![]() |
#6102 |
Chelsea Fan
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Jak informuje dzisiejszy "Polska The Times", kadencja prezesa Grzegorza Laty może okazać się najkrótszą w historii PZPN. Są bowiem podstawy prawne do unieważnienia wyborów.
Chodzi o odebranie mandatu przez Walne Zgromadzenie delegatowi Sylwestrowi Cackowi oraz wybranie na wiceprezesa do spraw piłki zawodowej, czyli ekstraklasy i I ligi, Janusza Matusiaka, który reprezentował na zjeździe de facto dwa okręgi. - Od początku przekonywałem, żeby się nie wygłupiać i nie odbierać Cackowi mandatu, bo może być to powód do podważenia wyników głosowania. I w moim przekonaniu, niestety, śmiało można to zrobić. Przepisy PZPN mówią jedynie, że nie można być we władzach dwóch spółek, ale Cacek jest tylko we władzach Widzewa, a nie Cracovii, skąd otrzymał tylko pełnomocnictwo na reprezentowanie klubu, co nie jest zabronione - twierdzi prawnik PZPN, mecenas Jacek Kryszczuk. - Na dwoje babka wróżyła. Wszystko dlatego, że przepisy związkowe są niespójne i można je różnie interpretować. Moim zdaniem popełniono błąd, że poddano pod głosowanie wniosek o odebranie mandatu delegata panu Cackowi.Jeśli prawnicy PZPN zauważyli nieprawidłowości, powinni byli zareagować przed rozpoczęciem zjazdu. A skoro przyznali mandat panu Cackowi, to teraz mają problem - mówi Romana Troicka-Sosińska, sekretarz Trybunału Arbitrażowego przy PKOl. Ewentualne uchylenie przez sąd uchwały odbierającej delegatowi prawo do głosowania w konsekwencji podważy kolejne uchwały Walnego Zgromadzenia PZPN, a to z kolei spowoduje unieważnienie wyborów nowych władz związku. Poważne wątpliwości budzi również udział w głosowaniu Janusza Matusiaka. Jako członek zarządu Łódzkiego Związku Piłki Nożnej reprezentował na zjeździe jako delegat Wisłę Płock, czyli klub należący do zupełnie innego okręgu - Mazowieckiego ZPN. To swoiste rozdwojenie Matusiaka absolutnie nie przeszkadzało wyborcom w wytypowaniu go na zaszczytną funkcję wiceprezesa do spraw piłki zawodowej. Pożar stara się gasić Grzegorz Lato, który wydzwania do ministra Mirosława Drzewieckiego, prosząc o spotkanie. Jak na razie - bezskutecznie. a tu kilka śmiesznych komentów ![]() szopki ciąg dalszy oj Polaczki, Polaczki tylko do szabelki tzn. wypitki i wybitki Oj bedzie sie działo, a już nachlali sie za sukces wyborczy. Janek Tomaszewski dał chyba na msze. lato, lato, i po lecie !!!!! Lato - PAPA ![]() Czas na godnego Prezesa PZPN żeby Polska przestała się wstydzić - BOŃKA. ___________ Takie rzeczy to tylko w polsce ![]()
![]() |
#6103 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2008
Lokacja: Zielona Góra Ulubiona aktorka: Eliza Dushku
Stan: Aktywny Gracz
![]() |
![]() @Ditto
Cytuj:
Cytuj:
@topic Dzisiaj Bobcats - Knicks. ![]() K.Jay |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6104 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 12 2007
|
![]() Cytuj:
@Liga Mistrzów Jednak skład Manchesteru typowany przeze mnie okazał się błędny. A mówili, że nie zignorują rywala... Mój typ: Foster Rafael-Ferdinand-Vidic-Evra Ronaldo-Anderson-Carrick-Nani Tevez-Rooney Prawidłowy skład: Foster Rafael-Ferdinand-Vidic-O'Shea Ronaldo-Fletcher-Carrick-Nani Tevez-Giggs Nieprawidłowości: O'Shea > Evra Fletcher > Anderson Giggs > Rooney W każdej formacji po jednej pomyłce ![]() @Real - Juve Piękny strzał Del Piero ;] Ostatnio edytowany przez Ditto - 05-11-2008 o 21:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6105 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów
|
![]() Świetna, konsekwentna gra Juve. Miodzio!
@down: Dziadek czy nie, ale jak jebnąl z wolnego to mmm ;d Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 06-11-2008 o 07:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6106 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() dziadek del piero xDDD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6107 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Nie wiem, z czego sie cieszycie. Przeciez i tak LM wygra Arsenal. =P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6108 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
![]() |
![]() @Up Jak co roku.
Del Piero ładnie uderzył, ale król rzutów wolnych jest jeden - JUNINHO PERNAMBUCANO. Dzisiaj pora na Lecha, bardzo ciekawie zapowiada się to spotkanie z Nancy ![]() Ostatnio edytowany przez Xendriel - 06-11-2008 o 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6109 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Jednak to Del Piero jest najbardziej skuteczny (ponoć). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6110 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() No, to już nudne się robi, Arsenal cały czas zgarnia LM i Mistrzostwo Anglii, daliby innym zespołom szansę ; /
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6111 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Byly nawet organizowane mistrzostwa swiata w strzelaniu rzutow wolnych,wygral Marquez tuz przed Borgettim.(skrot relacji byl w football mundial na polsacie sport,m.in. w mistrzostwach bral rowniez udzial Ronaldinhio)
![]() |
![]() |
#6112 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Ojejq!111 Mówi Ci coś dyspozycja dnia? ![]()
![]() |
#6113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford
![]() |
![]() Ale chyba wtedy wielu innych wybitnych specjalistów od wolnych nie brało udziału...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6114 |
Zbanowany
|
![]() Kilku piłkarzy Barcelony, miejscowi, paru średniaków, Toldo, James, Keller jako bramkarze. Ronaldinho nie strzelił ani razu.
@Down Del Piero i Juninho? Nie widziałem ich... No i nie było, większość to Barcelona. Czy ja wiem czy aż tak niesamowicie... Przegapiłeś paru murzynów. A to właśnie oni strzelali najładniej. Ostatnio edytowany przez Ditto - 06-11-2008 o 16:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6115 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Macie pelna liste Free kick Masters 2008 : Ronaldinho,Messi,Marquez,Borgetti,Deco, Martin Palermo(Boca Juniors), Del Pierro, Juninho,Torres,Podolski. Jak wspomnialemw czesniej zwyciezyl Marquez i z tego co pamietam bil te wolne niesamowicie,zarowno jak i jego rodak. Chyba juz tak nie bedziecie tego bojkotowac "bo nie bylo najlepszych"
![]() |
![]() |
#6116 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
![]() |
![]() Takie konkursy nie odzwierciedlają w pełni umiejętności zawodników. Podczas meczu dochodzą jeszcze emocje, stres...Pamiętam, że kiedyś były takie zawody dla napastników, (chyba nawet Olisadebe brał udział
![]() Co do rzutów wolnych to po raz kolejny mówię. Dla mnie Juninho jest najlepszy. Żaden Ronaldinho, Beckham, Nakamura czy Marquez ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6117 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Szkoda, ze Lech dostaje dzis w dupe. Bedzie jakas relacja w TV?
|
![]() |
![]() |