Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-06-2006, 22:51   #41
Wan
Użytkownik forum

Wan's Avatar

Data dołączenia: 24 02 2006

Problem Wurzel

Powiem tak:
ClipSoft to czasami takie NooB-y ze głowa mała!i!i!i!i!i
że sie tak spytam KAJ ROZUM?????
Wan jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-06-2006, 00:43   #42
Pan Jordi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 12 2005
Lokacja: Baranowice

Stan: Niegrający
Świat: Elysia
Pan Jordi ma numer GG 6147066
Domyślny

Wnioskuje o zamknięcie tematu bo już 'odbiegliśmy' od głównego wątku.
stary 18-06-2006, 01:26   #43
Tuhamiid
Użytkownik Forum

Tuhamiid's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Domyślny

@up.

No to od tego jest report bad post. Bo akurat twój post nic nie wniósl do tematu.

@topic
Petycja moze cos dac...ale male szanse sa na to :/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny Pokaż post
wieszok wieszok mnie banuje
więc go w dupe słordem kłuje
Tuhamiid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 16:22   #44
Zami
Użytkownik Forum

Zami's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2003
Lokacja: Trzebinia/Kraków

Imię: Tateos
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Satori
Świat: Antica
Poziom: 72
Skille: 22/29
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Czyli mozna pisac na trade: "Buy 90 day premmy for 120K"? O_0
Nie. Ale co z tego?
stary 18-06-2006, 17:36   #45
Tuhamiid
Użytkownik Forum

Tuhamiid's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Domyślny

Cipsoft i tak bedzie mial z tego kase czy to zostanie sprzedane za gp. itemy albo chu* wi co ;p

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny Pokaż post
wieszok wieszok mnie banuje
więc go w dupe słordem kłuje
Tuhamiid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 18:27   #46
Berry
Użytkownik Forum

Berry's Avatar

Data dołączenia: 12 05 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Valoria
Poziom: 29
Skille: 17/22
Poziom mag.: 30
Domyślny

Współczuje Wurzelowi... 214 lvl to nie lada wyczyn. A tu deleted... Wszystko na co się pracuje można stracic w ułamek sekundki...
Berry jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 18:37   #47
Mithgar XX
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 01 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Mithgar
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zami
Nie. Ale co z tego?
A nie chodzi o to, że jak ktoś kupuje (czyli zamawia) u kogoś pacc za gp, to osoba kupująca i tak wydaje na pacc rl kasę, ale dostaje gp od klienta w Tibii.

?
stary 18-06-2006, 19:48   #48
Eny the Noob
Użytkownik Forum

Eny the Noob's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Domyślny

1. Wurzel nie zasłuzyl na to ale CipSoft to sa matoly. Sa stronniczy jak holera.
2. Up! Chodzi o to zebys Ty (jako klient CipSoftu) nie zarabial na ich pomyslach. Nie wazne ze dostajesz za to gp- gp zawsze mozna sprzedac na Allegro czy gdzies indziej.
3. A co do kupowania Paccow - czy nie mozna tak tego zinterpretowac?
Ktos mi kupuje pacca bo mnie lubi, a ja jestem jego kolega wiec mu "pozyczam pieniadze"?. Moim zdaniem cale TibiaRules powinny pojsc do smieci.

Pytanie do tutorow(ktorzy moze to czytaja):
1. Czy osoba o nicku Kotku powinna zostac znamelockowana?
16:17 James Dark: why u pz camp?
16:17 James Dark: we rape them
...
16:19 Yoshju: james trapped
16:19 Yoshju: died
Eny the Noob jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 20:22   #49
Roman Waleczny
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 02 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Domyślny heh

Troche mi go szkoda bo wiem co to znaczy...
niby on ma durzo wiekszy lvl ale ja tez dostalem deleta 68 Elder Druid za napisanie br noobs :/
Roman Waleczny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2006, 21:14   #50
Zami
Użytkownik Forum

Zami's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
A nie chodzi o to, że jak ktoś kupuje (czyli zamawia) u kogoś pacc za gp, to osoba kupująca i tak wydaje na pacc rl kasę, ale dostaje gp od klienta w Tibii.

?
Tibia Rules mowia, ze nie mozna OGLASZAC takich transakcji. Bana nie dostaje sie za kupowanie lecz za tzw. ADVERTISING.

BTW
Eny, nie. Ten nick jest OK.
stary 19-06-2006, 09:54   #51
siey1984
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 06 2006

Domyślny Moje zdanie

Chociaz nie gram na Antice to jest mi go szkoda ale z drugiej strony moze akórat naprawde uzywal tego boota nigdy sie tego nei dowiemy on sam zna prawde.

Pytanko do tutora: czy moze byc nik Lizon powraca??
siey1984 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2006, 13:17   #52
Samuelos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2005

Domyślny

Temat:

Coz, cala ta akcja z Wurzelem to jego "sprytny" plan walki ze Strinnem i cheaterami. Jak wiemy Strinn jako nowa postac Zu byl huntowany przez prawie cala Antice. Jednak Wurzel jako jego rl mate zaoferowal mu miejsce w Satori i ochrone. Po pewnym czasie Strinn zaczal sie wymakac spod kontroli i gdy stwierdzil ze jest dostatecznie silny przeniosl sie do BD. W pozniejszym czasie jak juz rozpoczela sie wojna zaczal wybijac wszystko i wszystkich dookola w tym DS'ow, wiec Wurzel uniosl sie honorem i postanowil z nim walczyc. Wtedy to pojawil sie ten nieszczesny banner z reklama TibiaNG. Wurzel wlazl na stronke, skopiowal tekst jak uniknac zbanowania i wkleil na tibia.com doskonale wiedzac jak to sie skonczy. W czasie 1 miesiecznego bana mial duzo czasu wiec kupil tego bota i za jego pomoca stworzyl sobie 60 lvl sorca na faccu. Po uplywie bana "pochwalil" sie swoim osiagnieciem, myslac ze wywrze na CiPSofcie jakies wrazenie (pewnie nawet uwagi nie zwrocili ...). Jako, ze ten post byl wbrew Tibia rules automatyczny sytem wlepil mu delete i tym samym jego plan sie wypelnil. Ot cala historia...

Do tych co wiecznie maja do siebie problemy (Phoe~ i spolka):

Smieszni jestescie, non stop jak jest jakis temat dotyczacy Anticy to sie obrazacie. Ze ten niby kupil g helma za rl kase, tamten kupil pacca za platynki. Po prostu nie wiem czy mam sie smiac czy plakac... dorosnijcie bo to juz robi sie smieszne...

Ps. Swoja droga to ciekawe jak zareaguja wielcy sprzymierzency Ds 'ow Sattor i Piomos na zabicie Lejdy Ewy prze SaT ? Umieram z ciekawosci ;] ...

Ostatnio edytowany przez Samuelos - 19-06-2006 o 13:19.
Samuelos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2006, 18:15   #53
Zami
Użytkownik Forum

Zami's Avatar

Domyślny

@up
Co do PS. A czego sie spodziewasz? Chyba nie placzu? ;D
stary 19-06-2006, 18:29   #54
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

@Samuelos

Co do Lejdi Ewy to powiem tylko 1 slowo: Darkness!

@Zami

Jezeli jest zakazane pisanie: "buy pacc", to czemu ma byc legalne go kupowanie "po chichu"? Jezeli to bylo by legalne to, Cip Soft by zrobil safe trade do tego...
To ze w jakiejs ustawie, jest luka prawna nie znaczy ze to sie powinno wykorzystywac, ale ty jestes i tak najmadrzejszy, zawsze wiesz najlepiej.

Napisz moze na forum post ze kupiles pacca za platynki, ciekawe jak na to Cip Soft zareaguje. Najlepiej zeby post nie byl bezsensu napisz tak: Kupilem niedawno od xxx pacca na 3 miechy za 120K, sadze ze cena za pacca powinna ulec obnizeniu(za 19,95 na 15 Euro) poniewaz 120K to jest stanowczo za duzo.
stary 19-06-2006, 18:35   #55
BOtter
Użytkownik Forum

BOtter's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Kętrzyn

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Samuelos
Temat:

Coz, cala ta akcja z Wurzelem to jego "sprytny" plan walki ze Strinnem i cheaterami. Jak wiemy Strinn jako nowa postac Zu byl huntowany przez prawie cala Antice. Jednak Wurzel jako jego rl mate zaoferowal mu miejsce w Satori i ochrone. Po pewnym czasie Strinn zaczal sie wymakac spod kontroli i gdy stwierdzil ze jest dostatecznie silny przeniosl sie do BD. W pozniejszym czasie jak juz rozpoczela sie wojna zaczal wybijac wszystko i wszystkich dookola w tym DS'ow, wiec Wurzel uniosl sie honorem i postanowil z nim walczyc. Wtedy to pojawil sie ten nieszczesny banner z reklama TibiaNG. Wurzel wlazl na stronke, skopiowal tekst jak uniknac zbanowania i wkleil na tibia.com doskonale wiedzac jak to sie skonczy. W czasie 1 miesiecznego bana mial duzo czasu wiec kupil tego bota i za jego pomoca stworzyl sobie 60 lvl sorca na faccu. Po uplywie bana "pochwalil" sie swoim osiagnieciem, myslac ze wywrze na CiPSofcie jakies wrazenie (pewnie nawet uwagi nie zwrocili ...). Jako, ze ten post byl wbrew Tibia rules automatyczny sytem wlepil mu delete i tym samym jego plan sie wypelnil. Ot cala historia...

Do tych co wiecznie maja do siebie problemy (Phoe~ i spolka):

Smieszni jestescie, non stop jak jest jakis temat dotyczacy Anticy to sie obrazacie. Ze ten niby kupil g helma za rl kase, tamten kupil pacca za platynki. Po prostu nie wiem czy mam sie smiac czy plakac... dorosnijcie bo to juz robi sie smieszne...

Ps. Swoja droga to ciekawe jak zareaguja wielcy sprzymierzency Ds 'ow Sattor i Piomos na zabicie Lejdy Ewy prze SaT ? Umieram z ciekawosci ;] ...
Hah to jak to
Mnie to cieszy, że góóóówno im zrobią

HEJKA XDDD
j****e Misie Bimbrownisie Okradly mnie z:bohy,crown helmet,beholder shield,plate legi golden backpack niewierzcie im na chrzcie jak zrobicie 2 zadania to was wezma do podziemi bez eq i spuszcza na was potwory ja dedlem i wzieli mi wszystko niewierzcie tym pedalom
pozdrowienia

Ostatnio edytowany przez BOtter - 19-06-2006 o 18:38.
BOtter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2006, 21:08   #56
Orneryboy
Użytkownik forum

Orneryboy's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Gildia: elamshin
Świat: Danubia
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
Orneryboy ma numer GG 1569786
Domyślny

@Phoelerius

Skoro dalej sie upierasz, przeczytaj prosze ten temat na forum tibia.com

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1227706

Czarno na bialym jest napisane, ze mozna "kupic" od zaufanego gracza pacc za gps. Poniewaz on robi dla ciebie payment, ty mu w ramach zadoscuczynienia dajesz gps.

Jednakze, reklamowanie tego na trade chacie, w grze, czy na forum jest calkowicie zabronione. Dlatego Zami nie moze napisac, ze kupil pacc od tego i tego za tyle i tyle, bo to juz zakrawa na reklame. Dziekuje i pa.
Orneryboy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2006, 22:38   #57
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orneryboy
@Phoelerius

Skoro dalej sie upierasz, przeczytaj prosze ten temat na forum tibia.com

http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1227706

Czarno na bialym jest napisane, ze mozna "kupic" od zaufanego gracza pacc za gps. Poniewaz on robi dla ciebie payment, ty mu w ramach zadoscuczynienia dajesz gps.

Jednakze, reklamowanie tego na trade chacie, w grze, czy na forum jest calkowicie zabronione. Dlatego Zami nie moze napisac, ze kupil pacc od tego i tego za tyle i tyle, bo to juz zakrawa na reklame. Dziekuje i pa.
Albo ta gra staje sie coraz glupsza, albo ona juz taka byla tylko ja tego nie widzialem kiedys...<rolleyes>

Tak czy inaczej takie dawanie paccow jest dla mnie lamaniem jednak tego nieszczesliwego Tibia Rules... przeciez to, to samo jak bym sprzedal kase na allegro/ebay, a potem kupil pacca za ta kase... no ale przeciez on mi dale tego pacca za darmo!<g>
Niedlugo boty beda pewnie legalne tez, bo Cip Soft stwierdzi po co to ma byc nie legalne jak i tak kazdy je uzywa. Przynajmniej jak bot bedzie do sciagniecia na tibia.com mniej ludzi bedzie padalo ofiara "Tibijskich hakerow". xDDD

Ostatnio edytowany przez Phoelerius - 19-06-2006 o 22:41.
Phoelerius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2006, 01:35   #58
Orneryboy
Użytkownik forum

Orneryboy's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Gildia: elamshin
Świat: Danubia
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
Orneryboy ma numer GG 1569786
Domyślny

Coz, Gm wyraznie napisal, ze to nie jest illegal ale nie jest tez supported way. Ani highly recommended. Poniewaz istnieje ryzyko oszustwa. Identycznie sprawa sie ma z trade'ami stuffu pomiedzy swiatami. Sprzedawanie acc za rl kase to juz lamanie zasad.
Z twojego postu wynika, ze sprzedawanie itemow za rl kase nie rozni sie zbytnio od kupowania pacc za gps. Niby masz troche racji. Ale przedstawiajac to w innym swietle, wyglada to tak: jezeli ktos daje troche gps znajomemu - ktory ma nota bene dol finansowy - by w zamian dostac prezent w charakterze pacc, jest to czyn w gruncie rzeczy nieszkodliwy. A przypominam, ze nie kazdy moze sobie na niego pozwolic, a przeciez chce korzystac zdobrodziejstw pacc. Mamy mu tego zabronic, tylko dlatego, ze nie ma prawdziwych pieniedzy? Hmmm osobiscie uwazam, ze nie. Ale osoba notorycznie kupujaca rzeczy na aukcjach internetowych, uprawia czyste lamerstwo. Btw psuje sobie tylko zabawe. Pozdro.
Orneryboy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-06-2006, 15:53   #59
Samuelos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2005

Domyślny

@Temat
Wurzel dal deleta ... :| mozna powiedziec, ze skonczyla sie pewna epoka na Antice...

@Phoe~
Cos ty sie tak tego pacca uczepil ? Przeciez w mercach jest nawet kolo co sprzedaje pacce za gp i to glownie kumplom z mercow, czy teraz Alliance. Tak bylo jest i bedzie...
Samuelos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-06-2006, 02:51   #60
notop
Użytkownik Forum

notop's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2003
Lokacja: saturn

Stan: Początkujący
Imię: sua mea
Profesja: Elder Druid
Świat: arcania
Poziom: 188
Skille: 21/27
Poziom mag.: 79
notop ma numer GG 771065
Domyślny

najglosniej beczy krowa dajaca najmniej mleka

jak dostal bana znaczy urzywal a znam takich ludzi ktorzy sie zaprzysiegali na wszystko ze nieurzywaja ani mc ani lighthackow a po update pisali mi"notop mc plx"
========================================
Ludzie tworza potwory.A potwory maja w naturze niszczyc swych tworcow
notop jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania