![]() |
#641 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Lokacja: Białystok
Imię: Light of night
Profesja: Sorcerer
Świat: Nova
Poziom: 19
![]() |
![]() chyba cosik nie wyszło...
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#642 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() A co tam maiło być ??
![]() |
#643 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Mikołów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jiral Dexa
Gildia: --BRAK--
Świat: Furora
Poziom: 15
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Uther co z tą wyprawą na Antice?
widzę że nie wypaliło. Odbędzie sie to jeszcze?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Jutro podam wam gdzie były te książki - szczegółowo i jak które się nazywały tlyko ze akurat na GG niema moich kolegów co tam byli.
![]() |
#645 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Nawet gdyby się odbyła, to wątpie czy to coś da. Nikt przecież nie wie jak zamienić tego wolfa na klucz i czy w ogóle to jest dobry trop
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() mialo wyjsc superanckie zdjecie... ale cos niewypal powiedzcie jak konkretnie trzeba to zrobic krok po kroku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Guest
|
![]() Witam ! Widzę, że ostatnio dyskusja przechyliła się w stronę martwego wilka i to on jest w centrum uwagi. Mnie zaś bardzo zastanawia, co w pamiętniku Amber robi Ferumbras... czy miała z nim jakiś kontakt ? Spotkała go ? Rozmawiała z nim ? Wątpie... Ferumbras najmniej pasuje do tych wszystkich postaci z listy. Fer~ był złym magiem, siejącym strach w sercach Tibijczyków wiele, wiele lat temu. Przywołując Demony i Warlocki atakował Thais (dwukrotnie). Podczas 2 ataku poległ i wydawało się, że odszedł już na dobre. Lecz po jakimś czasie powrócił, rozwścieczony jak nigdy wcześniej, gdyż dowiedział się, zę jego córka została zabita, a jej dusza uwięziona w świątyni na PoH. Gdy wyruszył tam, aby odzyskać jej duszę, został pokonany ponownie i od tego czasu słuch o nim zaginą... Ferumbras jest niezwykle ciekawą postacią, gdyż ma o nim coś do powiedzenia aż 131 NPCów z całej Tibii !! Udało mi się jeszcze uzyskać inforrmację o NPC Bozo. Jest on o tyle ciekawy, gdyż na terenie dla graczy Premium znajduje się jego grób, któy po rozkopaniu prowadzi do jaskini ze szkieletami, w której to znajduje się sławny znak wskazujący nam drogę do "Maze of Fury". Bozo jest królewskim błaznem, żyjącym na dworze króla Tibianusa III. Jeśli powiemy do niego "Weapons", zaoferuje nam "Mace of Fury", za 250gp. Jeśli przsytąpimy na ten zakup otrzymamy... zwykły wałek do ciasta. Lecz to nie wszystko co ma nam do zaoferowania Bozo (coś cześto się przewija to słowo "Fury" - nie sądzicie?). Zapytano o magię (magic), propnuje nam kupno zaklęcia "Lessen your load" (zmienjszenie twojego cięzaru/balastu/ładunku/obciązenia) za co żąda 200 gp. Jeśli zgodzimy się na kupno tego czaru otrzymujemy... nic. Nie twierdze, że czar ten nie istnieje - może wystarczy znać jego inkantację, aby móc go użyć. Jest jeszcze jedna ważna rzecz... otóż jakiś czas temu grałem na Askarze i tam Rookstayer Sestorme pokazywał mi zdjęcie ze swojego photobucketa, na którym Game Master (często odwiedzali go G masterzy - mozna to obejzec w jego pbuckecie), zapytany (wręcz błagany) o jaką kolwiek podpowiedz/wskazówkę/poszlakę dot/ Spike Sworda odpowiedział, aby porozmawiać z Bozo - ExRookowym NPC (Tzn, że Bozo był kiedyś mieszkańcem Rooka. Dlaczego go opuścił ? Kiedy ? - nie wiadomo), gdyż ten może nas nakierować na właściwą drogę... wszystko to jest bardzo interesujące, narazie sprawdzam imiona zapisane na innych grobach na Rooku. Jeśli coś znajdę dam znać. Gram na Xerenie - nowym świecie - tam stosunkowo łatwo jest się wszedzie dostać - sprawdzam wszystkie nowości, a w akcję zaangażowali się Axoguevara oraz Outsane (razem z nimi klikaliśmy na WSZYSTKIE MOŻLIWE DRZEWKA I KRZACZKI na Rooku - zarówne na te dla PACC jak i FACC i uwierzcie nam, że nie przyniosło to żadnych rezultatów)
Mam nadzieje, że moje informacje się komuś przydadzą. Pozdrawiam /Pell |
![]() |
![]() |
#649 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nareszcie coś nowego
edit ciekawe gdzie zawędrujemy idąc z tym śladem - może na Edron? A o tym wałku to już ktoś wcześniej mówił Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 30-06-2006 o 20:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ten czar który daje więcej capa to nic dlatego że jak nic niedostaniesz to to niezabierze ci capa. Tak samo z tym wałkiem w końcu to BŁAZEN i robi takie rzeczy, to by się składało w kupę bo Amber robiła psikusy tak jak on. Dziwi mnie tylko jedno... niezwróciłem na to uwagi ale... Amber zrobiła psikus postrachowi wszystkich NPC Tibi?! Zauważcie że ta Amber ma coś w sobie... naprzykład uciekła z orkowej niewoli. (tak mi się wydaje chyba że ją ktoś uratował).
![]() |
#651 |
Guest
|
![]() Wątpie, żeby Amber miała jakikolwiek kontakt z Ferumbrasem... niektórzy pisali, że ilość gwiazdek przy danej postaci oznacza ile razy Amber się <cenzura> z daną osobą. Nie wydaje mi się żeby Amber dawała... ekhmm... "ciała" prastaremu magowi, bo inaczej była by szcześliwą mamą trojga Behemotów-bliźniaków, albo innego tałatajstwa. Mnie teraz interesuje Loui...
Ostatnio edytowany przez Alor Arkar - 30-06-2006 o 21:05. |
![]() |
![]() |
#652 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Ustron,
Imię: Varior Lion
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lotus
Świat: Rubera
Poziom: 75
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() no ciekawe to....
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: LBN / Br(?)onx
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Poziom mag.: 30
|
![]() A co w końcu z rookguardian de'bove ? Rozmawiał już ktoś z nią?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Cytuj:
Ale przy psie króla Tibianusa jest chyba 5 gwiazdek... Lol ;D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() tak sobie pomyslałam że te gwiadki mogą oznaczać ilość psikusów które danej osobie zrobiła Amber co wy na to?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: LBN / Br(?)onx
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Poziom mag.: 30
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może źle myśle, ale niedaleko Thais ten NPC Lurgi gada coś o śmierci i wydaje się troche związany z Hyacinth'em. A po za tym za nim jest chyba jakaś krata i coś jeszcze
edit Healer mówi, że jakiegoś czarnoksiężnika Amber załatwiła. Może to był właśnie on i dlatego zwiał z rooka? Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 30-06-2006 o 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Co do rookguardian, jak sie pojawi to spróbuje wyciągnąć od niej coś nowego. Ale ona raczej nie jest skłonna do rozmów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Ustron,
Imię: Varior Lion
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lotus
Świat: Rubera
Poziom: 75
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Oglądnąłem all screeny tego Sestorme i nie ma tam ani 1 jak gm prosi go o wskazowki
![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |