![]() |
#641 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() 1. dluzszy drzewiec a krotsze ostrze a wyjdzie fajna wlocznia ;P i co to kurde ma znaczyc ta "zlota" obwodka na ostrzu ;D normalnie tylko w leb walnac ;P nigdy nie rob takiej poswiaty, w wiekszosci prac sie to powtarza ale inne kolory ;P jak chcesz sie nauczyc AA zeby znikly te kanty to na gg do mnie zagadaj ;P ale niech zostanie jak zostanie, bez AA, (anty aliasing) czyli bez likwidacji nierownosci pixeli. Sprobuj zlikwidowac czarne punkty wewnatrz swoich prac zastepujac je po prostu ciemnymi odcieniami kolorow podstawowych. W cieniowaniu ostrza staraj sie zmniejszac ilosc kolorow, bo widze, ze u Ciebie kazdy pasek ostrza to inny odcien. Staraj sie zeby ta czesc najbardziej zaciemniona miala cos w sobie, w tym przypadku, pomaranczowego. No i jak juz stosujesz takie cieniowanie to postaraj sie zeby klejnot tez byl w ten desen pocieniowany
![]() 2. tam gdzie masz na ostrzu ta ozdobe to postaraj sie dac temu wrazenie, ze jest wypukle lub wklesle, chodzi o to, żeby nie bylo efektu plaskosci. Mozesz to uzyskac sciemniajac/rozjasniajac wokol tej ozdoby "metaliczny" kolor, ale wtedy konsekwencja musi byc, czyli reszte ostrza inaczej cieniujesz niz jest teraz. Popatrz sobie na prawdziwych zdjeciach jak to wyglada zeby zrozumiec. no i reszta uwag co do czarnych punktow, cieniowania rekojesci i ostrza jak wyzej. 3. o mlotku sam sie wyraziles slusznie ;P mniej kolorow wiecej myslenia i pamietaj o konsekwecji padania swiatla. 4. topor...zazwyczaj czesc krawedzi ostrza jest ostra, a to zludzenie ostrosci nadajemy poprzez jasne kolory a nie ciemne ![]() 5. ten mieczyk - nie potrafie zrozumiec cieniowania ale niech bedzie ;P o ile bardzo sie starales cienowac rekojesci we wczesniejszych pracach tak tutaj w ogole nie ma, a moze jest ale nie widac ? ;D staraj sie nie uzywac tych samych kolorow w jelcu jak w rekojesci, albo stworz chociaz wyrazna granice. Staraj sie tworzyc cos co mozna rzeczywiscie zlapac, bo tego miecza bym nie dal rady dobrze chwycic ;D czarne punkciki i akurat tutaj to wiekszy kontrast zeby cieniowanie bylo widoczne. Takie wrazenie mam, ze chciales drewno narysowac, ale ono nie jest pomaranczowe w ogole i nigdy nie jest takie gladkie, popatrz w innych pracach jak moze wygladac takowe drewienko i sie wzoruj na nim ![]() Grafiki sa ladne, ale maja bledy. Popracujesz, pocwiczysz, porownasz z innymi pracami i bedziesz tak rosl w sile ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#642 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() Niektóre obrazki są strasznie małe!!!!!!!!!!
![]() Skoro pokazujecie swoje grafiki to róbcie to dokładnie,a nie byle jak!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 12 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thy slayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Candia
Poziom: 9
![]() ![]() |
![]() @up:
go get a life and don't come back |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
![]() |
![]() Pierwszy sign:
![]() Proszę o obiektywne oceny ![]()
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora
Imię: Zaforin Dret
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
|
![]() Wycinane różdżka?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2006
Lokacja: Tam gdzie nie dochodzi światło
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
|
![]() To ona:
![]() btw. Jest to nowoczesna Maczeta.
![]() |
#647 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2006
![]() |
![]() @up
Mi to wyglada jak noz do krojenia sera ;d
![]() |
#648 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ![]() 2 Sig wg. mnie trochę lepszy ale ciągle na żenującym poziomie;d Taka mała samokrytyka a co! Z góry mówię że zarówno jak w tym jak i w poprzednim korzystałem z gotowego rendera bo wycinać dopiero się uczę. Proszę o konstruktywną ocenę ![]()
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() @up
wg mnie pierwsza byla lepsza
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Przemyśl
|
![]() Xantro, jeżeli korzystasz z photoshopa, to powinieneś pościągać brushe (pedzle), poczytać trochę tutków i zacząć używać filtrów, ingerować w warstwy pobawić się stroke-iem (kryciem) i patrzeć jak wychodzą naprawdę fajne rzeczy.
x] |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Używam Gimpa i za kij niemoge dobrych tutków znaleźć :/
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() ![]() Obrayek mowi sam za siebie. ![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tutorials center (przyklejony temat na tym forum w dziale grafiki wszystkie tutki by me)
gimpuj.info (świetne forum)
![]() |
#654 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. zrob czarne kontury
2. pocieniuj ostrze tak zeby wygladalo na ostre - jasne na brzegach ciemnijesze w srodku, sprawdzony sposob na miecze to "jasny-sredni-ciemny". 3. jelec zrob tak zeby byl wyraznie oddzielony od ostrza 4. no i zachowaj proporcje, lewa strona miecza jest nieco inna niz prawa (sprawdzialem jak cos ![]() 5. niekoniecznie ale fajnie wyglada miecz z rekojescia innego koloru niz samo ostrze czy jakakolwiek czesc, stylu nie narzucam ![]() te uwagi, zwlaszcza pkt. 4, sa kierowane do mieczy prostych, bo jak wiadomo ksztaltow jest bardzo duzo i nikt nie wie co autor ma na mysli ;D ogolnie staraj sie z cieniowaniem tak aby zaznaczyc z ktorej strony pada swiatlo i taka ostrosc narzedzia, bedzie dobrze wygladalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
![]() |
![]()
There’s a shadow hanging over me. Oh, yesterday came suddenly. Ostatnio edytowany przez Finrod - 19-01-2007 o 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Użytkownik Forum
|
![]() E tam za duzy ;P Nie musi to byc grafika 32x32 ;P
Teraz do rzeczy. skoro swiatlo pada z dolnego prawego rogu to tak samo postaraj sie pocieniowac zlota czesc swojego miecza. Sobie popatrzylem w przyblizeniu i i zobaczylem ze ciemniejsza czesc jest z paru kolorow zrobiona, zredukuj te kolory do conajmniej 1 albo 2. Tak samo z kreska posrodku miecza, tym przedzialkiem takim ;D zdecyduj sie jaka barwe uzyjesz. Podoba mi sie ten mieczyk ;D poza oczywistych bledow powtarzanych przez kazdego tutaj to naprawde ladny. Dziwnie wyglada troche koniec ostrza, nie uwazasz? ;P ocena szkolna 4+ powodzenia. Ostatnio edytowany przez Arnisan - 19-01-2007 o 13:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Użytkownik Forum
|
![]() Uwaga, Uwaga, mój pierwszy pixelart:
![]() Hyhy... Komentujcie @edit o.0 2-gi aks: ![]() I pierwszy w wersji animowanej: ![]() @edit2 Aha i właśnie zrobiłem sobie sygnaturkę. Ją też możecie skomentować. (to ta w podpisie ![]()
Ostatnio edytowany przez Delete - 20-01-2007 o 22:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Początkujący
Imię: Dorgo Lazhor
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 22
Skille: rosną
Poziom mag.: 21
|
![]() Nie wiem czy sie ss wklei ale nie wiedziałem jak zmniejszyc obrazek;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Użytkownik Forum
|
![]() Od niedawna bawię się troszkę w blenderze.
I mój pierwszy mieczyk: http://img181.imageshack.us/img181/9485/miecykxd0kt.jpg (tło niebieskie) http://img74.imageshack.us/img74/6842/miecyk4lc.jpg (tło czarne)
![]() |