|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#621 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() You see a sword hilt
It weighs 9.00 oz. This was once part of a formidable two handed weapon. It seems to be rotting rapidly. ~~~~to jest rękojeść od pewnego miecza ( ta część wypada z ktoregos pharao ) ale przyjrzymy sie teraz rekojesci warlord sworda gdybysmy mogli ja przyblizyc beda prawie identyczne .
|
![]() |
#622 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Starachowice
|
![]() Nie wiem czy ktos to pisał, może przeoczyłem coś. Więc tak: sword hilt który podobno jest podobny (masło maślane
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
![]() Ileśtam UP:
Twój brat grał w pierwszym roku Tibii... nie mówię, że nie, ale wtedy nie było Tiquandy, bossów np Fernfanga na wysepce druidów, więc NIE mógł tego zrobić. Ilestam UP: Ten tekst to raczej coś w podobie arabskiego, chcieli dać klimat językowi ![]() Chamek at uthul hatradek asram.(lol) "Chamek at uthul arak" to jedno z tych bluźnierstw, które krzycza w naszą stronę Demony ;p C'ya |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Tarnów
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Thoria
|
![]() marvik to sprzedawca czarów dla druidów w thais .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Guest
|
![]() Prawdopodobnie jest to opisana walka,poniewaz jest tam taki ktos jak "Noodles" a "Noodles" wystepuje w ten ksiazce na rooku a tamci wszyscy co na niej sa chyba walczyli.W pierwszym przeslaniu sa napisane imiona npc sadze ze tylko oni maja cos wspolnego z ta zagadka
Ostatnio edytowany przez Kittel Cit - 31-03-2006 o 16:08. |
![]() |
![]() |
#626 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Kruzak Dwarven Shield: Legenda: Te tarcze zostały dane najwyższym rangą krasnoludom, Krasnoludzkim Strażnikom(Dwarf Guard) od Imperatora Kruzak'a. Muriel Muriel to NPC w gildii czarodziejów na Thais |
|
![]() |
![]() |
#628 |
Guest
|
![]() CARLIN:
![]() BIBLIOTEKA Mathiew Dachshund: hi Tibra: Welcome in the name of the gods, pilgrim Mathiew Dachshund! Mathiew Dachshund: EXCALIBUG Tibra: The mythical blade was hidden in ancient times. Its said that powerful wards protect it. Mathiew Dachshund: bye KRóLOWA Mathiew Dachshund: hello queen Fenbala: HAIL TO THE QUEEN! Barbara: HAIL TO THE QUEEN! Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject. Mathiew Dachshund: EXCALIBUG Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course. Mathiew Dachshund: why Mathiew Dachshund: tale Mathiew Dachshund: mans tale Mathiew Dachshund: bye Queen Eloise: Farewell, Mathiew Dachshund! Barbara: LONG LIVE THE QUEEN! You may leave now! Fenbala: LONG LIVE THE QUEEN! You may leave now! SZKOŁA Mathiew Dachshund: hi Phillip: Hello, seeker of knowledge Mathiew Dachshund. How may I assist you? Mathiew Dachshund: excalibug Phillip: This weapon is said to be very powerful and unique. It was hidden in ancient times and now is thought to be lost. Mathiew Dachshund: bye Phillip: Go and be careful. Remember what you have learned! SZERYF Mathiew Dachshund: Hi Shauna: Howdy! Mathiew Dachshund: excalibug Shauna: Would certainly make a good butterknife. HO, HO, HO! Mathiew Dachshund: bye Ostatnio edytowany przez matmer - 01-04-2006 o 16:35. |
![]() |
![]() |
#629 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 09 2005
Lokacja: Sanok,Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Sir lord Knopers
Profesja: Sorcerer
Świat: Zanera
Poziom: 38
Skille: 19\25
Poziom mag.: ;/
|
![]() Gadałem z Lorbasem (tym koło dark catedral)
14:49 Sir lord Knopers: hi 14:49 Lorbas: Be greeted, dear traveller. 14:49 Sir lord Knopers: excalibug 14:50 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron. 14:50 Sir lord Knopers: beneath edron 14:50 Lorbas: I hope the knightly order there fares better than our own. 14:50 Sir lord Knopers: knightly order 14:50 Lorbas: Our order was once the greatest and richest in the whole known world. Kings, tradersand knights of various orders were our supporters and the gods smiled upon us ... or at least that'swhat we thought until the day of doom. 14:50 Sir lord Knopers: kings 14:51 Lorbas: The king is a worldly ruler, and we don't burden ourselves with worldly concernsanymore. 14:51 Sir lord Knopers: traders 14:51 Sir lord Knopers: knights of various 14:51 Sir lord Knopers: gods 14:51 Lorbas: I am not worthy to speak about the gods. Nie jestem jakis super dobry z angielskiego, więc nie wiem do końca o co mu chodzi ![]() edit: Spróbuje ze słownikiem 14:49 Sir lord Knopers: cześć 14:49 Lorbas: Witaj, drogi podróżniku. 14:49 Sir lord Knopers: Excalibug 14:50 Lorbas: Jest wieść o tym, że jest ukryta gdzieś poniżej Edron. 14:50 Sir lord Knopers: Poniżej Edron 14:50 Lorbas: Mam nadzieję, że rycerski order (w słowniku było wiele znaczeń, nie wiem które by pasowało ale chyba chodzi o odznakę) tam ma się lepiej niż w naszym posiadaniu. 14:50 Sir lord Knopers: Rycerski order 14:50 Lorbas: Nasz order był największą i najbogatszą na całej, znanej nam części świata. Królowie, kupcy i rycerze rozmaitych orderów byli naszą podporą i dobra(albo bogowie) uśmiechali się przy nas... lub na najmniej that'swhat my dotykaliśmy do dni przeznaczenia. 14:50 Sir lord Knopers: Królowie 14:51 Lorbas: Król to światowy władca, i my nie obciążaliśmy siebie światowymi troskami nigdy więcej. 14:51 Sir lord Knopers: kupcy 14:51 Sir lord Knopers: różnorodni rycerze 14:51 Sir lord Knopers: dobra (lub bogowie) 14:51 Lorbas: Nie jestem godny mówić o dobrach (lub bogach;]. Czyli chyba to nie było krokiem naprzód;/ Ostatnio edytowany przez Knopers321 - 01-04-2006 o 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2005
Lokacja: Giżycko
Stan: Aktywny gracz
Imię: Colonell
Profesja: Knight
Gildia: All Saintss
Świat: Secura
Poziom: 14
Skille: 67/63
Poziom mag.: 4
|
![]() Butterknife? Masełko...? To co to jakiś nóż ???;]
![]() |
#631 |
Użytkownik forum
|
![]() A ja wam powiem tak po tym temacie... przepytalismy z kolega wszystkich NPC we wszystkich miastach (tych dla pacc tez) oczywiscie nie szukalismy npc na wolnasci gdzies rozsianych... tylko w miatsach... i zazwyczaj wszyscu mowia ze (albo raczej nie mowia) ze nie wiedza a inni cos tam belkataja ze mityczna bron itp jeszce inni mowio o nagrodzi dla tego ktory ja znajdzie a jak tylko ktos powie cos sensownego typy idz tam i zapytej tego to to jest slepy zauek... Ale pytalismy sie tez tutorow i Gm'ow co to ma byc i w stosukno 60% (tak) / 40% (nie) odpowiadali ze istnieje ale nie da sie go zodboyc albo oni nie wiedza jak albo ze nie istnieje ze excalibug byl bugiem w grze i zostal usuniety
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: :))
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Banished :( For Pk :PP
Gildia: Last Generation :)
Świat: Kyra :P
Poziom: 31
Skille: ......
Poziom mag.: 34
|
![]() Pamiętam raz byłem swoim sorcem w kazo znaczy sie kolo kazoo na dwarfach i jak zeszłem to zauwazylem ze jest tabliczka związana z baziliskiem potem poszłem pozwiedzac (byłem tam 1 raz
![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Imię: Mistrzunio Magii
Gildia: Bazyliszek Team
Świat: Celesta
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#634 |
Guest
|
![]() Mógłbym sie dowiedzieć gdzie znalazłeś ta książke?
|
![]() |
![]() |
#635 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2006
Lokacja: Darashia
Imię: Mistrzunio Magii
Gildia: Bazyliszek Team
Poziom: 40
Skille: 19/23
Poziom mag.: 45
|
![]() Znalazłem ją na isle of kings.
P.S. Sprawdziłem depo w carlin i tam ją miałem ![]() ... The spectres where everywhere! Ghosts and undead swarmed us, clawing and biting at us. We chanted the prayers to Banor and fought like we never had fought before. Blessed steel cut rotting flesh and servered limbs and bodyparts that still did not stop to moove. Then all of sudden the undead horde retreated. They almost ducked under some unseen power, the deafening screaming of the dead became a frightened whisper. And then we saw IT! It was a mummy, aeons old and addorned with jewelry worth a kingdom. Slowly it aproached us, its undead minions ducking in fear to his feet. A moment it stood still and its faceles head seemed to muster us. I dared not to breath, the glance of the mummy seemed to stain my soul with rot and evil. I heaed my heart beating. Then the mummy slowly lifted its arm, pointed at us and spoke 'chamek ath uthul arak!' The priest of Fardos who was with us and survived that nighmarish ordeal later told us it means 'sacrifice your blood' in some ancient language of an extinct race. Of course we did not know how to react and noone would have given this godscursed creature even the dirt under our fingernails anyways. After a moment of silence the mummy raised its hands again and with anger yelled but one word: 'Kadash!' I did not need a linguist to translated that. It meant 'attack'. And within the next heartbeat the screaming horde stormed us, ready to flail our living flesh from our bones ... Czyli "sacrifice your blood" a nie "Make a blood sacrifice"
![]() |
#636 |
Guest
|
![]() Pragnąc kontynuować ten wątek, chciałbym zwrócić uwagę na tajemniczego todda:
13:03 Hotsuko: hi 13:03 Frodo: Welcome to Frodo's Hut. You heard about the news? 13:03 Hotsuko: todd 13:03 Frodo: That fellow is filthy rich. He rented a room upstairs for months in advance and always orders the best beer and wine i serve. 13:03 Hotsuko: hugo 13:03 Frodo: I think some time ago a stranger from Fibula with that name stayed here for some nights. 13:03 Hotsuko: hi 13:03 Todd: Uhm oh hello... not so loud please... my head... 13:03 Hotsuko: todd 13:03 Todd: Uh .. I... I met a Todd on the road. He told me he was traveling to Venore, look there for your Todd. 13:03 Hotsuko: whats your name? 13:03 Todd: My Name? I am To... ahm... hum... My name is Hugo. 13:03 Hotsuko: hugo? 13:03 Todd: Yes, thats my name of course. Czuje w kościach że to jest potomek rodziny Cropwell, ponieważ jest bogaty i lubi wino i piwo. Wywnioskowałem to z tego tekstu: "They have some of the finest wines in the world and only the best food is served. They also have a large treasure chamber where they keep many legendary items. But the most amazing part of the house is the library. It contains every book imaginable, from collections of children’s tales to the dark writings of mad necromancers." http://www.galeon.com/dking/Library/.../cropwell.html Również zauważyłem iż Noodles reaguje głosem na słowo "army", oraz "golden mug" który znajduje się w pomieszczeniu jakiegoś rycerza w deszczowym zamku. |
![]() |
![]() |
#637 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Thais
Imię: Norjaz
Profesja: Druid
|
![]() Rozszyfrowałem z 1/4 textu ale trzeba mi pomocy kto chce niech pisze!!!
Ale czy załuważyliście jedną rzecz!!!! Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid! To jest jakieś zaklęcie i spróbuje ten text rozszyfrować A tak w ogóle noodles to nie jest zwyczajny pies on jakoś sie czasami dziwnie zachowuje.A tak w ogóle to niemożna go zabić!! Raz widziałem go na zewnątrz i niewiem co tam robił zegarek wskazywał 00:00?? Ten pies jest inny Doszedłem z bratem do zaskakujących wniosków. Ale co znaczą słowa Morg i fashis Ostatnio edytowany przez Norjaz - 27-04-2006 o 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Guest
|
![]() To raczej jest opowiadanie o koliejnej przygodzie w tibi albo po prostu reportarz z wojny ale po co excalibug?? hmm to tez wyglonda na zakład! Ale nie wiem.
|
![]() |
![]() |
#639 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Ech. Tyle stron, a tu nic nie wiadomo! Pomyślcie! Do czego doszliśmy?
Wchodze na temat po kilku miesiacach przerwy i nie wiem o co teraz chodzi! Potrzebny jest ktos, kto zbierze dotychczasowe odkrycia do jednego posta ( ja sie nie zgłaszam ;P ), abyśmy wiedzieli czego nam brakuje, za co mamy sie wziasc i ile juz odkrylismy dzieki naszej zdolnosci dedukcji ![]() Jesli nadal macie zamiar rozszyfrowywać ten tekst, porzućcie nadzieje. To jest, jak ktos juz powiedzial, prawie napewno jakis tekst o pradawnej walce, historii najbardziej tajemniczych tajemnic Tibii, albo poprostu urywki złączone w calosc. Jesli tak, to nigdzie on nas nie zaprowadzi, bo pamietajcie takze ze zostal on napisany tak dawno, i w taki sposob, ze od razu widac ze nie ma w nim opisanego miejsca spoczynku Excalibuga, lub rozwiazania questa o nim, Bazyliszku etc. To tylko moje domysly, ale sadze ze trzeba sie wziasc ( tak jak teraz to robicie) za szukanie innych tekstow, albo łaczenie tych ktore posiadamy (my, czyli wszyscy ktorzy cos znalezli), ktore sa interesujace i pasujące do siebie, w całość. Dziękuje za cierpliwosc, teraz znikam na nastepne kilka tygodni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Thais
Imię: Norjaz
Profesja: Druid
|
![]() Jak chce Możemy zrobić Grupe rozszyfrowującą to!!!
I wszyscy chętni niech piszą to utworzymy grupe i rozwiązemy to!!! Kto może niech pisze!! Ostatnio edytowany przez Norjaz - 27-04-2006 o 16:19. |
![]() |
![]() |