![]() |
#602 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2003
Poziom: 102
|
![]() Panowie i panie nie ma się co sprzeczać o SoV czy S-Axe bo większość z was i tak go nigdy nie bedzie miała a jeżeli już go dostaniecie to wasz skil bedzie taki że bedziecie wymiatać z tego czy z tego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: woah berry jerry
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 31
Skille: 62/41
Poziom mag.: 10
|
![]() swordy sa najlepsze ale najdrozsze, axe sa gorsze w defensie od swordow ale troszke tansze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jacuss
Profesja: Druid
Świat: Candia
![]() |
![]() Wg. mnie Axe Lepsze, ja wole szybciej zabić smoka i trochę wiecej runek stracić (DL) niż mniej za 15 minut go lać, wszyscy moi koledzy wybrali axe !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
|
![]() Nie da sie tak w prosty sposob powiedziec ktore sa lepsze - wszystko zalezy od tego z jakim nastawieniem chcesz grac na serwie ( tzn jak dlugo np) , w ktorym momencie zaczynasz grac (poczatek serwera czy nieco pozniej) badz czy nastawiasz sie na zarobki na huntach a waste na expieniu itp.
Wszystko zalezy jak kto chce grac i tyle ![]() Wiadomo ze na samym starcie mozesz kupic barbarian axe 28/18 , a o swordzie mozesz zapomniec - ale to nie przeklada sie w prosty sposob ze latwiej dostepne bo i wiadomo ze na starcie taki barbarian po nic ci nie jest potrzebny bo trenisz te kilka dni a spike sword 24/21 jest dostepny z questa ktory kazda postac z niewidka moze bezbolesnie wykonac ( magiczne dosyc szybko) Wiadomo tez ze axe sa tansze ale tylko dla tych co graja do zalozmy 50 levela i koncza z tibia ![]() Cap gsa oraz jego cena nie sa zadnym minusem - kina ma duzo capa nie wiele mu ujmie te kolo 100 cap roznicy - a wieksza cena gsa w porownaniu z dlanca tez jest zludna - po 3 dniach expeinia z gorka odrobisz ta roznice tracac mniej uh przy uzywaniu gsa zamiast dlancy. Jedynym plusem axe jest silniejszy atak i latwiejsza dostepnosc axe ringow. Chociaz to tez jest nie do konca prawda. Tzn z wieksza sila ataku to jest prawwda - szybciej expisz niby majac te 1-2 atk wiecej - ale o ile szybciej i jakim kosztem waste? czy ktos sie zastanawial? Roznica sie zaciera przy broniasz z ani bo wtedy sca juz ma wreszcie jak na axe dosc duza def (30) Wszystko zalezy co walisz - przy dragach wychodzi parwie identycznie bo glowne obrazenia jednak przy broniach z ani ida od magii , ale pojdz na takie OF na przyklad roznica na plus wtedy jednak wydaje sie po stronie sova. A idealem dla knighta jest jak zarabia i na huntach i na expie - powastowac przyjdzie czas na levelu 140+ kiedy zeby bic jako tako levele trzeba na expieniu niestety robic duzy waste - wiec lepiej zbierac kase na ten czas. Co do ringow to tez zludne. Axe i fakt - sa latwiej dostepne i 2 x tansze. Ale to zalezy gdzie sie expi - ja nie mowie o niskich levelach bo wtedy ringi sa do niczego nie potrzebne. Ringi uzywasz na expienie na dragach - jak juz expisz na dragach knightem - w miare masowo to i zdolny juz jestes expic na OF. Zalozmy lubisz expic na dragach ( zwiazane z uzywaniem ringow) : Masz wtedy wybor: kupic ringi ( tu axe maja niewatpliwy plus) lub samemu pozbierac ( tu plus daje sword ringom) Bo nie powiesz mi ze na wysokim levelu bedzie ci sie oplacalo expic na wolnych kopalniach soldki i guardy z expem na guardach max 30k/h a pojsc se na OF gdzie exp jest 50-60k/h a jak dobrze chodzisz i malo ludzi nawet 80k/h i nazbierac sword ringow. Wlasciwie 1-2 atk roznicy przy potworkach o malej ilosci hp nie stanowi roznicy - odczuasz ja jedynie przy dragach ( takiego zerka czy z sca czy z sova i tak wezmiesz na 2 hity) przy dragach moze ci sie uda co ktoregos draga o 1 hit szybciej ubic - ale wczesniej kilka razy wiecej sie tez taki drag przebije przez def i ci blood hita zada. Reasumujac : Na poczatku po treningu moze i axe tanszy ale: kina nie hunci wiec musi zarabiac na expieniu szybko odrobisz ta roznice w cenie , potem im wyzszy level tym latwiej o sworda (wiecej kasy ) i tez expiac na coraz silniejszych potworkach jestes narazony na coraz wieksze obrazenia wiec roznica w cenie sie zwraca nawet jesli wezmiemy pod uwage to ze axe minimalnie szybciej expisz ( przyklad - m na skilu 85+ w shieldingu jak gralem gsem w cycopolis stykala exura jak omijalem guardy i miejscowke z zerkami a wczesniej jak gralem lanca uzywalem niestety uh - mowie w obu przypadkach o tych czasach po update - postacie na roznych swiatach) . Wiec reasumujac - wszystko zalezy czy nastawiasz sie na waste czy nie , jak chcesz grac i jaka bron miec - ja tu powyzej obalilem kilka mitow tylko. Nie ma czegos takiego jak lepsza bron czy nie - i axe i swordy sa porownywalen i wybierasz to co lubisz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() nie mozesz tego wiedziec na pewno, faktem natomiast jest ze nawet jesli sie liczy to w mniejszym stopniu niz roznica w ataku ( czyt. SCA >> SoV i FA >> BS ).
![]() |
#607 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2006
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 120
![]() |
![]() ja wybralem sworda i teraz zaluje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja wybralem tez swordy i nie zaluje
![]() mowicie ze def broni liczy sie tylko wtedy gdy ta bron ma wiecej defa od tarczy... sciagnijcie tarcze badz bron zobaczycie roznice ![]() ![]()
![]() |
#609 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ojciec Artur
Profesja: Elder Druid
Gildia: Elite Squad
Świat: Titania
Poziom: 38
Skille: 9999999
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() 16:54 You advanced in axe fighting.
Hehehe, 55 ;> Axe wymiata, sickle trening na darashi rox ![]()
![]() |
#610 |
Guest
|
![]() przez dlugi czas meczysz sie scimitarem/long swordem, drogie serpent sword i spike sword[/quote]
OMG spike sword to wydatek gora 2k-.- na trolach zrobisz to w kilka godzin wiec nie wiem czemu ty meczyles sie scimitarem Ostatnio edytowany przez edonan - 04-11-2006 o 19:13. |
![]() |
![]() |
#611 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2006
Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
|
![]() Axe maja mniej defa od swordów.
Zreszta, ten cały topic nie ma wiekszego sensu. Każdy bedzie przekonywał do swoich racji i nadal bedzie uważał, że jego broń jest naj: - lepsza - ładniejsza - tańsza - łatwiej dostępna etc. IMO jednak axe tymi 2 pkt ataku przeważają nad reszta broni z tego wzgledu, że tą róznice widać w przeciwieństwie do przewagi swordów z defem. No chyba że MLS bedzie ogolno dostepny w przyszłosci wtedy sword>axe (marzenia..) Cytuj:
@Patrz: Pskonejott Clubem tez da sie grac.. Ostatnio edytowany przez karate:] - 04-11-2006 o 19:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Guest
|
![]() zapominacie że najważniejsze są skille a nie staty broni;d,ja wale ze sworda u mnie na serwerze gs<22k>,<bs<7k>,wiec nie tak drogo,jeden loot bag z pog i masz już
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja polecam sworda bo przeciez obrona sie liczy no nie???
a tak przy okazji : Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#614 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() jeszcze powiedz że bije tyle co drugie uderzenie... -.- zresztą rzadko się widuje 100 ek ze 100 skilem
![]() |
#615 |
Użytkownik Forum
|
![]() niby tak ale jeśli pójdziesz na Demona lub Morgarotha z salbym eq to czy atak cos da???
Wątpie ![]() Więc lepiej mieć defe i blokowac innym stworki zarabiając na tym ![]() ![]() Dziękuje
![]() |
#616 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kiedy wy się nauczycie że def broni jest niezauważalny jak się ma tarcze:X
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czyli z Twojego rozumowania wynika że gdybym mial magik plate armor to by nic nie dalo???
A jeśli masz samego sworda to czy jak dajesz full atak to i tak be3dziesz obrywal baty od stwora a jeśli wlączysz ful deffa to bedziesz obrywal slabiej.... Sam sobie spróbuj czy tak naprawde jest ![]() ![]()
![]() |
#618 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mpa = arm
Broń = def Dwie całkiem inne sprawy. Napisałem rowniez ze nie ma wiekszego znaczenia jak sie chodzi "Z TARCZĄ" czytanie ze zrozumieniem sie kłania |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobra tu popelnilem błąd, ale powiedz dlaczego knight z giant swordem blokujacy draga nie obrywa dużych hitów???? bo def. go broni!!! powiedziales:
Cytuj:
Dziękuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#620 |
Użytkownik Forum
|
![]() up@ Ta, to aż prawie 2 warlocki...