![]() |
#681 |
Użytkownik Forum
|
![]() dobra drodzy odkrywcy... powiem wam jedno ze ta opcja z wilkiem calkowicie odpada... on nie jest taki niezwykly jak kazdy myslal... to ze nie gnije to dlatego ze poprostu sie respi po ss.. duzo jest takich rzeczy.. ale to ze wazy 100oz a nie 130oz to juz ni jest takie niezwykle... bo dzis poszedlem sobie expic na d lair zaraz po ss zeby nikt mi nie zajal dragow i na powierzchni zobaczylem szkielet wilka... gdy na niego looknalem to zobaczylem ze on tez wazy 100oz wiec wniosek taki ze to ze tyle wazy nie jest niczym niezwyklym bo poprostu kazdy szkielet wilka ktory sie respi po ss tyle wazy... i napewno jest ich wiecej... wiec opcje wilka mozna juz wykluczyc... jestem tylko ciekaw czy tak samo jest z cialami innych potworow ale myslac logicznie pewnie tak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#682 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Ustron,
Stan: Aktywny gracz
Imię: Varior Lion
Profesja: Elite Knight
Gildia: Lotus
Świat: Rubera
Poziom: 75
Skille: 85/84
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Fillipex ja bym jednak nie wykluczal wątka wilka... Zauwaz ten wilk respi sie po ss...nie gnije...respi sie w takim "ołtarzu" i lezy na kamieniu , po wzieciu wilka juz nie da sie go dac spowrotem wiec ja bym nie rezygnowal z wilka...nic nie mozna dac na taki kamien a jednak on sie tam respi
Ostatnio edytowany przez Glowa14 - 01-07-2006 o 13:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
|
![]() Nie zapominaj, że tego wilka nie da się jeszcze położyć z powrotrem na kamień
|
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Użytkownik Forum
|
![]() to ze nie gnije, respi sie po ss to nic niezwyklego... wiele jest takich rzeczy...
a to ze lezy na oltarzu mozna wyjasnic tak ze orckowie skladaja ofiare.. to ze lezy na kamieniu i nie da sie go tam dalej polozyc... ze nie da sie go polozyc to normalne bo na taki kamien sie nie da nic polozyc... a to ze respi sie na nim to moze chodzi o to w tym calym quescie ze trzeba go z tego zdjac i koniec... tak samo meat respiacy sie na kamieniu z fire fieldem tam gdzie jest mino na skale.. zdejmiesz meat to go nie wlozysz i tez sie respi po ss... |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: LBN / Br(?)onx
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Poziom mag.: 30
|
![]() @Alor Arkar
Gdzie znalazłeś ten tekst? Trzeba przyznac ze to wyjasnia prawie wszytko tylko niech ktos to przetłumaczy. Ja zrozumialem mniej-wiecej ze mala dziewczynka przybyła na rookgard, byla dobra w walce. Tibianus jej nie libial bo była zła ![]() EDIT: nie zauważyłem że napisałeś że znalazłeś w ab'dendriel Ostatnio edytowany przez Healer - 01-07-2006 o 14:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Brawo dla odkrywcy tej książki. To co przeczytałem naprawde dało mi do myślenia. Znam angielski, wiec tekst zrozumiałem bardzo dobrze. Może kilka słów nie rozumiem, ale mam ogólne pojęcie o tym co było pisane.
Teraz aż sie prosi o to, żeby powiedziec o postaci Nightmare. To przecież on pisał wszystkie książki. Zwykle to one sa początkiem wsyztskiego. Jest opis początku tibi, a na Rook'u w bibliotece są książki na temat rozpoczęcia gry na samym Rook'u i Maina. Teraz, gdy mamy juz potrzebna nam książke do rozwiązania tego oto questa pozostaje nam już krótka, lecz trudna droga. Moim zdaniem po dokładnym przetłumaczeniu tej książki i daniu jej na te forum na co teraz nie mam czasu, bo właśnie do miasta jade, bylibyśmy już bardzo blisko rozwiązania zagadki. Napisze nowego posta z tłumaczeniem tylko jak wróce z miasta... @@@@@@ Czy zna ktoś może strone internetową ze zbiorem książek z tibi...?? wiem, że taka była... |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 | ||||||
Guest
|
![]() Ok... na tyle na ile moge, postaram sie wam przetłumaczyc ten tekst... daruje sobię opisy niezwiązane ze spraw - skupie się na najważniejszych rzeczach (Jśli nie będę wiedział, co dany zwrot znaczy, poprostu go opuszcze). Przy okazji tłumaczenia będę na bieząco redagował tekst i wysuwał wszelkie istotnie wnioski. Zaczynamy -
Cytuj:
Hmmmm... czyżby Cipfried wiedział więcej niż się wydaje ? WArto go zapytać o tą dziewczynkę. Ale narazie czytajcie dalej... Cytuj:
O! tutaj mamy już wyraźny opis charakteru. Waleczna, mała dziewczynka, niezależna, szybko przyswajająca wiedzę na temat walki. Jako iż była elfką musiała być zwinna a łuk to jak wiadomo nieodzowny atrybut elfów. Ciekawe dlaczego tak nie spodobał jej się ten Cipfried... może coś w nim wyczuła. Trzeba by o niej porozmawiać z innymi postaciami. Tym czasem... Cytuj:
Hmmm... Moim zdaniem ludzie, których wyslał Król Tibianus wciąż żyją (niewykluczone, że własnie w Carlin lub gdzieś w okolicch jakiś łodzi). Zastanawiające, że wywieźli dziewczynkę i zostawili POSRÓD ORKÓW. Czy amber czasem nie była w niewoli orków ? Czy ta dziewczynka to własnie Amber ? Nic wcześniej nie wskazywało na jej elficki rodowód... Czytajmy więc dalej - Cytuj:
Tutaj mamy opisane, jak minotaury dostały się na Rookgard, lecz to większość z nas wiedziała już wcześniej. Hmm... minotaury pokonały orków, tzn, że te 2 rasy nie był bynajmniej zaprzyjaźnione. A te "sztuczki" tłumaczą skąd wzięły się pola energii pod drzwaimi do mino maga. Ciekawi mnie też to, że duże znaczenie miały zatrute strzały (poison arrows) Kylindry, które jak wiadomo są dostępne z questa włąsnie w mino hell. Może kolejny fragment coś wyjaśni... Cytuj:
Wydawać by się mogło, że ten fragment nic ciekawego nie ukazuje, lecz jest tam moment, w którym "Kylindra chwyciła SWÓJ miecz". Tzn, że ów miecz, był jej własnością. Lecz skad go miała ? Czy dostała go ? Czy znalazła ? Jak dawno ? Nie wiemy... Niejako jednak wydaje mi się, że tekst o długim biegu w "świtle" też może mieć znaczenie. Tzn, po wejściu w teleport, nie od razu jesteśmy przenoszeni we własciwe miejsce, lecz szukamy drogi, błądzimy... gdzie ? Może w labiryncie ? Maze of Fury ? Nie wiadomo... Cytuj:
I oto genesis tego, jak SoF znalazł się w miejscu, w któym widnieje do dziś. Jak widać losy tego miecza są długie i zawiłe. Lecz kim była ta postac, która przwmówiła do Kylindry ? Gdzie można ją spotkać ? Gdzie znaleźc to tajemnicze światło ? Uważam, że fragment o tym, że ów postać nie była ani męszczyzną, ani kobietą jest niezywkle ważna. Była poprostu bytem. Czy przychodzi wam na myśl, jaka postać w Tibii nie jest ani płci męskiej, ani żeńskij ? Ja do niczego w związku z tym nie doszedłem, ale może wspólnymi siłami uda się coś zrobić. Interesujący jest też fakt, że słowo "pokorny" przewija się bardzo często i jest na nie kładziony ogromny nacisk. Kim jest osoba pokorna ? Wg. mnie zupełnym przeciwieństwem Kyrlindy, lecz w odczuciu twórców, może mieć jeszcze inne znaczenie. Może osoba pokorna, to taka, która nie zabiła jeszcze nigdy żadnej niewinnej istoty ? Czy chodzi tu o postać na 1 poziomie ? Bez odpowiedzi wciąż pozostają najważniejsze pytania: -Czy Kyrlinda wciąż żyje ? Jeśli tak to gdzie i pod czyją postacią ? -Kim jest tajmnicza postać i jak się do niej dostać ? O jakim świetle jest mowa? -Jak określić osobę "pokorną". Czy zwykłe kanony wystarczają aby zdefinjować to pojęcie ? -Czy ludzie wysłąni przez króla Tibianusa wciąż zyją ? Jeśli tak to kim są i gdzie się podziewają ? Tak czy tak - szukajcie przyjaciele, a na pewno wspólnymi siłami uda nam się dotrzeć do odpowiedzi. Z własnej strony dodam, że jak widać książka została znaleziona w bibliotece Ab'Dendriel - mieście elfów. Kto opisał więc te wszystkie wydarzenia i kto zaniosł tą księge na mainland ? Czyżby sama Kyrlinda? Przecież Amber była jakiś czas na wielkim kontynencie, lecz prawdopodobnie tylko w Thais... Cała ta historia wykracza daleko poza granice okrytego tajemnicami Rookgardu i trzeba dobrej współpracy między mieszkańcami całego tibijskiego kontynentu, aby móc dowiedzieć się czegoś więcej. Tak więc apeluje do wszystkich zainteresowanych - dzielcie się wszystkimi odkrytymi informacjami, nawet tymi, które pozornie nic nie znaczą. Mam nadzieję, że komus pomogłem tym tekstem - starałem się jak tylko mogłem. Pozdrawiam - Wasz Pell Ostatnio edytowany przez Alor Arkar - 01-07-2006 o 15:05. |
||||||
![]() |
![]() |
#688 |
Guest
|
![]() -Przepraszam - double post...
|
![]() |
![]() |
#689 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Moim zdaniem na forum była juz taka akcja, że kilka osób prowadziło 1 level do spike sworda... Nie wiem może trzeba zrobić drugą taką akcje... Pozostaja nam tylko te pytania, które zadałeś...
I teraz musimy zacząć działać nie tylko na Rook'u, lecz także na Mainie. Moim zdaniem cała opowieść musi mieć w sobie pewien ukryty klucz, lub pewne wskazówki. Będę ich szukał, lae teraz juz naprawde idę do miasta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Mikołów
Stan: Aktywny gracz
Imię: Jiral Dexa
Profesja: Sorcerer
Gildia: --BRAK--
Świat: Furora
Poziom: 15
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Cytuj:
Jedyna postać jaka przychodzi mi do głowy too... no zgadnijcie... tak właśnie!! Pies Króla Czemu tak myśle? Reaguje i na "you are man" i "you are woman". Prawdopodobnie i tak nie ma to nic z tym wspólnego ale to jedyne co mi do głowy przychodzi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#691 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() A więc źle to zrozumiałem. Moja teza z Dallheimem odpada. Teraz bardzo ważne! Kto ma chary na mainie które mógłby wykorzystać? Zaraz podam gdzie znalazłem te książki i ktoś mógłby pójść tam może dowiemy się więcej\źle to zrozumiałem i tp. Zaraz powiem gdzie t książki ale rodzice się plują i niewiem czy dzis jescze zdąże.
PS: Sry z literówki śpiesze się musz ejesze coś sprawdzić bo (może) coś odkryłem.
![]() |
#692 |
Guest
|
![]() Tom, bardzo proszę, żebys wszystkie teksty, ktorem ogą miec związek ze sprawą dawał na forum - nawet po angielsku.
|
![]() |
![]() |
#693 |
Użytkownik Forum
|
![]() Możesz wkleić to do mojego posta, w końcu na coś się przyda...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
@Edit - Cipfried, Hyacinth, Amber ani Loui nic nie odpowiadają na pytania o Kylindre... Ostatnio edytowany przez Alor Arkar - 01-07-2006 o 15:47. |
|
![]() |
![]() |
#695 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ta książka już była opisywana na forum, ale nie zaszkodzi dać ją jeszcze 1 bo też prawdopodobnie ma związek z tym wszystkim:
Urb'thasha kenle morg, Alis'thasha dah ar'atun! Kath'ara Uman far'tha morguthis. Aranah Zathroth ala'shena! Zathroth par'ashis, Zathroth thasha'morg, Zathroth nah'ved, Zathroth ar'atun! Tha lil'lil baka'etheis excalibug, vis'nah... morg'nah... ekoth'sin... thosharsis tha'Basilisk... Zathroth kath'ras Zatragil, Uman ar'thasha Uth'Amon... Fardos ethes... Uman ar'atus... Zathroth alth'ashara nah baka'sha res'sehra Beholders... Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... Marvik esha'ina excalibug! Urb'thasha, Urb'thasha! Kenel'far, Kenel'far! Uman ar'atorn, klathis ina excalibug, Zathroth vis'theshin Basilisk! Basilisk fa'uth excalibug evarthus ar'vis Mel'thinas... Mel'thinas ekoth'res Noodles! Fardos ar'kathsi Zathroth, mas'thoshi Basilisk stoth'ria! Kruzak tha sarvithos tho'ris excalibug... Sarvithos'arah vismo lil'inas! Kath'arakh Muriel, Urb'ina Kruzak... Tha'fara "EXEVO GRAN MAS VIS"!!! Zathroth nex'ilis... Zathroth artha'vid! Fardos neh'morg ina gal'atha fashis... gal'desha fashis, fashis... @edit I nie mówcie, że Lurgi jest od klucza do DTD, bo od tego jest inny NPC Tam jest też o Beho, a to ma pewnie związek (już mowiłem) z Lurgim, bo on NIE JEST grabarzem (pytałem się kolegi, a on mówi że grabarza to veno można zobaczyć) P.S. W ab to coś dużo tych książek, bo ta też została znaleziona w pobliżu tego miasta Ostatnio edytowany przez Poborca_Podatkowy - 01-07-2006 o 16:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Początkujący
Imię: Calzor
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Davemports
Świat: Celesta
Poziom: 63
Poziom mag.: 53
|
![]() jesli chodzi o tą wyprawe to jak juz wczesniej pisalem kto chce to niech zrobi sobie ludzika na swiecie eternia i napisze do "Mufa" ja z checia moge was przetransportowac do minohell
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Wpisy bloga: 4
Imię: Ameriov Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Gildia: Vampires
Świat: Isara
Poziom: 70
Skille: 96 Fish
|
![]() Ale ta Kylinda to nie może być Amber? Wkońcu elfki słyną ze swej urody a Amber właśnie taka jest...
@down: Ale w tibii nie jest zrobione tak, że np. elfy mają większe uszy, więc... Ostatnio edytowany przez Ameriov - 01-07-2006 o 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Ciekawa teoria ale mało prawdopodobna...między oboma rasami jest zbyt duża różnica.(jednak ciekawe by to było gdyby była to prawda.)
![]() |
#699 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Cytuj:
-na Pohu jest jakaś wyspa na której niema potworów tylko róże. Trzeba zejść na dół iść przy ścianie (klif to sie nazywa chyba xD) i tam będzie taki wulkan na wodzie. Obok będą leżeć 3 książki (jeśli to resp a nie ktoś rzucił) wiem od kolegi na razie o tym
![]() |
![]() |
#700 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Początkujący
Imię: Calzor
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Davemports
Świat: Celesta
Poziom: 63
Poziom mag.: 53