![]() |
#741 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Jeśli bijesz na full atak liczy się def lepszej rzeczy (czyli prawie zawsze tarczy z wyjątkiem avangera chyba że nosisz bright sworda i dwarven shielda [lol?]) Jeśli bijesz na full def liczy się def obu rzeczy. Zamknijcie temat wszystko zostało powiedziane na prawie 80 stronach. |
|
![]() |
|
![]() |
#742 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Czy ja gdziekolwiek napisalem o defie broni ? Powszechnie natomiast wiadomo, ze bloczac cokolwiek co zwykle sie blokuje i tak zdecydowana wiekszosc obrazen bedziesz otrzymywal od magii ( i wtedy nie tylko bron, ale i tarcze mozesz sobie wsadzic ) lub po prostu nie zablokujesz ataku. Chyba, ze tak jak napisalem wczesniej bloczysz guardy w kopalni, wtedy def jednak cos zmienia.
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 22-02-2007 o 23:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 11 2005
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Na Emeryturze
Imię: Doon Ruil
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: na chuj mi guildia
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: xx/22
Poziom mag.: 49
|
![]() Jesli chodzi o ten wybor napewno bym nie robil knighta pod axe poniewaz na przy zabijaniu innych graczy nie masz takiego kopa jak knight pod swordy z ice rapierami..
Co do defensa w broni z tego co wiem to liczy sie jedynie jesli nie masz tarczy. Jesli masz np tarczeco ma 20defa i bron co ma 25 defensa to liczy sie def tarczy a jezeli tarcza ma wiecej ( tak zazwyczaj jest ) to liczy sie def tarczy... Tak bylo kiedys wiec jesli ktos uwaza ze tak nie jest prosze o nie rzucanie obelgami itp pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Po ostatnim update wydaje mi się, że swordy są chyba najlepszą opcją (jestem pewien, że nie są gorsze od axe - co najwyżej równe).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Guest
|
![]() Dobra nie chce mi sie kłócić z wami.
Zamknijcie lepiej ten temat bo on nie ma sensu. Ja nie zakładałem, że to jest na nowego serva, (nie rozumiecie tego, mówiłem o wszystkich servach). @Piotrek Marycha Axe są bardziej dostępne tzn. więcej ludzi je sprzedaje przynajmniej na: Refugii, Elysii i Silverze. @Vil Tak, mówiłeś coś o bloczeniu i defie broni. I moja teoria jest udowodniona przez kilku high levelowców na tym forum. A że ty jesteś modkiem i nie znasz jednych z bardziej ważniejszych tematów na tym forum to już nie moja wina. @Alum Nie to nie jest tak, wyszukaj sobie na forum temat coś o "Avanger versus Sov + Demon Shield" czy jakoś tak nie pamiętam nazwy tematu dokładnie. @Mitas Zrób, zhakuj, pożycz, wypożycz lub zdobądź w jakiś sposób dwóch knightów i zrób im równe skille. Potem idź na żółwie albo na jakieś potwory co nie biją magicznie. Idź każdym na 15 minut i zobacz: ile ci wezmą hp, jak szybko je zabijałeś, ile expa zdobyłeś, ile ci poszło na ihy, uhy itp. Podsumój i przyznaj mi racje. Jak narazie nie chce mi się z wami kłócić, więc nie będe już raczej wchodzil na ten temat, bo ciągnięcie jego jest bezsensowną stratą czasu. Cya, See You in Tibia. [lol 24h] ? |
![]() |
![]() |
#747 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 07 2006
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lakamen
Profesja: Knight
Świat: Calmera
Poziom: 20
Skille: 65~/65~
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() a ja wybralem cluba
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Guest
|
![]() Na Danerze jest inaczej
BRIGHT SWORD: +Super obrona +dosyć dobry atk -droższy od fire axe -gorszy atk od f axe (CENA 10K) Fire axe: +dobry atk +tańszy od Bright sworda -słaba obrona (CENA 8K) JA WYBRAłEM SWORDY I JESTEM ZADOWOLONY 17:50 Neo el'matador [117]: PLS ITEMS!!!PLS PLATE ARMOR |
![]() |
![]() |
#749 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 02 2007
|
![]() Hmm, paru doświadczonych knightów mówi mi że lepszy jest sword...moim zdaniem są to bronie wyważone...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 02 2007
|
![]() Hmm, paru doświadczonych knightów mówi mi że lepszy jest sword...moim zdaniem są to bronie wyważone...Moim zdaniem. lepsze są axe, total offensive, choć powinny mieć troszke więcej mimo to atk...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#751 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2005
Lokacja: Dąbrowa Górnicza
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 150
Skille: 90+/75+
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Teraz wydaje mi sie, ze najlepszymi bronmi sa sword i club poniewaz sa latwe do zdobycia, a maja duze staty. Np. taki avenger na harmonii cos 350k czyli ~mpa. Club tez gdzies tyle mysle + hammer of wrath (? jak sie pisze ?) + ten z poi. Teraz z axe mozna wybrac tylko sca jesli chodzi o mocne bronie co wiaze sie z duzymi koosztami. Dla medium lvli, ktorych nie stac na lepsze bronie wybieram sworda. Ogolnie wybieram sworda z powodu Avengera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 11 2006
|
![]() Ciężko powiedzieć czy jest najlepsza. Avenger jest lepszy w ataku od SCA (co najwyżej równy). SOV jest lepszy w obronie od SCA.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Dyskusja o tym co jest lepsze sword czy axe przypomina mi dyskusje o wyzszsoci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy.... Fakt jest taki ze sword fighterzy mowia ze swordy sa fajne bo maja wiecej obrony, ale na levelu 120+ i tak uzywaja avangera bo on ma 50 ataku zamiast 48 a i tak im siehunty zwracaja. Pragne zauwazyc ze avanger ma TYLE SAMO ataku co sca, ale duzo gorsza obrone niz sca+mms. Wiec ich (sword fighterow) argumenty o tym ze swordy sa lepsze niz topory ze wzgledu na obrone wydaje sie bezsensowne kiedy rezygnuja oni z noszenia tarczy dla tych paru punktow ataku wiecej.
![]() |
![]() |
#756 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
def liczy sie z wiekszej broni (tarczy) a armor to juz nie wiadomo czyli jedynie bedziesz dostawal wieksze baty z drag lancy dobrze zrobiles nie oplaca ci sie znowu skillowac |
|
![]() |
![]() |
#757 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Port Hope
Stan: Zbanowany
Imię: Zrywna Szkapa
Gildia: Almost
Poziom: 36
Skille: Wypas;p
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
OWNED, Magic Sworda może mieć każdy na ~110lvl, Ice Rapier przydaje się na anni i w sytuacjach gdzie musisz mocno walić Nie przeczytałem all tematu ale ten post na pierwszej stronie mnie rozbroił ;p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#758 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Port Hope
Stan: Zbanowany
Imię: Zrywna Szkapa
Gildia: Almost
Poziom: 36
Skille: Wypas;p
Poziom mag.: 40
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Grabadia - 03-03-2007 o 13:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Guest
|
![]() Ja jestem za swordem a gram w axe..
|
![]() |
![]() |
#760 |
Użytkownik Forum
|
![]() SCA jest najlepsza bronia w grze trollu.Powiedz co sie najbardziej oplaca nosic:sca+mms;sov+mms czy moze Avenger??Odpowiedz jest prosta SCA + MSS i nie wciskaj kitu poczatkujacym ze swordy rox czy inne pierdolone glupoty.
|
![]() |
![]() |