Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-06-2009, 13:26   #661
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miszczu Pokaż post
Dla mnie Ty jesteś głupi.
Okej, mogę być dla Ciebie głupi.

Cytuj:
Obrażasz religie dla której ludzie byli gotowi poświęcic życie ,może w imię ideałów lub Boga którego może nie ma ale to niczego nie zmienia.
Oddawanie życia z powodu wpojonej z góry "prawdy" jest conajmniej głupie (ba, sama wiara we wpojoną z góry prawdę jest conajmniej głupia. Jakbym Ci wciskał - razem z połową otoczenia i szkołą - od wczesnego dzieciństwa, że pokemony istnieją, ale są niewidzialne, też byś w to teraz wierzył - bo nie myślisz). Nie widzę nic złego w obrażaniu głupców.

Cytuj:
Smutne musi byc twoje życie skoro nic nie wierzysz i jeszcze wyśmiewasz się z innych religii.
Dlaczego?

Cytuj:
Chociaż znając życie oczywiście komunię świętą przyjąłeś bo w końcu prezenty piechotą nie chodzą ,i ślub też weźmiesz kościelny gdyż tak wypada.
Komunię przyjąłem, bo zostałem w wierze katolickiej wychowany. Miałem osiem czy dziewięć lat, w tym wieku człowiek jeszcze nie myśli. Ślubu kościelnego nie wezmę, gdyż mam w d*pie, co wypada.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zegar_muminka Pokaż post
Dobrze powiedziane. On nie wierzy w nic, bo pieniądze go zaślepiają i one są jego bogiem.
Skąd ten wniosek? Bo jak na razie jest to slogan wyciągnięty z d*py i rzucony na wiatr. Pieniądze nie są dla mnie ważne dopóki mam za co żyć... chyba, że udowodnisz mi, że jest inaczej.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-06-2009, 13:34   #662
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Majk
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

Chusta z Manopello (?)
Egzorcyzmy
Cudowne uzdrowienia z niewyleczalnych chorób

Skomentujcie to.

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 13:38   #663
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Poza tym nie ukrywam, ze dziwie sie malej ilosci chetnych w seminariach. Robota w porzadku, malo wymagajaca, zero odpowiedzialnosci, mozna sie czasem posmiac z glupich ludzi, kasa w porzadku, gromada klekajacych przed toba wszedzie gdzie sie pojawisz i do tego ograniczenia, ktore niby sa, ale i tak tylko w teorii. Zyc nie umierac.
Rozumiem, że to ironia?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer Pokaż post
Chusta z Manopello (?)
Egzorcyzmy
Cudowne uzdrowienia z niewyleczalnych chorób

Skomentujcie to.
Dodaj jeszcze takie rzeczy, jak przemienienie we Włoszech, Całun Turyński i takie tam.
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 13:44   #664
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Dlaczego?
A jaka wartosc ma zycie pozbawione celu? Celem zycia osoby wierzacej (obojetnie, jakiej wiary) jest uzyskanie zycia wiecznego. A jaki jest cel osoby niewierzacej, oprocz doczesnej przyjemnosci? Wszystko, co robisz za jakis czas "zniknie" - caly twoj trud pojdzie na marne.

Taki jest punkt widzenia osoby religijnej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
Poza tym nie ukrywam, ze dziwie sie malej ilosci chetnych w seminariach. Robota w porzadku, malo wymagajaca, zero odpowiedzialnosci, mozna sie czasem posmiac z glupich ludzi, kasa w porzadku, gromada klekajacych przed toba wszedzie gdzie sie pojawisz i do tego ograniczenia, ktore niby sa, ale i tak tylko w teorii. Zyc nie umierac.
Tyle, ze znaczna czesc osob (jesli nie wiekszosc) idacych do seminarow idzie tam z idea, celem, chcac szerzyc jakies wartosci. A nie zbijac czysty kapital. A to, ilu pozniej postepuje zgodnie z idealami, to juz inna rzecz.

Ostatnio edytowany przez Ashlon - 29-06-2009 o 13:47.
Ashlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 13:44   #665
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Nie zazdrosc, tylko oburzenie na niesprawiedliwosc.

Oburzenie na niesprawiedliwośc wynikające ze względu na prymitywny ludzki instynkt zazdrości, którego potrafi zirytowac to, że ktoś zarabia siedząc w konfesjonale, a inni umierają w kamieniołomach. To mnie dziwi. Jednym z najbardziej wrodzonych ludzkich pragnień jest chęc dostatniego życia bez pracowania, czy też praca niemęcząca,a gdy ktoś tak ma, wszyscy mu zazdroszczą i go oczerniają. Życ nie umierac. Równie dobrze można opieprac 450 posłów, rzesze europosłów, psychologów, którzy mogą zarabiac od kilkudziesięciu do kilku tysięcy złotych na godzinę, często nie płacąc podatków od dochodzu. Dużo tak można wymieniac, życie po prostu jest niesprawiedliwe i trzeba się do tego przyzwyczaic a nie wskazywac palcem i krzyczec jak dziecko, że jeden zarabia na drugim. Takie zachowanie przypomina mi feminizm- mądre panie, które próbują na siłę oświecic, czy przekonac do swoich ideałów inne, jeżeli rozumiesz o co chodzi.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 13:48   #666
Miszczu
Użytkownik Forum

Miszczu's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Imię: Wobtof
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Okej, mogę być dla Ciebie głupi.

Oddawanie życia z powodu wpojonej z góry "prawdy" jest conajmniej głupie (ba, sama wiara we wpojoną z góry prawdę jest conajmniej głupia. Jakbym Ci wciskał - razem z połową otoczenia i szkołą - od wczesnego dzieciństwa, że pokemony istnieją, ale są niewidzialne, też byś w to teraz wierzył - bo nie myślisz). Nie widzę nic złego w obrażaniu głupców.

Dlaczego?

Komunię przyjąłem, bo zostałem w wierze katolickiej wychowany. Miałem osiem czy dziewięć lat, w tym wieku człowiek jeszcze nie myśli. Ślubu kościelnego nie wezmę, gdyż mam w d*pie, co wypada.

Brawo porównuj religię do pokemonów. A św Mikołaj?Też do pewnego roku życia wszyscy wciskają Ci ,ze on istnieje a potem sam widzisz jaka tata podrzuca pod choinkę prezent albo dochodzisz do wniosku ,że to chyba niemożliwe ,żeby w jedną dobę odwiedził wszystkie domy na świecie.
Nie obrażasz tylko głupców ale także innych wierzących ludzi ,a co do ślubu to zobaczymy czy będziesz taki zbuntowany jak już do niego dojdzie .
stary 29-06-2009, 13:54   #667
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
a co do ślubu to zobaczymy czy będziesz taki zbuntowany jak już do niego dojdzie .
No, zależy na jaką dziewczynę trafi.

stary 29-06-2009, 13:56   #668
Miszczu
Użytkownik Forum

Miszczu's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Imię: Wobtof
Domyślny

Cytuj:
Nie zazdrosc, tylko oburzenie na niesprawiedliwosc.

Właśnie do seminariów jest sporo chętnych ,szczególnie po śmierci Jana Pawła II przystąpiło do nich naprawde wiele ludzi. Jak nie jesteś czego pewien to nie pisz ,spójrz jaki problem jest z kapłanami w innych krajach na zachodzie ,bardzo mało ludzi chce podążac tą drogą. Jak Ci się tak podoba to sam się zapisz ,a nie żalisz się jak to księża mają dobrze ;].
stary 29-06-2009, 14:29   #669
Maldoryz
Użytkownik Forum

Maldoryz's Avatar

Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Belchatow

Stan: Początkujący
Imię: -
Gildia: -
Świat: Morgana
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Maldoryz ma numer GG 1329083
Domyślny

Tak sobie czytam i doszedlem do wniosku, ze podajecie te swoje przyklady, ktore rzekomo potwierdzaja religie. Ale chwila, a te wszystkie piktogramy, porwania, swiatla i inne?
Jest tak samo, w takim razie NOL tez istnieje, choc jednak kosciol tego nie uznaje.
Maldoryz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 14:34   #670
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
A jaka wartosc ma zycie pozbawione celu? Celem zycia osoby wierzacej (obojetnie, jakiej wiary) jest uzyskanie zycia wiecznego. A jaki jest cel osoby niewierzacej, oprocz doczesnej przyjemnosci? Wszystko, co robisz za jakis czas "zniknie" - caly twoj trud pojdzie na marne.

Taki jest punkt widzenia osoby religijnej.
To jest błędny pogląd. Wierzący widzą niewierzących jako ludzi pozbawionych jakiejkolwiek moralności, nie mających uczuć, którzy z życia chcą czerpać tylko przyjemność, jako ludzi których życie nie ma sensu. Błąd. Niewierzący mają zasady moralne i uczucia, jednak nie pochodzą one z kosmosu tylko z przemyśleń.

Cytuj:
Właśnie do seminariów jest sporo chętnych ,szczególnie po śmierci Jana Pawła II przystąpiło do nich naprawde wiele ludzi. Jak nie jesteś czego pewien to nie pisz ,spójrz jaki problem jest z kapłanami w innych krajach na zachodzie ,bardzo mało ludzi chce podążac tą drogą. Jak Ci się tak podoba to sam się zapisz ,a nie żalisz się jak to księża mają dobrze ;].
A ja myślałem, że te apele w telewizji mówią o małej liczbie 'powołań'. Czyżbym źle słyszał zawsze w takim momencie?

@Vil:
Jak to się mówi, ''robota może głupia ale pewna''. Tylko jakoś ciężko pogodzić takie coś z własnymi ambicjami.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 14:36   #671
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maldoryz Pokaż post
Tak sobie czytam i doszedlem do wniosku, ze podajecie te swoje przyklady, ktore rzekomo potwierdzaja religie. Ale chwila, a te wszystkie piktogramy, porwania, swiatla i inne?

O jakie światła, porwania ci chodzi?
Co to jest NOL?

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 29-06-2009 o 14:39.
stary 29-06-2009, 14:42   #672
Maldoryz
Użytkownik Forum

Maldoryz's Avatar

Domyślny

Chodzilo mi o te wszystkie, wiesz, te swiatla nad miastami.
A NOL = UFO, niezidentykowany obiekt latajacy.
stary 29-06-2009, 14:43   #673
Tharion
Użytkownik Forum

Tharion's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Domyślny

Cytuj:
Jak by dzisiejsze czasy wyglądały, gdyby tych "głupich" religii nie było? Nie chciałbym żyć w takim świecie...
Weź, bo aż żal mi będzie, życie w wyedukowanym świecie bez ciemnoty manipulowanej przez "boga", ehh

Tharion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 14:46   #674
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tharion Pokaż post
Weź, bo aż żal mi będzie, życie w wyedukowanym świecie bez ciemnoty manipulowanej przez "boga", ehh
Skąd wiesz? Kto wie co by się działo, gdyby pewne rzeczy nie zostały uznane za moralne? Więcej konfliktów? Żądza pieniądza? Kto wie... Ja to widzę negatywnie.

stary 29-06-2009, 14:48   #675
Ulrikk
Guest

Domyślny

Cytuj:
Jak by dzisiejsze czasy wyglądały, gdyby tych "głupich" religii nie było? Nie chciałbym żyć w takim świecie...
Na pewno wieże WTC nadal by stały
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 14:50   #676
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Pokaż post
To jest błędny pogląd. Wierzący widzą niewierzących jako ludzi pozbawionych jakiejkolwiek moralności, nie mających uczuć, którzy z życia chcą czerpać tylko przyjemność, jako ludzi których życie nie ma sensu. Błąd. Niewierzący mają zasady moralne i uczucia, jednak nie pochodzą one z kosmosu tylko z przemyśleń.
Prawda jest taka, że każdy człowiek w coś wierzy, bo tak jest zaprogramowany. Czasami w Boga, czasami w ideały, czasami w samego siebie a czasami w to, że Bóg nie istnieje, bo tego człowiek nie może. A jeżeli uważasz, że wierzący postrzegają ludzi według wiary,to coś się tu nie zgadza, przynajmniej ze mną. Ja ludzi postrzegam ze względu na słowa i czyny- wiem, że brzmi to wzniośle i żałośnie, ale to prawda.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 14:51   #677
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ulrikk Pokaż post
Na pewno wieże WTC nadal by stały
Skąd ta pewność? Może by były inne okoliczności? Lub w ogóle by nie powstały?

@down
Nie, to mógłby być tylko jeden warunek. Nikt z nas nie wie jak by się rzeczy potoczyły.
Chciałem udowodnić Ulrikkowi, że nie może patrzeć tylko na to. To też ^
Wątpić to też mogę. Może losy inaczej by się potoczyły? Może to była czyjaś prowokacja? Nie można odpowiadać za wszystkich.

Ostatnio edytowany przez Rocket Slayer - 29-06-2009 o 15:00.
stary 29-06-2009, 14:54   #678
Maldoryz
Użytkownik Forum

Maldoryz's Avatar

Domyślny

Moze stad, ze nie bylo by terrorystow ala "ALLAH _/"?
Ah, edit >.>
Najpierw sie pytasz, skad pewnosc, ze nadal by staly, potem piszesz, ze moglbyby w ogole nie powstac. Jakos tak dziwnie napisane.

up@
ten twoj jeden warunek to ok ~60% tych wszystkich "wypadkow"? Watpie, aby znalezli inny powod. Rocket, ja cie bardzo dobrze rozumiem. Wiem, ze mozliwe by bylo znalezienie jakiegos innego celu mordow, czy atakow. Lecz nie mozesz przyjac zalozenia "gdyby, skad wiemy, moze", bo jest to w pewien sposob nielogiczne. Na pewno wiesz, o co mi chodzi.

Ostatnio edytowany przez Maldoryz - 29-06-2009 o 15:05.
stary 29-06-2009, 15:04   #679
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
A jeżeli uważasz, że wierzący postrzegają ludzi według wiary,to coś się tu nie zgadza, przynajmniej ze mną. Ja ludzi postrzegam ze względu na słowa i czyny- wiem, że brzmi to wzniośle i żałośnie, ale to prawda.
To była odpowiedź na post Ashlona. Faktycznie, nie uważam, że wszyscy wierzący tak postrzegają niewierzących. Jednak duża część osób wierzących (przynajmniej w Polsce) tak postrzega ateistów i bezwyznaniowców. Ci, którzy zazwyczaj siedzą w swoich domkach przed telewizorami a od jakiejkolwiek edukacji i rozwoju stronią.

@Rocket:
Wizard did it

Ostatnio edytowany przez Voon - 29-06-2009 o 15:06.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2009, 15:11   #680
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maldoryz Pokaż post
Lecz nie mozesz przyjac zalozenia "gdyby, skad wiemy, moze", bo jest to w pewien sposob nielogiczne. Na pewno wiesz, o co mi chodzi.
Lecz czy to można pojąć logiką? Gdyby się coś podobnego stało, żebyśmy mogli mieć jakiś wzór, pewność, to można by się nią kierować.
Z losem niekiedy jest tak, że płata nam figle.
Nie wiadomo co by było (bo się nie wydarzyło), gdyby teraz lub w niedawnych czasach "kliknąć delete" na wszystkie religie.

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania