Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-09-2007, 16:01   #581
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mezowski86 Pokaż post
Ludzie grający postaciami magicznymi to lenie którym się nie chce trenować mlv dlatego teraz nadają na balans profesji.
Jak to dobrze, że potworne czasy, kiedy magiem można było czerpać przyjemność z gry, zamiast bezsensownie ślęczeć na klepaniem run i trenowaniem magic levelu, już minęły...
Duch Niespokojny jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-09-2007, 16:06   #582
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X3r3mon Pokaż post
Taak taak! Tyle że sorc na 80lvl ma 300k, a Druid nawet 2kk...
smieszne....
stary 25-09-2007, 16:46   #583
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Jak to dobrze, że potworne czasy, kiedy magiem można było czerpać przyjemność z gry, zamiast bezsensownie ślęczeć na klepaniem run i trenowaniem magic levelu, już minęły...
Teraz knight i mag jadą na jednym wózku.
Najpierw diabelnie szybko rośnie im dmg, a potem coraz wolniej, aż wreszcie lvle dają tylko hp/manę/capa (i bonusik do siły).

Cytuj:
taki EO z każdym poziomem bił tak samo.
Explo i exori były coraz lepsze, ale exori spalało coraz więcej many, a explo jest nieporównywalnie dużo bardziej "wastowe" od e-vis.
Cytuj:
Taak taak! Tyle że sorc na 80lvl ma 300k, a Druid nawet 2kk... To Sorc jest najbiedniejszy...
Pewnie ten druid wbijał 80 lvl z w-hammerem na trollach (do 20 lvl), larvach (do 40 lvl), scarabach (do 120 lvl) robiąc przy tym UHy na sell.

Cytuj:
hmmm.
Ciągle gadka o Sorcu/kina/pall a gdzie jest druid przecież on jest najsłabszą profesją teraz. Nie ma nic oprócz roda i visa( na pacc o facc już nie wspomnę )
Moja propozycja to danie mu 4 sumonów( możliwość huncenia hydr we 2 wraz z blokerem,
Moc visa większa.

Ogólnie wandy/rody brak ograniczenia zasięgu.(w przypadku Tempesta + visa druid staje się knightem), wand/rod z lvl niech zwiększaja swoje obrażenia o 1, 2 co drugi lvl.

I jeszcze jedno do Cipów popatrzcie w innych grasz czym jest druid czym jest mag. Bo żal mi serce ściska jak patrze na druida w tej grze.
Niech cofną ostatni update i zwiększają stopniowo ceny wszystkich spontanów ofensywnych. 200% siły magii, e-vis 40 many, 850% siły magii, e-vis 170 many. Napewno wyszłoby gorzej niż jest teraz (najwyżej do dmg/s byłby większy).

4 summony? A może GS do summonowania (dobry do PK byłby)?

Lepsze rody? To może roda/wanda fizycznego, który wali dmg=mlvl (+-20%), wali na 3 kratki, spala x many, gdzie x=~(mlvl/3)
DRoN jest offline  
stary 25-09-2007, 16:47   #584
Barteziak
Guest

Domyślny

Ten update jest dobry dal knghitow i palow. Sorce/druidzi placza to prawda poniewaz nigdy knight/paladyn nie dorowna hitom sorca. Dlatego dobrze ze ten update nastapil prawdziwe wyrownanie ale nadal psotacie magiczne przewyzszaja knighta/pala. Gdyby knight mial dobry czar na odleglosc to wtedy by byla rownosc. Ja gram teraz knightem i kazdy mi pir.... ze sa wyjebiste hity a wcale tak nie jest a jesli nawet ktos walnie duzo to ile sie musi nameczyc. Wbic skille 80/80 to jest wyczyn ale 80mlv takze tylko ze z 80 mlvl i 100lvl ile sie bije a 100lvl i skille 80/80 ile??Polowe hitow postaci magicznych i wy jeszcze narzekacie to jest smieszne nigdy kngiht (pall ma wieksze szanse zabic sorca druta niz kngiht) nie zabije sorca/druta gdy ten ma utani gran hur i w pizdu zapier...jakie ma szanse knght go dogonic?? zal pisac bo jak sie czlowiek uprze to sie go nie przekona ale powiedzialem moje zdanie

stary 25-09-2007, 17:06   #585
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

@up

kur....
nikt nie płacze ze ma za małe hity tylko chodzi o to ze mag i druid maja za duze koszty i sie wogule im nie zwraca

jeju...ile jeszcze bedzie tych postow knightcików ze sorcowie płaczą bo mają za male hity:/
normalnie rzygać się chce...

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 25-09-2007 o 17:08.
Cygan Slejter jest offline  
stary 25-09-2007, 17:13   #586
Oharis
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Nie zgadzam się! Władze zmniejszając ceny paliw (podatek) straciłyby na tym. Clipsoft zmniejszając karę za dead (albo wprowadzając pewne zmiany zmniejszające szanse na dead przez kicka) na pewno nie straci graczy, a zyska. Znam wiele osób, które po takim niesprawiedliwym dedzie skończyły z tibią i clipsoft stracił potencjalnych nabywców pacc. Ale niech robią co chcą, nie chcą zarobić to ich sprawa

żalisz sie czy chwalisz ??

Pomysl nad tym jak było by to wykorzystywane przez playerów. Expie sobie expie nagle robi sie gorąco widze że padne ręka siega do kabla od internetu trach kabla nie ma w komputerze I tak bym padl i tak więc tym sposobem strace mniej..
Oharis jest offline  
stary 25-09-2007, 19:33   #587
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Imię: Namsto
Domyślny

Ehhh kiepskie te twoje pomysly, za duzo chyba OTS'ow
stary 25-09-2007, 19:50   #588
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

Ja proponuje od 100lv żeby druid miał 10 sumonów. Od 100lv możliwość summowania draga, 150lv giant spider, 300lv demon. Tak będzie uczciwie.
mezowski86 jest offline  
stary 25-09-2007, 21:57   #589
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

Cytuj:
Ja proponuje od 100lv żeby druid miał 10 sumonów. Od 100lv możliwość summowania draga, 150lv giant spider, 300lv demon. Tak będzie uczciwie.
tak, mdw latajacy z dziesięcioma demonami...niezle. 300 druid na swierie pvp moglby solo wygrac każdą wojnę...O ile sam by nie padl od comba wlasnych demonow oczywiscie
Rekin Master jest offline  
stary 25-09-2007, 23:47   #590
Kogutt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rekin Master Pokaż post
tak, mdw latajacy z dziesięcioma demonami...niezle. 300 druid na swierie pvp moglby solo wygrac każdą wojnę...O ile sam by nie padl od comba wlasnych demonow oczywiscie
Ilość summonów zależałaby wtedy od ich siły Oczywiście nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek, nawet 999+ lvl latał z demonami Głupota.
Kogutt jest offline  
stary 26-09-2007, 00:10   #591
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN Pokaż post
Teraz knight i mag jadą na jednym wózku.
Najpierw diabelnie szybko rośnie im dmg, a potem coraz wolniej, aż wreszcie lvle dają tylko hp/manę/capa (i bonusik do siły).
tak powinno byc w kazdej grze i do tego zmierzal ten update, z tym ze magowi wcale tak syzbko nie rosnie dmg na poczatku, jak juz ktos wspomnial kiedys - knight uzyskuje niemalze pelnie swojego "skila" na 60-80 lvlu, a sorc na ~120, wiec IMO robienie update z mysla o tej garstce ludzi z lvlami 120+ to kpina

Cytuj:
Explo i exori były coraz lepsze, ale exori spalało coraz więcej many, a explo jest nieporównywalnie dużo bardziej "wastowe" od e-vis.
tia? a ja bym sie nie zdziwil jakby to Sero~ sie bardziej wqrwil po update niz MDW...

@barteziak - wyjdź, kup sobie mózg (i słownik), wtedy mozesz wrócić
stary 26-09-2007, 18:51   #592
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
A ile jeszcze bedzie postow sorcow ponizej 70 lvl marudzacych jak to im koszty wzrosly, normalnie wymiotowac sie chce jak pomysle ze przeciez ich atak nie tylko nie zmalal, ale normalnie wzrosl (jesli maja jako taki mlvl).
nie napisałem że sorkowie marudzą tylko napisałem że kina się czepiają o to że sorc płacze że ma za małe hity a chodzi tylko o to że za duzy waste jest

a skąd wiesz jaki mam level że się tak wypowiadasz :/ nie wiesz to mi nie ubliżaj

pzdr

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 26-09-2007 o 18:53.
Cygan Slejter jest offline  
stary 26-09-2007, 19:07   #593
X3r3mon
Guest

Domyślny

Cytuj:
A ile jeszcze bedzie postow sorcow ponizej 70 lvl marudzacych jak to im koszty wzrosly, normalnie wymiotowac sie chce jak pomysle ze przeciez ich atak nie tylko nie zmalal, ale normalnie wzrosl (jesli maja jako taki mlvl).
Mam 72lvl. Koszty wzrosły i gra się do dupy. Ty grasz drutem czyli masz kupe hajsu. Ja gram sorkiem i klepię biedę. Coś dodać?

Cytuj:
przeciez ich atak nie tylko nie zmalal, ale normalnie wzrosl
Chodzi o magów ta? Mhm... Gdy to czytam, to zastanawia mnie jedna rzecz: Kto jest większym jełopem - ten kto mianował cię moderatorem, czy ty we własnej osobie? Ooo cóż za sroga mina! A teraz popatrz na posty setek poszkodowanych magów i przemyśl sobie jeszcze raz swoją wypowiedź.

Cytuj:
Mialem cos powiedziec, ale wczoraj jak sprzedalem loot to wyszlo ze mam 2M w gotowce i wlasnie udowodnilem ci ze masz racje (szkoda ze jest to pierwszy taki przypadek, do tego na 135 lvl i do tego glownie dzieki temu ze nie huntuje a handluje).
Chodzi mi o to, że EDruid bez runemakera, zarobi w 3 dni 4x więcej kasy, niż MSorc w tydzień z runemakerem, zakładając, że robi 2 BP of SD na noc (+to, że ustawia bota o 21, żeby do 6:00 2 bp sdków były gotowe). Możesz mi to wyjaśnić? Czy tu wogóle jest coś do wyjaśniania? MS jest teraz NAJGORSZY i NIC mnie nie przekona.

Ostatnio edytowany przez X3r3mon - 26-09-2007 o 19:13.

stary 26-09-2007, 19:16   #594
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
A teraz popatrz na posty setek poszkodowanych magów i przemyśl sobie jeszcze raz swoją wypowiedź.
wez kalkulator w dlon i przemysl wypowiedz ?
stary 26-09-2007, 19:21   #595
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
No od tego jest teza zeby ktos ja udowodnil a nie zeby byla udowodniona. Jesli o mnie zas chodzi to mnie to ze mi nie wierzysz obchodzi troche mniej niz to ze mam wolne expowisko.
[...]
1. Nic mnie nie obchodzi ze mi nie wierzysz.
2. A co bede mial z tego jak wyjawie moje sekretne miejsca?
Wybacz, błędnie założyłem, że miałeś zamiar wziąć udział w dyskusji. A ty po prostu chciałeś wygłosić prawdy objawione.
Cytuj:
Eeech... każdy uwierzył w tę bajeczkę, że niby do 70 poziomu magowie nie odczują różnicy. A ludziom z Cipsoftu, którzy to pisali chyba się wydawało, że takie postacie mają magic level równy levelowi...
Duch Niespokojny jest offline  
stary 26-09-2007, 19:28   #596
X3r3mon
Guest

Domyślny

@up

No mam, ale nie mogę wymyśleć! Oświeć mnie masta :/

stary 26-09-2007, 23:31   #597
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Eeech... każdy uwierzył w tę bajeczkę, że niby do 70 poziomu magowie nie odczują różnicy. A ludziom z Cipsoftu, którzy to pisali chyba się wydawało, że takie postacie mają magic level równy levelowi...
75lvl 55 mlvl - 150 + 165 = 315 siła magii
po upie 55 mlvl - 275 siła magii (+ jakiś bonus, bo lvl nadal zwiększa dmg magiczny, a dodatkowo troszkę fizyczny).

Różnica jest zauważalna (ale nie taka, żeby przestać grać), ale za to 40 lvl z 50 mlvlem jest ~10% mocniejszy, a 20 lvl 40 mlvl (a takich jest bardzo dużo) 25% lepszy.
Mnie boli tylko to, że teraz lvl daje mniej niż wcześniej.

Cytuj:
Gralem po update paladynem... i powiem ze niewarte zachodu.
Tak jak granie na OTS'ach. Na dłuższą metę żadnej przyjemności.

Cytuj:
Nie prawda, z histori wynika ze wlasnie latwe gry traca graczy najszybciej.
I właśnie dlatego gracze z małymi lvlami zyskują najwięcej...

Cytuj:
A po co robic cos co zostalo juz zrobione... You see the justice seeker (Atk:47 Def:24 +3).
Ale to nie wali na odległość + mag nie czuje potrzeby posiadania jakiejkolwiek ilości many do używania tego.
DRoN jest offline  
stary 27-09-2007, 00:57   #598
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Gralem po update paladynem... i powiem ze niewarte zachodu.
jakbym mial 135 eldera na tym samym koncie to tez by mi sie nie chcialo budowac nowego chara od poczatku

Cytuj:
Polecam:
Gdzies gdzie jest duzo duchow/stalkerow (po update zarowno rycerze jak i paladyni omijaja te potwory z daleka).
tomby? a czy to ty przypadkiem nie mowiles ze tomby juz nie sa dobre dla sorcow?
Cytuj:

A po co robic cos co zostalo juz zrobione... You see the justice seeker (Atk:47 Def:24 +3).
It can only be wielded properly by players of level 75 or higher.
It weighs 50.00 oz.
This sword is only granted to a warlord of the Svargrond arena. fajny rod, co nie (bije mocniej od tempesta na potorach na ktore sie normalnie uzywa roda na wyzszym lvl).
widzialem film, jak jakis 100+ ed bil draga z tego, mial chyba 26 cluba, przypominalo to troche bicie hydry przez knighta przed update... zuzyl tyle many na leczenie ze by mu 3x taniej z visa wyszlo...
stary 27-09-2007, 10:55   #599
Medivh Shady
Użytkownik Forum

Medivh Shady's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 250
Poziom mag.: 84
Domyślny

Cytuj:
Mam 72lvl. Koszty wzrosły i gra się do dupy. Ty grasz drutem czyli masz kupe hajsu. Ja gram sorkiem i klepię biedę. Coś dodać?
bo nauczyles sie expic w jednym miejscu i dlatego , znajdz sobie inna dochodowa miejscowke , no chyba ze to dla ciebie za trudne

Cytuj:
Chodzi mi o to, że EDruid bez runemakera, zarobi w 3 dni 4x więcej kasy, niż MSorc w tydzień z runemakerem, zakładając, że robi 2 BP of SD na noc (+to, że ustawia bota o 21, żeby do 6:00 2 bp sdków były gotowe). Możesz mi to wyjaśnić? Czy tu wogóle jest coś do wyjaśniania? MS jest teraz NAJGORSZY i NIC mnie nie przekona
jak wedlug ciebie ms jest najgorszy to widac ze jestwes dzieckiem tanich visow itp , pozatym wiecej zarobisz i spalisz many expiac a nie robiac sd ktorych nie sprzedasz.

Cytuj:
widzialem film, jak jakis 100+ ed bil draga z tego, mial chyba 26 cluba, przypominalo to troche bicie hydry przez knighta przed update... zuzyl tyle many na leczenie ze by mu 3x taniej z visa wyszlo...
nie chodzi o to aby caly czas tym expic tylko stosujac jak wanda / roda

WoW
Realm: Auchindoun
Name: Punish
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ndoun&n=Punish
Medivh Shady jest offline  
stary 27-09-2007, 14:47   #600
X3r3mon
Guest

Domyślny

@up

Dragi. Dobra, zwraca się aż 2/3 huntów. Sęk w tym, że ZAWSZE są one zajęte przez knighów, albo palków. Exp nawet nawet, jak jest duży resp. Muszę z rana po SS przychodzić...

Peninsula. Tu jest nawet fajnie, tylko, że nigdy mi się jeszcze nie zwróciło. Dobry exp.

Helheim. Dobre expowisko. Loot średni, lecz exp nawet nawet. Schodzi bardzo dużo MF. Trzeba mieć oczy na karku.

Nargor. Exp do dupy, jak i loot.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania