|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: Jak myślicie? Czy nasze posty mogą zakwiestionować ,że EXCALIBUG żyję? | |||
Tak... |
![]() ![]() ![]() ![]() |
498 | 40.59% |
Nie... |
183 | 14.91% |
Wszystkie posty nie dały rzadnych rezultatów |
212 | 17.28% |
Heh, ja już wiem o co ci chodzi... (Już wiem jak to zrobić według naszych postów) |
115 | 9.37% |
Nie mam zdania |
219 | 17.85% |
Głosujących: 1227. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#701 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 06 2006
Lokacja: Różowy śmietnik przy placu Gruppensexu
Stan: Aktywny gracz
Imię: Paczus Pogromca
Profesja: Knight
Gildia: Reckoning
Świat: Eternia
Poziom: 13
Skille: 49/51
Poziom mag.: 3
|
![]() zostawic temat na chwile sam
![]() @somewhere ![]() nie excalibug nie moze byc ice rapierem @all po co sie bluzgacie?? jesli macie sie obrzucac blotem to znajdzcie sobie na to inne miejsce bo ktos w tym temacie probuje rozwiazac zagadke (stulecia ![]() Ostatnio edytowany przez MAGNECIOR - 14-06-2006 o 15:34. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#702 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Kalisz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Setzer Gambler
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() ja Wam napisze,jak ten tekst rozuemiem
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
|
![]() A poczytaj kilka- ... kilkanascie- ... kilkadziesiat- ... kurde ... w kazdym razie na n-tej stronie jest gdzies przetlumaczony text .... Beholdery walczyly w wielkiej bitwie, dlatego m.in. kolo kazo jest beho
![]() ![]() Narazie nic nowego nie znalazlem ;/ Mialem spora przerwe w graniu :| No trudno ... ale trzeba sie wkoncu zabrac za to G*** ... xD^^ Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Gildia: Templars of Shadows
Świat: Galana
Poziom: 40
Skille: 70/45
Poziom mag.: 15
|
![]() Najgorsze w odkrywaniu jest to że trzeba powiedzieć "słowo klucz" i NPC dopiero może udzielić wskazówki
![]() |
#705 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2006
Profesja: Elite Knight
Świat: Pandoria
|
![]() może jakoś wszyscy razem rozwiążemy tego questa na ten miecz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() Uff.. Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie.. 3/4 wszystkich to powtarzanie tego co było już prędzej wspomniane.
Wszystko pięknie, świetnie ale może należałoby z NPC porozmawiać w inny sposób. Nie wymieniając tylko jedno słowo a próbując wielu kombinacji, etc. Odnośnie Excalibug'a: Wielu NPC podaje różne miejsca w których NIBY jest ten Excalibug ale mimo wszystko najciekawszy wydaje mi się komentarz NPC z Venore, który ma outfit Ghoul'a. W najbliższym czasie porozmawiam z nim trochę. Odnośnie Mintwallin: Ci co byli w Mintwallin pewnie byli na.. hm.. jakby to nazwać.. "budowie".. To jest teren, który jest za zwodzonym mostem. Może tam należałoby poszukać jednego z wielu kluczy do zagadki? Jutro, jak trochę ochłonę po tych wszystkich przeczytanych postach, dopiszę od siebie coś jeszcze.
![]() |
![]() |
#707 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: gdańsk
Imię: knight from mordoor
Gildia: Brak
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 666/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 03 2005
Lokacja: Rookgard
Imię: Eomer of rohanu
Profesja: Rookstayer
Gildia: nie ma:(
Świat: Inferna
Poziom: 12
Skille: 18/20:P
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: może imp kazo wie coś na temat tej sprawy??? albo npc z kazo ja nie za bardzo sie na tym znam ale moooże ![]() Ostatnio edytowany przez lethorn - 19-06-2006 o 15:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: gdańsk
Imię: knight from mordoor
Gildia: Brak
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 666/69
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
Coś ci niewierze z tym linkiem. Jeśli to prawdziwa strona to proszę mnie poprawić, ale mojm zdaniem bardzo sprytnie zrobione. Wchodzisz na strone dostajesz keyloggera rejestrujesz się dostajesz kod, logujesz się na tibia.com(on już ma twoje pasy) wpisujesz w comencie ten kod co jest kompletną bzdurą i jesteś zarejestrowany. Niewiedząc co się stało na następny dzień niemasz postaci. Jeśli się pomelilem to proszę mi tylko powiedzieć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@somewhere Nie ma go na Tibia.pl (excalibuga), nie ma go tez w Tibia Sprite. Pojawi sie w ktoryms z update'ow. Gdyby ktos czytal maile od CIPSOFTOW ktore wkleiłem, to by wiedzial. Gadalem z nimi (Cipsoftami ![]() ![]() @dot. skarbca Mam nowe odkrycie ... Słuchajcie ... Poszedlem wszystkimi mozliwymi n00b charami z kumplami do skarbca (16osobowa ekipa). Stanelismy na tych 'przelacznikach'. Kiedy ostatnia osoba stanela, pokazal sie napis 'CLICK...' Nie mamy pojecia co sie stalo ... Ale to juz jest cos ![]() @KWT KWT nie bez powodu jest zamkniete. Jest tam robiony dosc spory update, ktory m.in. bedzie czescia questu. Niestety nadal nie wiem, kiedy bedzie wprowadzone. @Bazyliszek Hmmm ... teoria, ze bazyliszkowi nalezy poprawic ostrosc z oczami, jest raczej bledna. I watpie, zeby NPC 'zaprowadzil nas' do Excalibuga. To nie Diablo II. Tu NPC sa ustawieni schematycznie. @Noodles Ten skurkowaniec w zamku jest w sumie glowna postacia, wraz z Imperatorem Kruzakiem i Bazyliszkiem. @Kopalnie Poszlismy do kopalni (kumpel ![]() Ech ... rozpisalem sie ... bede cos nowego wiedzial to powiem. Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Non'ajbi - 22-06-2006 o 14:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Fortera
|
![]() Cytuj:
Dziekuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2004
Lokacja: Pisz/Mazury
![]() |
![]() Poszedłem do NPC w venore z bronią :
NPC z bronią 09:11 Putes: excalibug 09:11 Romella: I heard the amazons are after it. 09:12 Putes: amazons 09:12 Romella: I wonder how they finance themselves. I bet they are secretly trading in some strange stuff. NPC Dla Paladynów 09:13 Putes: hi 09:13 Xed: Greetings, Putes. Welcome to the distance fighting booth of the Ironhouse. 09:13 Putes: excalibug 09:13 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him. |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Guest
|
![]() Moim skoromnym zdaniem jest to historia jakiejs poteznej broni. Wyglada na to ze jest to wskazowka jak dojsc do najpotezniejszej broni tibi. Mozliwe ze to bedzie marzeniem sennym Tibijczykow. Nie mam dowodow tylko przeczucie. Sa tez pewne poszlaki. Wiec mozemy miec naprawde cos nowego i bordzo ale to bardzo silnego w Tibi. Jesli jest to qest(chyba inaczej sie to pisze) to potwornie trudny. A wec nagroda nie pozinna byc slaba.
Kojazy mi sie ty nazwa ekskalibur. Ale to tylko przypuszczenia Ostatnio edytowany przez Bilbin - 24-06-2006 o 19:51. |
![]() |
![]() |
#714 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pozdrawiam Non'ajbi
W wojnie nie chodzi o to, żeby oddać życie za ojczyznę, tylko żeby to ten drugi skur***n zrobił to za swoją .... ====================================== Excalibug Quest - in progress [||||||----] 60% ![]() ![]() ====================================== Basilisk Riddle - in progress [|||||||---] 70% ![]() ![]() ====================================== Tomes - Done (translated) [|||||||||] 100% ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Nowhere
Gildia: Band of Brothers and Sisters
![]() |
![]() "(most pages of that book are unreadable, stained with blood and parts are burned)
Horrible screams ..blinding light....pain...happening???....No one ....The light ...closer.....brighter...no visibility....Farewell... " Jest to treść pewnej książki w bibliotece w gildi czarodziejów w Kazordoon. Być może ma to powiązanie z bazyliszkiem.
![]() |
![]() |
#716 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Tajne ;]
Profesja: Sorcerer
Gildia: Black Masters
Świat: aldora
Poziom: 27
Skille: -/23
Poziom mag.: 27
|
![]() Być może ma to powiązanie z bazyliszkiem.[/quote]
co to jest ten bazyliszek??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Imię: Niusiek
Poziom: 69
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 5
|
![]() Nie wiem czy to już było ale może nie xD bo ja to nie chce mi się czytać jak bylo sry
Excalibug kenle'sha Kruzak sarvithos, Tha'shat ras alth'ara Mintwallin... Marvik esha'ina excalibug Excalibug przejął Kurzak a nastepnie ...... wywalił go do Minitwalin ?A puzniej MArivk przejął Excalibuga ;D Tak jak by Kruzak zdobył Exca a puzniej ukrył ? go w Mint i po hmm Marivk jakoś go zdobył ...
![]() |
#718 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: :))
Imię: Banished :( For Pk :PP
Profesja: Sorcerer
Gildia: Last Generation :)
Świat: Kyra :P
Poziom: 31
Skille: ......
Poziom mag.: 34
|
![]() ...Ale potrzeba 'zgranej druzyny'. Na moje pytanie, czy trzeba miec h-lvl odpowiedzieli, ze "NIE"...
Pozdrawiam Non'ajbi[/quote] Moim zdaniem po tym co przeczytałem co napisał Non'ajbi to naprawde nietrzeba H lvli takich ludzi którzy są stworzeni tylko do expienia tu trzeba ludzi spostrzegawczych niekoniecznie jakichs tam kurde wy**** w kosmos mózgowców trzeba troche logiki i pomyslowosci a zwracam honor Non'ajbiemu bo tylko on mozna powiedziec stara sie na rozwiązanie największej zagadki Tibii i wysyła te maile do cipów z myslą ze mu cos powiedzą za to ja mu z góry dziękuje i czekam na więcej informacji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
- ss jest na colbartower czy jakos tak w każdym bądź razie poszukam linka ;P http://www.cobalt-tower.de/ nie moge znależć llinku teraz nie mam czasu sciagac tego ssa i dawac na photobucketa, powiem jak sie dostać ![]() http://www.cobalt-tower.de/ -klikasz w zamek -picture room -Cool & Rare Items (polecam poogladac inne kategorie ;]) - 4 rząd 1 zdjęcie i jest "The sword of legends: the Cyclopmania Sword. Removed from the game..." statsty 80/60 ;] pozdro Non'ajbi ;] Ostatnio edytowany przez Gatho Gokhinin - 28-06-2006 o 12:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Dziękuję za docenienie moich starań.
2. Dziękuję za pozdrowienia. 3. Tu jest bezpośredni link do zdjęcia z naszym ukochanym Excalibugiem (kiedys to sie nazywalo inaczej): http://www.tibia-alumni-society.net/.../cycsword2.jpg Ostatnio miałem małą awarię z kompem (spalił mi się w dosłownym tego słowa znaczeniu), więc miałem małą przerwę ![]() Mam nową teorię, ale niesprawdzoną niestety ... (jak komuś się będzie chciało to niech looknie). Po stanięciu na tych przełącznikach w skarbcu kazo, może (MOŻE) otworzy się to przejście do dziury w kopalniach (2 pietra nad bazylem), które jest zastawiane przez pomnik. Jak skanowałem kazo NG (ciiiiccchoooo xD^^), to natrafiłem kilkukrotnie na urwaną mapę (nagle się kończyło). Pewnie Cipsofty jeszcze tworzą ... Jak ktoś będzie miał coś nowego, to niech pisze (byle nie PM bo i tak nie sprawdzam xD^). Walcie w temacie jak coś wiecie, tylko nie znowu tłumaczenia tego tekstu, od którego wszystko się zaczęło ... Pozdrawiam Non'ajbi
![]() |
![]() |