Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-12-2006, 18:54   #61
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post
A dlaczego 17 latek nie moze pojsc sobie na dyskoteke? Albo na tymbarka do przydroznej pizzerni? Albo pograc sobie w bilarda ze starszymi kumplami? Albo pojechac na turniej pilkarzykow do sasiedniego miasta? Dlaczego 17 letnia para (w sensie - maja po 17 lat, nie sa 17 lat)nie moze wyjsc na pacer w swietle ksiezyca?
Jak to nie moze? Wystarczy, ze jego kolega bedzie pelnoletni i moze sobie robic co chce (no znaczy robic co chce, ale bez przesady). Wiec nie widze problemu. Jedynie ze spacerem moze byc jako taki problem.

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-12-2006, 19:51   #62
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk

Stan: Niegrający
Świat: TVP 1
Domyślny

Wieszok masz racje, że to jest w pewnym sensie hartowanie. Ale zahartować może nieszkodliwa fala, ciągłe dreczenie, bicie czy inne fiki miki to co innego. Hart hartem ;p ale takie coś jest raczej niedopuszczalne. Ktoś bardziej wrażliwy może się załamać, ale żeby odrazu wieszać... Jak jakiegoś pospolitego wieszaka ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 20:50   #63
ari2423
Użytkownik Forum

ari2423's Avatar

Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room

Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
Domyślny

@up all

chlopak sie powiesil bo napewno dreczono go kazdego dnia ( moze nie zawsze mu wpier....... ale napewno ktos go przezywał itd.) i moze na poczatku wytrzymywal to ale z czasem to juz sie robilo dla niego meczace ( hmmm... moze zlego slowa uzylem) no i jest tez duze prawdopodobienstwo ze to sie ciagnelo zanim czy to na dworze czy gdzie indziej.... i takie cos moze poprostu dobic ( sam wiem) i wtedy pojawiają sie mysli samobojcze i jedni poprostu nie maja odwagi do tego albo to wytrzymuja ale on tego nie wytrzymal ;/

i nalezy cos z tym zrobic bo takich przypadkow jest bardzo duzo i niektóre osoby z tych "lepszych" wciagaja taka slaba osobe do swojej bandy i karza mu krasc itd. ( no bo taki mysly ze gdy bedzie taki jak oni to bedzie kims ;/)
ari2423 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-12-2006, 20:59   #64
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
@walekifa
Ale tu nie chodzi o same wiadomosci tylko o to co sie bedzie z tym potem dzialo.
Moze Girtych zrobi reformacje? Czy bedziemy chodzili w mundurkach? itd itp
Powinno to nas chodzacych do szkoly obchodzic.
Reformacja to okres wielkich zmian w kościele zapoczątkowany przez Lutra w 1517 roku.
Na pewno chodzisz do szkoły?

@Topic
Miał gdzie uciec, teraz może mieć tych dręczycieli głęboko w dupie. Ot "pozytywny akcent"...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Ino na poziomie podstawówki całkowicie się z "bezbieczną" szkołą zgadzam... ale szkoła ma też uczyć życia ludzie... a co wy myślicie, że jak będzie ktoś chodził do "bezbiecznej" szkoły to nie będzie się niczego obawiał w dorosłym życiu?! Niby ta cała fala itp itd są złe, to prawda, ale w pewnym sensie hartują ludzi... co prawda są słabsze jednostki, które powinny chcieć same szukać pomocy a nie skakanka... l;ajf is brutal i nie będzie się ono z wami cackać...
Piszesz to jako zwykły Wieszok, który nie jest dręczony, nie ma kompleksów ani zawirowań psychicznych. Nie pieprz, bo żal mi się ciebie robi.

Ostatnio edytowany przez Thero - 01-12-2006 o 21:06.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 01:12   #65
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
Cytuj:
Pokaż post
Ino na poziomie podstawówki całkowicie się z "bezbieczną" szkołą zgadzam... ale szkoła ma też uczyć życia ludzie... a co wy myślicie, że jak będzie ktoś chodził do "bezbiecznej" szkoły to nie będzie się niczego obawiał w dorosłym życiu?! Niby ta cała fala itp itd są złe, to prawda, ale w pewnym sensie hartują ludzi... co prawda są słabsze jednostki, które powinny chcieć same szukać pomocy a nie skakanka... l;ajf is brutal i nie będzie się ono z wami cackać...
Piszesz to jako zwykły Wieszok, który nie jest dręczony, nie ma kompleksów ani zawirowań psychicznych. Nie pieprz, bo żal mi się ciebie robi.
Imho on ma rację. Jak ktoś sobie nie daje rady w szkole z dręczeniem to... ma pecha . W życiu nieraz zdarzą się przykre momenty i jak ktoś już na początku nie wyrabia to później będzie coraz gorzej i skończy się tak samo.
stary 02-12-2006, 01:42   #66
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Ja naprawdę nie rozumiem fenonemu ostatnich miesięcy. Jak to się dzieje że nagle gimnazjaliści zaczeli się zabijać? A może tylko nagle zaczeło się o tym mówić?

Woda na młyn dla pajaców takich Giertych.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 03:21   #67
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Badzo Pokaż post
Jak to nie moze? Wystarczy, ze jego kolega bedzie pelnoletni i moze sobie robic co chce (no znaczy robic co chce, ale bez przesady). Wiec nie widze problemu. Jedynie ze spacerem moze byc jako taki problem.
sweet... to już samemu, bez pełnoletniej osoby sobie nie pochodzę... -.-''

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kulikos Pokaż post
[...]Jak jakiegoś pospolitego wieszaka ;p
wyczuwam lekką nutkę ironi ;]

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Nah, piszę to jako 17'sto latek, który swoje już w życiu przebył i to takich rzeczy, których nie polecił bym nikomu...

Zwalczanie przemocy swoją drogą, ale druga sprawa to wpojenie tym niedoszłym dyndalcom, że po kiegoś kija psycholog szkolny istnieje... a jak on ciebie olewa, to robisz tak jak jakiś dzieciak niedawno, sam lecisz ze sprawą do dzielnicowego i tyle...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 09:36   #68
Vansider
Zbanowany

Vansider's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006

Domyślny

Omg co w tej Polsce cie dzieje?Gimnazjaliści się wieszają,wczoraj w radiu usłyszałem że jacyś chłopcy zgwałcili dziewczyny i parę molestowali.Od czasów panowania Kaczyńskiego różne katastrofy się dzieją ;<
Vansider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 10:05   #69
Dariusz
Użytkownik Forum

Dariusz's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: kazo

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 40
Skille: 68/64
Poziom mag.: 4
Domyślny

Moim zdaniem tych samobójstw było więcej tylko dopiero teraz TV się tym zajęła... Jak byłem w gimnazjum, to codziennie widziałem jak innych ludzi dręczyli jacyś debile. I tymi debilami zawsze byli dresiarze słuchający hip-hopu;p Choć mi nie dokuczano, to i tak źle się czułem jak np. moim kolegów bito. Myślicie, że nauczyciele reagowali? Często bójka mogła dziać się obok nauczycieli, a oni w tym czasie gadali jakie perfumy używają Bynajmniej ja znalazłem rozwiązanie by nigdy więcej nie spotykać tego niewychowanego marginesu społecznego Cały czas dobrze się uczyłem, a kiedy skończył się gim poszedłem do dobrego liceum Dresiarze z powodu swojej głupoty znaleźli się w najgorszych liceach i niech tam sobie żyją, a ja mam święty spokój i w liceum jeszcze ani razu nie widziałem by ktoś komuś dokuczał, bil, przezywał. Dlatego trzeba zrozumieć, że gim to najgorszy okres, bo w jednym budunku spotykają się różne charaktery. Tak naprawdę nie znajdziemy tam pomocy... Można jedynie to przetrwać i mieć nadzieje na jak najlepsze liceum

hiho jestem knightem i mieszkam w kazo.
nie lubie skillowac moze niedlugo guardy zaczne zabijac
Dariusz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 10:08   #70
Dariusz
Użytkownik Forum

Dariusz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vansider Pokaż post
Omg co w tej Polsce cie dzieje?Gimnazjaliści się wieszają,wczoraj w radiu usłyszałem że jacyś chłopcy zgwałcili dziewczyny i parę molestowali.Od czasów panowania Kaczyńskiego różne katastrofy się dzieją ;<

Właśnie raczej za panowania Kaczyńskiego wszystkie afery, które do tej pory były pomijane wychodzą na jaw I chwała temu, że wreszcie się tym TV zajeło!
A ten kto wymyślil gimnazjum, to popełnił wielki błąd... I mam nadzieje, że już takich decyzji nie będzie podejmować

stary 02-12-2006, 12:39   #71
Avrerk
Użytkownik Forum

Avrerk's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: Avargak
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Domyślny

U nas taki jeden do szkoly nie zdazy wejsc i dostaje z 3 kopy ;p
I jakos zyje, choc go drecza
Avrerk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 13:26   #72
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
[...]
@Wieszok
Niechce cie zalamywac, ale w doroslym zyciu jesli ktos mnie uderzy w pracy to nastepna rozmowa jaka bedziemy prowadzic bedzie przez szefa na temat dlaczego wlasnie zostales zwolniony i/lub naszych adwokatow na temat wysokosci odszkodowania jakie mi zaplaci. Wiec zadne tam przygotowywanie sie do przyjmowania przemocy w doroslym zyciu nie jest konieczne (w wojsku to sie dalej dzieci bawia tyle ze maja inny zakres zabawe... a jesli pojdziecie po studiach do armi to zaczynacie ze stopniem i podpora fali czyli starsi szeregowi moga wam nagwizdac).
Aww... mi ogólnie nie chodzi o to, że bicie w gimnazjach jest spox, bo "hartuje" przed biciem w dorosłym życiu... chodzi mi o to, że jak takie dziecko nie jest w stanie czegoś zrobić, pogadać z wychowawcą, rodzicami, psychologiem, dzielnicowym tylko idzie na łatwiznę i szuka skakanki, to sobie nie poradzi w późniejszym życiu...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 14:44   #73
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

@up
Raczej logiczne że sobie nie poradzi skoro juz nie będzie żył.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 16:54   #74
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

To zjawisko już nie jest niczym dziwnym. Tylko ekstremalne przypadki są nagłaśniane przez media. W moim mieście w jednej ze szkół w tym roku szkolnym powiesiły się 2-3 osoby
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 17:00   #75
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel Pokaż post
@up
Raczej logiczne że sobie nie poradzi skoro juz nie będzie żył.

0.0
Przeczytaj post wieszoka jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze, i nie odpowiadaj jak dziecko człowieku! Wiesz przynajmniej o co chodziła dla wieszka? No własnie
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 18:59   #76
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Im wiecej tak siedzię i czytam, tym bardziej nabieram przekonania że tylko cudem przeżyłem te 17 lat...

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 20:08   #77
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
0.0
Przeczytaj post wieszoka jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze, i nie odpowiadaj jak dziecko człowieku! Wiesz przynajmniej o co chodziła dla wieszka? No własnie
No więc ok.

Cytuj:
Aww... mi ogólnie nie chodzi o to, że bicie w gimnazjach jest spox, bo "hartuje" przed biciem w dorosłym życiu... chodzi mi o to, że jak takie dziecko nie jest w stanie czegoś zrobić, pogadać z wychowawcą, rodzicami, psychologiem, dzielnicowym tylko idzie na łatwiznę i szuka skakanki, to sobie nie poradzi w późniejszym życiu...
No i przeczytałem i nie wiem o co ci chodzi. Może wytłumacz?

@down
Ja to odebrałem tak, że jeżeli ktoś nie ma sił radzić sobie z problemami, tylko idzie na łatwiznę i się zabija, to sobie w życiu nie poradzi. No bo "szuka skakanki" to mi się pomyślało, że do zabicia się.

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 02-12-2006 o 20:33.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-12-2006, 20:12   #78
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel Pokaż post
No i przeczytałem i nie wiem o co ci chodzi. Może wytłumacz?
Chodzi o to, że jeśli taka osoba ze słabym charakterem ma chęć do wieszania się o byle co, to w dalszym życiu i tak by sobie nie poradziła, więc prędzej czy później i tak by się powiesiła...przynajmniej moim zdaniem
stary 02-12-2006, 21:01   #79
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post
Im wiecej tak siedzię i czytam, tym bardziej nabieram przekonania że tylko cudem przeżyłem te 17 lat...
No popatrz, mam dokładnie to samo ;-).
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-12-2006, 10:08   #80
Dariusz
Użytkownik Forum

Dariusz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
A mi się twoje słowa kojarzą z pełną złą ideologią...Czyli, co lepiej niech go biją, to się zabije, bo był słabszy??? Sorry będąc w gimnazjum widziałem jakiej pomocy można oczekiwać jak bili moich kolegów Wychowawca nie mógł nic zrobić zresztą sam był przezywany... Psycholog miał wszystko w d****. dzielnicowy? Chodzi chyba o takiego policjanta, co łazi po szkole??? Tak świetnie... Najwyżej spisywał dane, a tak to nic nie robił! Żadna z tych osób nie była w stanie pomóc normalnym ludziom... Więc nie mów o odwadze, bo jak widze takie komentarze, które najwyraźniej nie znają realia gimów albo chodzisz do jakiegoś super idealnego gimnazjum, to mi się źle robi...

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania