Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-06-2006, 22:33   #41
Targean
Użytkownik Forum

Targean's Avatar

Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Mysłowice

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 87
Targean ma numer GG 5066035
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Praktikerman
Dlaczego gracze z PACC? A będą jakieś tereny nie dla PACC?
Dlaczego pacc, dlaczego pacc, dlaczego pacc... -_-
Nurtują mnie te pytania.

Tibia ma dofinansowania z PACC'a, dzięki czemu mogą pozwolić na nowe servery, nowe łącza i nowe tereny dla nas. PACC przyczynia się do rozwoju tibii, dlatego większość rzeczy z update idzie właśnie do nich, w podziękowaniu za dofinansowanie...
Takie moje zdanie.

ps. czekam aż będzie up =) zakupie jeden z tych domków ;].
Targean jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-06-2006, 22:53   #42
Geralt ze Spychowa
Użytkownik Forum

Geralt ze Spychowa's Avatar

Data dołączenia: 08 05 2005
Lokacja: War Saw

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 49
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

zastanawiam sie nad paccem, w prawdzie ten update nie bedzie mial kolosalnego wplywu na decyzje, ale troszke zawiedziony jestem

A co do map....

odebralo mi mowe

Gratulacje! fenomenalne xD

http://www.jkd-warszawa.pl/
Geralt ze Spychowa jest offline  
stary 21-06-2006, 23:19   #43
Kumulus
Zbanowany

Data dołączenia: 24 11 2004
Lokacja: Płock

Stan: Na Emeryturze
Świat: Furora
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
Kumulus ma numer GG 3105321
Domyślny

jak juz ludzie wczesniej wspominali: bedzie do dupy jak tiquanda, wprowadza znowu jakies utrudnienia, a nooby przez nastepny miesiac beda spamowaly czemu to wszystko jest dla pacc a nie facc hahahaha
Kumulus jest offline  
stary 21-06-2006, 23:35   #44
Magnus Arthur
Zbanowany

Magnus Arthur's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2006
Lokacja: Maze of Lost Souls

Świat: Danera
Poziom: 75
Skille: 16/28
Poziom mag.: 75
Domyślny

Mysle, ze CipSoft czyms nas zaskoczy ...
Magnus Arthur jest offline  
stary 21-06-2006, 23:41   #45
Wald_Kerius
eX Moderator

Wald_Kerius's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2

Profesja: Royal Paladin
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kumulus
jak juz ludzie wczesniej wspominali: bedzie do dupy jak tiquanda
Sorry ale Tiqanda nie jest wcale tam gdzie myślisz. Pomysł z Tiqandą był extra i wypalil w 100%. Był to jeden z lepszych up-date. Miejmy nadzieję, że CIPsoft pójdzie za ciosem i zrobi kolejny, bardzo dobry up-date. Znając zachowanie panów z CIPsoftu będą oni wypuszczać kolejne teasery w taki sposób aby przeciętny gracz miał jak najwięcej wątpliwości. Oni już tak mają, że robią wszystko aby jak najwięcej zamieszać w głowach tibijczyków. Ostatecznie wychodzi wszystko odwrotnie niż tak jak ludzie myśleli.

Nowa strona o Tibii w profesjonalnym wydaniu

Mój temat ze zdjęciami

Pacc Secura - 400k. Wiadomość do Wald Kerius - Secura/Ankrahmun (list).
Wald_Kerius jest offline  
stary 21-06-2006, 23:48   #46
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Czy w newsie ma byc SS? Bo ja nie widze fotki o.-'
Stożek jest offline  
stary 22-06-2006, 00:07   #47
Konig Ludwik Dunkel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 05 2006
Lokacja: Łódź

Stan: Aktywny gracz
Imię: Psychopata
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 101
Konig Ludwik Dunkel ma numer GG 7894889
Domyślny

Yeah, wkoncu cos nowego na Tibii jush mi się zaczynało nudzic. Niemoge się doczekać
Konig Ludwik Dunkel jest offline  
stary 22-06-2006, 01:05   #48
upki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 03 2005
Lokacja: Chorzów

Profesja: Druid
Gildia: Hail Gru
Świat: Furora
Poziom: ++
Skille: ++
Poziom mag.: ++
Szczęśliwy Brawo

Muszę pochwalić cały zespół tibia.pl brawo nareszcie cośrobicie widzę że ta strona zmierza w bardzo dobrym kierunku... mama nadzieje że tak się utrzymacia i adminowia na tibia.pl będą mieli co robić... a co do update to mam nadzieje że sięzabardzo nie rozczaruję... to by było na tyle
stary 22-06-2006, 01:42   #49
nepton
Użytkownik Forum

nepton's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006

Świat: Guardia
Poziom: 165
Domyślny F/Pacc

Tak czytam i czytam i myśle, że nie ma co narzekać. No oczywiście Pacce dostaną furę dobrej zabawy, ale facce też na pewno coś dostaną Już pomijając jakieś zmiany w engine gry i ulepszenia dla profesji, (no, nawet może jakiś nowy fajny outfit dla facc ), to na pewno na terenie dla facców wyrośnie jakaś nowa katedra, albo np. nowy łańcuch górski (tyle wolnego miejsca koło OF ). Będzie też więcej napadów na miasta jak mówiono... a może Paccowe potworki będą napadać Faccowe miasta w celach promocyjnych?
Ponadto myślę, że CipSoft będzie nadal starał się trzymać expowiska dla pacc i facc we względnym balansie... no bo jakby nie patrzeć faccowe tereny, choc przeludnione, są jednak bardzo atrakcyjne także dla pacców... Demona, dwarf mines, Hellgate, Mintwalin, PoH, OF, dragi, elfy, Gfostland...
Więc facce, nie marwcie się CipSoft o was nie zapomni Bo kto przecież kupuje te Pacce jak nie wy?

Martwi mnie jednak inna rzecz...
Tiquanda update - fajny, teraz tak mówimy , ale tak naprawde dopiero ostatni zimowy update pchnął w Tiquande życie: zwiększono exp za większość potworków, poprawiono loot, odsunięto respy bardziej niebezpiecznych potworków dalej od Port Hope żeby zachęcić ludzi do zwiedzania terenów, dodano 2 duże questy żeby ludzie się jakoś Tiquandą zainteresowali... No i jest: Port Hope już nie stoi puste (np. na moim świecie przez pierwsze 4 miechy Port Hope miało 6 inhabitants) a ludzie chętniej expią w dżungli (można nawet powiedzieć że ostatnio robi sie tłok).
No ale na początku po zeszłym letnim Update... nie myśle, żeby chęć mieszkania w Port Hope skłoniła do kupienia choćby 20 Pacców... dlaczego? Jakaś taka ksenofobia... ludzie nie znali to się nie wybierali do dżungli
I myślę, że te wszystkie zapowiedzi, potem pewnie test server (a może kilka), mają prowadzić do tego, żeby wszyscy polubili, ale i dobrze poznali nowe tereny. No więc, zanim przyjdzie nowy update, każdy już będzie znał na pamięć nowe tereny, będzie miał upatrzone miejsca, w necie już będą czekać na nas gotowe taktyki na nowe potwory, loot, exp/h, co gdzie sprzedać, co sie opłaca i jakie są niebezpieczeństwa, a na kilka dni po update wybuchnie wojna o domki w Libery Bay i pewnie pojawią się opisy wszystkich questów... i co?? Zero zabawy z odkrywaniem nowych terenów, potworków, lootów quesów!!! ...no może te napady na miasta zostaną nam jakimś pocieszeniem... ale myślę, że CipSoft idąc za głosem komerchy zepsuje dużo zabawy... ;/
FIN
nepton jest offline  
stary 22-06-2006, 01:57   #50
Baniaq
Użytkownik forum

Baniaq's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: RONOWO

Stan: Zbanowany
Imię: Baniaq
Gildia: Always Loyal
Świat: Galana
Poziom: 62
Skille: 80/80
Poziom mag.: 6
Baniaq ma numer GG 6320377
Dumny :d

własnie jedynym problemem zwionzanym z update som ich puźne rozpoczęcia w tamtym roku przesunęło sie troche a w sierpniu... no cuż pożyjemy zobaczymy co nowgo będzie mam nadzieje ze duzo osób zwolni niektóre expowiska bo na galanie tesh trudno zarezerwowac kolejke na mt czy na 1 z kopalni a na tombach także ciąle zajęte
Baniaq jest offline  
stary 22-06-2006, 08:02   #51
Totalizator the Wizzard
Użytkownik Forum

Totalizator the Wizzard's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2006

Stan: Aktywny gracz
Świat: Xantera
Poziom: 61
Poziom mag.: 54
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nepton
Tak czytam i czytam i myśle, że nie ma co narzekać. No oczywiście Pacce dostaną furę dobrej zabawy, ale facce też na pewno coś dostaną Już pomijając jakieś zmiany w engine gry i ulepszenia dla profesji, (no, nawet może jakiś nowy fajny outfit dla facc ), to na pewno na terenie dla facców wyrośnie jakaś nowa katedra, albo np. nowy łańcuch górski (tyle wolnego miejsca koło OF ). Będzie też więcej napadów na miasta jak mówiono... a może Paccowe potworki będą napadać Faccowe miasta w celach promocyjnych?
Ponadto myślę, że CipSoft będzie nadal starał się trzymać expowiska dla pacc i facc we względnym balansie... no bo jakby nie patrzeć faccowe tereny, choc przeludnione, są jednak bardzo atrakcyjne także dla pacców... Demona, dwarf mines, Hellgate, Mintwalin, PoH, OF, dragi, elfy, Gfostland...
Więc facce, nie marwcie się CipSoft o was nie zapomni Bo kto przecież kupuje te Pacce jak nie wy?

Martwi mnie jednak inna rzecz...
Tiquanda update - fajny, teraz tak mówimy , ale tak naprawde dopiero ostatni zimowy update pchnął w Tiquande życie: zwiększono exp za większość potworków, poprawiono loot, odsunięto respy bardziej niebezpiecznych potworków dalej od Port Hope żeby zachęcić ludzi do zwiedzania terenów, dodano 2 duże questy żeby ludzie się jakoś Tiquandą zainteresowali... No i jest: Port Hope już nie stoi puste (np. na moim świecie przez pierwsze 4 miechy Port Hope miało 6 inhabitants) a ludzie chętniej expią w dżungli (można nawet powiedzieć że ostatnio robi sie tłok).
No ale na początku po zeszłym letnim Update... nie myśle, żeby chęć mieszkania w Port Hope skłoniła do kupienia choćby 20 Pacców... dlaczego? Jakaś taka ksenofobia... ludzie nie znali to się nie wybierali do dżungli
I myślę, że te wszystkie zapowiedzi, potem pewnie test server (a może kilka), mają prowadzić do tego, żeby wszyscy polubili, ale i dobrze poznali nowe tereny. No więc, zanim przyjdzie nowy update, każdy już będzie znał na pamięć nowe tereny, będzie miał upatrzone miejsca, w necie już będą czekać na nas gotowe taktyki na nowe potwory, loot, exp/h, co gdzie sprzedać, co sie opłaca i jakie są niebezpieczeństwa, a na kilka dni po update wybuchnie wojna o domki w Libery Bay i pewnie pojawią się opisy wszystkich questów... i co?? Zero zabawy z odkrywaniem nowych terenów, potworków, lootów quesów!!! ...no może te napady na miasta zostaną nam jakimś pocieszeniem... ale myślę, że CipSoft idąc za głosem komerchy zepsuje dużo zabawy... ;/
FIN
Na moim serwerze z początku ruch był duży ale większość osób zorientowało się prędko że o exp tam trudno a o ded łatwo. Zgadzam się że teraz jest dużo lepiej, sorc na moim lvlu może solować banutę byle miał gfb
Totalizator the Wizzard jest offline  
stary 22-06-2006, 08:43   #52
SlaYdh
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 06 2005
Lokacja: kraków

Świat: Aurea
Domyślny

A czy wiadomo cos o nowych serwerach?
SlaYdh jest offline  
stary 22-06-2006, 08:51   #53
Wielki Mancyz
Użytkownik Forum

Wielki Mancyz's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin

Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
Wielki Mancyz ma numer GG 5000147
Domyślny

No uptade sie zanosi na fajny mam nadzieje że go zrobią przed 27 czy tam 28 sierpnia bo wtedy end pacca ;P ale teraz sie ludzie żucą tam na te domki jak na harmoni sobie śpiewają za 40 sqm 130k to tam za 40 sqm pewnie przekroczą wszelkie granice

@ Edit mam nadzieje że będzie to bardziej opłacalny teren niż tiquanda np coś jak ankrahmun z tombami scarabkami dragami itp itd ;]

życie jest jakie jest i trzeba sobie radzić

Ostatnio edytowany przez Wielki Mancyz - 22-06-2006 o 08:55.
Wielki Mancyz jest offline  
stary 22-06-2006, 11:31   #54
Speed-devil
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 02 2006

Problem

Moim zdaniem Clipy nie lecą w kulki, poprostu są tam sami idioci...
a konkretnie, skoro clip soft to mala firma o nieregularnych ale stałych dochodach mogli by wnieść wniosek o dotacje z uni europejskiej, mają dziesiątki a nawet setki tysięcy klijętów i jakąś dotacje na utrzymanie serwów by dostali i cana pacc była by tylko dla nich...
3 Euro - 3 miesiące
6 Euro - 6 Miesięcy
12 euro- 12 miesięcy

Jakby pomyśleli to by więcej zarobili dla siebie... bo 20zł to już chyba każdy moze dac raz na 3 miesiace... poprostu clip to niedorozwinięci umysłowo i sprytowo ludzie...
Speed-devil jest offline  
stary 22-06-2006, 12:30   #55
Garino Ardielowan
Użytkownik Forum

Garino Ardielowan's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2006

Garino Ardielowan ma numer GG 4269790
Domyślny

A co to takiego clip soft?
stary 22-06-2006, 12:34   #56
Nephar
Użytkownik Forum

Nephar's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006

Domyślny

@Speed-devil
Sory ale nie widze tu więcej idiotów prócz ciebie
1. Kto to jest Clip bo nie słyszałem
2. Tak tak mała firma obsługująca setki tysięcy klientów
3. nieregularne ale stałe dochody n/c
4. Unia Europejska napewno nie ma na co wydawać pieniędzy tylko na jakieś gry.
5. Jeśli cena PACCa byłaby bardzo mała prawie wszyscy kupowali by PACC więc teraźniejsi PACCowcy mieliby po expieniu bo wszystko będzie zajęte i jedyne kożyści z PACCA to będą czary/regeneracja i bardzo dużo ludzi na pewno opuściłoby Tibię.

@Topic
Fajnie by było gdyby na tych wyspach daliby coś silniejszego a nie jakichś piratów pokroju rota. Dobrze by było też żeby CipSoft przemyślał to co zrobił z paladynami i albo znów zrobił nie łamiące się bronie albo zmniejszył procent na ich złamanie bo teraz Paladyn który nie dawno zaczął grać nigdy nie zdobędzie jakichś sensownych skilli jeśli nie ma tego kolegi sorca/druta. Ktoś tam wspominał o Knighcie nie wiem co wam się nie podoba. Co prawda trening jest męczący ale wystarczy łaźić od potwora do potwora i zadawać blood hity co te 30 sek. Jedyne co dałbym Knightowi to Exure Gran bo naprawde niedorzecznością jest żeby ten który ma najwięcej życia jeśli nie ma UHów/IHów nie mógł się w miare szybko wyleczyć.
Nephar jest offline  
stary 22-06-2006, 21:39   #57
Qird
Użytkownik forum

Qird's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2005
Lokacja: Iława

Profesja: Sorcerer
Świat: Samera
Qird ma numer GG 4270612
Domyślny

Hmm... czytam i czytam...

1. Jak by nie było Polska to biedny kraj, dlatego większość narzeka na to, że update są kierowane dla PACC - ale właśnie dlatego to się nazywa PREMIUM account, żeby było lepiej niż na facc, nie może być przecież gorzej na czymś za co się płaci -.^

2. Do tiquandy ludzie podeszli z dystansem, bo jak to zwykle bywa, ludzie się boją tego czego nie znają...

3. Jeżeli komuś nie podobają się poczynania CIP Soft'u to niech stworzy włąsną grę i wtedy robi co mu się podoba, a nie narzeka i marudzi.

4. CIP Soft nie utrudnia gry tylko stara się przeszkodzić nieuczciwym graczom, nikt pewnie nie chciałby, żeby własną grę 'obchodzono' sposobami...

Pomyślcie troche jak ludzie, postawcie się na miejscu CIPek

~~~~~~~~~~~~~~~~

Cytuj:
Fajnie by było gdyby na tych wyspach daliby coś silniejszego a nie jakichś piratów pokroju rota. Dobrze by było też żeby CipSoft przemyślał to co zrobił z paladynami i albo znów zrobił nie łamiące się bronie albo zmniejszył procent na ich złamanie bo teraz Paladyn który nie dawno zaczął grać nigdy nie zdobędzie jakichś sensownych skilli jeśli nie ma tego kolegi sorca/druta. Ktoś tam wspominał o Knighcie nie wiem co wam się nie podoba. Co prawda trening jest męczący ale wystarczy łaźić od potwora do potwora i zadawać blood hity co te 30 sek. Jedyne co dałbym Knightowi to Exure Gran bo naprawde niedorzecznością jest żeby ten który ma najwięcej życia jeśli nie ma UHów/IHów nie mógł się w miare szybko wyleczyć.
Zgadzam się w 100% co do palów i knightów, szczerze mówiąc knight nie ma źle - nie płaci za exp, a jeszcze ściąga kase za blokowanie. Natrenować skille wcale nie jest trudno, tylko jest to czasochłonne.

~~~~~~~~~~~~~~~~
Do zobaczenia po drugiej stronie lustra.

Ostatnio edytowany przez Qird - 22-06-2006 o 21:47.
Qird jest offline  
stary 22-06-2006, 23:06   #58
Tahrus
Zbanowany

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Przechlewo

Domyślny

Zapowiada się fajnie ale...

Cena za paca by mogła być mniejsza chociaz ote 30 zł to i tak by sie Cip softowi zwrócilo bo więcej osób by kupywało.
Tahrus jest offline  
stary 23-06-2006, 01:08   #59
poszukiwacz przygód
Użytkownik Forum

poszukiwacz przygód's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: KOLEJORZ TEAM

Gildia: --||--||--
Świat: Danera
Poziom: xX
Skille: Sorcem?
Poziom mag.: xX
Domyślny

A ja wam powiem tak... wiecej pacc - wiecej mapek dla facc wiecej facc - mniej dla facc wiecej dla pacc.. a po drugie sie niepodoba nie grac... nikt was nie zmusza... ale sie zawiodlem mam nadzieje ze te utfity wprowadza fakt "TIBIA TO NIE WSZYSTKO" zagrajcie sobie na OTS'ach jak nie pasi rl tibia...
poszukiwacz przygód jest offline  
stary 23-06-2006, 07:34   #60
Misterio
Użytkownik Forum

Misterio's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Imię: Elvinuz
Gildia: Husaria
Misterio ma numer GG Napisz na pm
Domyślny

Jak zwykle te wielkie mózgi z Cipsoftu nie maja skad wziazc nazwy dla tej wysepki "Liberty City" to dzielnica w Miami -.-' no i oraz miasto w GTA Vice City. Wielkie mi to rzeczy wymyslec nazwe miasta -.-
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez speed-devil
3 Euro - 3 miesiące
6 Euro - 6 Miesięcy
12 euro- 12 miesięcy

Jakby pomyśleli to by więcej zarobili dla siebie... bo 20zł to już chyba każdy moze dac raz na 3 miesiace... poprostu clip to niedorozwinięci umysłowo i sprytowo ludzie...
TO Ja juz bym szybciej expil na facc'u bo by tyle ludzi biegalo ze szok -.-'. Pomysl 12zl za 3 miesiace przeciez to jest jakies paranormalne ; o

Ostatnio edytowany przez Misterio - 23-06-2006 o 07:38.
Misterio jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania