|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |||||||||||||||||||||||||||||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bosheee, ale się rozpisałem. Może za dużo krytyki. Ale ja nienawidzę jak ktoś ma destrukcyjny i demobilizacyjny pogląd na Tibię. Człowiek ogląda sobie filmiki z solowania Giant Spidera na 10 levelu, a tu nagle przychodzi koleś, który się mądrzy, że nie można zdobyć Katany na 2 levelu i jeszcze, żeby bardziej zanudzić graczy, to delikatnie sugeruje, że najlepiej grać powoli i klepać zwykłe dwarfy do 50 levela, a my mamy się tego słuchać. Człowieku, ty jesteś jakimś archaicznym działaczem z czasów PRL-u chyba. Tutaj zabronić, tutaj rozkazać, tutaj się wtrącić. Zrozum, że ludzie grają inaczej nie dlatego, że są cymbałami, ale dlatego, że jest to ciekawsze, a skoro tobie się co innego podoba, to ja i zapewne inni ludzie także akceptują to, ale ty zaakceptuj innych. Nie wiesz jeszcze wiele o Tibii, to się nie wymądrzaj. Uczysz innych graczy źle, tłumaczysz im, że Tibia to trudna gra i trzeba na jak najdalszym levelu iść, bo można zginąć, podczas, gdy to nie jest prawda. Po przeczytaniu twojej wypowiedzi taki początkujący gracz się załamie, bo piszesz, że trzeba mieć bóg wie jakie skille, level i ekwipunek, żeby wykonać proste questy na rooku. Celem nas, użytkowników forum, ma być odkrywanie tajemnic Tibii i łamanie barier, a nie ich pogłębianie. Jakbym grał tak jak ty w Tibie to bym nie osiągnął nic więcej niż bicie tych samych dwarfów zwykłych w tej samej kopalni przez rok. Nuda tysiąclecia. PS. I sorry, że mój post to prostowanie "profesora" i wnosi niewiele do tematu, ale nie mogę czytać, jak wprowadza się w błąd nowych graczy. :-/ |
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Najszybszy sposób na kase to robienie trapa przed Carlin Sword Quest , kilka razy to nagrałem i znajduje się aktualnie w dziale filmy 3 albo 4 strona , zobaczcie ile można w 1h zarobić kasy. Jeśli niechce wam się oglądać to napisze że na godzine można wyciągnąć 2k w samej kasie ( ponad 500 gp w itemach ) jak się ma farta i ludzie chodzą na tego questa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
Święta prawda. @Jarassimus No to jak, zmądrzałeś już i dotarło do ciebie, że można na 1 levelu zrobić questa na katanę, czy mam ci ten filmik przesłać? Bo nie chcę robić filmika na darmo. Odpisuj szybciej. No bo wiesz, wydaje mi sie że 2,5 godziny to wystarczająco dużo czasu, żeby przemyśleć swoje brednie i wyciągnąć wnioski, chociaż może nie doceniam twojego intelektu. Jak tak, to sorry. Ostatnio edytowany przez Mahrdis - 17-06-2006 o 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Jarassimus zgadzam się z tobą, że questy są najlepsze gdy wykonuje się je samemu dla zabawy, ale zrozum, że po którymś razie wykonywania tego samego questa po prostu się on nudzi. Po co się męczyć, skoro można albo szybko przebiec i wziąć itemy, albo tak jak piszesz, iść za jakimś teamem.
Tak, wykonanie wszytskich questów na 1lvl jest możliwe. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik forum
|
![]() Ja bym w ogóle najchętniej zrobił filmik, na którym bym wykonał wszystkie questy rookowe zarówno dla facc jak i pacc na 1 lvlu. To by zamknelo wreszcie japy tym medrcom wszystkim co mowia ze na 1 lvlu nie da rady zabic minosa, rota itd itp. Ale niestety obowiazuje quest spoiling (a i tak wszyscy wiedza jak te questy zrobic, no ale coz glupi przepis -.-) i nie moge nic zrobic, wiec takie noobki beda caly czas mnie uczyly ze na 1 lvlu to sie nie da.
![]() PS. Swoja droga dalem kiedys kilka filmikow (zabijanie mino i rota na 1 lvl, questy na 1 lvl) na tibia.org ale tam nie ma osobnego dzialu o rooku i zginely w tlumie uznane za nieciekawe, bo kazdy woli patrzec na demon i hydra hunty. ![]() ![]() Sorry za taki "radykalizm" w moich wypowiedziach. Moze jest nie na miejscu. Ale dobilo mnie zdanie szanownego mistrza oro profesoro Jarajssimusa, ktory ******** brednie ze "on chce zobaczyc jak ja robie solo na 1, ale ja nie chce bo nie umiem i sie boje". Po takiej wypowiedzi mozna sie zapasc pod ziemie, jak Artur Boruc po puszczonej bramce z Niemcami. :-/ A teraz pytanie do moderatorów: Czy ja moglbym zrobic filmik i pokazac tylko samo zabijanie rotow oraz skeli 1 lvl charem na katanie quescie, czy tez to bedzie uznane za quest spoiling? (po przejsciu poisonow, drzwi bym wczesniej otworzyl i nie pokazywal klucza w backpacku tylko gdzies ukryl, drugie drzwi tez bym wczesniej otworzyl i nie wchodzil do pokoju) Czy tak moglbym zrobic czy to juz QS? @czucie klimatu rpg w tibi Szanowny panie Jarassimus, te 2 twoje postacie to sa twoje pierwsze postacie i dopiero od niedawna grasz w tibie dlatego czujesz klimat rpg. Tylko dlatego. Bo jeszcze ci sie tibia nei znudzila i nawet glupie zabicie trolla cie cieszy. Pozniej sie to zmieni. Pograj z pol roku i zobaczysz. Bedziesz taki sam "Speedy Gonzalez" jak my wszyscy. ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Mahrdis - 17-06-2006 o 21:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |||||||||||||||||||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2006
|
![]() @ Mahrdis:
Nie, nie chce mi się już pisać na żadne tematy z Tobą, bo szkoda na to mojego czasu; wolę go poświęcić na jakieś przyjemności, tudzież swoim Przyjaciołom. Nie chce mi się nawet pisać o tym, że jesteś dla mnie śmiesznym woreczkiem mosznowym, bo po co mam Cię obrażać, choć Ty to zrobiłeś w kilkunastu miejscach swojej wypowiedzi, a ja do tej pory ani razu. I nie chcę Cię już więcej załamywać ani swoimi wypowiedziami, ani swoim "słabym stuffem", bo rzeczywiście będziesz chyba po tym potrzebował pomocy medycznej. Wiesz... to może niech już tak pozostanie: ja sobie jestem żałosnym człowiekiem z małym IQ i czym tam sobie dodatkowo nie wymyślisz, w ogóle nie umiejącym grać w gry RPG, a choćby nawet obsłużyć programu TibiCam, zaś Ty sobie jesteś Mistrzuniem, który na 1 levelu zabija roty i minotaury. I, który chyba jedynie to umie robić z kulturą i bez chamstwa (choć obawiam się, że po obejrzeniu wymienionych filmików i w to mógłbym też zwątpić), no może jeszcze przyczepiać się do niewiele istotnych szczegółów w wypowiedziach innych. Bo na pewno nie dyskutować na forum. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ale to tylko z jednego posta, bo z innych także mi się już nie chce. Za dużo wówczas by tego było, choć wtedy znalazłoby się więcej różnorodności. Na koniec chciałem Cię najmocniej przeprosić za to, że aż trzy razy się przeze mnie załamałeś. Naprawdę, nie chciałem, Stary ;->. No już dobrze, nie martw się. Weź sobie jakąś kurację, wtedy na pewno to jakoś przeżyjesz i będziesz dalej "łoił" w Tibię. :-> No, to papatki, Mistrzuniu. :->
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej. NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE! |
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||||
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Chodzilo mi o to, ze po prostu rookstayer najpozniej na 8 lvlu powinien miec full eq zeby szybko awansowac, no ale co ja sie bede z toba sprzeczal, skoro ty sie lepiej znasz na tibii. Dobra nie bede sie dalej klocil. Czuj se to twoje rpg jak chcesz. Ja tez se czulem jak gralem pierwszy miesiac w tibie to sie nie dziwie. Ale nie bedziesz mi ***** wmawial ze nie mozna zabic minosa albo rota na 1 lvlu!!! ![]() Ostatnio edytowany przez Mahrdis - 18-06-2006 o 08:56. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Mam tylko nadzieję, że mnie nie "wygwazdkujesz" w kolejnym swoim poście, bo takie ubniżanie innym mi nie imponuje... i zresztą innym chyba też nie. Żegnam i pozdrawiam. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
|
![]() LOOOOL
A kto ci kazal skillowac na owcach? Wiesz co to sa life fluidy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A wypowiedź na forum jest taką samą formą pisaną jak list, podanie, czy nawet artykuł w gazecie. Na polskim forum jest zwykle pisana w języku polskim, który ma swoje zasady, jakimi się rządzi. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Serio, nie załamałeś się? Ufff... kamień z serca... :-> A wiesz Ty, z kolei, że jest coś takiego jak pomyłka zwana też literówką, powstałą wskutek, np. szybkiego pisania? I, że słowa "z danie", które tak mi skrupulatnie zacytowałeś jako błąd ortograficzny (a co także robisz, w odniesieniu do postów pisanych przez innych ludzi), były jedynie taką właśnie literówką? No, ale przecież taki Mistrzuniu jak Ty NIGDY nie popełnia błędów, więc skąd on może o takim czymś wiedzieć. Mistrzuniu zaś najlepiej wie, jak mistrzowsko zabić minosa lub rota na 1 levelu w Tibii. Wie też, jak mistrzowsko obrażać na forum dyskusyjnym osoby, które mają inne poglądy niż on i po prostu zupełnie inaczej (a już na pewno nie po mistrzowsku) grają w gry takie jak Tibia, zaś nikomu ich nie narzucają. I wreszcie, po mistrzowsku potrafi on selektywnie cytować wyrwane z kontekstu słowa lub części wypowiedzi, tylko te, do których ma zamiar się on przyczepić lub skrytykować. Umie przy tym po mistrzowsku czytać w myślach, wiedząc o jakiego Boga, chodziło interlokutorowi albo też jak dosłownie zrozumiał przenośnię. No i, na koniec, potrafi on widzieć rzeczy, których nie ma: na przykład błędy ortograficzne w miejscach, w których została popełniona zwykła literówka. Wszak on jest Mistrzuniem. Respect, Mastah. :-> Lepiej nie wpieprzaj się w coraz większą pułapkę, woreczku mosznowy, bo i sam stajesz się pomalutku żałosny (wystarczy, że już ja jestem :->). Na dodatek odchodzisz od głównego tematu wątku i możesz narazić się, na usunięcie postów, czego chyba byś nie chciał, Nieomylny Wszechwiedzący Mistrzuniu. Pamiętaj bowiem, że to nie ja pierwszy zaatakowałem Twoje wypowiedzi, tylko Ty moją. Ja, w każdym razie skończyłem z Tobą gadać, woreczku mosznowy. Wolę sobie w tym czasie, na 14 levelu, z załamująco "kiepskim" wyposażeniem i skillami zabijać króliki. Bo minotaury, to tylko domena Mistrzuniów, a ja przecież nawet do pięt Mistrzuniom nie dorastam, choćby nawet swoim ilorazem inteligencji.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej. NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE! |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Jarassimus wyjdz. Tobie juz dziekujemy. Czytalem wszystkie twoje posty w tym temacie i rece mi opadly. Jestes newbie i niewiele jeszcze wiesz o tibii to sie nie wymadrzaj. Absolutnei zgadzam sie z Mahrdisem ze mozna na 1 lvlu zabijac mino i roty, wystarczy leczyc sie life fluidami i miec bron ktora mozemy zadawac tym potworow obrazenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zbanowany
Data dołączenia: 11 02 2006
|
![]() lol mahrdis po co sie az tak rozpisywales? Twoj post zajmuje prawie cala strone, a powtarzasz sie przy kazdym cytowaniu. Mogles to wszystko strescic w 5-6 zdaniach i nie spamowac.
Ale poza ta bezsensowna dlugoscia posta, to zgadzam sie Mahrdis ze wszystkim co napisales. Jarassimus daj se spokoj ze szkoleniem newbie podczas gdy sam jestes tym newbie albo nawet gorzej - noobem. Zapewne nawet nie wiesz co to jest life fluid, bo gdybys wiedzial ze cos takiego istnieje to bys uwierzyl ze mozna na 1 lvlu pokonac kazdego potwora. Jedyne co jest potrzebne to (jak slusznie zauwazyl poisoner) bron ktora zadaje jakiekolwiek obrazenia temu potworowi, a sami mozemy byc bez eq, bo potwory z rooka sie nie leczą. W tym wypadku koszty bylyby ogromne. Ale jak na 1 lvlu nalozymy najlepszy eq jakie jest dostepny na rooku to juz wtedy nawet ze skillami 10/10 spokojnie uzywajac life fluidow zabijemy rota, mino, spearmana i wykonamy wszystkie questy. Tak wiec jeszcze dlugo sie musisz uczyc tibii Jarassimus, zanim bedziesz mogl pouczac innych (ktorzy wiedza wiecej niz ty). A Mahrdisa nie krytykuj, bo nie masz racji. Moze Mahrdis niepotrzebnie cie atakuje, ale ma ku temu powody, bo sie nie znasz na tibii, a mimo wszystko narzucasz swoj poglad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Guest
|
![]() Heheheheh ale ten jarassimus broni zaciekle swojego zdania. Jest twardy jak polski polityk. XD Nie zna sie na temacie, ale co z tego?
![]() Do tej pory myslalem ze jest jedna tibia (nie liczac ots) ale sie mylilem. Jarassimus gra w inna tibie bo w tej normalnej mozna zabijac minotaura i rota na 1 levelu i nie powiem ze to ots bo na otsie tym bardziej mozna. ![]() Ja ci dobrze radze Jarassimus, wypij troche zimnej wody bo szare komory ci sie przegrzaly i troche zle pracuja. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 06 2006
|
![]() spoko ludzie wysyłam raporta, o jednego nooba mniej na forum nie zaszkodzi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To tyle w temacie. Ja już swoją wypowiedź napisałem - Wy swoje także. Toczka.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej. NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE! Ostatnio edytowany przez Jarassimus - 18-06-2006 o 14:32. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zbanowany
|
![]() @Jarassimus
No rzeczywiscie musze przyznac ci racje co do wypowiedzi Mahrdis. Nie powinien on atakowac twojej osoby, bo kazdy ma prawo grac tak jak chce i jemu nic do tego jakie ty posiadasz itemy i co robisz w Tibii. Tutaj sie z toba zgadzam w 101% i za swoje wypowiedzi powinien warna dostac Mahrdis bo cie obraza. Jednak ty tez nie jestes bez winy. Dlaczego? Bo oprocz slusznej krytyki Mahrdisa zaczales takze nam udowadniac ze zabijanie minotaura lub rota na 2 lvlu niezmoliwe. Wszysyc ktorzy choc troche grali w tibie wiedza ze mozna wyjsc z miasta na 1 lvlu i mozna takze sobie przelozyc ekwipunek z innego chara do innego, dzieki czemu na 1 lvlu mamy najlepsze rzeczy jakie sa na rooku i nawet przy skilach 10/10 i 1 lvlu spokojnie wtedy z katana zabijamy rota lub minotaura. Wiedza to chyba wszyscy na tym forum. Oprocz ciebie. Ty uparcie dowodzisz ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu ani wykonac katana questa. Dlatego tez naraziles sie na sluszna krytyke, bo niewiele wiesz o tibii jeszcze, byc moze nie wiedziales ze mozna tak zrobic, ale skoro nie wiedziales to nie powinienes sie odzywac i na sile tego udowadniac. Kazdy wie co to sa life fluidy. Ja na swoim rookstayerze mam 15+ bp life fluidow we wszystkich depo charach wiec co za problem zuzyc kilka z nich i zrobic wszystkie questy rooka na 1 lvl z full eq zabijajac potwory a nie przechodzac obok nich. Tak wiec z jednej strony sie zgadzam z tym ze nikt nie powinien nikomu rozkazywac co ma robic w tibii. tibia to gra rpg i kazdy gra jak chce a innym nic do tego, tu zgoda. Ale jak juz sie bierzesz za porady dotyczace gry w tibie to rob to z glowa i rozumem. I nie upieraj sie ze nie mozna na 1 lvlu zabijac wszystkich potworow i robic wszystkich questow, bo nie masz racji. Moze ci to udowodnic te kilka osob co cie skrytykowalo i wielu innych. Juz sam nie wiem co mam ci jeszcze wiecej powiedziec zebys uwierzyl ze mozna zabic wszystkie potwory z rooka (oprocz mm i ghoula) na 1 lvlu i ze mozna zrobic wszystkie questy z rooka na 1 lvlu. Wierzysz, czy mam (mamy?) ci dalej to tlumaczyc?... Ostatnio edytowany przez Orshabaall - 18-06-2006 o 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#78 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 07 2005
|
![]() Dziwni wy ludzie jestescie. Ze tez wam sie chce te filmy robic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ooo, nie, nie wiedziałem o tym :-O. Serio? ;-> Cytuj:
Ty mi teraz nie mów o postaci-depo na Rookgaardzie. Tak to i ja potrafię kombinować. I dobrze wiem, że i Ty, i tamten woreczek mosznowy, próbujecie mnie wpieprzyć na manowce (choć Ty może jesteś bardziej kulturalny). Ale postaram się jednak nie dać. OK, do rzeczy. Załóżmy, że dopiero co zarejestrowałeś sobie konto w Tibii, utworzyłeś pierwszą postać i zalogowałeś się do gry. Tak samo, jak wiele innych tutaj początkujących, którzy przecież także czytają ten wątek i od Ciebie, i innych chcą się uczyć. OK, zatem:
To teraz mi powiedz, jak w tej sytuacji można tą pierwszą postacią, na 1 levelu zabić rota lub minotaura? Bo ja tu czegoś nie rozumiem. Ale, mam nadzieję, że mi to dobrze wytłumaczysz, bez wpuszczania mnie w maliny. Cytuj:
I znowu to powiem jeszcze raz: w Tibię nie grają same "wypasy", które na Rookgaardzie zęby zjadły, lecz i ludzie, którzy grają w RPG-i choćby pierwszy raz w życiu, a Tibia im się bardzo spodobała (nie mam tu akurat siebie na myśli, bo grałem już w inne gry). Oni czytając Wasze wypowiedzi i chcąc się od Was uczyć siedzą teraz załamani, że oni tylko klepią węże i wilczki. I teraz chcesz im powiedzieć, żeby sobie w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook poszli na minotaury i roty??? :-O Proszę, wytłumacz mi to, a wówczas dam już spokój i Tobie, i temu całemu tematowi. Pozdrawiam.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej. NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE! Ostatnio edytowany przez Jarassimus - 18-06-2006 o 15:24. |
||||
![]() |
![]() |