Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-09-2006, 15:17   #41
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Pod warunkiem, że umiesz
Nikt nie twierdzi, że umiem - po prostu pytam, bo to również jest jakaś dziedzina grafiki, którą ktoś może się interesować. Ale tak, czy tak, dobrze, że to podkreśliłeś, bo przyda się dla innych, szukających na to odpowiedzi.

Cytuj:
jeśli ma ktoś coś przeciwko to niech pisze, a jeśli nie, to niema na co czekać i zreaktywować grupe
Nie mam niczego przeciwko, jeśli liderzy wyrażają na to zgodę i czują się odpowiednimi (i odpowiedzialnymi) osobami na te stanowiska, nie widzę powodu, dla którego grupa nie powinna być "zreaktywowana".

- Prodigy - jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-09-2006, 15:38   #42
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Nie, ale nie chcielibyśmy sytuacji, w którym jakiś klient kupi aparat jednorazowy czy pożyczy od kolegi telefon, porobi zdjęcia klozetów w szkole i chce do MTA.

Ostatnio edytowany przez Descartes - 23-09-2006 o 15:39.
Descartes jest offline  
stary 23-09-2006, 15:41   #43
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl

Domyślny

Chyba że na takowym klozecie znajdowała by się jakaś ciekawa grafika przez niego namalowana... No ale zdjęcie zrobione normalnym aparatem...

@down
Na prawdę jakieś takie wyrużniające się grafiki robi może 5-10 osób, reszta może nie jest utalentowana, ale lubi się tym bawić i z czasem robi coraz lepsze prace. W końcu nie chcemy z tego zrobić obory gdzie każdy wrzuci byle jaki 3 kolorowy rysunek, tylko grupę która potrafi zrobić naprawdę ciekawe i miłe dla oka rzeczy, Jeśli ktoś będzie wrzucał notorycznie jakieś naprawdę beznadziejne grafiki i nie będzie u niego żadnych postępów to podziękujemy takiej osobie.

Ostatnio edytowany przez MKM - 23-09-2006 o 16:09.
MKM jest offline  
stary 23-09-2006, 15:55   #44
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
Kenixia ma numer GG 3711262
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez slawekmag Pokaż post
Poprzedni topic MKM-a został niesłusznie wykasowany.

W tym topicu znowu chcę poruszyć sprawę MTA. MTA które już praktycznie nie istnieję. Więc chciałbym, aby lider, którego na forum nie ma już parę miesięcy został wywalony z pozycji lidera i został wybrany nowy lider. Byłyby to prawdziwy refesh a nawet praktycznie powstanie całkiem nowej grupy. Grupy która nie będzie już tak bardzo elytarna i łatwiej się będzie do niej dostać. Tutaj piszcie czy zgadzacie się ze mną. Tutaj możecie też napisać jeśli chcecie być jednym z dwu liderów.

Do Moderatorów.
Poprzedni topic został wykasowany całkowicie niesłusznie. Proszę najpierw czytać posty a nie usuwać topici na podstawie tytułu.

@2down

No to jest OK

To może Kuraj i MKM na dwóch liderów?
@down
Linka już nie ma. Jakby wrócił to nie mam nic przeciw aby został liderem. Co do poziomu to może dla ciebie nie jest wysoki.

Wydaje mi sie że w MTA wlasnie o to choidzło, była to grupa zreszajaca naprawde dobrych grafików, a nie pierwszych lepszych robiących mieczyli bez cieniowania. Wydaje mi sie ze Mta powinnozotsać taką "elitą" bo inaczej spadło by na psy.
A wam to chyba zalezy na dopisku Artist. A nie lepiej poczekać i trenować? Bo potem będziecie źli że wy robicie takie grafiki a tu biorą jakiegoś newbie który robi wszystko na odwal, żeby tylko być "artist"
Nie sądze by tak było by lepiej dla artist, więc nie podpisuje się pod tym.
Sorry sławek i inni

Ostatnio edytowany przez Kenixia - 23-09-2006 o 15:59.
Kenixia jest offline  
stary 23-09-2006, 16:00   #45
Celoz
Zbanowany

Celoz's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
Celoz ma numer GG 2451090 Celoz ma login Tlenu Celoz@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kenixia Pokaż post
Wydaje mi sie że w MTA wlasnie o to choidzło, była to grupa zreszajaca naprawde dobrych grafików, a nie pierwszych lepszych robiących mieczyli bez cieniowania. Wydaje mi sie ze Mta powinnozotsać taką "elitą" bo inaczej spadło by na psy.
A wam to chyba zalezy na dopisku Artist. A nie lepiej poczekać i trenować? Bo potem będziecie źli że wy robicie takie grafiki a tu biorą jakiegoś newbie który robi wszystko na odwal, żeby tylko być "artist"
zauważ, że nikt nikogo o MTA nie przyjmuje bo linek NIE ISTNIEJE
, poszedł sobie i ma nas serdecznie w d...
Celoz jest offline  
stary 23-09-2006, 16:18   #46
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Domyślny

na rozumiem, trzeba nowego wlasciciela, ale Mta dalej powinno zostac elitą, po kurcze łatwo dostępne- to pomyślcie - czy kurcze połowa tego forum(która by pewno chciala do MTA) porównuje się np. do Kuraja? do Avagera? Ja rozumiem np. SławekMag czy inni którzy już sporo pracują, ale bez przesady łatwo dostępne!

Kenixia jest offline  
stary 23-09-2006, 16:22   #47
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

Mogli byśmy przyjmować tylko tych, którzy dotychczas udzielali się na forum w dziale 'grafiki'. Udzielali się w sensie tworzenia a nie gadania, bo po co nam takich...?
MKM jest offline  
stary 23-09-2006, 16:31   #48
Kenixia
Użytkownik Forum

Kenixia's Avatar

Domyślny

Wszystkich którzy się udzielali? Lekka przesada Jak dla mnie to nadaje sie narazie tylko kilka osób które tworzą naprawde grafiki na poziomie, wymienie tu kilku, których pamiętam:
Celoz
Sławekmag
I jeszcze ten(przepraszam ze nie dalam dokladnego imienia) który ma dział usebars center(przyklejony temat)
No i MKM
przepraszam - musze kogos dopisac - Kwaso wybacz zapomnialam o tobie
To jest moje zdanie, nic więcej...

@down: Zgadzam się z tobą

Ostatnio edytowany przez Kenixia - 23-09-2006 o 16:35.
Kenixia jest offline  
stary 23-09-2006, 16:32   #49
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MKM Pokaż post
Mogli byśmy przyjmować tylko tych, którzy dotychczas udzielali się na forum w dziale 'grafiki'. Udzielali się w sensie tworzenia a nie gadania, bo po co nam takich...?
udzielac sie, a potrafic robic grafike to 2 zupelnie rozne rzeczy... dawna zasada przyjmowania tylko osob robiacych naprawde dobre prace powinna pozostac takze w odnowionej grupie. od przecietnych graficzek jest dzial Grafiki na forum, MTA jest jak nazwa wskazuje dla najbardziej uzdolnionych...

chociaz obawiam sie ze przy obecnym stanie forum taka grupa nie bylaby zbyt liczna... ostatnio coraz mniej osob tworzy cos naprawde dobrego...

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Ostatnio edytowany przez Gtyk - 23-09-2006 o 16:33.
Gtyk jest offline  
stary 23-09-2006, 16:46   #50
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

Troche to inaczej ujmę, będziemy przyjmować tych, którzy się starają, u których będzie widać że mają potencjał i chęci do tego aby tworzyć, którzy są aktywni na forum. Cudów tutaj nikt nie robi, no może są 3 takie osoby (nie będę wymieniał). Nie chciał bym przyjmować byle kogo, najpierw niech się trochę poudziela w dziale grafiki i pokaże na co go stać.

(ehh, pisze jak bym był liderem nie bijcie mnie za to )
MKM jest offline  
stary 23-09-2006, 16:57   #51
slawekmag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: [HACKED]

slawekmag ma numer GG 5665999 Send a message via Skype™ to slawekmag
Domyślny

To MKM napisz do Droma, że zostali wybrani liderzy. Ty i Kuraj. Nie ma sensu szukać kogoś innego.

btw
Do grupy nie będzie można się łatwo dostać. Łatwiej, ale na pewno nie łatwo. Trzeba będzie robić grafiki na poziomie. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MKM Pokaż post
Z tego co widze w tym temacie chęć zostania liderem wykazały 2 osoby, kuraj i ja
Sławek też chcieć ale być zbyt skromny i mieć zuą opinię

Ostatnio edytowany przez slawekmag - 23-09-2006 o 17:08.
slawekmag jest offline  
stary 23-09-2006, 17:34   #52
- Prodigy -
Użytkownik Forum

- Prodigy -'s Avatar

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Cytuj:
I jeszcze ten(przepraszam ze nie dalam dokladnego imienia) który ma dział usebars center(przyklejony temat)
Moje grafiki na poziomie ? Owszem, tylko jakim ? Robienie userbarów to wg. mnie nie sztuka i będąc na miejscu leadera nie przyjął bym mnie do MTA, bo nie ma on żadnego obrazu moich możliwości, a UB o o nich (możliwościach) nie świadczą. Swoją drogą, na pracach nosane również można zawiesić oko... A co do tego, jaki poziom trzeba prezentować, aby dostać się do grupy, to MKM chodzi chyba o to, że teraz nawet będąc Janem Matejką, nie dostałbyś się do grupy, bo leader najzwyczajniej w świecie nie jest już aktywny na forum. Poziom będzie podnosił się z czasem, bo talentu się nie nabywa z dnia na dzień, a leaderzy są właśnie po to, żeby nadzorować członków grupy - mobilizować bardziej utalentowanych, motywować średnio doświadczonych i pozbywać się nieaktywnych grafików.

- Prodigy - jest offline  
stary 23-09-2006, 17:35   #53
Blacko
Użytkownik Forum

Blacko's Avatar

Data dołączenia: 28 09 2005

Domyślny

Bycie liderem to niewdzięczne zadanie, wszyscy psy na nim wieszają ;p Gdybym to ja odpowiadal za rekrutacje to mta nie mialoby zbyt wielu czlonkow, przynajmniej na starcie. Nikt nie mowi, ze trzeba od razu byc zajebistym, ale czasem poprostu widac czy cos z tego bedzie, czy nie, czy jeszcze nie teraz. Według mnie to właśnie obniżenie poprzeczki w "poprzednim" mta spowodowało jego upadek.
Blacko jest offline  
stary 23-09-2006, 17:52   #54
MKM
Użytkownik Forum

MKM's Avatar

Domyślny

Co do wymagań już wyżej napisałem jakie wg. mnie powinny być. Będziecie jechać po mnie i Kuraju jak coś komuś będzie nie odpowiadać a my z czasem będziemy wiedzieć kogo przyjmować, kogo wywalić i jaki poziom zaawansowania zastosować. Już wysłałem pw do Droma, nikt nie napisał że jest przeciw, więc uznałem że niema na co czekać
MKM jest offline  
stary 23-09-2006, 17:53   #55
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Aby dołączyć do MTA nie tylko wystarczyło chcieć, trzeba było być dobrym. Pamiętajcie, że od przeciętnych grafik jest dział grafiki. Koleś porobi kilka nędznych grafik, dołączy do MTA i zniknie z forum, a w grupie będzie burdel. Dołączenie do MTA zwykle jest celem tzw. 'artist wannabe', i to właśnie chęć dołączenia do tej grupy ich motywuje. I tak pozostanie. Bo przecież, jeśli grupa ma być dostępna dla wszystkich, to po co grupa skoro mamy dział "Grafiki"?

Cytuj:
Podpisuję się pod tym. Nazwa grupy zobowiązuje. ;]

Ostatnio edytowany przez Descartes - 23-09-2006 o 18:03.
Descartes jest offline  
stary 23-09-2006, 20:07   #56
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Liderami zostali MKM i Kuraj. Licze ze grupa nie upadnie juz wiecej.

Najwieksi liderzy na swiecie wcale nie byli super znawcami w danej kwesti. Lider ma prowadzic zespol ludzi, to Ci ludzie maja sie znac na poszczegolnych aspektach ich zadania. Lider ma sie znac na tym jak ich dobrze prowadzic.

To tak skrotowo
Koniec tego offtopica.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania