|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 07 2004
|
![]() Ale wy jesteście dziwni
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiem czy ktos tu wspomnial o knajcie z Isary - Gottarze. Widzieliscie moze screeny w ilu go bili? Ok 10 osob ktore nie mogly go zabic! Wszystkie postacie sa rowne sobie, ale zroznicowane w umiejetnosciach.
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2004
|
![]() Myslicie ze Knight jest szybszy od Pallka ?? LOL!!!! Gówno wiecie . Ja miałem duela z kumplem (45 elite skille 76/75) i wpiepsz lekki dostał a wiecie czemu?? bo jak ja sie uham to okolo350 a on 250 tylko i mam lepsze PvP od niego a gramy tyle samo czyli rok. Pallek jest szybszy i to troszku duzo tylko jest jedna wada - lagi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Guest
|
![]() Ja wybrałem Rycka bo wole mieć jak najlepsze rzeczy. Palkiem P- set w 100% styka bo i tak pallek jest na dystansa i zadko sie dzieje ze cie z bliska Demon leje
![]() A knightem jest lepiej bo na wyzszych poziomasz sam mozesz chodzić tłuc np. Smoki a palek potrzebuje (Przeważnie)blokera. PS:Miałem pallka, dobrze mi sie nim grało ale ciagła ucieczka i martwienie sie by lag nie dopad mnie...gdzyby nie to że został shackowany został by pewnie PK dla satyswakcji ^^ jestem z tego dumny że wybrałem Knighta ![]() ![]() ![]() ale każdy ma własne zdanie ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
|
![]() Dobra, dobra ale nikt nie powiedzial chlopakowi ze CIOSY WCHODZA W PALA JAK W MASLO
![]()
![]() |
#66 |
Guest
|
![]() ... ale wezmy pod uwage, ze palek nie powinien zblizac sie do strwora wiec nie jest latwo aby taki palek dostal ciosa.
|
![]() |
![]() |
#67 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
wez zrob lv l 30 i zaatakuj knighta na lvlu 30 ... Cytuj:
odswiezam ten temat bo jest duzo lepszy niz ten nowszy IMHO oczywiscie ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() bierz pala. nawet jak ci sie znudzi alebo dedy zaliczysz i nowa postac
zalozysz to bedzie do pekowania (sam tak zrobilem i nie zaluje ![]() nie ma nic przyjemniejszego od walenia w goscia ze stral/boltow jak ucieka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Zastanawia mnie czemu wszyscy sądzą, ze w palka wchodzą w hity jak w maslo, a palek tylko rysuje zbroje knighta...
Wystarczy ze palek potrafi grac, i nie nosi ze sobą tylko boltow i uhow. Tarcza + inne runki i knight przestaje byc takim mastahem. Do tego test ja - 52 elite 82/82 vamp shield, c-arm, k-legs, crus helmet, palek - 40 level 80/67 chyba ja na full defie, a jednak palek trafia mnie prawie zawsze.. ciekawe :/ dolozcie do tego runki (hmm, ff). Jest jeszcze sprawa tych wlasnie run Mowicie "knight ma duzo capa i nosi duzo uh" A niby wszyscy knighci mają caly cap zapelniony runami ? to samo palki, nie zawsze ich przeciez stac na wszystki runki do pvp. tyle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2004
|
![]() Zaluje ze tak pozno przeczytalem ten temat
![]() Gram obydwiema profesjami i szczerze mowiac mysle ze palek jest lepszy ![]() Podam proste powody dlaczego tak mysle : 1.Wole nim grac bardziej niz knightem bo przynajmniej nie musze sie martwic jakie hity bede dostawal od potworka.A nawet jesli juz dopadnie mnie lag lub zostane zablokowany to zakladam tarcze i po problemie ![]() 2.Na wysokim levelu palladyn ma nawet many wiecej niz zycia , i dzieki temu ma : -UH-y praktycznie bezplatne , a taki knight moze tylko pomarzyc o tym ![]() -shielding nie rosnie najwolniej i jesli taki palek wlaczy mane shield to dodajac jego mane do zycia ma tego razem wiecej niz rycerz (oczywiscie jesli sa na podobnym levelu) -Palek ma duzo wiecej przydatnych czarow niz rycek co jest duzym plusem ![]() tak wiec jesli nie masz lagow ( a jesli masz neonke tak jak napisales to pewnie nie masz z nimi problemów ![]() ![]() Rycka mozesz wziasc wtedy gdy w planach bedziesz mial zrobienie wysokiego levelu i dobrych skili , wtedy co tu duzo mówic rycek jest dobry ![]() Na koniec jeszcze jedno , popatrzcie sobie na najtrudniejsze questy , z kogo skladaja sie druzyny ![]() ![]() Mam nadzieje ze to co napisalem w jakims stopnu ci pomoglo , chyba ze sie spoznilem i juz wybrales profesje ![]()
![]() |
#71 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: WrOcEk // Chimera :>
![]() |
![]() ja wole pala poniewaz przyjemnie sie nim expi ... i nic bardziej mnie nie ucieszy niz patrzec jak gnojek ktory kozacyzl ucieka z red hp przed moimi boltami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 01 2005
Lokacja: ...:::Bydgoszcz/Niemcz::..
Imię: Ognistypaladyn
Gildia: --===--
Świat: Hiberna
Poziom: 25
Skille: 70/51
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() nie rozumiem czemu wszyscy myślą, że paladyn przy discie 60 ma defa 20-40. Ja mam narazie jako palek 55/50 skille i spokojnie ze spearami i guardian shield, devil helmet, knight armor, plate legs blokuje 2 cyklopy i leje ze spearow. Wracajac do pojedynkow ostatnio mialem okazje bić się z ryckiem o podobnych skillach. Ja wziąłem speary i o dziwo go pokonałem, ponieważ on nie miał całego capa UHami wypełnionego. Kilka razy oberwał z GFB, FireBomb, FF itp.
Myślę, że paladyn jest lepszy i na początku i później, gdyż na początku z łuku może solować potwory mocniejsze niż knight, a później nie blokuje tylko jakiś potworkó tylko je sam zabija. Pal nie koniecznie musi być cieniasem w p-secie i kuszą/łukiem w rękach. Ja sam nosze speary i zbieram na crown arma i knight legi lub crusader helmet |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() Niema "lepszej" profesji. Kazda ma swoje "+" i "-" i to jaka profesja gramy zalezy wylacznie od nas. Przyklad? Moj kumpel wlasnie nabil 42 lvl palkiem. Zastanawiam sie czy dobrze zrobilem ze wybralem knighta... ale jakos nie che mi sie machac spearami
![]() BTW. czy nie uwazacie ze ten temat mial juz wystarczajaco bezsensownych odpowiedzi w stylu: "a bo on jest lepszy od niego" "a nie bo to on jest lepszy" itd ? proponowalbym zamknac xD
![]() |
#74 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 02 2005
Poziom: 9
Skille: 64
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
polecam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Venore
|
![]() Mi się tam najlepiej gra Knightem i Sorcerem
![]()
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Tak dla odświerzenia BARDZO DOBREGO tematu...
To wszystko zalezy co tak naprawde lubisz. jesli grales juz wczesniej w RPG to powinnienes wiedziec czy wolisz magie czy walke wrecz. Probowalem grac kazda profeja ale tak naprawde tylko knight jest dla mnie odpowiedni, bo zawsze uwazalem ze miecz + tarcza rzadzi! Palek jest polaczeniem walki i magi, moim zdaniem nie udanym, poniewaz w niczym tak naprawde nie jest najlepszy. Knight wymaga masy czasu, expi na poczatku powoli, potrzebuje dobry sprzet ale pozniej WYMIATA. Chodzi tutaj o knighta 50 lvl skills + 83/83, a nie 12 lvl i 38/32. wiekszosc ludzi osiaga knightem slabe skille i trwierdzi ze palek wymiata. Owszem na nizszych levelach chodzi na lepsze potwory, nie potrzebuje dobrego sprzetu itd. ale na wyzszych levelach gra knightem jest wg mnie znacznie cikawsza. A co do PvP to juz inna bajka, ale MOIM zdaniem knight wygra...
![]() |
![]() |
#77 |
Guest
|
![]() Jak dla mnie to zależy głównie od tego jak długo przed kompem siedzisz...
|
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
|
![]() jezeli rycek i pal maja taka sama szybkosc to pal powinnien przegrac no i musz amiec podobnie skills poniewaz ja z gs bilem paladyna z kusza po 70 a on mnie po 30 a jak mamy pacc i promocje to exori wymiata
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
Lokacja: Wrocław
Imię: Sir Jarema
Profesja: Knight
Świat: Galana
Poziom: 30
Skille: 74/73
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
Dobiłem knightem do 30 lvl i skilli 72/71, robiło się coraz ciekawiej. Ale w pewnym momencie podjąłem decyzję, która nie była łatwa i sporo mnie kosztowała. Ale jednak założyłem nowego chara, palka. I ani przez moment tego nie żałuję. Palkiem gra się po prostu ciekawiej. Nie jest ułomny pod żadnym względem, ma większośc uzytecznych zaklęć, rozsądną ilośc cap, i co ważniejsze, a o czym sporo osób zdaje się zapominać - Shield palka rosnie tak samo szybko jak knighta. Naturalnie tylko podczas treningu (knightowi właściwie non-stop) Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dotrenić do shielda 70 (w mięzyczasie nabijając ok 85-90 dista). Większośc palków (widzę po opisach na forum) ma skille w okolicach 70/40, nawet jesli nie zgadza się ilość, to proporcje najczęsciej tak. A to dlatego, że rezygnują z treningu, i bardzo szybko łapią za łuk/kuszę. Ja jestem cierpliwy, gram mało, a większość czasu spędzam trenując. K-set + Tower Shield i spokojnie biorę 2 cyclo z 15-30 obrażeń na każdego. Exp też przy tym leci. Wybierając palka miałem na myśli głównie daaaleką przyszłość. Knight może być wypaśny, ale pewnych potworów po prostu nie da rady solować. Albo za mocne, albo po prostu nieopłacalne. Palek zaczyna zabawę w solo dużo wcześniej i jest w tym znacznie skuteczniejszy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: w przestrzeni...
![]() |
![]() Pal Pal I Jeszcze Raz Pal
|
![]() |