Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-07-2006, 13:37   #681
Fillipex
Użytkownik Forum

Fillipex's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Sto(L)ica \\// Szmu(L)ki

Stan: Na emeryturze
Imię: Fillipex
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sandgorm
Świat: Eternia
Poziom: 50
Skille: 83/67
Poziom mag.: 16
Domyślny

dobra drodzy odkrywcy... powiem wam jedno ze ta opcja z wilkiem calkowicie odpada... on nie jest taki niezwykly jak kazdy myslal... to ze nie gnije to dlatego ze poprostu sie respi po ss.. duzo jest takich rzeczy.. ale to ze wazy 100oz a nie 130oz to juz ni jest takie niezwykle... bo dzis poszedlem sobie expic na d lair zaraz po ss zeby nikt mi nie zajal dragow i na powierzchni zobaczylem szkielet wilka... gdy na niego looknalem to zobaczylem ze on tez wazy 100oz wiec wniosek taki ze to ze tyle wazy nie jest niczym niezwyklym bo poprostu kazdy szkielet wilka ktory sie respi po ss tyle wazy... i napewno jest ich wiecej... wiec opcje wilka mozna juz wykluczyc... jestem tylko ciekaw czy tak samo jest z cialami innych potworow ale myslac logicznie pewnie tak fajnie ze moglem sie przydac troche sie rozczarowalem bo tez ten wilk mnie zainteresowal ;p

Fillipex jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-07-2006, 13:41   #682
Glowa14
Użytkownik Forum

Glowa14's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Ustron,

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lotus
Świat: Rubera
Poziom: 75
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
Glowa14 ma numer GG 2433805
Domyślny

Fillipex ja bym jednak nie wykluczal wątka wilka... Zauwaz ten wilk respi sie po ss...nie gnije...respi sie w takim "ołtarzu" i lezy na kamieniu , po wzieciu wilka juz nie da sie go dac spowrotem wiec ja bym nie rezygnowal z wilka...nic nie mozna dac na taki kamien a jednak on sie tam respi

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Red Kliff
ja mam spike sworda ale nie powiem jak go zdobyc (qs)
@up
Sunrise nie ma spike sworda wiec nie walcie bzdur, spike sworda mam JA ale nie powiem jak go zdobyc bo qs no chyba ze mi modek pozwoli (ewentualnie moge na pw - msg me fast PLAX)

Ostatnio edytowany przez Glowa14 - 01-07-2006 o 13:43.
Glowa14 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 13:42   #683
Poborca_Podatkowy
Użytkownik Forum

Poborca_Podatkowy's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2006

Domyślny

Nie zapominaj, że tego wilka nie da się jeszcze położyć z powrotrem na kamień
Poborca_Podatkowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 14:01   #684
Fillipex
Użytkownik Forum

Fillipex's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004
Lokacja: Sto(L)ica \\// Szmu(L)ki

Stan: Na emeryturze
Imię: Fillipex
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Sandgorm
Świat: Eternia
Poziom: 50
Skille: 83/67
Poziom mag.: 16
Domyślny

to ze nie gnije, respi sie po ss to nic niezwyklego... wiele jest takich rzeczy...
a to ze lezy na oltarzu mozna wyjasnic tak ze orckowie skladaja ofiare..
to ze lezy na kamieniu i nie da sie go tam dalej polozyc... ze nie da sie go polozyc to normalne bo na taki kamien sie nie da nic polozyc... a to ze respi sie na nim to moze chodzi o to w tym calym quescie ze trzeba go z tego zdjac i koniec... tak samo meat respiacy sie na kamieniu z fire fieldem tam gdzie jest mino na skale.. zdejmiesz meat to go nie wlozysz i tez sie respi po ss...

Fillipex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 14:19   #685
Healer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: LBN / Br(?)onx

Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Poziom mag.: 30
Domyślny

@Alor Arkar

Gdzie znalazłeś ten tekst? Trzeba przyznac ze to wyjasnia prawie wszytko tylko niech ktos to przetłumaczy. Ja zrozumialem mniej-wiecej ze mala dziewczynka przybyła na rookgard, byla dobra w walce. Tibianus jej nie libial bo była zła minotaurów sie nie bała bo uważała je za krowy na dwóch nogach xD i doszla do mino maga, chciala go załatwić lukiem i poison arrowsami i swordem (chodzi tu chyba o spike sword). Potem jakoś weszła do tego portalu i trafila gdzieś tam. I teraz zeby ja uwolnic trzeba zabrac spike sword z wysepki. Ale zagmatwane xD

EDIT:
nie zauważyłem że napisałeś że znalazłeś w ab'dendriel

Ostatnio edytowany przez Healer - 01-07-2006 o 14:21.
Healer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 14:58   #686
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

Brawo dla odkrywcy tej książki. To co przeczytałem naprawde dało mi do myślenia. Znam angielski, wiec tekst zrozumiałem bardzo dobrze. Może kilka słów nie rozumiem, ale mam ogólne pojęcie o tym co było pisane.

Teraz aż sie prosi o to, żeby powiedziec o postaci Nightmare. To przecież on pisał wszystkie książki. Zwykle to one sa początkiem wsyztskiego. Jest opis początku tibi, a na Rook'u w bibliotece są książki na temat rozpoczęcia gry na samym Rook'u i Maina. Teraz, gdy mamy juz potrzebna nam książke do rozwiązania tego oto questa pozostaje nam już krótka, lecz trudna droga. Moim zdaniem po dokładnym przetłumaczeniu tej książki i daniu jej na te forum na co teraz nie mam czasu, bo właśnie do miasta jade, bylibyśmy już bardzo blisko rozwiązania zagadki.

Napisze nowego posta z tłumaczeniem tylko jak wróce z miasta...

@@@@@@

Czy zna ktoś może strone internetową ze zbiorem książek z tibi...?? wiem, że taka była...
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 14:59   #687
Alor Arkar
Guest

Domyślny

Ok... na tyle na ile moge, postaram sie wam przetłumaczyc ten tekst... daruje sobię opisy niezwiązane ze spraw - skupie się na najważniejszych rzeczach (Jśli nie będę wiedział, co dany zwrot znaczy, poprostu go opuszcze). Przy okazji tłumaczenia będę na bieząco redagował tekst i wysuwał wszelkie istotnie wnioski. Zaczynamy -

Cytuj:
Once upon a time on Rookgaard, there was a little girl. Nobody knows where she came from or what her goals were. The first thing she saw, was big evul Cipfried, whom she disliked from the first moment she laid eyes on him
<niedosłownie - ale mniejsza o to> Pewnego dnia na Rookgardzie, była mała dziewczynka. Nikt nie wiedział skąd się tam wzięła i w jakim celu. Pierwszą rzeczą jaką ujrzała ów dziewczynka był wielki zły Cipfried, którego niepolubiła od momentu, gdy pierwszy raz zawiesiła na nim swój wzrok.

Hmmmm... czyżby Cipfried wiedział więcej niż się wydaje ? WArto go zapytać o tą dziewczynkę. Ale narazie czytajcie dalej...

Cytuj:
Although Cipfried was nice to her, she raged upon him and scratched his face as badly as she could, before a few townsfolk came to help Cipfried. Quick to heal his own wounds, Cipfried called this girl "Kylindra Ennorath". Kylindra, being a little elven girl was very eager to learn the arts of combat. Usually found with a little bow to shoot the smallest of creatures, but usually with only her nails or a sword
<tutaj mam spory problem z przetłumaczeniem pierwszych zdań> Mimo tygo, iż Cipfried był dla niej miły, ona rzuciła się na niego z wściekłością i zaczęła drapać jego twarz tak bardzo, jak tylko potrafiła, do czasu, aż kilku mieszkańców wioski nie przybiegło Cipfriedowi na pomoc. Cipfried szybko uleczył swoje rany. Nazwał dziewczynkę "Kylindra Ennorath". Kylindra będąc małą elficą dziewczynką, była niezwykle chętna do nauki sztuk walki. Zwykle używała małego łuku, którym strzelała w mniejsze stworzenia, lecz często walczyła poprostu własnymi paznokciami (drapała) lub mieczem.

O! tutaj mamy już wyraźny opis charakteru. Waleczna, mała dziewczynka, niezależna, szybko przyswajająca wiedzę na temat walki. Jako iż była elfką musiała być zwinna a łuk to jak wiadomo nieodzowny atrybut elfów. Ciekawe dlaczego tak nie spodobał jej się ten Cipfried... może coś w nim wyczuła. Trzeba by o niej porozmawiać z innymi postaciami. Tym czasem...

Cytuj:
The longer she remained on Rookgaard, the more violent she became until some day, she started attacking the people she once lived with in the same town. King Tibianus was angry to hear that a mere elven girl was bringing fear upon the town that was made to harbor peace and learning and sent a few of his finest men to drive her out of the town. However, from those men, nobody has ever heard again. Some say they were so scared of Kylindra that they seeked refuge in Carlin. Others say that they all drowned. Some even say Kylindra had to do something with it. Whatever happened, after a year of living in terror, the townsfolk drove Kylindra in the furthest place they could find on the island to live among the orcs.
<tutaj to już wogóle mnie dobił początek, ale jakoś spróbuje...> Im dłużej Kylindra przebywała na Rooku, tym bardziej stawała się gwałtowna/potężna (chodzi o to, że coraz częściej używała nieuzasadnionej przemocy - dop. Alor). Aż pewnego dnia zaczęła atakoawć ludzi żyjących w tym samym mieście. Król Tibianus rozwścieczył się, gdy usłyszał, że ta zwykła elficka dziewczynka sieje strach w mieście, które zostało stworzone do życia w pokoju i uczeniu się, w związku z tym wysłał tam swoich kilku najlepszych ludzi, aby wywieźli ją za miasto. Niestety po tym jak wyruszyli nikt więcej o nich nie słyszał. Jedni mówią, że tak bali się Kylindry, iż postanowili znaleźć schronienie w Carlin. Inni powiadają jeszcze, że wszyscy utoneli. Inni zaś twierdzą, że ich zniknięcie jest w prostej linii dziełem Kylindry. Cokolwiek się z nimi stało, po roku życia w terrorze, mieszkańcy miasta wywieźli Kylindre w najodleglejsze miejsce, jakie udało im się znaleźć na wyspie, pośród orków.

Hmmm... Moim zdaniem ludzie, których wyslał Król Tibianus wciąż żyją (niewykluczone, że własnie w Carlin lub gdzieś w okolicch jakiś łodzi). Zastanawiające, że wywieźli dziewczynkę i zostawili POSRÓD ORKÓW. Czy amber czasem nie była w niewoli orków ? Czy ta dziewczynka to własnie Amber ? Nic wcześniej nie wskazywało na jej elficki rodowód... Czytajmy więc dalej -

Cytuj:
Everyone thought that the town was safe by that, but they were sorely mistaken. As you well know, the minotaurs came to Rookgaard through a second portal, although unstable. They overthrew the common orcs with just a few tricks of fire and energy. But Kylindra, she was just the least impressed by those odd looking cows on two legs. With her bow, sword and poisoned arrows, she barged straight through the lines of the minotaurs and stood face to face with the feared minotaur mage. Kylindra knew that she wouldn't last too long against the minotaur mage and ran towards the portal. However, before she could jump in to the unstable portal, and most likely her certain death, she saw a bright light.
Wszystkim wydawało się, że miasto jest w końcu bezpieczne, lecz wszyscy byli w błędzie. Jak wam dobrze wiadomo minotaury przybyły na Rookgard przez drugi portal, niejako niestabilny (chodzi chyba o to, że ten portal nie zawsze gwarantował stabilnego przejścia z jednego miejsca w drugie). Pokonali (Minotaury) oni orków, kilkoma prostymi sztuczkami z ogniem i energią. Lecz Kylindra... ona bynajmniej (nie) była pod wrażeniem "dziwacznych krów na dwóch nogach". Ze swoim łukiem, mieczem i zatrutmi strzałami (!), przedarłą się przez szeregi minotaurów i stanęła twarzą w twarz ze strasznym minotaurem magiem. Kylindra wiedziała, że niepowinna raczej zbyt długo pozostawac przy mino magu i uciekła w pobliski portal. Jakkolwiek, zanim skoczyła w niestabilny portal, co wydawało się być dla niej pewną śmiercią, ujrzała połyskujące światło.

Tutaj mamy opisane, jak minotaury dostały się na Rookgard, lecz to większość z nas wiedziała już wcześniej. Hmm... minotaury pokonały orków, tzn, że te 2 rasy nie był bynajmniej zaprzyjaźnione. A te "sztuczki" tłumaczą skąd wzięły się pola energii pod drzwaimi do mino maga. Ciekawi mnie też to, że duże znaczenie miały zatrute strzały (poison arrows) Kylindry, które jak wiadomo są dostępne z questa włąsnie w mino hell. Może kolejny fragment coś wyjaśni...

Cytuj:
The minotaur mage stopped running after little Kylindra and closed the door, sealing it with his black magic. Kylindra, as evil as she was, shot a few arrows towards the light. However, the arrows fell but a mere 2 feet away from her, never to hit anything other than the ground. She then grabbed her sword and ran towards the light, which didn't seem to come any closer with any step she took. She had ran for hours, maybe even days. When she finally dropped to the ground, exhausted from trying to attack that which she couldn't see, she yelled at it. "WHAT KIND OF DEMON'S WORK ARE YOU?", she yelled, without recieving an answer.
Minotaur mag, przestał biec za małą Kyllindrą i zamkną drzwi, zabezpieczając je czrarną magią (tu się potwierdzają wczesniejsze przypuszczenia, jakoby drzwi były zamknięte magią - dop. Alor). Kylindra tak zła/źle/fatalnie (chodzi chyba o to, że jak tylko zła była, z tak ogromną siła wystrzeliła kilka strzał (?)) jak tylko była, wystrzaliła kilka strzał w stronę owego światła. Strzały spadły poprostu 2 stopy od niej, nie udeżając niczego więcej jak tylko ziemi. Wtedy chwyciła swój miecz i wbiegła w światło, nie widząc niczego przed nią, mimo wciąż stawianych kroków. Biegła godzinami - może nawet dniami. Gdy w końcu upadła na ziemię, wycieńczona próbami zaatakowania czegoś, czego nie mogła zobaczyć krzyknęła do "tego" - "DLA JAKIEJ RASY/JAKIEGO RODZAJU DEMONÓW PRACUJESZ ?", lecz nie uzyskała żadnej odpowiedzi...

Wydawać by się mogło, że ten fragment nic ciekawego nie ukazuje, lecz jest tam moment, w którym "Kylindra chwyciła SWÓJ miecz". Tzn, że ów miecz, był jej własnością. Lecz skad go miała ? Czy dostała go ? Czy znalazła ? Jak dawno ? Nie wiemy... Niejako jednak wydaje mi się, że tekst o długim biegu w "świtle" też może mieć znaczenie. Tzn, po wejściu w teleport, nie od razu jesteśmy przenoszeni we własciwe miejsce, lecz szukamy drogi, błądzimy... gdzie ? Może w labiryncie ? Maze of Fury ? Nie wiadomo...

Cytuj:
After she had passed out from exhaustion and crying, the bright light dimmed and from the light a person, not man nor woman walked towards her. The person looked at her, took her sword and spoke: "Little girl. You can run as fast as the fastest horse in the kingdom, be as strong as the demons, but you lack the humbleness to understand what happens around you. Your sword, drenched in blood of men, women, children, trolls, orcs and many other creatures whose lives you took without reason, shall remain on an island to remind everyone of the evils you have done. Your sword shall be known only as the Sword of Fury and will burn on the rocks, only to be touched by the humble.". As from that day on, her sword has been seen many times on a rock, in midst of fire to merely wait for the one humble enough to touch the sword that was more cursed than blessed."
Po tym, jak zemdlała z wycieńczenia i płaczu, jasne światło zniknęło (nie znalazłem lepszego określenia na słowo "dimmed" - dop. Alor), z ów światła wyłoniła się postać - nie męszczyzna i nie kobieta... -, która zbliżyła się w jej (Kylindry) stronę. Postać spojrzała na nią, zabrała jej miecz (!) i przemówiła do niej: "Mała dziwczynko. Możesz biec tak szybko, jak najszybszy koń w królestwie, mozesz być tak silna jak demony, lecz nie ma w tobie wystarczajaco dużo pokory, abyś mogła zrozumieć, to co tak naprawdę dzieje się wokól ciebie. Twój miecz spływający krwią męszczyzn, kobiet, dzieci, trolli, orków i wielu innych stworzeń, zabitych przez Ciebie bez powodu powinien być zachowany na wyspie, dla przypomnienia wszystkim zła, jakie wyrządziłaś... Twój miecz, będzie znany tylko, jako Miecz Furii/Szału i będzie płonął pośród skał, mogąc być zdobytym tylko przez pokornego. Od tego dnia, miecz Kylindry był widziany wiele razy na skała pośród ognia, czekając jedynie na wystarczająco pokorną osobę, która mogła by dotknąć miecz, który był bardziej przeklęty, niż błogosławiony...

I oto genesis tego, jak SoF znalazł się w miejscu, w któym widnieje do dziś. Jak widać losy tego miecza są długie i zawiłe. Lecz kim była ta postac, która przwmówiła do Kylindry ? Gdzie można ją spotkać ? Gdzie znaleźc to tajemnicze światło ? Uważam, że fragment o tym, że ów postać nie była ani męszczyzną, ani kobietą jest niezywkle ważna. Była poprostu bytem. Czy przychodzi wam na myśl, jaka postać w Tibii nie jest ani płci męskiej, ani żeńskij ? Ja do niczego w związku z tym nie doszedłem, ale może wspólnymi siłami uda się coś zrobić. Interesujący jest też fakt, że słowo "pokorny" przewija się bardzo często i jest na nie kładziony ogromny nacisk. Kim jest osoba pokorna ? Wg. mnie zupełnym przeciwieństwem Kyrlindy, lecz w odczuciu twórców, może mieć jeszcze inne znaczenie. Może osoba pokorna, to taka, która nie zabiła jeszcze nigdy żadnej niewinnej istoty ? Czy chodzi tu o postać na 1 poziomie ? Bez odpowiedzi wciąż pozostają najważniejsze pytania:

-Czy Kyrlinda wciąż żyje ? Jeśli tak to gdzie i pod czyją postacią ?
-Kim jest tajmnicza postać i jak się do niej dostać ? O jakim świetle jest mowa?
-Jak określić osobę "pokorną". Czy zwykłe kanony wystarczają aby zdefinjować to pojęcie ?
-Czy ludzie wysłąni przez króla Tibianusa wciąż zyją ? Jeśli tak to kim są i gdzie się podziewają ?

Tak czy tak - szukajcie przyjaciele, a na pewno wspólnymi siłami uda nam się dotrzeć do odpowiedzi. Z własnej strony dodam, że jak widać książka została znaleziona w bibliotece Ab'Dendriel - mieście elfów. Kto opisał więc te wszystkie wydarzenia i kto zaniosł tą księge na mainland ? Czyżby sama Kyrlinda? Przecież Amber była jakiś czas na wielkim kontynencie, lecz prawdopodobnie tylko w Thais... Cała ta historia wykracza daleko poza granice okrytego tajemnicami Rookgardu i trzeba dobrej współpracy między mieszkańcami całego tibijskiego kontynentu, aby móc dowiedzieć się czegoś więcej. Tak więc apeluje do wszystkich zainteresowanych - dzielcie się wszystkimi odkrytymi informacjami, nawet tymi, które pozornie nic nie znaczą.
Mam nadzieję, że komus pomogłem tym tekstem - starałem się jak tylko mogłem.

Pozdrawiam -
Wasz Pell

Ostatnio edytowany przez Alor Arkar - 01-07-2006 o 15:05.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 14:59   #688
Alor Arkar
Guest

Domyślny

-Przepraszam - double post...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:18   #689
Kshaq
Prezes Supportu

Kshaq's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Domyślny

Moim zdaniem na forum była juz taka akcja, że kilka osób prowadziło 1 level do spike sworda... Nie wiem może trzeba zrobić drugą taką akcje... Pozostaja nam tylko te pytania, które zadałeś...
I teraz musimy zacząć działać nie tylko na Rook'u, lecz także na Mainie. Moim zdaniem cała opowieść musi mieć w sobie pewien ukryty klucz, lub pewne wskazówki. Będę ich szukał, lae teraz juz naprawde idę do miasta...
Kshaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:21   #690
Jiral
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Mikołów

Stan: Aktywny gracz
Imię: Jiral Dexa
Profesja: Sorcerer
Gildia: --BRAK--
Świat: Furora
Poziom: 15
Poziom mag.: 17
Jiral ma numer GG 4717887
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Alor Arkar
z ów światła wyłoniła się postać - nie męszczyzna i nie kobieta... -, która zbliżyła się w jej (Kylindry) stronę.

Uważam, że fragment o tym, że ów postać nie była ani męszczyzną, ani kobietą jest niezywkle ważna. Była poprostu bytem. Czy przychodzi wam na myśl, jaka postać w Tibii nie jest ani płci męskiej, ani żeńskij ? Ja do niczego w związku z tym nie doszedłem, ale może wspólnymi siłami uda się coś zrobić.

Jedyna postać jaka przychodzi mi do głowy too...
no zgadnijcie... tak właśnie!! Pies Króla
Czemu tak myśle? Reaguje i na "you are man" i "you are woman". Prawdopodobnie i tak nie ma to nic z tym wspólnego ale to jedyne co mi do głowy przychodzi.
Jiral jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:22   #691
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

A więc źle to zrozumiałem. Moja teza z Dallheimem odpada. Teraz bardzo ważne! Kto ma chary na mainie które mógłby wykorzystać? Zaraz podam gdzie znalazłem te książki i ktoś mógłby pójść tam może dowiemy się więcej\źle to zrozumiałem i tp. Zaraz powiem gdzie t książki ale rodzice się plują i niewiem czy dzis jescze zdąże.

PS: Sry z literówki śpiesze się musz ejesze coś sprawdzić bo (może) coś odkryłem.
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:29   #692
Alor Arkar
Guest

Domyślny

Tom, bardzo proszę, żebys wszystkie teksty, ktorem ogą miec związek ze sprawą dawał na forum - nawet po angielsku.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:33   #693
Poborca_Podatkowy
Użytkownik Forum

Domyślny

Możesz wkleić to do mojego posta, w końcu na coś się przyda...
stary 01-07-2006, 15:35   #694
Alor Arkar
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poborca_Podatkowy
Możesz wkleić to do mojego posta, w końcu na coś się przyda...
1 tłumaczenie to wg. mnie troche za mało jak na Twój temat, ale jeśli zrobi się ich (tłumaczeń) więcej, bedzie mozna je wlasnie w tym 1 miejscu zebrac. Chyba sie troche pospieszyles z tym tematem. ATM lece do AB swoim 8 noob charem, moze cos znajde...

@Edit -

Cipfried, Hyacinth, Amber ani Loui nic nie odpowiadają na pytania o Kylindre...

Ostatnio edytowany przez Alor Arkar - 01-07-2006 o 15:47.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 15:52   #695
Poborca_Podatkowy
Użytkownik Forum

Domyślny

Ta książka już była opisywana na forum, ale nie zaszkodzi dać ją jeszcze 1 bo też prawdopodobnie ma związek z tym wszystkim:

Urb'thasha kenle morg,
Alis'thasha dah ar'atun!
Kath'ara Uman far'tha morguthis.
Aranah Zathroth ala'shena!
Zathroth par'ashis,
Zathroth thasha'morg,
Zathroth nah'ved,
Zathroth ar'atun!
Tha lil'lil baka'etheis excalibug,
vis'nah...
morg'nah...
ekoth'sin...
thosharsis tha'Basilisk...
Zathroth kath'ras Zatragil,
Uman ar'thasha Uth'Amon...
Fardos ethes...
Uman ar'atus...
Zathroth alth'ashara
nah baka'sha res'sehra Beholders...
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos,
Tha'shat ras alth'ara Mintwallin...
Marvik esha'ina excalibug!
Urb'thasha, Urb'thasha!
Kenel'far, Kenel'far!
Uman ar'atorn, klathis ina excalibug,
Zathroth vis'theshin Basilisk!
Basilisk fa'uth excalibug
evarthus ar'vis Mel'thinas...
Mel'thinas ekoth'res Noodles!
Fardos ar'kathsi Zathroth,
mas'thoshi Basilisk stoth'ria!
Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug...
Sarvithos'arah vismo lil'inas!
Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak...
Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!!
Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid!
Fardos neh'morg ina gal'atha fashis...
gal'desha fashis, fashis...
@edit

I nie mówcie, że Lurgi jest od klucza do DTD, bo od tego jest inny NPC
Tam jest też o Beho, a to ma pewnie związek (już mowiłem) z Lurgim, bo on NIE JEST grabarzem (pytałem się kolegi, a on mówi że grabarza to veno można zobaczyć)

P.S. W ab to coś dużo tych książek, bo ta też została znaleziona w pobliżu tego miasta

Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 01-07-2006 o 16:00.
stary 01-07-2006, 16:40   #696
Vaqumen
Użytkownik Forum

Vaqumen's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006

Stan: Początkujący
Imię: Calzor
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Davemports
Świat: Celesta
Poziom: 63
Poziom mag.: 53
Domyślny wyprawa

jesli chodzi o tą wyprawe to jak juz wczesniej pisalem kto chce to niech zrobi sobie ludzika na swiecie eternia i napisze do "Mufa" ja z checia moge was przetransportowac do minohell
Vaqumen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 16:52   #697
Ameriov
Użytkownik Forum

Ameriov's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4

Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
Domyślny

Ale ta Kylinda to nie może być Amber? Wkońcu elfki słyną ze swej urody a Amber właśnie taka jest...

@down:
Ale w tibii nie jest zrobione tak, że np. elfy mają większe uszy, więc...

Ostatnio edytowany przez Ameriov - 01-07-2006 o 17:06.
Ameriov jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 17:03   #698
Uther92
Użytkownik Forum

Uther92's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Domyślny

Ciekawa teoria ale mało prawdopodobna...między oboma rasami jest zbyt duża różnica.(jednak ciekawe by to było gdyby była to prawda.)
Może wstawisz mi notkę ?
Masz problem z keyloggerem ? Nie jesteś pewien co do swojego bezpieczeństwa ? Chętnie ci pomogę
Uther92 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 17:47   #699
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vaqumen
jesli chodzi o tą wyprawe to jak juz wczesniej pisalem kto chce to niech zrobi sobie ludzika na swiecie eternia i napisze do "Mufa" ja z checia moge was przetransportowac do minohell
Może to zrobić również RB na Azurze. A teraz książki: (gdzie je znaleść)
-na Pohu jest jakaś wyspa na której niema potworów tylko róże. Trzeba zejść na dół iść przy ścianie (klif to sie nazywa chyba xD) i tam będzie taki wulkan na wodzie. Obok będą leżeć 3 książki (jeśli to resp a nie ktoś rzucił)

wiem od kolegi na razie o tym
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-07-2006, 20:10   #700
Vaqumen
Użytkownik Forum

Vaqumen's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006

Stan: Początkujący
Imię: Calzor
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Davemports
Świat: Celesta
Poziom: 63
Poziom mag.: 53
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner
Może to zrobić również RB na Azurze.
oki mozna zrobic bo dla mnie to nie ma roznicy tylko powiedz kiedy zeby to wypalilo
Vaqumen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania