|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#601 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2007
|
![]() Poradnik mi sie podoba przeczytalem go i zaczolem cwiczyc z dowa potworkami kiedys cwiczylem z 3 albo z 4 dizkei temu moj knight ma skille 66/67 a level 16 mozecie mi niewiezyc ale jak cos to niemusicie tylko ja trenie odrazu jak przeszedlem na maina i wogule nieexpilem
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#602 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
|
![]() Ten poradnik jest naprawdę QL
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2006
|
![]() Jako tako spoko poradnik. Ja gram Knightem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: Majdan
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Luminera
![]() ![]() |
![]() dobra wszystko pieknie slicznie ladnie ale co mam zrobic i na czym skilowac (mam 12lvl na rooku skile 18/21) zeby wbijac sam sword fighting nie wbijajac shieldingu bo to mam troszke za duzy shielding lub zamaly sword i jak najlepiej skilowac ???? prosze pomoz mi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 02 2007
|
![]() spoko alwe za dlugie na chlopski rozum!!!!!!!!!!!1
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2005
Profesja: Knight
Poziom: 66
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() @offtop: proponuje usunac tego linka z posta wyzej, bo jeszcze ktos zciagnie i bedzie plakal po nocach ( lub co gorsza na forum ) ze go "zchakowali"
@topic mam skile 77/75. pozyczylem od kolegi na dluzej mms, sca i demon helmeta ( aola musialem kupic we wlasnym zakresie->warunek pozyczenia ). po dluzszym graniu doszedlem do wnoisku, ze to sa stanowczo za slabe skile. fakt faktem besthit w crypt shamblera wyniosl 203, ale generalnie nie jest tak bardzo rozowo. jest pewna "niewielka" roznica w zuzywaniu uhow. przy tych samych skilach uzywjac dragon lancy zwykly crypt zadawal i okolo 300-400 hp obrazen. teraz na full ataku zabiera mi okolo 100-150, aczkolwiek czesto crypt zadaje mi obrazenia rzedu 40-50 hp. globalnie sprawa wyglada w ten sposob, ze 0-1 uh idzie mi na caly poziom -2 w penisula tomb lejac wszystko co popadnie. dla porownania chcialbym napisac, ze z dragon lance szlo i okolo 3-4 uhow lejac za kazdym przejsciem przez tomba 2 crypty we wschodniej czesci. po co ja to pisze? hmm... dobre pytanie. chce pokazac, ze z dobra bronia, dobra tarcza i z wysokimi skilami mozna duzo osiagnac i ze to na dluzsza mete sie bardzo oplaca. oczywiscie niektorzy przeciwnicy skilowania beda temu zaprzeczac, poniewaz wedlug nich "skile nie sa wazne - liczy sie tylko level". tylko ze ja bede wydawal 2/3 tego co oni na uhy co po dluzszej grze daje bardzo duzo. Ostatnio edytowany przez sat - 14-02-2007 o 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Guest
|
![]() w jakims(nie pamietam juz jakim) internetowym skill kalkulatorze obliczałem sobie czas do zrobienia nastepnego skilla ...z ciekawosci, do obliczenia został dodany dopisek ze "z monkiem czas bedzie wynosił własnie tyle, z innym graczem 10 % dłuzej, ze slimem 20-30 % dluzej" niby dlaczego? o ile to ze z innym graczem to jest zrozumiełe, bo zwykly ludek blokuje czasem wiecej niz 30 uderzen pod rząd i moze nie dojsc do blood hita no ale ...slim ?! przeciez jego sie trafia 1 na 3 uderzenia :| czegos tu nie rozumiem
|
![]() |
![]() |
#609 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#611 |
Użytkownik forum
|
![]() Nom poradnik na[rawde dobry, czytelny i pomocny, szkoda ze nie mozna dawac ocen, ale u mnie masz 6+
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2007
|
![]() Naprawdę fajny poradnik, tylko co mi się nie podoba ogólnie w tibi!!!! Ludzie!!!
Poszedłem 1 vs 1 poskilować z kumpel!!!! wszystko do plecaka, oprócz tarczy i broni i się tłuczemy!!! Po jakimś czasie przechodzą ludzie (miałem lvl 12) i nagle dostałem od babki jeden strzał leże i nic nie mam wszystko stracone!!!!! Ludzie w tibi to przykra sprawa!!! Przecież widać czy ktoś skiluje czy naprawdę jest PK!!! A poza tym miałem białą czache!!! A co zauważyłem ludzie bezmyślnie używają słowa noob!!! Nawet nie wiedzą co to znaczy noob!!!! Ludzie niektórzy w tibi to naprawdę są przykrzy!! Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 22-02-2007 o 06:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#614 |
Użytkownik forum
|
![]() Tak tylko dlaczego jak zrobię party, to mi się zmienia zielona czacha na białą??
Chciałeś powiedzieć newbie ,ty też chyba z tych co nadużywają słowo noob!!! Pograj w CS'a tam ludzie wiedzą kiedy tego słowa użyć, w tibi raczej nie,no chyba ,że w tibi to znaczy co innego:/???!!! Ostatnio edytowany przez BTIHagen - 23-02-2007 o 07:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 02 2007
Profesja: Paladin
Świat: Xerena
|
![]() Super poradnik, napewn mi pomoże, bo z grą w Tibie dopier zaczynam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2007
Lokacja: Ankrahmun
Świat: Azura
Poziom: 44
Poziom mag.: 48
|
![]() Fajnie ci ten poradnik wyszedl.
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P
Imię: tak jak ja ):P
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() p: Czy jak będą mnie atakowały 4 potworki, to czy mój shielding szybciej mi będzie rosnął?
R: Nie. p: Czy to prawda, że jak trenuję z potworami, to biorę najsłabszą tarczę i zbroję? R: Nie. p: Czy jak trenuję z kolegą to muszę brać do pomocy jakieś potwory? R: Nie musisz, ale dodatkowy potworek w najlepszym przypadku może podwoić szybkość wzrostu shieldingu. _____________________________________ Więc coś mi tu nie pasuje... Jedna wypowiedź zaprzecza drugiej...gram w tibie juz ździebeczko czasu ale tę powyższą wypowiedź uważam conajmniej za błąd logiczny. BTW. znalazła się tam wypowiedź o lipnej tarczy i broni raczej równie dziadowskiej jakości... Sprawa wygląda ogólnie tak: Najlepsza tarcza i słaba broń to dobry pomysł, zależy jednak od tego z jakimi skilami i na co się jesteśmy gotowi rzucić, przy czym im oponent mocniejszy tym szybciej skill (umiejętność) w tarczy idzie do góry ![]() Co do kombinacji odwrotnej np: Drewniana tarcza i scyzoryk poza rookghardem sprawują się dobrze na trolach i innych (przy czym znowu mam w domyśle wysokość skilu posiadanego przez gracza) lichych. Zauwarzyłem, że jak rzucam się z szajsem na konkretnego przeciwnika to pomimo wysokich obrażeń skill w tarczy pnie się w górę jak opentany ![]() Rzecz jasna o broni jest dość obszernie naklikane gdzie indziej więc to sobie odpuszczę... Gdybym w czymś mijał się z prawdą, spędzę miłe chwile na czytaniu sprostowań ![]()
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 25-02-2007 o 19:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P
Imię: tak jak ja ):P
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Jeszcze jedno, ale to już odnośnie wypowiedzi BTIHagen
musisz zaczekać aż ktoś się przyłączy do Twojego party, a nie - prawy klik - zaproś do zabawy - lej! Najpierw zaczekaj aż ktoś się do party przyłączy (ten a tamten joind to your party)a potem znajdźcie sobie jakieś przytulne miejsce. Jak wykonasz czynności tak jak je wymieniłem w powyższym to masz deda z miejsca bo niektórzy reaguja na te czaszki jak alergicy! Prawdziwe lewary robią czasem tak: Ty rzuczsz run np: fire field, i sobie odchdzisz na bok a oni (o owych lewarach mowa) to widząc specjalnie włażą w ogień a potem się drą "RUN! RUN! RUN!" i Cie gonią przy czym widok uciekającego kolesia (tudzież kolesianki) z białą czachą i goniący go/ją korowód bandy (a co mi tam... nazwe to po imieniu) kretynów drących się "PK!" przyciąga uwagę innych i nawet nie patrzą, że to ktoś kto ma nierzadko niski poziom postaci. Inny błąd, który można popełnić to chodzić z włączoną opcją atakowania niezaznaczonych graczy. "Jest pewna różnica między rżnięciem ludzi a ich zarzynaniem" Chodzi mi o to, że ludzie nie widzą różnicy między PK a graczem, który wypłacił komuś twarzowe z fista, bo chciał mieć z kimś innym spokuj. Przekładając to na real nasówa się prosty wniosek: Masz wnerwioną mine - tzn: coś Ci nie pasuje - analogicznie: musiałeś zrobić coś komuś, co się komuś innemu nie spodobało - efekt?: podchodzi jakiś lolu na lvl xxx+ i ma do Ciebie halo tylko za to, że patrzysz się jak po chodniku pełza glizda a w Twych zalanych krwią aczach kotłuje się hamska nienawiśc do wszystkiego co żyje i oddycha przy czym usilnie starasz się to w sobie stłumić. Z resztą chyba wszyscy słyszeli we wiadomościach jak w Korei jeden koleś zabił drógiego bo tamten nie chciał mu sprzedać wirtualnego miecza ( nie wiem, czy to przypadkiem podchodzi pod jakiegoś rodzaju patologię... pod paragraf przynajmniej!) PRZESTROGA!!! Oszcządzajcie się! (mówię tu o młodych graczach) jak zatracicie różnicę pomiędzy światem rzeczywistym a tą grą to też się będziecie zabijać tak jak tych dwóch kolesi z Korei. Jeśli nie, to poprostu zrujnujecie sobie nietylko psychikę!
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 25-02-2007 o 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Użytkownik forum
|
![]() Aladar bardzo ładnie wyjaśniłeś więc THX, teraz wszystko gra możemy się z kumplem lać!!!
![]() ![]() A co do trenowania: Sprawdzałem czy bez shield się da nabić shield i nawet 1-en %-t nie podskoczył!!! A z tym się zgadzam "Najlepsza tarcza i słaba broń to dobry pomysł, zależy jednak od tego z jakimi skillami i na co się jesteśmy gotowi rzucić, przy czym im oponent mocniejszy tym szybciej skill (umiejętność) w tarczy idzie do góry " Ale dalej uważam, że ludzie w tibi za często używają słowa noob"Nie mówie o wszystkich ludziach", ludzie w cs robią to wtedy kiedy jest to konieczne!!! "Moim zdaniem oczywiście" P.S Aladar Napisz książkę o PK to chętnie przeczytam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
gram w csa 5 lat dla Twojej wiadomości , w warcrafta 3 od roku a w tibie chyba z 4 ![]() |
|
![]() |