|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mogę odświeżyć? Chyba mogę.
Nie pisałem jak dotąd w tym temacie bo jakże świetna konsola Pegasus została obdarzona niezwykłą bazarową nazwą "gra telewizyjna". Miałem dziesiątki takich konsol. Psuły się bardzo szybko. Z tego co pamiętam nie były drogie więc można było kupić nowe. Moje ulubione gry? Mario, czołgi, chip & daile, więcej nie pamiętam. Zresztą, kiedy to było... Wie ktoś gdzie można wytrzasnąć gry na pegasusa? Kiedyś było tego sporo na targu ;p. Teraz ciężko znaleźć. Tylko bez allegro.pl i google.pl.
![]() |
#63 |
Zbanowany
Data dołączenia: 22 02 2007
Lokacja: Katowice
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Aurea
![]() |
![]() Ja pamietam jak dzioralem w zlota 5 i jak meczylem gre DIZZY i
pierwsza czesc ninja gaiden tej gry prawie sie przejsc nie dalo. Ile to razy rozjebalo sie reke na szafie itp. ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: Białystok.
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Niekiedy gierki do pegasusa jeszcze na jakims rynku sprzedaja. Ja rok temu widzialem.
![]() |
#65 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Giżycko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matekaratek
Świat: Broa
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()
a kto nie jest z nami w klubie - niech go piorun trzaśnie. Oby nasze wszystkie prace były najpiekniejsze inni przecież się nie znają - to jest najważniejsze. Niechaj nasze forum nigdy sie nie skończy a kto źle o nas napisze, szybko go wykończym... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3
Świat: Calmera
![]() |
![]() Pegasus, swietna konsolka pamietam jak calymi dniami strzelalem do kaczek meczylem Dizzy'ego, i w zlota piatke gralem ehh, to byly czasy mialem chyba z 5 lat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba nikt nie dawał, strona o Pegasusie. Tu macie emulatorki i ogrom gier do ściągnięcia (są również w wersjii online):
http://mypegasus.pl/
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Contra, Mario, Złota 5 i 4, Top Gun, Micro Machines, Tank - te tytuły zapamiętam do końca życia. Moje ulubione gry na pegazusa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tanki to jedna z najlepszych gier jakie powstały. Tutaj macie emulatory: http://www.mypegasus.civ.pl/?mod=emulatory Ja pod wina mam VirtualNES Kiedy włączacie go to: Options>Filter>Iq2x. Poprawia jakość grafiki: wygładza linie, nadaje kształty, dodaje aa, i inne pierdoły. Po tym gry wyglądają jak flashówki.
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
|
![]() O cholera, Pegasus. Nie pamiętam, kiedy pierwszy raz na nim zagrałem, ale dzielnie się trzymał, nawet gdy miałem już komputer. Kilka razy go wygrzebałem, co to były za emocje! Szkoda, że miałem tylko jeden dżojstik sprawny. Przed przeprowadzką oddałem sprzęt pięcioletniemu kuzynkowi. Teraz żałuję, chociaż i tak nie mam telewizora w pokoju (w salonie grać niewygodnie).
Moje ulubione gry: Super Mario Bros. (to była moja ulubiona gra... tylko jeden raz ją przeszedłem, sam nie wiem czemu) Ninja Cat Championship Lode Runner Addams Family Adventure Island (jedynka) Ice Climber Chip & Dale 1, 2 (cholera, w to z kumplami mieliśmy grać jak jeszcze byłem w Polsce - niestety, tylko jeden dżojstik był sprawny) Tiny Toon Adventures (to są właśnie Animki) Wacky Races Dizzy (o, to był istny biały kruk. Tylko jeden znajomy miał tego kartridża, a później jeszcze go zgubił...) Super Robin Hood I mnóstwo innych... co to były za czasy... Aha, większość tytułów wziąłem ze strony mypegasus.pl, bo u mnie się inaczej to nazywało. Np. na dyskietce napisane 'Batman', w środku coś z chińskim tytułem, a naprawdę to Adventure Island.
HELIUM~ Ostatnio edytowany przez Misza - 23-02-2007 o 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2006
Lokacja: Olsztyn ajj miałem nie mówić..
Imię: Dolcu
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Four Elements
Świat: HARMONIA A JAK!
Poziom: 10+
Skille: potężne
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() ![]()
Ostatnio edytowany przez Luka$ek - 24-02-2007 o 10:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
|
![]() ół jeą!! pegazłom był rox!
![]() ![]()
![]() |
#73 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 06 2009
![]() |
![]() Witam, grałem a rodzinę Adamsów na Pagasusie i nie mogę jej skończyć. Do miliona brakuje kilka tysięcy. Za nic nie mogę otworzyć drzwi na lewo główny hol. I znaleść Mortyci. Jak wyzbieraźć wszystkie spadające cegły po 100$ na balkonie? To teżniemożłiwe bo lecą na raz w końcach balkonu. przeszedł ktoś ją? Moje GG 17-92-465
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Witam, grałem a rodzinę Adamsów na Pagasusie i nie mogę jej skończyć. Do miliona brakuje kilka tysięcy. Za nic nie mogę otworzyć drzwi na lewo główny hol. I znaleść Mortyci. Jak wyzbieraźć wszystkie spadające cegły po 100$ na balkonie? To teżniemożłiwe bo lecą na raz w końcach balkonu. przeszedł ktoś ją? Moje GG Konsole mozna kupić po 20 zł na alegro nówki 17-92-465 Może mi kto powiedzieć jak założyć nowy temat? Post napisać ? Aha jak kto chce dobrego emulatora i setki gier niech stuknie do mnie oczywiście darmo, nie żadne wyślij SMS!
Ostatnio edytowany przez KrzysteX - 23-06-2009 o 12:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Oj pegazus to byly czasy granie we wszystkie gry z serii goal (kunio kun) Contre,tanki czy tez Mario ;D taki sentyment czuje do niektorych tych tytulow ze na komputerze posiadam pare
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Ja pamiętam nigdy Adamsów nie mogłem te 8 lat temu przejść.
Teraz też nie mogę xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2007
Lokacja: Świecie nad Wisłą
Świat: Guardia/Ocera
|
![]() Ja tam dupczyłem w Contre, tanki i jakąś gre , ze musiałem scigać gościa i uderzać w niego aż się spali. ;p
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja pamiętam, że miałem jakiegoś takiego fajnego hokeja. Rypałem w niego równo xD ale później pożyczyłem kumplowi a on go zgubił :/ ostro się wtedy pokłóciliśmy
![]() @edit W adamsów też grałem. Pamiętam, że 1 była w "piecu", 2 w lodówce. Ktoś był też na strychu. ![]()
Ostatnio edytowany przez Arka_Sath_Wielki - 21-06-2009 o 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2008
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Usunięty
Imię: Thar~
Gildia: Fatal Illusion
|
![]() Ta contra, tanki czy mario w które się pykało godzinami z kumplami, <3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik forum
|
![]() Pegazus? Boże drogi myślałem że tylko ja go pamiętam...
Grałem w takie hity jak... : Tiny Toon 4 Adventures( czy jakoś tak xD) Super Contra ( kilka cartridge miałem i się grało xD) Tanki (miałem różne wersje np "komputer" mógł brać bonusy zamrażać... itd ![]() Mario (jak wyżej ![]() Bubble dragon 2 (Moja ulubiona giera była, przeszedłem.. jak był taki czerwony boss na końcu to prawie się załamałem, i jeszcze ta muzyka..brr..Ale fajne xD) Taka ze gra się jeepem i helikopterem... zapomniałem nazwy >.> Micro Machines pykało się w to z bratem kuzynem.... i przeszedłem tą grę u babci... xD ( ale koniec to był trudny trza przyznać) Kaczki Dyski coś jakby kaczki tylko ze zamiast w kaczki to w dyski xD Dizzy to jajeczko Nawet rok temu zrobiliśmy z kolegami jaja że na wycieczkę dwudniową wzięliśmy pegaza... niestety skończyło się tym że mieliśmy kilka cartridge (czy jak się to tam pisze... :<) Z tiny toon i jakimiś gramy sportowymi... w tiny toon nie grali bo powiedzieli ze na dwóch się nie da... Jak graliśmy to była taka akcja w tej grze że musieliśmy szybko guziki klikać... właśnie wtedy odkryłem u siebie... takie szybko-nagle ruchy...Efekt? zawsze wygrywałem...Niestety kolega odkrył że trzymając C można biec równie szybko.. :< Nie gram już na pegazusie mimo że mam w domu... nie gram bo cartridge pożyczyłem koledze i nie chce oddać i nie gram bo mi się pegazus zepsuł...albo to wina telewizora ze pokazuje pół gry xD i się jeszcze na dodatek gra zawieszała...była to gra z czasem czy wygram czy mi się zawiesi... @Do tych co nie mieli pegazusów... Pogratulować straciliście całe dzieciństwo ![]() |
![]() |
![]() |