|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#761 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Son Malv
Profesja: Knight
Gildia: Elite Banana
Świat: Nebula
Poziom: 24
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Cytuj:
jeśli masz skillować na monku...yhm najlepiej z knifa by bylo ... ale jesli bys nie uderzał co 30 sek hita to byś musiał zlurować tak 2 potworki żeby biły monka wtedy hity bedą szły częściej oczywiście na siebie też weż 2 potworki ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#762 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: jeszcze w domu :P
Imię: tak jak ja ):P
Świat: Amera
Skille: ROSNĄ!!
![]() |
![]() De facto nie ważne czy na szlamy pójdzie się w leather armor, czy w golden armor. Nie istotne jest to co będziemy mieli na sobie (no może w małym stopniu zmniejszy obrażenia). JEŚLI SKILL W TARCZY NIE BĘDZIE WYSTARCZAJĄCO DUŻY SZLAM ZEŻRE NAS Z BUTAMI i nie będzie narzekał że musi chrupać metal!!! Nalpierw potreńcie na czymś innym niż szlam... polecam choćby Carion worma, za 70 expa jest to już dość godny przeciwnik i ma więcej życia niż zwykły roocik.
![]() Czyli w skrócie: trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić, trenić i jeszcze raz TRENIĆ. Jak już puknie 65 w defie zaopatrzcie się w coś konkretnego do obrony i plastrujcie szlamy!! ![]()
![]() |
#763 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Cytuj:
Jeżeli gówno o tym wiesz to nie wprowadzaj innych w błąd. Więc chcesz mi powiedzieć, że: sorc lvl 8 noob eq skill shielda 20 bedzie obrywał tyle samo co sorc lvl 8 z mpa g legs d helmet s boots s mastermind ze skillem 20?? Armor zmniejsza obrażenia w większym stopniu niż skill. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
głupszej wypowiedzi nie widziałem jeszcze nigdy ![]() człowieku ty myślisz, że jak pójdziesz bez eq to cie slim nie zabije? LoL normalnie masakra i na przyszłość nie pisz więcej takich bzdur i nie wprowadzaj innych w pole... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#765 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ale na przyszłość prosiłbym o pomijanie bluzgów a zwracanie uwagi na treść. Wybitnie nie w smak jest obrzucać mięsem innych jeśli się reaguje na coś a nie myśli! Przecież wystarczyło powiedzieć że w wypowiedzie coś jest nie tak jak być powinno... nie? Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ujmę to tak: Najpierw przeczytaj, jeśli nie zrozumiałeś... przeczytaj jeszcze raz. a teraz czas na drobną refleksję... (...) co tam takiego było napisane (...) już?? ok... czy napisałem że mamy się na szlam wybrać po nagu?? i czy w ogóle tego dotyczyłą wypowiedź?? wniosek? Tak to jest jak społeczeństwo reaguje a nie myśli... "Najpierw zastanów się 100 razy nad tym co chcesz powiedzieć... A zanim to powiesz przemyśl to jeszcze raz!"
![]() |
![]() |
#766 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2007
Imię: Kido Pham
Gildia: Kindred Bladers
Świat: Candia
Poziom: 36
Skille: 72/72
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Mogę się mylić ale to trochę śmieszne że rycerza na nawet wyśrubowanych skillach może pojechać czarodziej na kupe niższym epp... ( przykładowo trep ma 25 epp a czarodziej 20 ) Czemu to nie jest w miare wyrównane?? ![]() Osobiście uważam że czarodziej (nawet na niskim epp ) ma za dużą przewagę nad rycerzami. To nie fair! ![]()
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 21-05-2007 o 00:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Guest
|
![]() mam pytanie w ile wbije 50dista od 10 palladynem?
|
![]() |
![]() |
#769 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Cytuj:
na 80/80 skillach no jeśli nam sie znudzi skillowanie to mozna chyba sov'a zdobyc bądź kupic bo to lepsze wyjście niż walenie z 2 handed... >>>-------------------> cYa! Pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2007
Lokacja: Lomza
Stan: Początkujący
Świat: Kyra
![]() |
![]() Cytuj:
Knight musi w pocie czola skillowac zeby nabic jakies znosne skille a sorc idzie i wali ZAWSZE po te 50-70 i nie musi sie martwic ze nastepny hit mu wejdzie za 5 dmg albo w ogole zostanie sparowany.... knighta znacie chyba tylko z opowiesci czy screenow z best hitami. Poza tym knight z 2reczna bronia na full ataku obrywa mocniej niz taki sorc z rozdzka na full defie i do tego sorc moze zawsze uciec.
![]() |
![]() |
#772 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Przy czym mam jedno ale... czasem sork może oberwaćtrochę mocniej. Ja osobiście trepem poszedłem na Krasnali strażników i o dziwo normalna walka była w przedziale 20 - 50 hp dmg. ale to był jeden strażnik na solo... Czemu w takim razie przy skillach 60/58 jakimś códem strażnik zasadził mi hita za całe 102 hp dmg?? nawet czarodziej musi się przejmować tym że obrywa bo w przeciwieństwie to rycerza ma dużo mniej punktów życia (ale ma fajny czar magic shield który mu solidnie ratuje skóre, bo można wtedy lać czarodzieja a się okazuje że to i tak my grając rycerzem jesteśmy bici ![]() Z D&D wyniosłem takie oto doświadczenie: Mag to niesamowity hurtownik ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#773 |
Guest
|
![]() Jaki jest czas (okolo) wbica skilli dystancu od 10 do 50 i shielda 10-30?
|
![]() |
![]() |
#774 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() @up
to nie jest poradnik dla palla tylko dla knighta... jak poprosi Raynold'a to może ci napisze poradnik dla palla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Wystarczyło przeczytać. Cytuj:
![]() ![]() ![]() Ale jedno nie gra... to nie czasy dla dist ani tarczy...
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 23-05-2007 o 22:52. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jednak nigdzie nie znalazłem podobnych do ww "tabelek" czasochłonności treningu. Jak zrobie sobie palka to całkiem prawdopodobne że zamieszcze coś podobnego (chodzi mi o czas treningu broniami dystansowymi jak kamienie, noże do rzucania, dzidy ![]() A jakby do czegoś mielibyście wątpliwości to najpierw przeczytajcie co jest pot tym adresem: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531 co wcale nie znaczy że nie możecie nic odpisywać na ten temat tutaj ![]() Z resztą ja też czekam na opinie pod tym tematem i jakieś wskazówki bo jeszcze palkiem nie grałem a czegoś bym się chętnie dowiedział... pozdro to @ll
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 24-05-2007 o 12:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 12 2006
|
![]() ![]() zapraszam na moje forum prosze sie rejesrowac http://www.tibijskiemax.fora.pl/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie pisalem ze 200 za kazdym razem, ale nie mow ze sie nei zdazaja takie hity. Zreszta knight z dobrymi skilami zabije potwora 3 razy szybciej niz sorc z samej rozdzki. Oczywiscie sorc sie moze pobawic w sd, summony czy jakies czary ofensywne ale musi sie liczyc z poteznym waste. Knight bije "za darmo" i to jest w nim dobre ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Racja. Wystarczy tylko mu włożyć klingę do łapki i już może tańczyć.
Szkoda tylko, że jak używa broni na dłuższym drzewcu (jak halabarda, strażnicza halabarda lub smocza lanca) nie atakuje " z drugiej linii" czyli z za pleców postaci która stoi bezpośrednio przed nim i leje potwora. Rzecz jasna w kontakcie bezpośrednim zadawałby połowę średnich obrażeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A znam przypadek że kogoś lano w 40 chłopa ![]() ![]() ![]()
I jam... Ten co niepokój przeczekał, Chaos i straszną pożogę. Poza przestrzenią i czasem, W błogiej nicości się znalazł. (...) Ostatnio edytowany przez Aladar - 25-05-2007 o 01:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Guest
|
![]() Ja mam takie pytanko, które może ono było ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkich postów w tym temacie. Co trzeba zrobić żeby skill SWORD FIGHTING się mógł nabijać??? Ja mam 10 level i mam broń swordlong i gdy ide skillować na potwory to mi nic nie nabija. Nie wiem dlaczego??? Mógłby któs mi na to pytanie udzelić odpowiedzi!!! POZDRAWIAM!!!
![]() |
![]() |