|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Sign me in.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @eerion
chyba poczułam się pominięta ![]() @topic odnośnie Pixik'a to tak samo jakby zwykły film nazwać bajką lub książkę ludzie, którzy nie mają większego pojęcia na jakiś temat lubią się często wypowiadać i zdaje się im, że mają rację, choć tylko powierzchownie coś liznęli ^^ ale ale... może te 'bajki' to po prostu prowokacja? :> nie dajcie się zwieść! ![]() on może dążyć do spamu i zamknięcia topika! ![]() co do kawaii - jeśli artykuły powstały przy udziale osób zapoznanych z jakąś serią, to były dobre... innym razem totalnie sprzeczne z rzeczywistością i stronnicze ![]() w ten sposób przegapiłam pierwszy odcinek mojej ulubionej serii ![]() całe szczęście, że serie były powtarzane w tv parę razy.. choć szkoda, że na nasz rynek swego czasu wpadały rzeczy poddane kilkudziesięciu cenzurom i obrzydliwej obróbce dźwięku - oppeningi, endingi i dubbing :/ teraz jest całe szczęście nieco lepiej ![]() ale hmn.. to raczej rozważania do waszego działu ![]() ![]() d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zbanowany
|
![]() jest duzo filmow ktore nazywam bajkami:matrix,batman i inne.Pozatym żartowałem,ale jak wiadomo nie wszyscy mogą żartować;d
ps.Dragon Ball to też manga albo anime czy coś podobnego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Pixik - jeżeli żartowałeś to niestety nikt w twoim żarcie nie wykrył niczego co by mogło nas do tego naprowadzić
![]() Drabon Ball jako manga (na wasz - komiks xD) lub anime (czyli to co w TV można zobaczyć ;P) @Taube: Dlatego że powiedziałaś tyle na ten temat że nie miałem co dodawać ![]() Nie przejmuj się nie spamujesz. Piszesz ciekawie, czyta się ciekawie, czemu chcesz przestać? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @eerion
a ty to czasem się nie podlizujesz ![]() czemu chcę przestać..? bo jak się rozgadam, to zacznę rozwijać dziesięć wątków i powstanie totalny spam ![]() @topic no bo sporo osób wie, że anime to dzieli się na anime i komerchę ;P czyli - coś do obejrzenia i coś do reklamy komercha ma za zadanie głównie rozreklamować jakiś produkt niż zwrócić na siebie jakąś większą uwagę i dociera do najszerszego i płytkiego grona odbiorców.. szkoda tylko, że tyle osób uważa, że wszystko co anime to komercha i przeznaczone dla owej szarej masy :/ nawet niektóre kultowe serie zawierają sporo tego.. a spora ilość właśnie przez komerchę podupadła.. czy muszę tu wymieniać? (wszak Dragon Ball, Naruto, Bleach - to są najbardziej znane w Polsce serie, które stały się komerchą, lecz się nią nie narodziły) niektórzy zaciekle bronią m&a, lecz należy wziąć pod uwagę, że anime to też czasem kicz - tak więc popadanie w którąś ze skrajności jest złeee ![]() ![]() tak więc jak anime porusza nawet te 'dorosłe' kwestie, to nikt nie zaprzeczy, że są takie, które robią papkę z mózgu ![]() ![]() hmn.. zrobię mały konkurs – vel test ![]() kto go wygra dostanie ode mnie notkę ![]() a jakie jest założenie? dwa słowa: Saint Seiya i zobaczymy, kto napisze z głowy, z własnej pamięci – bo fałsz łatwo rozpoznać ![]() kto się pisze? ^^ d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Stan: Na Emeryturze
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() Już wysłałem podanie (nigdy nie byłem dobry w pisaniu takowych). Mam nadzieję, że zostanę pozytywnie rozpatrzony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Up:
Muszę stanać w obronie bleacha. Anime to nie wrzuciło fillerów (komerchy) byleby były. Czytam magę, oglądam anime i anieme zbyt szybko zbliżało się do mangi - a przegonienie jej jest niemożliwe. Dodatkowo widze że filler ten próbuje zmodyfikować niektórze rzeczy z mangi i podpasować pod siebie ![]() No i ostatnia rzecz - mozna zauważyć, że w przeciwieństwie do naruto twórcy fillerów od Bleacha się przykładają - nie ma aż tak koszmarnych sytuacji i spadku jakości. Ja wiem że w anime może być kicz, ale szczerze wbrew temu co mówi spora liczba osób? Nawet pokemony nie są kiczem. Pokemony, itd. są to czyste dzieła do młodszego odbiorcy. Kolorowe, dość monotonne, mało atrakcyjne i często niedopracowane - ale są idealne dla młodego odbiorcy. Ale kciz jako kicz też się trafia xD To jest oczywiste Cytuj:
ja po NGE miałem chaos na bańce Po obejrzeniu Excel Sagi czy 2*2=shinobuden miałem genialny nastrój. Grunt to stworzyć coś tak głupiego, aby miało sens ^^ Saint Seiya? Rycerze Zodiaku - kiedyś o tym w Kawaii czytałem. Kumpel ma na DVD - obejrze dopiero po maturze bo troche draństwo obszerne, a ja nie mam czasu na długie serie obecnie.
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Fallen Angel
|
![]() Ja tam jestem fanem dragon balla, więcej nie mam czasu ściągać
![]() Dlatego żaden ze mnie fan....
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: ehonder][quote=behonder]ackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackh
Profesja: Knight
Świat: ehonder][quote=
Poziom: eho
Skille: ehonder
Poziom mag.: eh
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() @up:
dobre !
![]() |
#51 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: ehonder][quote=behonder]ackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackh
Profesja: Knight
Świat: ehonder][quote=
Poziom: eho
Skille: ehonder
Poziom mag.: eh
|
![]() Fajny podpis czy to buło domnie co??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Lokacja: Płock
Stan: Niegrający
|
![]() No to złożyłem podanie (dlaczego takie krótkie można pisać?)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() huh ! zarabiscie ... :] ale mam nadzieje ze bedzie cos oprocz hentai ?;>
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
|
![]() Raczej tak bo drom zabroni "hentajuf"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @Up:
Myślisz ze się ktoś dromem przejmuje? Obecnie jednymi z najpopularniejszych tematów są np. o Bible Black: New Testament (nowa seria BB ![]() Oczywiscie wszystko z linkami do gigeshare i rapidshare (osobiście uploadowałem i działa ![]() No, ale opczywiscie motywy z anime są (jnormalnym) tak jak mandze. Niedługo troche poszerzymy tematykę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Perfect City.
|
![]() Hmm.. A czemu nie macie rangi?
![]()
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @up:
Pojechał ![]() Prośba o rangę do droma poszła 28 sierpnia (tak jak i opis grupy) czekamy nadal...
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2004
Lokacja: Śląsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Herr Jeager
Profesja: Elder Druid
Gildia: Almost
Świat: Nerana
Poziom: 64
Skille: 14/23
Poziom mag.: 57
![]() |
![]() Count me in!
![]() |
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pixik Powiedziała co wiedziała czyli nic moi starzy mówią na wszystko co oglądam "bajka" bo u nich wtedy sie tak mówiło ....chyba??
![]() ![]()