|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#581 |
Zbanowany
|
![]() a tak sobie pomyslalem... ze ten Noodles, moze <Woof> to tak a <woof> <woof> to nei czy cos w tym stylu ;]
edit: fajnie by bylo popprosic polskiego gma zeby pomogl rodakom ;] Ostatnio edytowany przez MasteR Driv3r - 16-02-2006 o 21:02. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#582 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 07 2005
Stan: Początkujący
Imię: Xermoon
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Poziom: 41
|
![]() Witam,
Nie wiem czy to juz bylo kiedys napisane ale u jednego z npc na edron mozna cos dowiedziec o excalibug, gdy to napisalem on powiedzial cos ze excalibug jest ukryty gdzies na poh ale nie ma czasu tam zajezecz najpierw musi uratowac swiat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Piotr Zipper
Profesja: Druid
Świat: Hiberna
Poziom: 24
Skille: 16/20
Poziom mag.: 23
|
![]() Urb'thasha kenle morg,
Alis'thasha dah ar'atun! Kath'ara Uman far'tha morguthis. Aranah Zathroth ala'shena! Zathroth par'ashis, Zathroth thasha'morg, Zathroth nah'ved, Zathroth ar'atun! Tha lil'lil baka'etheis excalibug, vis'nah... morg'nah... ekoth'sin... thosharsis tha'Basilisk... Zathroth kath'ras Zatragil, Uman ar'thasha Uth'Amon... Fardos ethes... Uman ar'atus... Zathroth alth'ashara nah baka'sha res'sehra Beholders... Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... Marvik esha'ina excalibug! Urb'thasha, Urb'thasha! Kenel'far, Kenel'far! Uman ar'atorn, klathis ina excalibug, Zathroth vis'theshin Basilisk! Basilisk fa'uth excalibug evarthus ar'vis Mel'thinas... Mel'thinas ekoth'res Noodles! Fardos ar'kathsi Zathroth, mas'thoshi Basilisk stoth'ria! Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug... Sarvithos'arah vismo lil'inas! Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid! Fardos neh'morg ina gal'atha fashis... gal'desha fashis, fashis... Tak , wedlug mnie to coś o Kruzaku ( imp. dwarfów )i jeszcze o Noodlesie (slodziutkim kundlu Króla Tibianusa). Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! - Zabic Kruzaka?? Może się da w tym quescie kto wie...( i kto będzie żądzil ??? ![]() Bazyliszek ( podobno wali jak demon ![]() A do niego wejść się da ( to ten mówil że wali jak Demon ![]() Jeszxcze o Mintwallin... Moze trzeba pogadać z minoskami... Dwarfy Wzywają straże jak się pisnie to możeco takiego: hi Excalibug... To są moje domysły może prawda może nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2004
Lokacja: #2600
Stan: Zbanowany
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
Poziom: 43
Poziom mag.: 49
|
![]() co do jezyka beholderów:
jezeli posiada sie jeden tekst jawny to powinno prosto pojsc z odszyfrowaniem innych. 486486 - Blinky , jak widac liczba cyfr i liter jest taka sama, ale jest pewna premutacja alfabetu.. co jak co ale stworzenie takiego szyfru to duzy wysilek i praca a dla matematyka, zalózmy ze Knightmare (tworca kodu) jest za glupi na stworzenie takiego szyfru ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 02 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Masterek Mibious
Profesja: Sorcerer
Gildia: Snortare
Świat: Selena
Poziom: 29
|
![]() [quote=Heliwurab]Wymienie to, z czym spotkałem się w Tibii i tutaj.
excalibug prawie na początku. Tha lil'lil baka'etheis excalibug, Basilisk niedługo po excalibugu. thosharsis tha'Basilisk... Beholders troche dalej... nah baka'sha res'sehra Beholders... Kruzak i excalibug w następnej linijce.. Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Mintwallin następnie.. Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... Marvik w roli z excalibugiem po Mintwallinie... Marvik esha'ina excalibug! znowu excalibug po kilku linijkach tekstu ---> Uman ar'atorn, klathis ina excalibug, w następnej roli... basilisk >mas'thoshi Basilisk stoth'ria!< tym razem Kruzak i excalibug zaraz po bazylu . Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug... 2 linijki potem znów Kruzak : Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... Potem ktoś rzuca czar: Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! i jakaś końcówka.. to prawie napewno język elfów, mówiący o różnych tajemnicach.. może np. o takiej, dlaczego Kruzak za skóre Basiliska da ci klucz do skarbca.. Można tak na raz powiedzieć, że była to walka Kruzak vs. Marvik, było troche Basiliska i Excalibugu... może ktoś go używał...wystąpił też na chwile Beho... a po co on tam? Może coś ukrył? może coś nam dał?.. Teraz zamiast głowić się na bezsensownym tematem "Język 469" weźmiemy się za przekładanie tej książki na nasz język.. A więc, do dzieła kamraci! Hej ho, hej ho, do questów by się szło... ![]() Czy tu ktos w ogóle czytał początki tematu ? Bo na moje oko robimy błedne koło.Wszystkich zainteresowanych tematem proszę , aby czytali wcześniejsze strony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#586 |
Użytkownik forum
|
![]() 23:01 Frodo: Welcome to Frodo's Hut. You heard about the news?
23:01 Poszkodowany Pustelnik: news 23:01 Frodo: Some travelers from Edron told about a great treasure guarded by cruel demons in the dungeons there. 23:01 Poszkodowany Pustelnik: bye 23:01 Frodo: Please come back from time to time. ![]() No wiec moim skromnym zdaniem jest to potwierdzenie , że bron która jest tak pożądana przez graczy znajduje sie na Edron . |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Thais
Imię: ******
Profesja: Druid
Gildia: Nie mam :(
Świat: Auera
Poziom: 15
Poziom mag.: 12
|
![]() Zbyt nie rozumiem o co hodzi w tekscie ( tego nikt nie rozumie) ale nie wiem jednego czy to jakis miecz kturego nikt nie widział czy Magic long sword ??? Wiem że to głupie pytanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Użytkownik forum
|
![]() Jeśli chodzi o legendarnego excalibuga , to są tylko przypuszczenia .
Dosć prawdopodobne jest to , że excaliug jet magic long swordem , ale jeszcze nikt go nie zdobył wiec nikt 100% pewności nie ma jak on wyglada . ![]() W kolejnym poście zaloncze streszczenie tematu , bo ja czytajac 59 stron mialem serdecznie dosc powtarzajacych sie pytań ![]() Ostatnio edytowany przez MAsterqu Mibious - 25-02-2006 o 08:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Użytkownik forum
|
![]() Panie nasz, który jest ciemnością,
Władco nasz, którego chwalimy. Poskromicielu Umana przeciwnika mroku. Wielki Zathroth Ty nad nami! Zathroth skryty, Zathroth nasza śmierci, Zathroth zła magia, Zathroth stworzyciel! Ty krasnoludom dałeś świadectwo excalibuga, niszczące zło... śmiertelne zło... wieczny grzech... Przyzwałeś Bazyliszka... Zathroth który spłodził Zatragil, Uman przeciwnik nasz Uth'Amon... Fardos wieczny... Uman wróg... Zathroth gwiezdzisty sprowadziłeś na nich gniewnych Beholderów... Excalibug którym Kruzak sie posłużył, Kiedy równał z ziemią Mintwallin... Marvik złodziej ecalibug'a! Panie nasz, Panie nasz! Który jest, Który jest! Uman wróg przebiegły, dobył excalibug'a, Zathroth posłał przeciw niemu Bazyliszka! Bazyliszek rozbił Excalibug'a którego części przyzwał Mel'thanis... Mel'thinas obdarował zmieniając Noodles'a! Fardos zwrócił się przeciw Zthroth'owi, niszcząc Bazyliszka jego własną mocą! Kruzak który użył Excalibug'a... Użył go w krasnoludzkiej pysze! Potężna magią Muriel, Pan Natury Kruzak... Oni są winni "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth nie przegrał... Zathroth który przetrwał! Fardos śmierć zmienił w nowe istnienie... Które teraz trwa, trwa... To jest przetłumaczenie tego textu-wiersza Co do ukrycia <cześc użytowników podejżewa , ze excalibug składa się z części<Jeden z faraonów daje ponoc rękojesć miecza>to miejscami proponowanymi są :Edron,PoH<Plains of Havoc>,Darashia . Co za się tyczy języka , to wpólnie ustalilimy , ze jet to język elfów<chodzi pień na górze> Co do języka beholderów to nasze próby przetłumaczenia o spełzly na niczym <było zaledwie kilka propozycji> Teraz coś o noodles'ie - podejżewamy , że jest to rycez zamieniony w psa . Wszelkie próby odczarowania go spełzły na niczym. ![]() Król mówi , ze za niedługo<od dłuższego czasu tak mówi , ze pośle po bohaterów a nagroda dla nich za wykonanie zadanmia bedzie adekwatna<?> I mówi , ze mamy słuchac uważnie <pewnie nowości> Nastepnie od froda<wlasciciel karczmy w thais> powiedział , ze kilku wedrowców muwilo o wielkielkim karbie ukrytym, na Edron , i strzeżonych przez okrutne demony . Jesli cos opuścilem -przepraszam . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#590 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Imię: Mistrzunio Magii
Gildia: Bazyliszek Team
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Zauważyłem coś dziwnego z noodlesem. Jeśli się do niego podejdzie, ale nie powie "hi", to on co jakiś czas będzie warczał. Ale jeśli podejdziemy jako pies, będzie częściej warczał (tak mi się przynajmniej wydaje, może po prostu przypadek)
![]() |
![]() |
#591 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2005
Lokacja: Nowhere
Stan: Na emeryturze
|
![]() Taaa... Opuściłeś. Zapomniałeś zauważyć, że to moje tłumaczenie jest.
![]() |
#592 |
Użytkownik forum
|
![]() ![]() No więc przepraszam Ignatiusa , że nie powiedziałem iż to Ty przetłumaczyle ten text i zapewne namęczyłeś się nad nim mocno. No wiec co do froda , to go skopie po du*** za składanie falszywych zeznan i mnie nic nie obchodzi czy on Cip czy Npc ![]() Acha i jeszcze sprawa KWT No więc wiem , ze wejscie , sie kopie gdzies na któryms cmentarzu na POHu Niewiem , bo jak tam sobie bieglem ,uciekajac przed Gsem to mialem gdzies jakis tam cmentarz . Jedynie go tak z wiekszej odleglosci widziale Sa 2 werje :Albo KWT jest puste i Clipy go zostawily na pamiatke , albo w środku cos rzeczywiscie jest. Ostatnio edytowany przez MAsterqu Mibious - 25-02-2006 o 09:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2005
Lokacja: Nowhere
Stan: Na emeryturze
|
![]() Nieźle myślisz... Gdyby nie te GS'y to pewnie ludzie szturmem by wzieli PoH i skopali kilofami XD A tak, to mają kłopociki
![]()
![]() |
#594 |
Użytkownik forum
|
![]() Z penetracją cmentarza , to musze poczekac , robie se teraz palka
a mój kolega za niedlugo bedzie mi bloczyl gs'ki także maybe sie tam wybiore Mam w koncu dopiero 29 level sorkiem :/ I nie mam pojecia , co sie kryje pod cmentarzem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#595 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Wolfek-Master
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 59/57
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() wy nic nie rozumiecie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2005
Lokacja: Łódź
Imię: Bamargeraa
Profesja: Elite Knight
Świat: OTS
Poziom: 37
Skille: 55/54
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Nie czytalem wszystkiego co tu napisalsicie ale z pierwszych stron wynika ze bazyliszek zjadl excalibuga... now iec tak sobie myslalem ze jak sie go zabije to ten excalibug z niego wypadnie.. ale to tylko moje domyslenia ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
15:17 Lorbas: Be greeted, dear traveller. 15:17 Gakis Blan: excalibug 15:17 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron. Znowu Edron... Pozatym tam jest cos o Nodless czy cos takiego.. W DTD quescie necro ma jakiegos pieska... To nie jest chyba QS;p? Ostatnio edytowany przez Piatu - 27-02-2006 o 15:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#598 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
Imię: Sorcerer Wookash
Świat: Fortera
Poziom: 14
Poziom mag.: 15
|
![]() Cytuj:
Tak myśle że chciałoby im sie robić jakieś "głupie" zagadki, bo dzieki tym "głupim" zagadkom gra ma fajny klimat. Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Imię: Korgan the Blood Axe
Profesja: Knight
Gildia: Doom Brigade
Świat: Iridia
Poziom: +++
Skille: ROSNĄ
Poziom mag.: ++
|
![]() Jak w tytule tego posta, istnieje pewna bron, "Którą giganci wykuwali swój oręż"... co do języka, nie sądze, zeby to był elficki, a raczej język Cyclops'ów!
nie chce lamac QS, ale wydaje mi sie, że trzeba zaniesc Giant s-hammera Spoconemu cycowi... i do tego jakis z rodzaji stali, o ktorych juz kiedys wspomnialem.... na prawde nie wiem, jak to mozna zrobic ale mysle ze to tez pewien trop... |
![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Zbanowany
|
![]() ALE MOZE POTWIERDZI SIE MOJA TEORIA....
noodles: <woof> - tak <woof> <woof> - nie ![]() |
![]() |
![]() |