![]() |
#722 |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 100
Skille: 80/75
Poziom mag.: 6
|
![]() Co ma lvl do hitu z melee ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Guest
|
![]() mniej niz nic
|
![]() |
![]() |
#724 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2006
Profesja: Druid
|
![]() Powiem krótko: każdy rodzaj broni ma zalety i wady(cluby mają same wady
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2006
Lokacja: Londyn
Imię: Jess Dran
Profesja: Elite Knight
Gildia: International
Świat: Fortera
Poziom: 100
Skille: 82/75
Poziom mag.: 7
|
![]() axe są lepsze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2006
Lokacja: Apocotokomu?
Imię: Kadis Elihi
Profesja: Rookstayer
Gildia: Brak
Świat: Inferna
Poziom: 15
Skille: 18/21
|
![]() Oto co ja zrobiłem chcąc grać knightem: Zrobiłem sobie 2 postcie: Knight i druid. Druidem kupiłem stuffa, zrobiłem 16 lvl, i zebrałem 7k. Porobiłem jeszcze IHy. Za 6k kupiłem FS, a reszte se zostawiłem na "czarno godzinę". Wyskillowałem skille 50/50+ i dalej grałem normalnie. Na zrobienia druta potrzebowałem 10 dni. Samo skillowanie knightem do 50/50+ zajęło ze 2 tygodnie. Tak więc widzicie, że czasem opłaca się zrobić coś więcej jak chce się mieć lepszą broń (bo dla mnie oczywiste jest, że sword jest lepszy, ale droższy, a axe tańszy i słabszy.
Poza tym ktoś tam kiedyś napisał, że kupił serpent za 4k. Ja kupiłem za 500 gp. Maksymalna cena wdg mnie to 2,5k. A żem się rozpisał!
![]() |
#727 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zaprzeczasz sam sobie.
![]() |
#729 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2006
Lokacja: Oj,za spozywczym.
Stan: Niegrający
|
![]() Wg.mnie wszystkie bronie sa w miare rowne. Jezli cluby bylyby takie do dupy, to po co cipy by je stworzyly?:> W takim ukladzie, dla mnie najwazniejszy jest wyglad a wiec niema zwyciezcy-sov jest oblesny,sca jest fajne( i tylko sca), skull staff jest super ;<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2007
|
![]() Według mnie Sword jest do bloczenia potworów, a Axe do bicia. =)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Guest
|
![]() Biorac pod uwage to co piszecie, ze niby sword jest lepszy, to sie mylicie.
Kazda bron jest jednakowa, nie ma zbyt dobrych axow, takich jak np. warlord sword or cyclomenia sword, ale nie ma tez tak dobrej i dostepnej broni jak SCA. Avenger majac 50 ataku i tak jest gorszy, bo jest dwureczny, a SCA majac 50 ataku jest bronia jednoreczna, i mozna wziasc do tego tarcze. SoV jest gorsza bronia i to strasznie od SCA, bo chociazby, SoV jest 1 reczna to ma gorszy atak, a def jest podobny. Tak wiec nie ma co sie klucic, o to co jest lepsze, a co gorsze, bo i tak nie bedzie na to rozwiazania, jak juz ktos napisal sa + i - obu rodzajow broni. |
![]() |
![]() |
#732 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 01 2007
|
![]() Ja ci radze stać za swordem
![]() ![]() ![]() __________________________________________________ __________________ mam 11 lvl i juz biegam z Fire swordem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Guest
|
![]() Ten temat ciągnie się już któryś rok, trzeba by wszytsko w jednym poście powiedzieć, sprubóje to zrobić, najwyżej mnie poprawicie.
Bronie [zazwyczaj nimi biją knigci], ceny mogą się różnić od cen na waszych światach, nie kłóćcie się o to, one mają tylko wam pokazać, że swordy są droższe. Knight Axe-----------33 atk, 21 def, ~2.000 Fire Sword-----------35 atk, 20 def, ~5.000 Fire Axe-------------38 atk, 16 def, ~13.000 Bright Sword---------36 atk, 30 def, ~16.000 Dragon Lance--------47 atk, 16 def, ~20.000 Giant Sword---------46 atk, 22 def, ~40.000 Stonecutter Axe-----50 atk, 30 def, ~2.000.000 Sword of Valor-------48 atk, 35 def, ~2.000.000 Axe: + Axe ringi są bardziej dostępne i mniej kosztują [axe ~200, sword ~700] + Axe mają większy atak mniejszy def. + Axe są bardziej dostępne i tańsze [zależy od świata, ale tak z reguły wynika] + Mają lepszy wygląd, jeżeli to kogoś obchodzi [każdy ma inny gust] - Mniejszy def co odbija się na większej stracie UHów Swordy: + Swordy mają większy def + Swordy mają Ice Rapiera + Giant Sword jest lepszy niż Dragon Lance, duża róznica - Swordy są droższe - Drogie sword ringi - Mniejszy atak [widać róznice, a pozatym axe mają przewage w fightingu, bo z axe ringiem można chodzić na codzień, na expienie, a ze sword ringiem już nie] Podsumowanie: Nie można określić, które są lepsze [tak samo jak przy profesji], bo to zależy od tego jak lubisz grać. Czy będziesz dużo bloczył kolegom? Czy będziesz dużo chodził na hunty? Czy może wolisz chodzić solo i szybko expić ? Cipsoft nie mógłby zrobić, by axe były zdecydowanie lepsze, bo nikt nie walczyłby swordami i na odwrót. A co do Anhilatora to twoim zadaniem jest zblokowanie ataku z frontu [ najgroźniejszego], by np.: Sorcerowie, czy Palladyni mogli zająć się swoim, czyli zadawać duże obrażenia [najlepiej SD, bo gdy udeżamy Burst Arrowami to nie mamy tarczy i szybko dedniemy, tak więc ten pomysł najlepiej wybić sobie młotkiem z głowy]. Proszę modków o poprawienie mnie i zamknięcie tematu, ze względu na wiek tematu, bzdurne kłótnie i bezsensowne argumenty na poprzednich stronach. |
![]() |
![]() |
#734 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() up@
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nikt kto nie jest sorcem/drutem ktorzy nie maja zamiaru walic ue nie bije na anni z SD(chyba, ze na manashieldzie gdzie mana i tak konczy sie w pare sekund). Atakujac burstami team rycerzy/rycerzy i paladynow zadaje obrazenia 2 demonom, paladyn moze bic z p boltow(wiekszy koszt) a knight innej alternatywy nie ma.
![]() |
![]() |
#735 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2006
Lokacja: Łódź
Imię: Ni Hu Ya
Profesja: Knight
Świat: Elysia
Poziom: 29
Skille: 65/64
Poziom mag.: 3
|
![]() jak sie ma wiecej ataku to sie szybciej zabija potwory czyli dostaniesz mniej hitow. A jak sie ma wiecej defa i mniej ataku to sie dostanie wiecej hitow bo sie bedzie dluzej bilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Guest
|
![]() Gdybyś uważnie przeczytał cały temat to byś się dowiedział, że ceny są z przykładowego świata. I mają tylko uświadomić, że axe są tańsze, niż swordy.
Knight Axe na 40 lvl, a nie 50 z Orc Fortec Questa. Ja nie zakładałem, że to ma być na nowym serwie. I na pewno szybciej kupisz axe, niż sworda, oczywiście nie zawsze, ale przeważnie to więcej axów się sprzedaje. Czyli wychodzi na równie - za stracone uhy przy axie można kupic sword ringi przy swordzie. Nie zaprzeczałem temu. I nie na równie tylko na równo, albo redukuje się. Przy Anhilatorze, gdy strzelamy z Burstów to nie mamy tarczy. To już bym wolał Ice Rapierami, niż Burstami. Ale o Anhilatorze inny temat, nie mieszajmy może lepiej go tutaj. |
![]() |
![]() |
#737 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Co ma bron do bloczenia ? W zadnym przypadku bloczenia def nie ma najmniejszego znaczenia ( chyba ze blokujesz noobom guardy w kopalnii )...
![]() |
#738 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
np jak hunce hydry to bije ze sca na full defie i czasem dostaje nawet po 300 expa xD
![]() |
![]() |
#739 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: dokładnie tam ;]
Stan: Na Emeryturze
Imię: Filipo Druid
Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 41
|