Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-06-2007, 15:25   #61
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
jasne d lance na na 20 lvl -.- to chyba xerena jakis biedny serv jest bo ja takich ofert nie widuje, a FA juz jest od 35 lvl chyba, wiec jak sie przemeczysz ty ~5 lvli (i to prawdopodbnie z axem lepszym od K axa) to ci korona ze łba nie spadnie, zwlaszcza ze bedziesz i tak mocniej bic niz przed upem
ale jak nie będzie się miało wymaganego lvla to nie będzie można używać tych czarów które zależą od skilli-( Whirlwind throw, Groundshaker, exori i exori gran) przynajmniej tak to zrozumiałem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-09-2007, 02:40   #62
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kajzer Pokaż post
oglądam tak wasze lamenty i nie moge się powstrzymac od napisania tego posta
ile teraz wali Eternal z mele w człowieka? powiedzmy ze średnio około 70-80 pod warunkiem ze jest to drut/sorc ktory nie ma shieldinga jesli jest to 50 knight stojacy z 1 handem na full defie eternal bedzie go trafial średnio po 20-30 jak nie gorzej. Czy to jest fair? czy kiedykolwiek było? Knight musial zawsze trenic przez dużą częsć swojego gameplay zeby pozniej robic cokolwiek potworom (zeby isc na guardy trzeba trenic około miesiąca "nie licze tu boterow ktorzy juz po tygodniu afczenia maija skile 80/80) dla porownania zrobienie u sorca zrobienie 40-50 m leva to sprawa 1 dnia z mfami (bez to około miesiąc klepania run)
a moze powiem to konkretniej

kazdy moze powiedziec ze sorc traci mane gdy hituje kogs czy to z wanda czy z visa lub traci kase gdy bije z run. ALE NA LITOSC BOSKA TO TROCHE NIENORMALNE GDY 200 SORC KAZDYM SWOIM VISEM ZADAJE TAKIE SAME OBRAZENIA JAKI MA MAX 200 KNIGHT. co to ma byc?
czytałem posty typu ze seromontis mimo ze jest knightem nie bardzo ustepuje w expie mateuszowi. A spytaliście jakim kosztem? a moze seromontis expi po 10 h dziennie a mateusz po 5? bedac dalej do przodu w expie.

Sorc powinien walic mocniej niz knight lub pall ale powiedzmy dwukrotnie mocniej jezeli nie procentowo.
Tibia idzie w kierunku WOWa, ja widze w tym wiecej plusów bo WOW ma wybalansowane profesie, kazda klasa ma swoje plusy i minusy kazda ma szanse w starciu z inną. A w tibii? co 120 knight z dobrymi skilami (taki jakiego ja miałem) moze zrobic solo? (w pvp) moze np zabic 40 druta lub 40 sorca i to jest jego MAX. Mało tego, teraz jest trudniej, bo sorc moze regenerowac mane szybciej niz ja jestem w stanie mu ją zjechac, czy to jest fair?
przestańcie pierdolic itak wieksza częsc z was ma nie wiecej niz 30 lev i niigdy wyzszego nie osiągnie, knight byl od zawsze cipką w pvp teraz pewne rzeczy sie wyrównają lub pozmieniają częsc bedzie nazekac część sie dostosuje.

Tak naprawde kazda profesia jest wazna, musi taka być bo gdy nie jest granie nią jest bez sensu, teraz wreszcie sorc nie będzie (po zobaczeniu knighta lub palka) z uśmiechem na ustach wzucał gran hura tylko wzucał mana shielda i pilnował zeby mu czasem tej many nie zabrakło .
A na wojnach, knighci przestaną wreszcie być "workami" do przyjmowania dmg i trapowania.
więc przestańcie lamentowac bo to itak nic nie zmieni

P.S jeśli o cipsoft chodzi nawet jeśli coś im nie wyjdzie, to gracze ich zjadą i wszystko sie wyrówna tak zeby nikt nie był pokrzywdzony (przypomnijcie sobie update kiedy potwory bijace z boltow/arrowow przebijały sie przez wszystko, zmienili to w ciagu 1 tygodnia)
Tak więc idzcie poczytac ksiązeczke albo potrenic/porobic runki, tylko na zdrowie wam to wyjdzie ;]

sory za błędy ale jest 3 w nocy i ledwo widze na oczy
Ja juz napisałem posta w temacie jakims (pamietam ze napisalem dlaczego wybralem druida nie knighta) nie wiedzac ze popieram twoja teorie tym samym popierajac prawde.A i WoW jest zajebisty napewno dorównuje Tibii jak nie lepszy.W tibie sie gra zaleznie od glupoty jaka Cipsoft doda zeby rozwalic update a w Wow full wypas wszystko nie zaleznie od tzw.Pierdo**a twórców.Az miło sie gra.
Jedyne czego ja oczekuje w tibii to poprawienia tej żałosnej grafiki 2d,która nie może sie równać z ta z takich gier online jak Martial Heroes, Metin2, Mu ,bo w koncu to co piekne musi miec piekna oprawe inaczej traci na smaku.W koncu po 10 latach istnienia i tylu latach kupowania PACC mogli by wreszczie zatrudnic w Cipsoft grafików ,którzy zrobia grafe 3d w Tibii i bedzie gites , morales ,gonzales,fernandes itd. lub po prostu spox.
Albo zeby serwery i nowe wersje tibii z grafa 3d byly dla PACC a stare serwery i nowe wersje tibii z grafa 2d dla FACC i PACC (jak kto woli) ale obawiam sie ze ten pomysl nie mial by przyszlosci.
Tak wedlug mnie bronie powinny zalezec od skilii ,które powinny szybciej rosnać jak ma to miejsce w Martial Heroses dodatkowo za kazdy lvl powinny byc punkty które mozna by rozdzielic na naszej postaci równo pomiedzy dane umiejetnosci np 4 punkty do znajomosci walki mieczem czyli sword fighting zamiast wbijac 4 skille ,które ida dosc powoli juz od 67/65 albo 10 dodatkowych punktów do many lub zycia,które zwiekszaly by sie równo z lvlem tak jak kiedys .Innymi slowy moglibysmy wzmacniac nasza postac jak tylko bysmy chcieli. Dobre ? Ale oczywiscie niemozliwe.

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 19-09-2007 o 03:10.
Rotherdamie jest offline  
stary 02-10-2007, 12:49   #63
reblax
Użytkownik Forum

reblax's Avatar

Data dołączenia: 13 12 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: /.\ -.-
Profesja: Elite Knight
Świat: Lunara
Poziom: 70
Skille: 81/79
Poziom mag.: 6
Domyślny

Czlowieku,co ty pier*****lisz.tibia w grafie 3d to juz nie bedzie to samo.uwazam ze nie ma to sensu bo jesli zrobia takiego update to cala gra straci swoj klimat.tak samo jak bylo z settlersami.od czesci1-4 wszyscy byli zachwyceni gra,a jak weszla w 3d to juz stwierdzili ze juz ta gra nie ma tego smaczku i klimatu ktory powodowal ze byla tak zaj***....teraz nareszcie zajeli sie troche najtami i palkami i dobrze bo od 3 update ciagle nowe rzeczy dostawal ms czy elder.nie za dobrze???osobiscie mam 70 ek i jestem bardzo zadowolony.moze nie wyszlo im do konca to0 wyrownanie profesji ale i tak jest gites.a bynajmniej lepiej niz bylo.... a co do grafy to niech zostanie tak jak jest bo miedzy innymi to wlasnie ten czynnik sprawia ze ta gra jest taka popularna (przez swoj klimat)
reblax jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania