![]() |
#682 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2006
Lokacja: Bielsko
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
![]() |
![]() No dobra mam dziś dobry humor.
![]() No cóż nie wszyscy umieją robić fake'i, i właśnie dla takich został stworzony taki temat. Wogóle Carlin nie było pierwszym miastem, tylko Thais. Ta druga wyspa to wogole masakra, żadnych kolorów mapy Tibijskiej (Proszę o legendę do niej!!!111jedenjeden) etc. Pomysł może i niezły, żeby robić w fake'ach takie mapki ale żadnej akcji (Dla niespostrzegawczych: 1 obrazek) niepotrzebnie taka odległość miedzy wyspami. Jeżeli najniższ ocena to 0/10 to dam ci 0,3/10 ale dobrze Ci radzę, nie umiesz robić fake'ów i nie zajmuj się tym.
23:31 You see orshabaal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() OMG! To już jest przesada... () \/\/ |\| 3 |)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Taka ławeczka za monopollowym
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Drakon Tene
Gildia: Grupa zjaranych Gejów
Świat: Wszedzie
![]() ![]() |
![]() hehehe wiem że to fantasy ale nie odpuszcze...
Thais było pierwszym miastem tibii ![]()
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2006
![]() |
![]() @up
A czy to nie mogłobyć większe? Kolejny pierwszy fake o noobku xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Guest
|
![]() Wyluzuj to mój pierwszy fake i jeszcze się do końca nie nauczyłem się wklejać ^^
![]() Ostatnio edytowany przez krisf19 - 09-01-2007 o 16:41. |
![]() |
![]() |
#688 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() 2/10 czemu??
-Za duze -zle troche wyciekte - o nobku
![]() |
![]() |
#689 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Bielsko - Biała
Poziom: 81
|
![]() Nie nawidze tych pierwszych fake :/
bo wiekszości to @@%$$**&@# (masz szczęście że powstał regulamin ;] ) a co do tego, to nic nowego ;P za małe i za duże zarazem. Bo poco takie wielkie te obrazki??! I wogóle aż sie nie chce wytyczać błędów typu numerki przy gadce. Proponuje WAM pierwszym fake'owcom oglądnąć najpierw jakiś dobry fakestory a potem popatrzeć na swoje PIERWSZE wypociny i pomyśleć nad tym... Bo dla mnie bez sensu są takie @#%$@ o jakiś nobach z piłą co sapią do GM'a :/ lepiej odrazu zrobić FS o którym można powiedzieć: "No no! Ponad standardem!" Potem wytyczyć gościowi błędy i 2 część powinna być OK ![]() A jeśli nie czujecie sie na siłach (macie słomiany zapał, nie macie fajnej fabuły nie umiecie wkleić prosto ściany itp) to nie bierzcie sie za fakestory. Bo wasza praca jeśli nie rzuci sie w oczy i nie utknie w pamięci jako dobra to więkrzość o niej zapomni po napisaniu jednego posta i temat zaraz zejdzie na 10 strone :/ I świat o nim zapomni, tak jak o TOBIE, pierwszym fake'owcu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2006
![]() |
![]() @Up
Glaves, ales się rozpisał ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#691 |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP:
E tam odrazu świetny xD Sie rozpisałem fakt, ale nie chciałem nikogo urazić ofcourse ![]() Poprostu mam zaparcie i za nic w świecie nie wkleiłbym tu czegoś co nie było by jak DLA MNIE: fajne. Resztę już zrobili za mnie forumowicze =] Ale thx za uznanie ![]() EDIT: DO FAKE'OWCÓW: Nie do każdego fake trzeba mieć talent. Może do "the village" trzeba + dużo wyobraźni, ale do prostego fake typu "Piąty żywioł" nie trzeba. Radze WAM fakeowcom (zarówno tym nowym jak i "starym") usiądźcie czasem w chałpie czy w szkole i pomyślcie nad fabuła (ale taką naprawdę dobrą, nawet jak macie myśleć tydzień), nad tytułem (nie jakieś przygody jasia knighta). Dla mnie tytuł mam ogromne znaczenie. Oglądnijcie se jakiś dobry film z okresu z jakiego chcecie robić fake (średniowiecze, współczesność, przyszłość, może IIWŚ) i użyjcie choć odrobine wyobraźni.Może zaciągnijcie jakiś wątek z filmu albo gry komputerowej. Wczujcie sie w rolę. Nie traktujcie robienia fake jako zabicia czasu czy cuś. Potraktujcie to poważnie, jako PRACE którą będą oglądać inni, którą będą wam oceniać! Postarajcie sie zrobić coś czego nie będą mogli zapomnieć. Róbcie fake na miaręswoich możliwości ale choć odrobine ponad standardu. Mnie osobiście napewno utkwiłby fake nie robiony w średniowieczu, bo takich fakeów jest 99% (nie twierdze że są złe. Niektóre naprawde całkiem całkiem). Jednak nie wiem czy jest jakiś fake UKOŃCZONY z innego okresu niż średniowiecze. Ważne jest także pierwsze wrażenie. Postarajcie sie zrobić taki prolog, żeby oglądający go ludzie ciekawi byli co będzie dalej (bo na tym polega prolog. Powinien zawierać nieścisłości, tajemnice i nie ukazywać za dużo). Radze WAM robić prologi. Fake zaczęty od razu od 1 części ukazuje za dużo i może nie zawierać tajemnicy, która wciąga do dalszego oglądania. Bo jak sknocicie swój początek to sknocicie wszystko. Nawet jak olejecie pierwszy fake i zaczniecie drugi dużo ludzi popatrzy:"Eee... to ten koleś od tego badziewia! Zaś kolejny szajs wystawił jak jeszcze pierwszy nie zszedł z 1 strony -.-", a ten fake może być dobry. Ale niektórzy nie zajrzą... Ostatnio edytowany przez Glaves - 09-01-2007 o 19:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() @up
w100% sie z tobą zgadzam Glaves, co do słowa... @harry piesek mugł byś sie przestać podlizywać?
99% dzieci neo uważa, że teksty podobne temu są fajne. Jeśli też tak uważasz, to masz ze sobą wielki problem... ^^ ![]() 100 Anni Inter!! Ostatni Odcinek Tibia Turnaments 2 Tibia Turnaments - Fake Story Ukończony Mni spis treści: Str.1, Str.3, Str.4, Str.5, Str.5, Str.6, Str.7 Mój Deviant |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: Białystok.
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Bezsensowny post u pana wyzej -.-'
![]() |
#694 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Dom.
![]() |
![]() Jeden z moich pierwszych fakUw
![]() ![]() Ps. Outy moje ale bronie nie.
![]() |
#695 |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() A czemu czarownice mają różdżki by kwaso?
i miecze też by kwaso (chociaż mieczy nie jestem pewiem) dlatego nie daje swoich grafik na forum... wejdzie jakiś idiopta i je sobie przywłaszczy odrazu -.-
![]() |
![]() |
![]() |
#696 | ||||
CS Tibia.pl Team
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Ja go nie mam a jakoś mój Cykl taki straszny nie jest ![]() Co do reszty: Ja osobiście preferuję okres średniowiecza ![]() IMHO fake "nowoczesnbe" to nie to samo A co do fabuły - zgadzam się na 100% Obecnie muszę szczerzez przyznać, że nie widziałem żadnego fake który fabularnie by mnie zadowolił. Fabuła jest podstawą fake. Dlaczego? Ileż można patrzeć na te walki, i wlaki, i super efekty, jeśli nie mają one otoczki fabularnej, jezlei to nie jest ciąg historii. Walka od które zależy np. ochrona przyjaciół jest o wiele bardziej interesująca niż takie o spotkanie i walka
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dokładnie. Wszystki te fabuły 90% nowych fake są już oklepane i podobne.
A ja preferuje fake inne niż średniowiecze. Bo nudne to już jest. Dlatego the village robie. Bedzie to pierwszy chyba fake ukończony inny od średniowiecza. Chyba że ktoś już skończył jakiś? PS: Spać nie mogłem xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() A co do panów wyżej, jak ja takiego faka moge zrobić jak 'The Village' nie mam żadnych samolotów itp więc co? ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Dzolk - 13-01-2007 o 09:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Użytkownik Forum
|
![]() @UP:
heh no wiesz, jak ja zaczynałem the village robić to miałem tylko trawkę, drzewka i duuużo zaparcia =] Samemu trzeba sobie zrobić grafy. Nie mówie żebyś od razu robił śmigłowce ale mieczyk to mogłeś chociarz sam zrobić :/ albo chociarz sciągnąc jakiśz tibii fajny. A jak nie masz zapału (patrz mój post na górze strony) to nie rób fake ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Ależ Glavciu! Widzisz, ja nie jestem tak dobry jak wy i nie potrafie nawet głupiego mieczyka zrobić. ![]()