|
Notki |
Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy Podobaja Ci Się Praca ? | |||
TAK ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 48.84% |
NIE ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 51.16% |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Po pierwsze:
Panowie z pełnym szacunkiem proszę was o nie "dokarmianie trolli" (i w tym miejscu nie wskażę na trola, bo każdy z was widzi go zapewne gdzie indziej ![]() ![]() Po drugie - obrazki Są one nienajgorsze, ale takie oklepane. Photoshop to niezwykle skomplikowane narzędzie i każdy w nim może odnajeźć swój sposób "bycia". Tutoriale pokazują nam sposób tworzenia innych - kopując go tracimy po części swój własny styl. Ja nigdy, ale to przenigdy nie robiłam prac z tutoriali - owszem, przeglądałam je i czasem wzorowałam się na nich tworząc swoje efekty, ale nigdy nie robiłam identycznie, ale przekształcałam je na swój sposób. Tutków nie radziłabym traktować jako "pomysł" na obrazek, ale jako pomysł na zastosowanie danej funkcji, czy sekwencji takowych funkcji. Spróbuj zrobić coś "mniej szablonowego", nawet przerabiając znalezione w necie zdjęcie (ja się tak bawiłam ostatnio z kilkoma zdjęciami i wyszedł mi fajny efekt przy łączeniu ich). Tutki niech dają ci "sposób", a ty ten sposób "używaj" gdy uznasz go za przydatny w danej pracy - np. wiesz, że korygując odpowiednio jednej pani zmarszczki i podkreślając jej oczy będzie wyglądac bardziej wyraziście i efektownie - wtedy możesz zerknąć na jakiś tutek z zastosowaniem np. łatek i już wiesz jakim sposobem to zrobić. Pokombinuj - to czasem się opłaca. I co ważniejsze - słuchaj dobrze krytyki, bo na niej się najwięcej nauczymy. Pozdrowionka Eileen Blue Rose |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Guest
|
![]() fajne całkiem graficzki ale mógł bys sie postarac...
[CHAR]Sir Borysu[/CHAR] |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() wiesz, tak Ci powiem ze lepiej rob to co robiles wczesniej niz swordy itp albo obrazki w 32x32, znacznie ladniej wychodza Ci grafiki w wiekszych rozmiarach i nie zwiazane z bronia. I taka rada, Eileen naprawde dobrze Ci radzi. Zaczynasz od przerysowywania/kopiowania jak to wiekszosc robi uczac sie, ale z czasem widzisz ze mozesz stosowac poznana wiedze w swoich pracach. tak jest wszedzie, w pixel artach sie wzorowalem na Elorynie i teraz swoje robie. tak naprawde wszystkie ksztalty sa oklepane juz i trudno cos wynalezc, ale nie mozna sie poddawac. W PS, mimo ze sam nie obslugiwalem nigdy (bo wszystko w paintcie robie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Faktycznie zostań moze przy wiekszysz grafikach, a pixelarty pokazuj jak juz sie w nich wyrobisz.
Peace~~
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 10 2006
Stan: Początkujący
Imię: Fara Staso
Profesja: Druid
Świat: Kyra
Poziom: 13
Poziom mag.: 7