Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-02-2006, 19:39   #741
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Gregoire, historie serwera mozna sprobowac napisac. Jesli znajdzie sie ktos zaufany do pomocy, bo mnie niestety ominal kawalek zycia serwera po upadku Indepe~ az do ~pazdziernika obecnego roku szkolnego. =)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Berger
Chcialem sie zpaytac Lidera DB bo tak czynnie uczestniczy w forum...
Zawsze czynnie uczestniczylem w forum, czasem bardziej, czasem mniej, ale od ponad roku calkiem aktywnie =)
Cytuj:
(prosze o odpowiedz chyba ze jestes 16 letnim dzieciaczkiem co niepotrafi podac rozsadnej odp po ktorej stronie byscie staneli)
Wszystkich mierzysz wlasna miara? Ojjj, nie ladnie! =<
Swoja droga, co myslales, kiedy to pisales? 'Podal w wieku 17 lat, pewnie dodal sobie rok, moze dwa, zeby wygladac powazniej. Ot, zagroze, sprowokuje go, to moze mi chociaz odpowie'?
Kiepska zagrywka, naprawde kiepska. Moze nawet zalosna. W zasadzie, moglbym uniesc sie honorem, stwierdzic, ok, j'estem 16 letnim dzieciakiem, co nie potrafi podac rozsadnej odp po ktorej stronie byscie staneli'.

Tylko dlaczego tego nie zrobie? Cholera wie =<
Cytuj:
Jak by wybuchla teraz war Gildie Vs Arc to po czyjej stronie stanelo by DB?
Widzisz, kwestia, ktore gildie stanely by na przeciwko Arcanium. Iridia to serwer, na ktorym czesto przyjaciele walcza przeciwko swoim znajomym, czasem przyjaciolom (i tu uklon w kierunku mojego dobrego znajomego ze szwecji, Arelyna Foscy, ktory - tak, jak ja Indepen~ - wspieral Fusion). Pamietam wojne Triad vs Changes. Ezekiel odszedl wtedy z Triady, bo nie chcial walczyc przeciwko przyjaciolom, ktorych mial po obu stronach (fakt, przylaczenie sie potem do wojny przeciwko Bringers nie swiadczylo o konsekwencji, ale i changes/bringers konsekwentne nie bylo).

Spojrz, w momencie wybuchu konfliktu Arcanium vs Alderath, nasi przyjaciele staneli po dwoch roznych stronach barykady. Przylaczenie sie do jednych, byloby zdrada drugich, rozumiesz juz co mam na mysli?

Wielce prawdopodobne, ze brygada pozostanie neutralna woboec konfliktow przeciw Arcanium. Mozliwe tez, ze wesprze ktoras ze stron, jesli strona przeciwna wystarczajaco gleboko zalezie nam za skore. Tak, czy inaczej nasza decyzje uksztaltuje dopiero wojna, a nie zadne forumowe gdybania.

Mam nadzieje, ze zaspokoilem Twoj glod wiedzy.

Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 21-02-2006 o 20:04.
Adolphus Elbragol jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-02-2006, 19:59   #742
Xandar Mac'Leod
Użytkownik Forum

Xandar Mac'Leod's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arcanium
Świat: Iridia
Poziom: 132
Skille: 97+dist
Poziom mag.: 21
Domyślny

lol Adolphus czy jak go tam na obiad wolaja(mi znany jako Lamalas, Arnus badz Szymon) ma 17 lat i o ile pamietam jakos na poczatku wrzesnia urodziny 18 sa nie? to Szymon kupuje alkohol zazwyczaj wiec wiesz xD

odnosnie poparcia jakiej kolwiek ze stron to Ado sie wypowiedzial w 100% i nie musze nic dopowiadac
Xandar Mac'Leod jest offline  
stary 21-02-2006, 20:31   #743
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: LODZ

Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
Poziom: 10
Skille: 15/16
Domyślny

humm... mam 23 lata i jesli myslisz ze tym dialogiem sie dowartosciowales to sie mylisz, ani mi nie przygadales ani nic bo poki co ja mam 3 fragi na was xD.

Ezekiel A.
Feb 16 2006, 14:18:38 CET Killed at Level 48 by Firefist Podpalacz.
Constatin.
Feb 19 2006, 20:56:58 CET Killed at Level 28 by Asker on Iridia
and by Lord miecio.
Sillent Armanio.
Feb 19 2006, 20:57:56 CET Killed at Level 16 by Asker on Iridia.

Z pomoca Askera.

P.S. Jak ktos chce moj nick na xerenie niech sie mnie pyta jak na firefista sie logne. Odpowiadam tylko zaufanym znajomym.
berger jest offline  
stary 21-02-2006, 20:54   #744
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Nie mialem zamiaru Ci przygadac. Po co? =)
Chcialem tylko Ci uswiadomic fakt, ze bylo to conajmniej zalosne. Przykro mi, ze uciekasz sie do takich metod zdobywania wiedzy, zamiast po prostu zwyczajnie zapytac.

Z innej beczki, pytasz po ktorej stronie staniemy, potem pokazujesz 'frag liste'. Szukasz ewentualnych sojusznikow do insurekcji przeciwko Arc, a jednoczesnie - podejrzewajac ze staniemy po ich stronie - chcesz nas osmieszyc? Blad za bledem, moj dwudziestotrzyletni Bergerku. Pozatym, jesli koniecznie chcesz podliczac, dolicz fragi Danytha i Szenlonga. Dolicz prosze tez tych, ktorzy sie z tej 'wojny' (skoro jest frag lista, musi byc i wojna, prawda?) wyplacili.

Swoja droga, przyjemnie bylo roz***ac gildie przyjaciolom? Warto bylo poswiecac ludzi expiacych w barwach gildii inferno?
stary 21-02-2006, 21:20   #745
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

Nie nie.. to ty zrozumiales to zbyt dumnie i tak zes napisal ,ale olac to ja pisze na pelnym luzie ;].

Fragi danytha i szen~ nie licza sie bo ubiliscie ich z ARc a racze Arc ich ubijalo a wy tylko waliliscie w nich z hmm + bolt jak juz ich trapneli. To wasza wojna z Danythem i Szen~ , ja z tamtym niemialem nic wspolnego nawet dowiedzialem sie poozno o tym;p , a ubijam was za to ze ezekiel chcial mnie PA. Tamte fragi to wy vs oni.

Pytam sie po ktorej stronie byscie staneli gdyz w razie gdybyscie sympatyzowali stronie mi sprzyjajacej odpuscil bym sobie, bo wlasnie mam wojne u siebie na serwie i niechce ubijac ewentualnych sojusznikow tu na iridi wiec to nie bylo pytanie by cie osmieszyc tylko by znac sytuacje , wiec staraj sie byc bardziej "elokwentny".

Wiec moje powody by was ubijac to: PA, Insulting, Asslicking. Robicie se tu tylko wrogow a ja niewiem czy naprawde warto ;/ . Dodam tylko ze nie wszytskich z was bede atakowac bo sa ludzie ktorych szanuje.
berger jest offline  
stary 21-02-2006, 21:21   #746
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

lol srry dp.

Ostatnio edytowany przez berger - 21-02-2006 o 21:23.
berger jest offline  
stary 21-02-2006, 21:21   #747
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

sorry za dp

Ostatnio edytowany przez berger - 21-02-2006 o 21:24.
berger jest offline  
stary 21-02-2006, 21:55   #748
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez berger
Nie nie.. to ty zrozumiales to zbyt dumnie i tak zes napisal ,ale olac to ja pisze na pelnym luzie ;].
Masz na mysli tamto o 16 letnim dzieciaku? =)
Coz, rzeczywiscie wzialem to sobie za bardzo do serca. A przynajmniej bardziej niz powinno sie brac kretynskie i bezpodstawne zaczepki. Zwracam honor, podpalaczu.
Cytuj:
Fragi danytha i szen~ nie licza sie bo ubiliscie ich z ARc a racze Arc ich ubijalo a wy tylko waliliscie w nich z hmm + bolt jak juz ich trapneli. To wasza wojna z Danythem i Szen~ , ja z tamtym niemialem nic wspolnego nawet dowiedzialem sie poozno o tym;p , a ubijam was za to ze ezekiel chcial mnie PA. Tamte fragi to wy vs oni.
Primo (albo a'propos ubijania), jak narazie ubiles Ezekiela, podobno dzieki niesprawnemu laczu, ktore ma bardzo brzydka maniere kickowania go podczas walki (pewnie to wysmiejesz, etc, juz widze te teksty 'taaak tak kazdy mowi, ezekiel nie ma pvp, jestescie do dupy i tak dalej') i Sillienta. Cos kiepsko jesli po drugiej stronie postawic paymenty od ludzi, ktorzy byli z wami zwiazani i zaplacili za akcje Twoja i Twoich kolegow. =)
Secundo, ktos Arc do pomocy z Danythem i Szenlongiem musial zawolac. Ktos, kto jest przez nich na tyle powazany, ze go nie olali.
Cytuj:
Pytam sie po ktorej stronie byscie staneli gdyz w razie gdybyscie sympatyzowali stronie mi sprzyjajacej odpuscil bym sobie, bo wlasnie mam wojne u siebie na serwie i niechce ubijac ewentualnych sojusznikow tu na iridi wiec to nie bylo pytanie by cie osmieszyc tylko by znac sytuacje , wiec staraj sie byc bardziej "elokwentny".
Dlaczego nie? Bycie elokwentny zazwyczaj wychodzi na dobre (ew. daje swiadomosc, ze ostatnie slowo i tak nalezalo do mnie =p), wiec nie widze powodow, dla ktorych nie mialbym starac sie byc bardziej. Mimo wszystko, fajnie byloby sie dowiedziec, ze jestesmy po stronie 'Tobie sprzyjajacej', nie? A obawiam sie, ze nie uslyszysz tego ciagle chelpiac sie fragiem na Ezekielu czy na Silliencie, czy Constatinie i tym jak skutecznie "nas ubijasz". Bo w pierwszym w zasadzie nic sie nie stalo, nawet troszke sie wzbogacilism, a w pozostalych dwoch, naprawde nie ma czym szpanowac.
Cytuj:
Wiec moje powody by was ubijac to: PA
Walke o swoje nazywasz power abusingiem? Berger, rozumiem, polskosc polskoscia, ale bez jaj. Jesli ktos nas insultuje, bije naszych ludzi, czy ogolnie stara sie kozaczyc, logiczne, ze nie puscimy tego plazem. Nigdy nie puszczalismy.
Cytuj:
Insulting,
Przyklad? Screenshot? Chociaz zapisany channel z okreslonego dnia? A moze to tylko puste slowa?
Cytuj:
Asslicking.
Ok. A tu zasmieje Ci sie w twarz.
Hahaha-ha. Ha.
Mowisz o posiadaniu przyjaciol w Arc i Ald? Jak definiujesz lizodupstwo? Wchodzenie im w dupe i mowienie, jacy sa za***isci? Nie, tego nigdy nie bylo. Pamietam, jakie zgrzyty byly po smierci Ezekiela od Yamy i Shamali. Pamietam, jak Iselith o*******al Firenze Bellatora, mowiac mu co mysli o zabiciu VV. Jesli takie zachowanie, to lizodupstwo, to szkoda, ze jest go tak malo na innych serwerach.
Cytuj:
Robicie se tu tylko wrogow a ja niewiem czy naprawde warto ;/ .
A widzisz, w robieniu sobie wrogow jestesmy naprawde dobrzy. Bo czym bylaby gra bez wrogow? Jedna wielka nuuuuda, nie oszukujmy sie. =]
Cytuj:
Dodam tylko ze nie wszytskich z was bede atakowac bo sa ludzie ktorych szanuje.
A ja od siebie dorzuce, ze jesli zaatakujesz jakiegokolwiek czlonka DB, kazdy inny poleci mu z pomoca. I tu Twoj szacunek moze nie pomoc. =)

Z wyrazami uznania dla konsekwentnie prowadzonej rozmowy,
//Lamalas.

Ostatnio edytowany przez Adolphus Elbragol - 21-02-2006 o 23:33.
stary 21-02-2006, 21:55   #749
Yamahati
Użytkownik Forum

Yamahati's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Rzeszów

Stan: Tutor
Imię: Yamahati
Poziom: 102
Skille: 94/65
Poziom mag.: 20
Yamahati ma numer GG NIE INTERESUJ SIE
Domyślny

Cytuj:
humm... mam 23 lata i jesli myslisz ze tym dialogiem sie dowartosciowales to sie mylisz, ani mi nie przygadales ani nic bo poki co ja mam 3 fragi na was xD.

Ezekiel A.
Feb 16 2006, 14:18:38 CET Killed at Level 48 by Firefist Podpalacz.
Constatin.
Feb 19 2006, 20:56:58 CET Killed at Level 28 by Asker on Iridia
and by Lord miecio.
Sillent Armanio.
Feb 19 2006, 20:57:56 CET Killed at Level 16 by Asker on Iridia.

Z pomoca Askera.

P.S. Jak ktos chce moj nick na xerenie niech sie mnie pyta jak na firefista sie logne. Odpowiadam tylko zaufanym znajomym.
To ty do mnie pisales ta postacia?
Yamahati jest offline  
stary 21-02-2006, 23:23   #750
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

@yama to bylo pytanko 4 dni temu ale nieodemnie(nie od mojej osoby). Btw ciebie tez drazni DB?

@Adolf~ - (niechce mi sie edytowac;p) Zwracam honor, podpalaczu, tu sie zachowales ok i pelen szacunek do ciebie ,ale i tak bede chcial was ubic;p.
Ja naprawde nieskminie jak mozna czerpac przyjemnosc z takiego zachowania jak wasze, szczycenie sie o huntowaniu paymentsow itp(wg mnie cos takiego jest niskie). Huntowaliscie gildie ok ,ale nie z mojej winy bo wczesniej Ezekiel zabil kolesia bez powodu ( BEZ POWODU) i to byl rewanz ,za to padl ale was nieobchodzi kto mial racje. Przyznam tez ze all stuf rozdalem z obu charow i niemam zabardzo czym walczyc ;/, chyba 10 SD i niecaly bp manasow mi zostal .

Mowisz ze Eze~ mial kika(sorki ale to jest zbyt pospolite gdyby nie lagi i kiki to by chyba nikt nigdy nie zdechl;p) ale powiem ci cos. Jak go gonilem biegal non stop na wprost zadnych ruchow na boki unikania ani nic, trafialnosc w niego mialem 100% nieuchnol sie bo go odepchnolem na bok i wylapal chmurke prawdopodobnie od nieudajen proby uhania(nie mow ze bot... ale jak ktos biegnie po lini prostej) w dodatku dal sie latwoi bloknac.Szkoda ze tego akurat nie nagrywalem.

Obrazaliscie wiele osob ale by niepowtorzyla sie sytuacja zachowam to dla siebie. Mozesz potraktowac ten arg jako niewazny zgodze sie bo nie przedstawie dowodu ,ale chce uchronic ludzi ktorych znam i dalej chca tam grac.

Assliking - to niektorym z was ryj smierdzi gównem, i chyba dlatego slowa niektorych z was sa gowno warte. (Adol~nie kieruje tego do ciebie bo potrafisz nawiazac dyskusje).

Jestem przygotowany ze mnie ubijecie w koncu zawolacie pewnie Arc na 48 palla;p sam z wami bym podjol walke ale vs Arc pasuje. Niestety niepowalcze knightem bo nie mam rec key a z paszportu pamietam tylko ze w miejscu urodzenia wpisalem Santa Maria xD.

Robienie wrogow... moze juz sie robie stary ale ja troche inaczej podchodze do tibi i niekreci mnie takie zachowanie, moze kiedys podzielisz moja opinie ale PA i robienie wrogow to cos czego nietrawie. Nigdy na nikim niezrobilem PA i niewygonilem nikogo z huntu itp nawet lovlvla, szanuje tak samo swoj czas poswiecony nad charem jak i innych. Mam nadzieje ze to zrozumiesz.
berger jest offline  
stary 22-02-2006, 00:00   #751
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
zachowales ok i pelen szacunek do ciebie ,ale i tak bede chcial was ubic;p.
I z wzajemnoscia =]
Cytuj:
Ja naprawde nieskminie jak mozna czerpac przyjemnosc z takiego zachowania jak wasze, szczycenie sie o huntowaniu paymentsow itp(wg mnie cos takiego jest niskie).
Coz, chelpisz sie fragami i ubijaniem nas. Wiec dlaczego nie mielibysmy pokazac rownie(r?)z i drogiej strony medalu, jakim bylo huntowanie inferna i zbieraniem od niego paymentow? Zycie nie piesci, a kazda akcja powoduje reakcje. Przynajmniej, tak slyszalem =p
Cytuj:
Huntowaliscie gildie ok ,ale nie z mojej winy bo wczesniej Ezekiel zabil kolesia bez powodu ( BEZ POWODU) i to byl rewanz, za to padl ale was nieobchodzi kto mial racje.
Przypominam, ze Ezekiel jest w gildii i ma lidera. Wystarczylo porozmawiac z nim wczesniej, a nie nawiazywac znajomosci teraz, gdy, jakby na to nie patrzec kazda ze stron naszego 'malego konfliktu' juz zadeklarowala sie, ze pomimo pewnej dozy szacunku zrobi wszystko, by ubic ta druga. Zreszta, Matiego znam od dwoch serwerow i wiem, ze czasem ma dziwne powody by zabijac, ale zawsze jakies ma. Na ten przyklad, pierwszy rs na iridii nabil na kims, kto mial w hotkey'u napis "(...)""Twoja matka to ****a" - czy cos takiego - i rzucil ten czar na ekranie Ezekiela. I tu trafiamy na taka smieszna relatywnosc, bo to, co razi jednych, moze byc normalne dla drugich. =)
Cytuj:
Przyznam tez ze all stuf rozdalem z obu charow i niemam zabardzo czym walczyc ;/, chyba 10 SD i niecaly bp manasow mi zostal .
Na pocieszenie dostaniesz filmik z czasow, kiedy nie bylo nas w zasadzie na iridii. Ale o tym potem =p
Cytuj:
Mowisz ze Eze~ mial kika(sorki ale to jest zbyt pospolite gdyby nie lagi i kiki to by chyba nikt nigdy nie zdechl;p) ale powiem ci cos. Jak go gonilem biegal non stop na wprost zadnych ruchow na boki unikania ani nic, trafialnosc w niego mialem 100% nieuchnol sie bo go odepchnolem na bok i wylapal chmurke prawdopodobnie od nieudajen proby uhania(nie mow ze bot... ale jak ktos biegnie po lini prostej) w dodatku dal sie latwoi bloknac.Szkoda ze tego akurat nie nagrywalem.
To akurat norma - zazwyczaj nie nagrywa sie najlepszych akcji (chociaz ta, ktora jeszcze zobaczysz, byla calkiem-calkiem). Coz, jak z tym bylo, zaden z nas nie udowodni. I szczerze powiedziawszy wisi mi to, czy padl, bo nie udalo mu sie uhnac, czy mial kicka. Obojetnie, od okolicznosci smierci, wystapily przyczyny, w postaci smierci waszego znajomego i skutki - czyli urozmaicenie naszej gry na iridii.
Cytuj:
Obrazaliscie wiele osob ale by niepowtorzyla sie sytuacja zachowam to dla siebie. Mozesz potraktowac ten arg jako niewazny zgodze sie bo nie przedstawie dowodu ,ale chce uchronic ludzi ktorych znam i dalej chca tam grac.
Mimo to, wolalbym wiedziec, kto insultowal. Jakis poziom w gildii trzymac trzeba, a wiadomosc ogolna 'jestescie insulterami' na nic nam sie nie zda.
Cytuj:
Assliking - to niektorym z was ryj smierdzi gównem, i chyba dlatego slowa niektorych z was sa gowno warte. (Adol~nie kieruje tego do ciebie bo potrafisz nawiazac dyskusje).
Kolejne rownie ciezkie, co niepodparte zadnym rozsadnym argumentem slowa. I nadal uwazam, ze macie problemy z odroznieniem zwyczajnej przyjazni od lizania dupska.
Cytuj:
Jestem przygotowany ze mnie ubijecie w koncu zawolacie pewnie Arc na 48 palla;p sam z wami bym podjol walke ale vs Arc pasuje. Niestety niepowalcze knightem bo nie mam rec key a z paszportu pamietam tylko ze w miejscu urodzenia wpisalem Santa Maria xD.
A ja moge Ci obiecac, ze nie. Widzisz, dawno, dawno temu Sheilon huntowal Allka, starego czlonka DB. Nawet chyba mial rozsadny powod, to juz nie byly nasze czasy i Allek po prostu pkowal. Tak czy inaczej, planowalismy jakas akcje, zeby przypomniec Iridii o nas. Podczas przygotowan (noszenie run na wyznaczone miejsca, przeprowadzanie charow tak, zeby mozna bylo w miare szybko sie dostac na w.m. i tak dalej) Ezekiel zostal wciagniety w zasadzke przez Don Chezine i kogos tam jeszcze - ludzi, ktorych uwazal za przyjaciol. Padl, puscil Queen-We're the champions i elegancko zrookowal sie do 13 lvla. Postanowilismy jakos upamietnic ten dzien i voila! http://rapidshare.de/files/13824663/DB.rec.html

Jesli ten film nie zaczyna sie w Venore na charze Maxxonek, mozesz przestac ogladac. Nie jestem pewny, czy zrapidowalem odpowiedni (jest on dla poprzedniego klienta) i nie chce mi sie o tej porze sprawdzac. To pewnie przez wrodzone lenistwo.

Tak czy inaczej, tym filmem chcialem Ci pokazac, ze jesli jestesmy w stanie cos wykonac samemu i mamy odpowiednio duzo czasu, nie prosimy nikogo o pomoc. I Bog da, to i Ciebie dopadniemy sami =)
Cytuj:
Robienie wrogow... moze juz sie robie stary ale ja troche inaczej podchodze do tibi i niekreci mnie takie zachowanie, moze kiedys podzielisz moja opinie ale PA i robienie wrogow to cos czego nietrawie. Nigdy na nikim niezrobilem PA i niewygonilem nikogo z huntu itp nawet lovlvla, szanuje tak samo swoj czas poswiecony nad charem jak i innych. Mam nadzieje ze to zrozumiesz.
Tak, pa jest zle i tez nigdy go nie praktykowalem. No, chyba, ze chodzi o wymuszanie paymentow za bycie ogolnie 'niegrzecznym', ale to zupelnie inna sprawa niz wyrzucanie ludzi z jaskin.
Mimo to, nie moge tolerowac chamskiego zachowania wobec moich przyjaciol, czy nawet tylko czlonkow gildii (o jajcarskiej randze 'egg', ani prob ich wykonczenia. Mam nadzieje, ze i Ty to zrozumiesz.
stary 22-02-2006, 02:24   #752
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
I z wzajemnoscia =]
xD

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adol~
Coz, chelpisz sie fragami i ubijaniem nas. Wiec dlaczego nie mielibysmy pokazac rownie(r?)z i drogiej strony medalu, jakim bylo huntowanie inferna i zbieraniem od niego paymentow? Zycie nie piesci, a kazda akcja powoduje reakcje. Przynajmniej, tak slyszalem =p Przypominam, ze Ezekiel jest w gildii i ma lidera. Wystarczylo porozmawiac z nim wczesniej, a nie nawiazywac znajomosci teraz, gdy, jakby na to nie patrzec kazda ze stron naszego 'malego konfliktu' juz zadeklarowala sie, ze pomimo pewnej dozy szacunku zrobi wszystko, by ubic ta druga.
Nie odrazu go bylem zabic moja gadka z nim wygladala mniej wiecej tak:
ja: czemu go zabiles
EA: Ch**j ci do tego
ja: mozesz oddac mi jego eq?
EA:nie mam czasu jak niehccesz miec hunta to lepiej zamilcz
ja:zabiles go bez powodu i radze ci lepiej oddac
EA: nie groz mi bo moge wiecej i sam masz hunta
ja Padniesz
EA: czekam na ciebie

Pisalem to znobka i mniej wiecej tak wygladala gadka, jak widac Eze sie doczekal. To bylo zachowanie sfustrowanego dzieciaka z ktorym niechcialem juz wiecej gadac . Poprostu spelnilem swoja obietnice. Chyba wiem dlaczego ty jestes liderem potrafisz negocjowac i dyskutowac a tamten dzieciaczek(tyle moge wywnioskowac o tym co piszesz i po rozmowie z nim) jest dla mnie zerem ktore znowu padnie, jesli bedziesz slowny i nikt z Arc wam niebedzie pomagac ;]. Nie mial powodu i ja mialem racje.

Cytuj:
Zreszta, Matiego znam od dwoch serwerow i wiem, ze czasem ma dziwne powody by zabijac, ale zawsze jakies ma
Czyli to wyglada tak.... Podejdziesz wezmiesz mu 1 rybke -placisz 100k , Niechcacy go zaatakujesz -dedniesz , powiesz cos niestosownego - rook.
Powod trzeba miec zawsze dobry w tym momencie przyznales czesciowo mi racje.Do byle powodow zaliczyc mozna lepsze skile szybsze expienie i posiadanie lepszego domku lub wiekszej ilosci kasy. To jest PA wynikajace z zazdrosci i niezaradnosci. To NIE SA POWODY.

Cytuj:
Mimo to, wolalbym wiedziec, kto insultowal. Jakis poziom w gildii trzymac trzeba, a wiadomosc ogolna 'jestescie insulterami' na nic nam sie nie zda.
Kolejne rownie ciezkie, co niepodparte zadnym rozsadnym argumentem slowa. I nadal uwazam, ze macie problemy z odroznieniem zwyczajnej przyjazni od lizania dupska
.

Ezekiel jest moim przykladem nietylko w odniesieniu do mojej 1st rozmowy z nim ale takze w stosunku do innych(niepodam z w/w powodow). Beda mieli tu problemy lub paymentsy od was poniewaz bedziecie chcieli moj nick badz zrobic im po zlosci przezemnie. Tak jak zrobiliscie z Gildia.

Cytuj:
jesli niezaczyna sie w Venore na charze Maxxonek, mozesz przestac ogladac. Nie jestem pewny, czy zrapidowalem odpowiedni (jest on dla poprzedniego klienta) i nie chce mi sie o tej porze sprawdzac. To pewnie przez wrodzone lenistwo.
ta ogladalem ten w veno jak poszliscie na sheilona i wtedy wam kibicowalem szkoda ze spierdzielil . Spoko kilka SD mi styknie jak jestes slowny i sami przybiegniecie bez arc moge z wami prowadzic prywatna wojne w kocu lubicie wrogow i wyzwania . tylko beda mi moje nobki pomagac xD.

Cytuj:
Mimo to, nie moge tolerowac chamskiego zachowania wobec moich przyjaciol, czy nawet tylko czlonkow gildii (o jajcarskiej randze 'egg', ani prob ich wykonczenia. Mam nadzieje, ze i Ty to zrozumiesz.
Nigdy nie bylem hamski lub wulgarny w stosunku do drugiej osoby nawet jak ktos mnie obrazal moze dopowiedzialem ale to bylo z hamowaniem sie. Hamskie bylo przez was huntowanie tamtej gildi naprawde niewiem co chcieliscie osiagnac. Wg mnie tylko zmaleliscie w moich oczach i mam do was o wiele mniej szacunku. Jeszcze raz powtorze :"to bylo niskie". To nie bylo rozwiazanie problemu poprostu wyzyliscie sie na slabszych dlatego ja robie to samo ,podpasowuje sie poprostu pod wasze zasady gry. ale niedlugo ktos silniejszy padnie nadal mam 15 mlvl i troche boltow i 3-4 chary 20-30 lvl xd. moze kogos retired namowie jak tak pisac mi tu .

PAmietaj ze to jaka jest Iridia i gospodarka zalezt tez od was.

Jak chcecie moge odpuscic sie i nie ubijac was. Wasze paymentsy to 100k od calej gildi dodatkowo Ezekiel ma mnie przeprosic za swoje zachowanie. i zapomne o tym , jesli nie bedziecie all musieli dodac Firefista do VIP i uwazac kiedy bede online. Te 100k bedzie akurat bym mogl zrobic nowego chara bo przegram war i zaczynam tu od nowa. Jesli nie godzisz sie na paymentsy to ja Vs wy bez pomocy Arc. Czekam na odp .
P.S. Nie traktuj tego zbyt emocjonalnie bo to tylko gra i fajnie sie z toba gada ;p

Izapamietaj jedno: "TO JACY JESTESCIE OKRESLA TO JAK SIE ZACHOWUJECIE" ubijac chce was za to jak eze postepuje.

Ostatnio edytowany przez berger - 22-02-2006 o 02:56.
berger jest offline  
stary 22-02-2006, 11:39   #753
Yamahati
Użytkownik Forum

Yamahati's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Rzeszów

Stan: Tutor
Imię: Yamahati
Poziom: 102
Skille: 94/65
Poziom mag.: 20
Yamahati ma numer GG NIE INTERESUJ SIE
Domyślny

Berger odezwij sie do mnie w grze albo wez od ilnica moj gg.
Yamahati jest offline  
stary 22-02-2006, 15:05   #754
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Nie odrazu go bylem zabic moja gadka z nim wygladala mniej wiecej tak:
Przypieprze sie do faktu, ze byla to gatka z nim, nie z jego liderem, ktory w zasadzie jest odpowiedzialny za akcje swoich czlonkow i to z nim powinno sie rozwiazywac problemy w pierwszej kolejnosci.
Cytuj:
Pisalem to znobka i mniej wiecej tak wygladala gadka, jak widac Eze sie doczekal. To bylo zachowanie sfustrowanego dzieciaka z ktorym niechcialem juz wiecej gadac . Poprostu spelnilem swoja obietnice.
A o tym z nim pogadam. Co, jak co, ale swoje akcje winno sie potem uzasadniac. Dodatkowy opieprz dostanie za to, ze bil kogokolwiek bez supportu gildii.
Cytuj:
Chyba wiem dlaczego ty jestes liderem potrafisz negocjowac i dyskutowac a tamten dzieciaczek(tyle moge wywnioskowac o tym co piszesz i po rozmowie z nim)
... potrafi miedzy innymi doskonale dowodzic ludzmi podczas bitew.
Cytuj:
jest dla mnie zerem ktore znowu padnie, jesli bedziesz slowny i nikt z Arc wam niebedzie pomagac ;].
Moze i padnie, ale Arc nie ma tu nic do rzeczy. Padnie, jesli znowu cos spieprzy z uhaniem i nas nie bedzie w poblizu. Bo jak mowilem - bez urazy - trapowalismy juz lepsze chary i to wtedy, kiedy praktycznie nie mielismy zadnej kasy ni run na iridii (ba! czesc z nas biegala na totalnie zwasteowanych charach. Na przyklad Ja, Anumrati, Sinvord). Teraz sytuacja wyglada minimalnie inaczej, a roznica pomiedzy naszymi, a Twoim lvlem nie jest ani przerazajaca, ani zlowrozebna.
Cytuj:
Czyli to wyglada tak.... Podejdziesz wezmiesz mu 1 rybke -placisz 100k ,
Fakt. Ale dlaczego nie mogloby byc: 'podejdziesz, zapytasz, czy mozesz sie poczestowac, dostaniesz ~4-5 rybek, zebys sie odczepil i pojdziesz w cholere'?
Cytuj:
Niechcacy go zaatakujesz -dedniesz ,
Przykro mi, zolta czaszeczka okropnie irytuje. A missclicki, gdy nie ma sie redskulla zdazaja sie naprawde bardzo zadko. Ostatnio nabil na mnie 'yellowa' ~30 ed. Dostal dwa hity z wanda, przeprosil i zaczal uciekac. Niestety trafil po drodze na schody, ponizej ktorych czekaly na niego minosy wraz z dwoma minoguardami. Dostal swoj loot spowrotem, a mam nadzieje, ze przy okazji nauczyl sie czegos.
Cytuj:
powiesz cos niestosownego - rook.
Zalezy od tego, co powiesz. Pozatym, im mniej osob lubiacych 'niestosowne' wyzywanki i jezdzenie po rodzicach na mainie mniej, tym gra sie przyjemniej.
Cytuj:
Powod trzeba miec zawsze dobry w tym momencie przyznales czesciowo mi racje.Do byle powodow zaliczyc mozna lepsze skile szybsze expienie i posiadanie lepszego domku lub wiekszej ilosci kasy. To jest PA wynikajace z zazdrosci i niezaradnosci. To NIE SA POWODY.
Cytujac kogos madrzejszego odemnie, granica dobra i zla jest okrutnie relatywna. Szybkie expienie, szczegolnie na poczatku serwa jest doskonalym powodem do ubicia kogos, jesli oczywiscie mamy taka mozliwosc. Bo im mniej postaci przy sterach serwera, tym wieksza nasza wladza (mowie to calkowicie hipotetycznie, jakoze Lamalas to jak dotad moj najlepszy char - nigdy nie mialem okazji byc w gildii ownujacej serwer). Widzisz, dobro naszych charow, a przez to i naszych znajomych (bo przeciez uzywamy tych charow takze do obrony naszych 'bliskich', grajacych na tym serwerze, nie?) tez moze byc doskonalym powodem. I tak granica pomiedzy dobrem, a zlem zaczyna sie rozmazywac.
Cytuj:
Ezekiel jest moim przykladem nietylko w odniesieniu do mojej 1st rozmowy z nim ale takze w stosunku do innych(niepodam z w/w powodow).
Ezekielowi zdaza sie kozaczyc - zreszta tak, jak i kazdemu. Juz pisalem, ze z nim pogadam na ten temat.
Cytuj:
Beda mieli tu problemy lub paymentsy od was poniewaz bedziecie chcieli moj nick badz zrobic im po zlosci przezemnie. Tak jak zrobiliscie z Gildia.
Nie sadze, ale rozumiem Cie, ze nie chcesz ryzykowac ich dobra. Swoja droga, jeden z zabojcow Ezekiela byl z Gildii, jakoze Ty i reszta nie gracie tu i nasze prosby o paymenty zostalyby pewnie zabite smiechem, ktos musial za wasza akcje zaplacic. W przypadku czlonka inferna, zastosowalismy odpowiedzialnosc zbiorowa - ktora owszem, moze nie jest do konca fair, ale pomaga. Wszak strach jest odrobine podobny do szacunku, prawda?
Cytuj:
ta ogladalem ten w veno jak poszliscie na sheilona i wtedy wam kibicowalem szkoda ze spierdzielil . Spoko kilka SD mi styknie jak jestes slowny i sami przybiegniecie bez arc moge z wami prowadzic prywatna wojne w kocu lubicie wrogow i wyzwania . tylko beda mi moje nobki pomagac xD.
Coz to, co teraz powiem, zasadniczo nie mialo zwiazku z akcja z Sheilon, ale przy okazji paymentow od Inferno odwiedzilismy czlonka Inferno, ktory bral udzial w trapie - niestety nie po naszej stronie. Zauarz, ze nie zwiekszylismy mu paymentu, pomimo faktu, ze podczas walki z Sheilon zabil czlonka DB. I to nie byle jakiego, bo 40+ palliego.
Cytuj:
Nigdy nie bylem hamski lub wulgarny w stosunku do drugiej osoby nawet jak ktos mnie obrazal moze dopowiedzialem ale to bylo z hamowaniem sie. Hamskie bylo przez was huntowanie tamtej gildi naprawde niewiem co chcieliscie osiagnac.
To sie pisze przez samo 'h'? =<
Faak, dysleksja zabije mnie wczesniej, niz cokolwiek innego. Tak czy inaczej, to byly tylko przyklady. O infernie i paymentach, juz Ci mowilem. Ktos za wasza akcje musial zaplacic. A skoro jeden z was mial oczywiste zwiazki w tej gildii, byl jej czlonkeim, padlo na nich. Placili dla przykladu.
Cytuj:
Wg mnie tylko zmaleliscie w moich oczach i mam do was o wiele mniej szacunku. Jeszcze raz powtorze :"to bylo niskie".
Bylo, nie neguje, ale - znowu cytujac - kazda akcja prowadzi do reakcji. Mogliscie przewidziec, ze za wasza akcje ktos odpowie.
Cytuj:
To nie bylo rozwiazanie problemu poprostu wyzyliscie sie na slabszych dlatego ja robie to samo ,podpasowuje sie poprostu pod wasze zasady gry.
Wojna zawsze miala niewiele wspolnego ze sprawiedliwoscia i jakimikolwiek zasadami gry. A - jak sam mowiles - zabijajac Ezekiela, rozpoczales wojne. =)
Cytuj:
Jak chcecie moge odpuscic sie i nie ubijac was. Wasze paymentsy to 100k od calej gildi dodatkowo Ezekiel ma mnie przeprosic za swoje zachowanie. i zapomne o tym , jesli nie bedziecie all musieli dodac Firefista do VIP i uwazac kiedy bede online. Te 100k bedzie akurat bym mogl zrobic nowego chara bo przegram war i zaczynam tu od nowa. Jesli nie godzisz sie na paymentsy to ja Vs wy bez pomocy Arc. Czekam na odp .
Hrhrhr, Berger, Berger sprawiasz, ze usmiech wraca na moje zmeczone mowieniem usta =)

Jedyne, co mozliwe, ze dostaniesz to przeprosiny od Ezekiela. I to nie dlatego, ze sie boimy. Jest szansa, ze je dostaniesz, bo jego zachowanie bylo - jak to ujales - niskie. A co do reszty... Odpowiem kolejnym cytatem. "Nie bedziemy ukladac sie z terrorystami!" =D

Pozatym, milo, ze w naszym spokojnym Nothingham zalagl sie Robin Hood i jego wesola kompania. =]
Cytuj:
P.S. Nie traktuj tego zbyt emocjonalnie bo to tylko gra i fajnie sie z toba gada ;p
Nie postepuje emocjonalnie, pisze to, co pisze z wlasciwym mi opanowaniem i chlodnym dystansem. =)
stary 22-02-2006, 16:29   #755
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Przypieprze sie do faktu, ze byla to gatka z nim, nie z jego liderem, ktory w zasadzie jest odpowiedzialny za akcje swoich czlonkow i to z nim powinno sie rozwiazywac problemy w pierwszej kolejnosci. A o tym z nim pogadam. Co, jak co, ale swoje akcje winno sie potem uzasadniac. Dodatkowy opieprz dostanie za to, ze bil kogokolwiek bez supportu gildii.
Niebyles wtedy online zawsze pisze do lidera, a Vice odpowiada za gildie w razie nieobecnosci lidera... Napisalem do niego i zrobilem ok, w koncu sam go mianowales na zastepce wiec tu racja stoi po mojej stronie.

Cytuj:
Moze i padnie, ale Arc nie ma tu nic do rzeczy. Padnie, jesli znowu cos spieprzy z uhaniem i nas nie bedzie w poblizu. Bo jak mowilem - bez urazy - trapowalismy juz lepsze chary i to wtedy, kiedy praktycznie nie mielismy zadnej kasy ni run na iridii (ba! czesc z nas biegala na totalnie zwasteowanych charach. Na przyklad Ja, Anumrati, Sinvord). Teraz sytuacja wyglada minimalnie inaczej, a roznica pomiedzy naszymi, a Twoim lvlem nie jest ani przerazajaca, ani zlowrozebna.
Tym lepiej, jak bedzie walka wyrownana to urozmaici gre dla obu stron i tak jestem pewien ze bede miec Rook ,ale o swoje powalcze, bo powiem szczeze ze 1 ded i niemoge juz z SD walic . A na Bentero mam fundusze i chara ale niemam passow .

Cytuj:
Fakt. Ale dlaczego nie mogloby byc: 'podejdziesz, zapytasz, czy mozesz sie poczestowac, dostaniesz ~4-5 rybek, zebys sie odczepil i pojdziesz w cholere'?Przykro mi, zolta czaszeczka okropnie irytuje. A missclicki, gdy nie ma sie redskulla zdazaja sie naprawde bardzo zadko. Ostatnio nabil na mnie 'yellowa' ~30 ed. Dostal dwa hity z wanda, przeprosil i zaczal uciekac. Niestety trafil po drodze na schody, ponizej ktorych czekaly na niego minosy wraz z dwoma minoguardami. Dostal swoj loot spowrotem, a mam nadzieje, ze przy okazji nauczyl sie czegos
Nie nie nie... Uzywam TCC i gram na slabym kompie (P100) i z moimi lagami wilokrojnie lapalem GS na RSach ale to bylo przez przypadek podobnie jak ktos na mnie zrobil jesli napisal mi sory misclik to niejest to dla powod. To jest poprostu zabicie slabszego. GS w takim przypadku nietlumaczy nikogo, chyba ze ktos ma maniakalna chcec wyzycia sie na innych.

Cytuj:
Zalezy od tego, co powiesz. Pozatym, im mniej osob lubiacych 'niestosowne' wyzywanki i jezdzenie po rodzicach na mainie mniej, tym gra sie przyjemniej.Cytujac kogos madrzejszego odemnie, granica dobra i zla jest okrutnie relatywna. Szybkie expienie, szczegolnie na poczatku serwa jest doskonalym powodem do ubicia kogos, jesli oczywiscie mamy taka mozliwosc. Bo im mniej postaci przy sterach serwera, tym wieksza nasza wladza (mowie to calkowicie hipotetycznie, jakoze Lamalas to jak dotad moj najlepszy char - nigdy nie mialem okazji byc w gildii ownujacej serwer). Widzisz, dobro naszych charow, a przez to i naszych znajomych (bo przeciez uzywamy tych charow takze do obrony naszych 'bliskich', grajacych na tym serwerze, nie?) tez moze byc doskonalym powodem.
Niestosowne chodzilo mi np to co mowiles ktos cos pisal do innego a temu sie niespodobalo , badz zwrocenie uwagi ktora jest dla innych skaza na honorze. Podobnie jak zabijanie przez to ze ktos lepiej expi jest tylko przyznanie sie do tego ze jest sie GORSZYM i proba dowartosciowania sie.

Cytuj:
Ezekielowi zdaza sie kozaczyc - zreszta tak, jak i kazdemu. Juz pisalem, ze z nim pogadam na ten temat. Nie sadze, ale rozumiem Cie, ze nie chcesz ryzykowac ich dobra. Swoja droga, jeden z zabojcow Ezekiela byl z Gildii, jakoze Ty i reszta nie gracie tu i nasze prosby o paymenty zostalyby pewnie zabite smiechem, ktos musial za wasza akcje zaplacic. W przypadku czlonka inferna, zastosowalismy odpowiedzialnosc zbiorowa - ktora owszem, moze nie jest do konca fair, ale pomaga. Wszak strach jest odrobine podobny do szacunku, prawda? Ktos za wasza akcje musial zaplacic,Placili dla przykladu. Bylo, nie neguje
Ciesze sie ze przznales sie, coz zrezygnuje z paymentsow niechce 100k tylko byscie zwrocili to co wzieliscie od ludzi z Inferno i przeprosiny od Ezekiela na Forum .pl dla mnie i Sir Lobocopa. Niechce zbyt wiele ale w taki sposob obie strony konfliktu beda zadowolone. Mianowales Vickiem Eze tak samo za niego odpowiadasz jak i cala wasza gildia gadalem z nim on mnie tak potraktowal wiec zachowalem sie fair. Placic powienien ten co powoduje a nie niwinne osoby.

.
Cytuj:
Mogliscie przewidziec, ze za wasza akcje ktos odpowie. Wojna zawsze miala niewiele wspolnego ze sprawiedliwoscia i jakimikolwiek zasadami gry. A - jak sam mowiles - zabijajac Ezekiela, rozpoczales wojne. =)Hrhrhr, Berger, Berger sprawiasz, ze usmiech wraca na moje zmeczone mowieniem usta =)
Jak juz napisalem moze ubije 2-3 osoby od was nie tak znaczace ale bede wam utrudniac zycie, jak napisalem wczeseniej jest inna metoda rozwiazania problemu. Przeprosiny exe tu lub na tibia.com jak woli(ja + Lobo).I oddacie dla gildi Inferno to co stracili.

Cytuj:
Jedyne, co mozliwe, ze dostaniesz to przeprosiny od Ezekiela. I to nie dlatego, ze sie boimy. Jest szansa, ze je dostaniesz, bo jego zachowanie bylo - jak to ujales - niskie. A co do reszty... Odpowiem kolejnym cytatem. "Nie bedziemy ukladac sie z terrorystami!" =D
Ciesze sie ze potrafisz racjonalnie dojsc do pewnych wnioskow, dlatego proponuje skonczyc ten temat tutaj i wejde na Tibie i napisze ci na priv. Czekam na Przeprosiny Eze i decyzje twoja co postanowic z kasa ktora wzieliscie od Inf~. Zachowaliscie sie podobnie jak Arc kiedy ubili Ruggiga a to spotkalo sie z niesmakiem wszystkich poza arc.

Cytuj:
Pozatym, milo, ze w naszym spokojnym Nothingham zalagl sie Robin Hood i jego wesola kompania. =]
XDDDDDDDDD to mi sie spodobalo Robin Berger xD

Wejde dzis na tibie i proponuje te rozmowe zakonczyc tym postem odpowiedz tylko na temat tego co zrobic z paymentsami dla Inf oddacie czy nie. Dzieki za rozmowe

btw.sorki za blady ale mam dysortografie. pozdro all.
berger jest offline  
stary 22-02-2006, 16:45   #756
Anum
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 10 2005
Lokacja: Wrocek

Domyślny

@berger
Z ciekawości... za co ma eze przepraszać sir lobo~?

Cytuj:
00:25 Lamalas Armanio: Anum, that was childish
00:25 Lamalas Armanio: Even more than usuall =p
Cytuj:
12:42 Lamalas Armanio: Czy chcesz czy nie DB dopadnie Cie
12:43 Lamalas Armanio: Zadrzyj z brygada patalachu a skonczysz w piachu.
Cytuj:
11:55 Xordan Van'Helle[125]: Ty to kurwa filozof jestes ;o
Cytuj:
Reth Eco 17:08:54
Nawet reth czasami pomysli ;p
Anum jest offline  
stary 22-02-2006, 19:14   #757
Jinikao
Użytkownik Forum

Jinikao's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Rybnik

Stan: Aktywny gracz
Imię: Jinikao
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
zastosowalismy odpowiedzialnosc zbiorowa - ktora owszem, moze nie jest do konca fair, ale pomaga. Wszak strach jest odrobine podobny do szacunku, prawda?

Troche to smutne bo podobne praktyki stosowali Niemcy na Polakach w latach 1939-1945.
Jinikao jest offline  
stary 22-02-2006, 19:47   #758
TyranX
Użytkownik Forum

TyranX's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006

Stan: Na Emeryturze
Świat: iridia
Poziom: 00
Domyślny

HEHE Mam nadzieje ze bedzie jakis przewrot na iridi. A postaram sie w mire mozliwosci jak wszystko bedzie po mojej mysli dolonczyc do bloku wojennego.
TyranX jest offline  
stary 22-02-2006, 23:16   #759
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jinikao
Troche to smutne bo podobne praktyki stosowali Niemcy na Polakach w latach 1939-1945.
A takze Rosjanie, Austriacy i Prusacy w latach od ~1795 do 1918, katolicy w wojnie 30-letniej i wiele innych rzadow/aparatow wladzy/organizacji, ktore zmagaly sie z problemem nieuchwytnosci bezposrednich sciganych. Fakt, nie bylo to chlubne czy szczegolnie honorowe, ale w miare skuteczne.
stary 23-02-2006, 03:05   #760
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A takze Rosjanie, Austriacy i Prusacy w latach od ~1795 do 1918, katolicy w wojnie 30-letniej i wiele innych rzadow/aparatow wladzy/organizacji,
Niestety ale jini mial racje oni infiltrowali polakow zmieniajac ich w czesc spoleczenstwa i przeksztalcajac polskie na pruskie itp. A szwaby nas chcialy wytepic bo polak podobnie jak zyd byl czlowiekiem 2giej kategori(wtedy niebylo terroru aka PA=) ).

Dzis po rozmowie z Adolph~ dogadalem sie i jestem mile zaskoczony jego postawa jak i podejsciem do sprawy(oby wiecej takihc liderow). Uzgidnilismy ze place beda zwrocone tym ludzia ktorzy zaplacili poza spaykym(jak niewi dlaczego msg me prv), lider DB wie kto ile placil i ma sie zglosic a payments bedzie mu oddany bez zadnych konsekwencji, wiem kto ile wiec oszustow sam ubije w razie nizgodnosci pisac mi prv msg tu na forum. Uzgodnilismy tez ze Eze mnie przeprosi za swoje zachowanie (co pisal nawet w swoim poscie , jego konflikt z lobem pomijam bo to ich osobista sprawa) wtedy sprawa bedzie zakonczona i wszytsko bedzie ok a ja zrobie zawieszenie broni.

Btw Szukam power abuserow bo juz chwilowo niemam czasu na tibie(szkola + praca) i niemam jak grac o normalnej porze, jak cos msg me plx.

Yours , trully Shane.
berger jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania