Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 25-12-2010, 20:32   #741
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko

Stan: Na Emeryturze
Erverse ma numer GG 9055526
Domyślny

Double kill is pro?Keke
Erverse jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-12-2010, 20:33   #742
Argen
Użytkownik Forum

Argen's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
@Ryba i Argen:
Zwrot gg (oczywiście stosując go poprawnie) jest używany przez stronę przegraną, tylko i wyłącznie na końcu meczu. Jakby nie patrzeć - ich strona wygrała, czyli w tym setupie była od twojej (nieważne czy solo czy team) lepsza. Później w ten sam sposób odpisuje wygrany - z szacunku dla przegranego i kultury.
A to, że prostaki nie potrafią uszanować podstawowych zasad etykiety - jest takie powiedzenie, że chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy. I tyle na ten temat.

Samo określenie powstało na SC - tak jak kilka innych, między innymi QQ (które zmieniło przy okazji znaczenie) - jednak weszło ono do internegowego "słownika" i nie można go wiązać tylko z SC

PS - w LoLa nie gram, ponieważ nie bawi mnie "pro" gaming w czymś takim, ale ten temat czytam dzielnie. Takie flamy i jaki pojazd jest tutaj momentami, to nie mam pytań ^^
Lol, nie zauważyłem twojego posta : [ Powiem tylko, że zgadzam się z tobą (bo to co napisałeś wspiera chyba moją opinie? : D) i dodam, że niejednokrotnie widziałem zwrot gg na początku gry jako zamiennik gl (mający oznaczać ni mniej ni więcej życzenie "dobrej gry"). I tak jak mówiłem, nawet będąc wściekłym na teammates czy nawet na przeciwników za kończenie wygranej gry przez pół godziny, można zdobyć się na te 2 litery, one nic nie kosztują.
Argen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2010, 20:36   #743
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Double kill is pro?Keke
G-g-g-godlike! Legendary!
To była penta, ale w za dużych odstępach czasowych :<
stary 25-12-2010, 20:37   #744
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Czyli nie penta. Nub żeś i tyle :D
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2010, 20:40   #745
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

I tak fuks, że to wygraliśmy, bo przez pół gry śpiewali hymn rosyjski na vencie i głowa od tego pękała
stary 25-12-2010, 20:40   #746
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Domyślny

Apropos malza - jaki build polecacie?
Obecnie robię merc > deathfire grasp>rylais>zhonya>void,ale dfire grasp ujowo się sprawuje.
stary 25-12-2010, 20:54   #747
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
Po pierwsze rozepnij rozpora bo się spiąłeś strasznie ; ) Nie pisałem tego O tobie, użyłem może troche niefortunnie formy "ty" ale nie zarzucam ci niczego, ponieważ najzwyczajniej w świecie nie znam cię. Fajnie więc byłoby, gdybyś ty nie zarzucał niczego mi.
Po drugie jeśli olewasz takie "gg" to ok, ale dlaczego miałbyś się nimi irytować? Ok, wiadomo, przegrana gra to nic fajnego ale nikt nie pisze gg po to, żeby cię wkurzyć. Nie wiem, ja pisząc po wygranej czy przegranej grze gg robie to na tej samej zasadzie, na której mówie "dzień dobry" a nie "dzień chu**wy" sąsiadom -.-
Po trzecie SC i lol to dwie różne gry, ale "gg" znaczy w nich dokładnie to samo. A jeśli ktoś flejmuje mnie i wyzywa całą gre to oczywiście nie będe mu gratulował wygranej, ale w pierwszym poście nic nie wspomniałeś o takim zachowaniu. A gra 4v5 i gra z hejterami to ZUPEŁNIE co innego.
Po czwarte (punkt spinka) to ty gówno wiesz o tym co piszesz, a nazywając ludzi piszących "gg" po grze 4v5 retardami stawiasz się na pozycji totalnego retard-fightera sapiącego do wszystkich nie ważne czy wygrasz czy przegrasz. Chyba, że chcesz być rozpoznawany jak Idra znany z tego, że raguje o wszystko. Chociaż tobie to nie grozi i tak zostaniesz pub-bojem do końca swoich dni.

P.S.: Powodzenia życzę, dalej łam zasady, skur**aj na ludzi, którzy ośmielą się napisać gg po grze, która TWOIM zdaniem była kiepska. W końcu GG to good game (czyt. wygrana przez ciebie). Żenua.
Wszystko to sprowadza się do tego, że dla mnie jeżeli gra nie jest fair, czyli ktoś ma wbrew przyjętym zasadom znacznie łatwiej wygrać - np 4v5 w LoLu, 2v3 w SC, to dla mnie gra jaka by nie była, nigdy nie będzie dobra, bo krzywdziła jedną stronę stawiając ją na ogól na z góry przegranej pozycji. Pisząc w tej sytuacji GG, cokolwiek bym nie miał na myśli, trochę sobie wtedy kpie z przeciwnika/swojego teamu. No ale niektórzy sądzą inaczej, to już ten temat lepiej pozostawię, bo raczej się wyczerpał i ziewy mi się robią, czytając coraz to nowe fakty na temat mojej osoby.

Aha, nie wiem co to jest pub-boj, i dlaczego Idra twierdzi, że jednostki protosa nic nie kosztują, ale jakby cię to tak bardzo interesowało, to po grze w SC zawszę piszę GG, bo tam raczej się nie zdarza, aby grało się na większą lub mniejszą liczbę przeciwników, a co za tym idzie, gra w 99% przypadków jest fair

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 25-12-2010 o 20:57.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-12-2010, 21:12   #748
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Apropos malza - jaki build polecacie?
Obecnie robię merc > deathfire grasp>rylais>zhonya>void,ale dfire grasp ujowo się sprawuje.
Wszystko zależy od rywala, Malzahar to mój main i mam buildy na każdą okazję. Taki najbardziej standardowy to Arch Staff -> Rylais -> Zhonya -> Arch Staff -> Frozen Heart. Dzisiaj miałem na linii Nidalee + Morgana, pure magic damage, więc rushowałem Abyssal Sceptera i Mercury, miałem około 112 magic resa i Morgana z Nidalee tylko mnie smyrały, a ja wykręcałem na nich bardzo duży dmg (Malzahar to jedna z tych postaci, które nie potrzebuje dużo, by zadawać duże obrażenia). Wszystko zależy od rywala. Deathfire Grasp jest ok, ale ja stosuje ten item tylko na Poppy, bo w połączeniu z jej ulti zadaje jeszcze większa obrażenia. Wolę na Malzaharze polegać na swoim combo niż na 30% njuku z DfG.

Mam jeszcze builda na spell vampa i powiem szczerze, że działa naprawdę dobrze, mając Will of the Ancient + Zhonya można wziąć na siebie focus 3, zabić ich i przeżyć (Null Zone pod nogi, Silence, Malefic na jednego, ulti na drugiego, spell vamp z dmgu jest wtedy ogromny, po całym combo zhonya, czekamy aż cooldowny zejdą i dokańczamy dzieło).
stary 25-12-2010, 21:26   #749
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Właśnie pierwszy raz miałem revive eve w teamie, która nie była mną :D Na początku słabo jej szło, miała coś koło 2/6, potem gdy za nią łaziłem (grałem Soraką), to nie padała w ogóle, a zgarnęła dwa double i jeden quadra kill. Soraka ftw.
stary 25-12-2010, 21:30   #750
Erverse
Użytkownik Forum

Erverse's Avatar

Domyślny

Keke, stestuję na dniach. Danke.
stary 25-12-2010, 21:35   #751
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

I tak Janna > Soraka : P
stary 25-12-2010, 21:39   #752
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Janna to support, praktycznie każdy jej skill skill prócz shielda to mocne cc, a Soraka to healer i silencer, więc co ty tu porównujesz? :P
stary 25-12-2010, 21:40   #753
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Ale, że jak. Twoim zdaniem Janna to support, a Soraka to nie support?: P
stary 25-12-2010, 22:14   #754
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_ Pokaż post
Janna to support, praktycznie każdy jej skill skill prócz shielda to mocne cc, a Soraka to healer i silencer, więc co ty tu porównujesz?
To tylko udowadnia, że Janna jest lepsza, bo ma potężne CC + healuje + kontruje masę ulti (Malzahara, WW, Katarinę, Karthusa, Nunu, itp) + daje 50 dmgu za darmo dla carry, co jest równe jednemu BF Swordowi.

Janna to królowa supportu.
stary 25-12-2010, 22:26   #755
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Domyślny

Soraka jest typowym healerem, więc niby supportem ją można nazwać, ale Janna to 100% support. Obydwie są dobre, Janna może i lepsza, ale Soraka też jest dobra, nie gadajcie ;p

@edit
LOL, mundo na mnie krzyczał że jestem idiota i retard bo gram noob faceroll championem, że Eve jest op itd.

Ostatnio edytowany przez _WrD_ - 25-12-2010 o 23:24.
stary 26-12-2010, 01:24   #756
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Double kill, triple kill, QUADRA KILL

stary 26-12-2010, 02:18   #757
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Lol joh rzucił ulti w 4 kolesi na 50 hp w jednym miejscu : O. Skilowo ; d
stary 26-12-2010, 02:32   #758
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Pro Gankplank is pro.

Pobiłem też chyba swój prywatny rekord, prawie 400 minionów sfarmionych :d

Niestety przegraliśmy, bo eve to low, miałem zero supportu od tanka, Kog Maw zrobił się pod AD, ale spamował tylko i wyłącznie R i generalnie nie byłem w stanie scarrować bez pomocy drużyny.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 26-12-2010 o 02:34.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-12-2010, 07:00   #759
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Jak można powiedzieć o kimś, że jest prostakiem lub wieśniakiem, bo pierwszy jako strona wygrana napisze GG? <facepalm>
Nie mówie o takiej sytuacji, że nie napiszesz pierwszy, tylko rzucanie tekstami typu "bg" czy "noob game/noob team". Nie przeginajmy
Cytuj:
tak, jestem pewien, że jakże trudny i w ogóle skomplikowany skrót GOOD GAME na pewno wziął się ze starcrafta, chociaż nigdy w niego nie grałem, a od początków mojej historii z grami online był używany chociażby w cs, cod i innych takich.
Aż ocieka sarkazmem, szkoda tylko, że wasza świętozajebistość nie wzięła pod uwagę kilku rzeczy:
1. Starcraft z tych gier, które wypisałeś jest najstarszy
2. Starcraft był pierwszą grą, która rozwinęła się na profesjonalny poziom - e-sportu. To tam jako pierwsze powstały właśnie takie zwroty jak gg, ponieważ w tym kraju to nie była tylko gra - ale kultura, a dla niektórych nawet praca. A to wymagało wprowadzenia pewnych zasad dobrego zachowania. I tak jak na CSie krzyczeli o fartach i headach z dupy, SC było na etapie turniejów, sponsorowanych przez korporacje, z relacjami puszczanymi w telewizji.
Cytuj:
QQ nie pochodzi przypadkiem z Warcrafta, gdzie skrót klawiszowy alt albo ctrl + q wyłączało grę?
Nie wiem jak z W1 i W2, ale właśnie wzięło się od tego ctrl + q + q używanego w starcrafcie na necie z wiadomych powodów. I tak oznaczało nie mniej nie więcej ragequit. Dzisiaj jednak używa się tego zwrotu jako narzekanie/płakanie. Najczęściej w stylu "xxx is OP"
Cytuj:
Lol, nie zauważyłem twojego posta : [ Powiem tylko, że zgadzam się z tobą (bo to co napisałeś wspiera chyba moją opinie? : D) i dodam, że niejednokrotnie widziałem zwrot gg na początku gry jako zamiennik gl (mający oznaczać ni mniej ni więcej życzenie "dobrej gry"). I tak jak mówiłem, nawet będąc wściekłym na teammates czy nawet na przeciwników za kończenie wygranej gry przez pół godziny, można zdobyć się na te 2 litery, one nic nie kosztują.
Dokładnie. Wprawdzie na początku poprawnym jest GL & HF, ale no cóż... niektórzy nie wiedzą dokładnie co piszą. Coś jak blondynki i trudne słówka
Tak czy siak lepsze napisanie czegoś takiego z błędem (ale domyślają się ludzie o co chodzi), niż zachowywanie się jak rypka

Cytuj:
Wszystko to sprowadza się do tego, że dla mnie jeżeli gra nie jest fair, czyli ktoś ma wbrew przyjętym zasadom znacznie łatwiej wygrać - np 4v5 w LoLu, 2v3 w SC, to dla mnie gra jaka by nie była, nigdy nie będzie dobra, bo krzywdziła jedną stronę stawiając ją na ogól na z góry przegranej pozycji. Pisząc w tej sytuacji GG, cokolwiek bym nie miał na myśli, trochę sobie wtedy kpie z przeciwnika/swojego teamu. No ale niektórzy sądzą inaczej, to już ten temat lepiej pozostawię, bo raczej się wyczerpał i ziewy mi się robią, czytając coraz to nowe fakty na temat mojej osoby.
Jeśli na dworze zamieć, pada i w ogóle strasznie, albo jeśli sąsiadowi umarła matka, też nie powiesz mu dzień dobry? Ponieważ wiesz, że on nie jest dobry?
Taka sama sytuacja.

Dobra, troche wam temat odciągam, można skończyć
<tak wiem, wpadł zrobił burdel i mówi że kończymy xD>
Na pocieszenie -

I pamiętajcie!
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-12-2010, 12:50   #760
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

Zagralem sobie ostatnio z 15 gier poppym, wygralem moze jakies 4-5, ogolnie to mi sie on podoba ale w jakims premade, bo z randomami jest to strata czasu, wystarczy ze 1 nie ogarnia albo pojdzie afk to juz gra jest skonczona, co innego z anivia ;p

Przed chwila sobie wymyslilem, ze zagram sobie kims z rotacji - wybor padl na morgane. Jeden custom - "o kurwa, fajna", pozniej normal. Czytam sobie builda na mobafire i mysle po co te eliksiry, przeciez to totalna strata kasy... Mialem 0/0. Kupilem juz sobie buty i eliksir z niechcenia - za 2 minuty double kill na malphu i nida, a goscie grali dosc przyzwoicie, w szczegolnosci ta nida. Kupilem jeszcze jeden eliksir i dalej padl malphite, nie wiedzialem ze to jest takie powerful o0 Buildy goscie mieli beznadziejne, ale 1 gre Morgana uwazam za zaliczona ;p

Btw kupic Lux, Shena czy Morgane? ;d

robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 6 (zarejestrowanych: 0, gości: 6)

Zasady postowania