Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Nebula

Notki

Nebula Wydarzenia ze świata Nebula

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 01-09-2006, 22:04   #601
Webi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xavery Pokaż post
Pozwolisz ze sie wypowiem tylko do tych zdan, nie obchodzi mnie sytuacja na Nebuli, jak dla mnie to sie mozecie tam nawzajem powybijac. Czyli wg ciebie Polska jest "gówniana" moze zechcialbys rozszerzyc nam to pojecie...co wg ciebie jest gownianego w naszej OJCZYZNIE? Opcja wyjazdu za granice...hmmm...nie widze powodu zeby ludzie tacy jak ty mieli zostac w Polsce, skoro jest taka gowniana...( No bo jak by ktos nie wiedzial to za granica jest poprostu raj, placa krocie za obijanie sie calymi dniami).

Nie mam nic do twojej osoby, ale jako Polaka dotknela mnie twoja wypowiedz...
Ja nie pisalem, ze za granica jest raj, po prostu zarobki sa wieksze. a co w Polsce jest gownianego? Otoz to, znie majac znajomosci badz nie dajac koperty bardzo ciezko jest znalesc prace, nawet wyksztalconym ludziom.
To, zludzie haruja po kilkanasci godizn dziennie, a zarabiaja tyle, ze nie starczy na caly miesiac. W tym momencie, dla mnie jest to kraj bez perspektyw. Uwierz, ze ludzie, przynajmniej ci ktorych znam, nie jade za granice zeby zbijac kokosy. Jada po to by godnie zyc bo niestety Polska nie dala im takich mozliwosci. I mialem na mysli ten aspekt.
Co ejszcz ejs gownianego? Ano to ze powoli zacyzxna sie cenzura, jak w starozytnosci, a partia rzadzaca probuje wprowadzic dyktature Jezeli pytasz czemu cenzura, to powiem ze mam na mysli kilka ostatnich afer, jak to np pan z E-ga wysylal kawaly o Kaczynskich i mial wszczete postepowanie rpzeciw niemu. Jeszcze inny przyklad to akcja pewnego portalu internetowego a link do tje akcji to blizejzwyklychludzi.pl
Powiesz, ze malo argumentow, a mi to wystarczy
Webi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-09-2006, 22:21   #602
Xavery
Użytkownik Forum

Xavery's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Dębica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Premia
Domyślny

Nie mam znajomosci, ani tym bardziej nie jetsem bardzo dobrze wyksztalcony (narazie ) ale na prace nie moge narzekac. A co do polityki to nie bede komentowal...bo tu w sumie nie ma czego komentowac, a jak mnie maja pozniej zamknac to lepiej nie ryzykowac

Argumenty masz dobre, a ja tylko 1. Ucieczka nie jest dobrym rozwiazaniem.

P.s. Lepiej nie kontynuujmy tej dyskusji bo, jak juz wspomniales to forum nie jest od tego.
Xavery jest offline  
stary 01-09-2006, 22:21   #603
Mimo-vader
Użytkownik Forum

Mimo-vader's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
Domyślny

Wybaczcie że przerywam waszą kłótnie o to dlaczego Polska jest gówniana, jaki to Xaemus jest niedojrzały jak na swój wiek i wyzwya wszystkich naokoło itp. Jak chcecie sobie nawzajem powrzucać albo coś udowodnić to przenieście się na priva albo na jakiś komunikator . Proponuje żebyście pisali tu tylko o tym, co ma bezpośredni związek z wydarzeniami na Nebuli.

Ostatnio edytowany przez Mimo-vader - 01-09-2006 o 22:22.
Mimo-vader jest offline  
stary 01-09-2006, 23:24   #604
Pepit
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 02 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 90+
Domyślny

Hmm co do sytuacji na nebuli ..sam nie opowiedzial bym sie za zadna ze stron OF moim zdaniem osoby z niczym sie nieliczace jak potrafia nawet takiego thiefa jak seykotron do siebie przyjac (na miejscu scythe pozbieralbym all osoby ktore zabito na banshe chocby taka przewaga ludzi czasami pomaga wykorzystalbym poprostu zla reputacje pewnych osob ktore sa w ordo ) a co do scythe niesa lepsi moim zdaniem idioci potrafiacy wołac ze trzeba jebac zydow i nic pozatym .. conajwyzej xaem teraz napisal kilka calych zdan na tym forom o czyms innym

a co do gownianej polski to z wlasnego doswiadczenia wiem ze jesli ktos wie co chce robic w yciu to nawet w polsce dobrze na tym wyjdzie ale pod warunkiem jesli jest dobry w swoim fachu ja np zaraz po studiach znalazlem prace po roku szef niespelnial moich wymagan wiec w ciagu tygodnia znalazlem lepsza oferte zmienilem prace i mam sie dobrze ...i to bez zadnych znajomosci lapowek czy czy o czym tam ktos pisal

Oczywiscie moze za granica lepiej placa ale zycie tez jest drorzsze wiec z kasy ktora tam zarobisz bedziesz sie mogl cieszyc chyba dopiero jak wrocisz do polski a to bedzie jednoznaczne z pozuceniem pracy gdzies tam w niegownianym kraju
Pepit jest offline  
stary 01-09-2006, 23:31   #605
Bjoern Shu
Użytkownik Forum

Bjoern Shu's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2005
Lokacja: Noobcave called Poland

Stan: Niegrający
Poziom mag.: 99
Domyślny

boze niechodzi tutaj o prace itp
poprostu jesli porownac polske do innych krajow mozna smialo stwierdzic ze to jeden wielki syf i nie bardzo mnie to obchodzi co inni sadza poniewaz mam prawo do wlasnej opinii i nie zmienie jej.
btw. Webi nie zmienilem miejsca lokalizacji? tylko podpis lol
Bjoern Shu jest offline  
stary 01-09-2006, 23:47   #606
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pepit Pokaż post
Hmm co do sytuacji na nebuli ..sam nie opowiedzial bym sie za zadna ze stron OF moim zdaniem osoby z niczym sie nieliczace jak potrafia nawet takiego thiefa jak seykotron do siebie przyjac (na miejscu scythe pozbieralbym all osoby ktore zabito na banshe chocby taka przewaga ludzi czasami pomaga wykorzystalbym poprostu zla reputacje pewnych osob ktore sa w ordo ) a co do scythe niesa lepsi moim zdaniem idioci potrafiacy wołac ze trzeba jebac zydow i nic pozatym .. conajwyzej xaem teraz napisal kilka calych zdan na tym forom o czyms innym

a co do gownianej polski to z wlasnego doswiadczenia wiem ze jesli ktos wie co chce robic w yciu to nawet w polsce dobrze na tym wyjdzie ale pod warunkiem jesli jest dobry w swoim fachu ja np zaraz po studiach znalazlem prace po roku szef niespelnial moich wymagan wiec w ciagu tygodnia znalazlem lepsza oferte zmienilem prace i mam sie dobrze ...i to bez zadnych znajomosci lapowek czy czy o czym tam ktos pisal

Oczywiscie moze za granica lepiej placa ale zycie tez jest drorzsze wiec z kasy ktora tam zarobisz bedziesz sie mogl cieszyc chyba dopiero jak wrocisz do polski a to bedzie jednoznaczne z pozuceniem pracy gdzies tam w niegownianym kraju

Wiesz z praca sa wyjatki, ale to nie zmienia faktu ze jest baaardzo ciezko ja znales nawet wyksztalconym ludziom. A co do zagranicy, zycie jest drozsze, ale uwierz ze starcza i jeszcze zdazysz sobie odlozyc.
Webi jest offline  
stary 02-09-2006, 02:40   #607
djmtv
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

@gowniana polska

ej nie kurde nie moge
w tej kwesti popieram xeamusa w 100%
tak jak mowilem polacy to malkontenci
zamiast narzekac to byscie sie ogarneli troszke i wzieli sprawy w swoje raczki ^^
podniecacie sie zachodem
a popatrzcie kurwa na wschod od nas (Blugaria, Rumunia) jam wam to nic nie mowi to na Afryke i nie pierdolcie ze w Polsce jest zle bo nie jest. Co oni maja powiedziec ?
zastanowcie sie zanim zaczniecie malkontencic
bo nie macie racji :/

pozdor
djmtv jest offline  
stary 02-09-2006, 11:50   #608
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

Wzialem sprawy w swoje rece, ucze sie. Wiecej nie moge chyba ze dojde do Mlodziezy Wszechpolskiej i bede walczyl o lepsza Polske Wiem, z Polacy marudza, ale Polacy sami wybrali PiS i obecny rzad. Zdarza sie.
A co do marudzenia, uwazam, ze jak narazie Polska to kraj bez przyszlosci, a Ci co pracuja na Wiejskiej jak narazie nie daza do polepszenia naszego bytu, tylko do zdominowania samorzadow lokalnych, takze narazie lepiej nie bedzie.

Co do Maksima, to wez moze kolego nie chwal sie juz swoim intelektem. Zastanawia mnie powod takiej Twojej postawy Bo raczej w czasie wojny Polacy byli tak samo pietnowani jak Zydzi,inie rpzez Zydow tylko przez Niemcow.
Webi jest offline  
stary 02-09-2006, 11:54   #609
August
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2005

August ma numer GG 4786311
Domyślny

@Up.

Po prostu: Zyd to frajer zyd to buc zyje poto by go tłuc!
August jest offline  
stary 02-09-2006, 14:01   #610
Dregar
Użytkownik Forum

Dregar's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2006
Lokacja: Wrocław

Domyślny

@Up

Rasista -.- to powiedz mi chociaz co ci zyd zrobil widziales zyda na oczy O.o
pobil cie? udezyl? zabil ci kogos z rodziny? niee ... wiec o co wam chodzi tylko o to ze troszke inaczej wyglada ... aff nie rozumiem was
Dregar jest offline  
stary 02-09-2006, 14:11   #611
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

mysla, ze sa cool i trendy
Webi jest offline  
stary 02-09-2006, 16:54   #612
Bjoern Shu
Użytkownik Forum

Bjoern Shu's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xaemus Serigimox Pokaż post
Ja tam nie jestem antysemitą. Mój dziadek np. był w Auschwitz. Siedział tam jakieś 3 lata. Był umieszczony na pierwszym piętrze po lewej od bramy w wieżyczce strażniczej i obsługiwał CKM....
Całe życie jednak twierdził, że strzelał tylko do rudych.
__
Xaem
ale ty masz poczucie humoru DAMN!
Bjoern Shu jest offline  
stary 03-09-2006, 07:34   #613
Ola_Petrov
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Bialystok

Stan: Początkujący
Imię: _
Profesja: Druid
Domyślny ye

Zamiast rozmawiac co sie dzieje na serverz (od tego jest ten temat) To sie klócicie i jedziecie po Xaem~ Ja nic do niego nie mam ale moglibyscie sie uspokoic albo zrobic solo w grze
~
Scythe go to winn !

Agressiv!
Ola_Petrov jest offline  
stary 03-09-2006, 11:52   #614
Bjoern Shu
Użytkownik Forum

Bjoern Shu's Avatar

Domyślny

"we don't want got owned in open battle"
slowa jednego z memberow scythe, lmao
chyba nie bedzie open
Bjoern Shu jest offline  
stary 03-09-2006, 13:26   #615
Webi
Użytkownik Forum

Domyślny

Czyzby hespios mial bana tutaj? Jak widac nei tylko mi nie podoba sie jego antysemityzm ;p
Webi jest offline  
stary 03-09-2006, 13:39   #616
Brzydal
Użytkownik Forum

Brzydal's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Bydzia

Brzydal ma numer GG 3168941
Domyślny Naiwnosc

Dlaczego wszyscy Polacy twirdza ze Szwedzi to PA, w swojej karierze gralem na wielu serwerach... Nie wazne kto rzadzil, Power Abusing zawsze byl obecny i tego elementu nie dalo sie wyeliminowac. Nawet jesli Polacy przejmuja wladze na serwerze, to z reguly jest tylko gorzej, niz bylo...
Moze w waszym przypadku bedzie inaczej...

Pozdrawiam.

Brzydal jest offline  
stary 03-09-2006, 15:31   #617
BOtter
Użytkownik Forum

BOtter's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Kętrzyn

Profesja: Druid
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dregar Pokaż post
@Up

Rasista -.- to powiedz mi chociaz co ci zyd zrobil widziales zyda na oczy O.o
pobil cie? udezyl? zabil ci kogos z rodziny? niee ... wiec o co wam chodzi tylko o to ze troszke inaczej wyglada ... aff nie rozumiem was
Jak już wspomne ( religijnie ) żydzi ukrzyżowali Jezusa Chrystusa, to jednak komuś mogło to się nie spodobać...

@Kamil ty zły chłopcze !!

/Botter
BOtter jest offline  
stary 03-09-2006, 15:50   #618
Xaemus Serigimox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BOtter Pokaż post
Jak już wspomne ( religijnie ) żydzi ukrzyżowali Jezusa Chrystusa, to jednak komuś mogło to się nie spodobać...

@Kamil ty zły chłopcze !!

/Botter
Zapomniałeś jednak o tym, że on sam też był żydem. Więc wycieli swojego. Podobnie jak Seykotron - Fajnego Ludka. Coś w tym musi być...
__
Xaem

stary 03-09-2006, 15:54   #619
Xaemus Serigimox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Webi Pokaż post
Czyzby hespios mial bana tutaj? Jak widac nei tylko mi nie podoba sie jego antysemityzm ;p
__
Czyżby, Air dostałeś swojego nie kradzionego, nie sharowanego hahahah chara back?

stary 03-09-2006, 16:02   #620
Xaemus Serigimox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bjoern Shu Pokaż post
"we don't want got owned in open battle"
slowa jednego z memberow scythe, lmao
chyba nie bedzie open
Mi wiewiórki doniosły, że Bartosz siedzi na LAN z Wicka i Koqu. Taki mini LAN po polsku. Bartosz operuje strzałkami, Koqu wciska hotkeye a Wicka bawi się złotą myszką Bartka.

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania