla ktoś tu na forum już mówił że od ~70 nie zmienia się zbytnio dmg ale zmienia się częstotliwość trafień z górnej granicy.
Podczas kazdego awansu w skillu zwieksza sie max dmg przynajmniej o 1 pkt.

Ostatnio edytowany przez Orshabaall - 26-06-2006 o 14:00.
stary 26-06-2006, 14:19   #44
Diabel Marcin
Użytkownik Forum

Diabel Marcin's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Śląsk

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 70+
Domyślny

Ludzie... wezcie se zrobicie palka na 20lvlu i knighta na 20lvlu, zrobcie te same skille i idzcie na godzine do kopalni. Poogladacie sobie kto jak wali. Wrocicie, napiszecie spostrzezenia i temat do zamkniecia. -.-
stary 26-06-2006, 14:26   #45
Orshabaall
Zbanowany

Domyślny

@up
No nie wszystkich zadowala walenie na 20 lvlu wiesz? Wielu watpliwosci to nie rozwieje.
stary 26-06-2006, 14:32   #46
Diabel Marcin
Użytkownik Forum

Diabel Marcin's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Śląsk

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 70+
Domyślny

@up

No to zrobcie na 50...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania