Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Jaki sposób na wyrównanie profesji?
Ulepszenie Knightów i Palladynów (jestem knightem/pallem) 694 59.22%
i PalladynówUlepszenie Knightów (jestem sorcem/drutem) 337 28.75%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem knightem/pallem) 91 7.76%
Pogorszenie Druidów I Sorcererów (jestem sorcem/drutem) 50 4.27%
Głosujących: 1172. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-06-2007, 07:48   #761
_Blooman_
Zbanowany

_Blooman_'s Avatar

Data dołączenia: 30 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kulero Pokaż post
Każdy kto robi knight wie że trzeba poświęcić dużo czasu na train... a teran narzeka sie bo to czy tamto...btw. Knight może jeździć na bocie a sorc nie jeżeli chodzi o exp Knight-bloker! -.- wiec czego chcecie od knighta a co do palla to ma dobrze...
knight-bloker? taa... najpierw trzeba zrobic ten lvl zeby móc blokowac 8| chyba ze chcesz bloczyc respawn...-.-
_Blooman_ jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-06-2007, 13:19   #762
Ancient-Necro
Użytkownik Forum

Ancient-Necro's Avatar

Data dołączenia: 10 02 2007
Lokacja: Lublin

Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 150
Domyślny

Nie wiem czemu gadacie, ze pall ma genialnie, spróbowałem z maga na paladyna przejść i samo skillowanie do 70/60 zajęło mi tydzień, przy graniu 4-5h (i tak ledwo mam 68/57, ale to nic), wydałem ok. 20+k na same kamienie (włóczniami za szybko wszystko ginęło), rzygam już od podnoszenia tych kamieni, to co do samego treningu.
Co do expa, dziś zrobiłem sobie family brooch questa z nudów, bicie dsa wyglądało tak: 115 (byłem zadowolony, że póki co mam best hit), puźniej dwa razy z rzędu chmurki, trzeci hit pudło,później już hity 30-50...
Powinno być poprawiony trening dla Paladyna, może jeden kamień czy cokolwiek innego sie niszczy po 5-10 minutach a nie po 1-2 minutach lub częściej.
Zdobywanie doświadczenia, wielu mówi, że zabardzo nie da się za dużo poprawić, ale niech chociaż ten level zależy od hitów, a nie sam skill (o bardziej regularne ciosy mi chodzi żeby były, a nie większe, jak wielu pewnie wnioskuje)
W sklepach można dodać p-bolty a z potworów typowo dystansowych może wydać dystans ring, jest dużo możliwości.

To tylko co do paladyna, o nim się orientuje jak zmienić coś... się rozpisałem xD
stary 04-06-2007, 23:09   #763
Misiuuu
Użytkownik Forum

Misiuuu's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Tarnów

Stan: Na Emeryturze
Świat: Elysia/Kyra
Poziom: 85+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasse Pokaż post
Ja jestem knightem i wole zeby ulepszyli knightow, a nie pogorszyli
Sorcow/drutow - dlaczego?
Bo gram na non-pvp i co mi z tego ze jakis sorc bedzie mogl robic wolniej runki?
@up
"żeczywiście" musisz siegnac po słownik...
heh jak bedziemy tak ulepszać profesje na siłe to zawsze ktoś bedzie poszkodowany, więc znów go polepszymy?? bezsens kiedyś było git i nikt nie narzekał ^,- btw jebie ortografie obchodzi mnie ona jak zeszłoroczny śnieg odkąd w 2 klasie podstawówki byłem zaraz za podium w gminym konkursie ortograficznym
03:44 Icarus Grimm [7]: and see ya tomorrow
03:44 Vivienne De Marco [100]: what see?
03:44 Icarus Grimm [7]: lol
03:44 Icarus Grimm [7]: see you tomorrow
03:44 Icarus Grimm [7]: ??
03:44 Vivienne De Marco [100]: what i see?

Misiuuu jest offline  
stary 06-06-2007, 01:49   #764
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

parodia...
wiecie jaka jest roznica miedzy MAX hitem z sova (na 90 skillu) a MAX hitem z MLS (nieosiagalny dla 99,9%graczy) na tym samym skilu?
40 hp...
toz to parodia...
Draggy_Slayer jest offline  
stary 06-06-2007, 09:08   #765
cielakmateusz
Guest

Domyślny

Moim zdaniem ta gra robi się za łatwa...
Sorc\Druid na 15 lvl jest w stanie solo zabić draga...
Sorc\Druid na 20 lvl jest w stanie solo zabić Dragon Lorda...
Sorc\Druid na 30 lvl jest w stanie solo zabić Hydre...
I w końcu Sorc\Druid na 45 lvl jest w stanie zabić solo Demona....
Czy ta gra ma sens?
Dawniej trzeba było się trudzić , a teraz klika się tylko hotkeysy...
Moim zdaniem powinni usunąć hotkey'e

stary 06-06-2007, 09:51   #766
dartra111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 04 2007
Lokacja: w domu xD

Profesja: Elder Druid
Domyślny

mam troche durny pomysł, ale troche powinno przeszkodzić druidowi/sorcerowi w graniu a mianowicie, żeby różdżki były 2ręczne, wtedy jak trzymają różdżke nie mogą trzymać tarczy x D

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Plemotnik Pokaż post
Hmm poradzilbym skasowac stara tibie i sciongnonc nowa najlepiej klienta torga z tibia.org.pl - powinnno pomuc
dartra111 jest offline  
stary 06-06-2007, 15:41   #767
Lotan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 06 2007

Domyślny

mnie denerwuja zalosne hity z bolcow w pvp mogli by to troche ulepszyc chociaz tak o 20% (to naprawde nie jest duzo) to samo u knighta i byla by juz gitara
moze jezcze exori exori za 2*lvl
Lotan jest offline  
stary 07-06-2007, 11:34   #768
Redknapp
Użytkownik Forum

Redknapp's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2006
Lokacja: Radom

Imię: Phytohydra
Świat: Aldora
Domyślny

Na pewno znacie z OTS-ów system Fast Attack.

(Wiem, na forum jest zakaz itp, ale inaczej trudno byłoby mi się wypowiedzieć.)

Myślę, że Paladynowi i Knightowi przydałaby się zdolność (niekoniecznie czar, choć ta opcja wydaje się najbardziej rozsądna) przyspieszająca atak na, dajmy na to, 20 sekund.
stary 08-06-2007, 09:56   #769
Epikur
Użytkownik Forum

Epikur's Avatar

Data dołączenia: 16 07 2006

Domyślny Propozycja

wg mnie powinni zrobić coś żeby skile były twoim minimalnym hitem od skili 20 to samo z shieldingiem żeby od 20 każdy shield more dawał i powinni zrobić żeby shieldging redukował magic damage potworów (na poziomie 100 skila było by to 40% redukcji Magicznych uderzeń potworów) a minimalny atak na poziomie 100 skila miał byś 100 i do tego walenie z miecza tak jak sorc z visa w 2s 3 uderzenia. a nie jak teraz u knighta w 2s 1 uderzenie.
stary 08-06-2007, 11:43   #770
Drypcik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2006

Evul Knight

Moim zdaniem powinni zrobic jakąś specjalna runke tylko dla KNIGHTA! Cos podobnego do sd tylko ktora zabiera mniej dmg...Na Pvp Knight Nie moze nic..50sorc vs 50knight na lajcie wygra sorc Bo ma wanda...a knight nie zawsze trafia nawet z dobrymi skilami..(Wiem te 40hp co bierze wand to nie duzo ale powiedzmy 10 strzalow. to juz 400hp a i jeszcze sorca exura gran uleczy knighta 5 hitow?)Niema sensu..i jeszcze nie zapomnijmy jak szybko expi sie sorcem..a jak knightem :/
Drypcik jest offline  
stary 08-06-2007, 11:59   #771
Drypcik
Użytkownik Forum

Domyślny lol

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Askaral Pokaż post
@Vil:
profesje sa zbalansowane, bo: Sorc/drut wala najwiecej z sd, a knight z profesjii wali najmniej. Ok. Ale nikt niezauwazyl, ze knight bije ZA DARMO. W pvp tez jest rownosc- ciebie ciezko zabic, knighciku, za to wiec ty bedziesz mial problem z zabiciem kogos. Jest jeszcze wiecej dowodow na poparcie mojego zdania, ale niechce mi sie juz pisac.
Bija za darmo a sorc/drut nie wali za darmo z wanda/roda? i przy tym sorcowi idzie 2 many a knightowi ida uhy?Wez to pod uwage..

@up wczesniej tam
Co do expienia...45pallek (70skils) Gsa bierze solo a knight 45lev(moze miec 80+skils) to zal nawet prubowac..przy czym zadko kiedy pall traci uh na gs.
A knight tak do 100lev ma siedziec na zolwiach co daja 100expa?a pall czy sorc na gsach/hydrah/demonach co daja 1000+expa? Jestem knightem ale gralem sorcem/pallkiem/drutem i wiem ze expienie najtem jest ucionzliwe..i wcale nie jest go tak trudno zabic..
Drypcik jest offline  
stary 08-06-2007, 12:23   #772
Drypcik
Użytkownik Forum

Domyślny ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Siergiey Pokaż post
wiekszosc drutow/sorcow wali twarza w twarz -.-
w Jaki sposób??cosmic energy...chyba sorc Albo mowimy o takich 50+Lev sorc z daleka(wand)(chyba ze exori vis masz na mysli)ktorymi wali po 130+wiendz ani draga ani gsa czy hydry dlugo niema?
Drypcik jest offline  
stary 08-06-2007, 13:01   #773
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drypcik Pokaż post
przy czym zadko kiedy pall traci uh na gs.
to chyba logiczne skoro strzela z dystansu ..

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drypcik Pokaż post
A knight tak do 100lev ma siedziec na zolwiach co daja 100expa?a pall czy sorc na gsach/hydrah/demonach co daja 1000+expa?
i co z tego skoro palek na stworkach 1000+ expa expi z podobna szybkoscia co knight ? Matematyka sie klania ..
stary 08-06-2007, 13:09   #774
~>Salmon<~
Użytkownik Forum

~>Salmon<~'s Avatar

Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Vartuis
Profesja: Knight
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
Poziom: 91
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
~>Salmon<~ ma numer GG 7143677
Domyślny

Cytuj:
Tajemnice Teasera są bardzo dobrze strzeżone, jednak udało nam się uchylić rąbka tajemnicy. W tym updacie, zostaną wprowadzone zupełnie nowe bronie, ma ich być ponad 50. Co najważniejsze, zmiany w grze mają zbalansować trudność grania profesjami. Jak dotąd magowie i druidzi, mieli od poprzedniego updatu najlepiej. Oczywiście podniesie się teraz bunt, ale moc czarów zwłaszcza magów znacznie osłabnie. Dotyczy to przede wszystkim poziomów ponad 70. Obrażenia, które będą zadawane, nie będą już takie same, nie będą w takim stopniu zależeć od levelu.

Najważniejsze będą jednak zmiany dla knightów i palladynów. Ci drudzy dostaną nowe czary, natomiast rycerze będą zadawali obrażenia w zależności od levelu broni i umiejętności władania nią. Level broni, to po prostu minimalny poziom od jakiego będzie można w pełni wykorzystać jej możliwości.

Fajnie Fajnie ^^
stary 08-06-2007, 13:28   #775
Krzysiekkrzysiek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Płockowo City

Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 130
Skille: zmienne
Poziom mag.: 7
Domyślny

ciekawe o co chodzi z lvlem broni
Czy mozna jej uzywac od ktoregos lvla jak rodow i wandow czy od ktoregos lvla dana born zdobywa nowe wlasciwosci
stary 08-06-2007, 13:58   #776
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

@Up: Z tego co rozumiem, to będzie coś jak w Lineage 2 - będziesz mógł używać każdej broni, ale dopiero na odpowiednim poziomie będziesz umiał wykorzystać cały jej potencjał. Ale w sumie i tak nie będzie to nikomu przeszkadzać, bo kto będzie chodził z Avengerem na 20 lvlu? ;p

Ostatnio edytowany przez Descartes - 08-06-2007 o 14:00.
Descartes jest offline  
stary 08-06-2007, 17:40   #777
Drypcik
Użytkownik Forum

Domyślny ?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
to chyba logiczne skoro strzela z dystansu ..

i co z tego skoro palek na stworkach 1000+ expa expi z podobna szybkoscia co knight ? Matematyka sie klania ..
tu sie mylisz bo pallek expi duzo szybciej niz knight tak okolo 50+lev równa sie dopiero na okolo 100lev. a po 2: Pall moze expic wszendzie gdzie expi knight a na odwrot raczej nie...??!!?? Knight teraz gówno moze...nie to co kiedys.....Mozesz sie z tym nie zgadzac bo to moje zdanie..
Drypcik jest offline  
stary 08-06-2007, 18:14   #778
bulamen7
Zbanowany

Data dołączenia: 08 06 2007

Domyślny

Ulepszenie knightow i pallow ,podniesienie cen czarow dla sorcow ,druidow.....i wszystko bedzie cool ....moim zdaniem ten update to porazka
bulamen7 jest offline  
stary 08-06-2007, 19:23   #779
IckerEK
Użytkownik Forum

IckerEK's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2007
Lokacja: Zamość

Stan: Niegrający
Świat: Astera
Domyślny

Wezcie s*******ajcie z tym uptade !!
jest w chuj pytan na ktore nie ma odpowiedzi!

no i nowy slaby pomysl ćip softu ;s

do tibi 7.82 wszystko bylo super dopuki ćipom sie cos nie poprzestawialo we lbach

stary 08-06-2007, 20:39   #780
Guriel
Użytkownik Forum

Guriel's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Imię: Secret
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 70+
Skille: 75/75+
Poziom mag.: 6
Guriel ma numer GG 1066511
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez IckerEK Pokaż post
Wezcie s*******ajcie z tym uptade !!
jest w chuj pytan na ktore nie ma odpowiedzi!

no i nowy slaby pomysl ćip softu ;s

do tibi 7.82 wszystko bylo super dopuki ćipom sie cos nie poprzestawialo we lbach
7.82? ...

Najpiekniejsze czasy w tibii mialem na kliencie 7.1 albo 7.6 (nie pamietam za dobrze nr klienta ale wtedy gs byl wolny ;] wszystko mi sie wtedy podobalo respect byl od ludzi 100+lvl max lvl to byl 190 BUBBLE ;] ehhhhhhhhh to byly piekne czasy gralem wtedy na Julerze ;] HAIL DOWN BROTHER ;] Kiedy na julerze najlepszy byl Streeck ;] ehhhhhhhh piekne czasy, az leska sie zakrecila w oku ;] Hlvl sie bylo juz od 30 lvl ehhhhhhhhhh dobra ale to juz minelo, i nie wroci wiecej

i tak jak cipsoft cos zrobi to watpie zeby ktos odszedl od tibii, mozecie pisac ze przestaniecie grac, ale i tak bedziecie grac ;] przezylem nie jeden update i wiem co pisze, bo dobrze pisze ("WIem ze dobrze jem") huehue

pzdR! ;> (takie jest moje zdanie nikt nie musi sie z nim zgadzac ;])

http://www.youtube.com/results?search_query=pjto&search=Search
Guriel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania