Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2007, 21:29   #61
Tensz-in
Zbanowany

Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: 3stewua

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 150
Skille: 95
Poziom mag.: 23
Domyślny

@up
Twoja wypowiedz jest conajmniej dziwna. Jak bys popatrzyl na inne komentarze skoro odrazu po wejsciu w temat jestes zainferkowany, pozatym temat nie byl zalozony przez Chitler Rzyje, tylko jakies jego inne konta, zreszta wcale nie trzeba wchodzic w jego temat, czytasz sobie inny temat , on zostawi w nim posta z exploitem i i tak jestes zainfekowany...
Tensz-in jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2007, 21:36   #62
Darkneress
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 02 2007

Domyślny

Hm może mi ktoś powiedzieć jak to jest możliwe ?
Jeżeli przeskanowałem cały dysk C , niestety avastem , bo to miałem pod ręka i nic nie wykryło to znaczy , że nic nie mam czy dalej mogę sie czuć zagrożony xP
Darkneress jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 21:39   #63
Szybki'lols
Użytkownik Forum

Szybki'lols's Avatar

Data dołączenia: 17 06 2007

Szybki'lols ma numer GG 12231069
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez esdek Pokaż post
Wylaczcie tagi IMG.Ja to wlasnie zrobilem jak antyvir zaczal mi piszczeć.

Mam pytanie do kogos ogarnietego w temacie exploitow.

Jezeli wszedlem w taki temat z exploitem a antyvir mi go usunal(wczesniej go wykryl i dalem opcje usun zarazony plik) to czy mam szanse miec keylogera na kompie?

Prosze o odpowiedz bo rozwazam formata w tym momencie.

Bb.
Masz już hacka ,joke nie masz żadnego świństwa,ale kto wie...są keyloggery co się nawet fizjologom nie śniły
Szybki'lols jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 21:54   #64
qq2
Użytkownik Forum

qq2's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2006

Stan: Niegrający
Imię: Ja
Świat: Server Polska
Skille: O_o
qq2 ma numer GG 1405933
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Darkneress Pokaż post
Hm może mi ktoś powiedzieć jak to jest możliwe ?
Jeżeli przeskanowałem cały dysk C , niestety avastem , bo to miałem pod ręka i nic nie wykryło to znaczy , że nic nie mam czy dalej mogę sie czuć zagrożony xP
Nie powinienieś mieć żadnego gówna, robiłem scana kasperskym, to też nic mi nie wykrył
stary 08-07-2007, 22:05   #65
Tensz-in
Zbanowany

Domyślny

Ja zalapalem chyba syfa, mimo iz uzywam opere, bo gdy wlaczam tibie zaczynaja uruchamiac sie procesy iexplorer***** , a oznacza to z tego co wiem jakiegos keyloggera, owntibie czy cos innego. Troche lipa, bo na hijackthisie usunalem ten wpis, kompa przeskanowalem a po restarcie i tak mam syfa >.< Jakies pomysly ?
stary 08-07-2007, 22:09   #66
Hestoran
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Hestoran
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: -
Świat: Secura/Hiberna
Poziom: 120
Poziom mag.: 70
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tensz-in Pokaż post
Ja zalapalem chyba syfa, mimo iz uzywam opere, bo gdy wlaczam tibie zaczynaja uruchamiac sie procesy iexplorer***** , a oznacza to z tego co wiem jakiegos keyloggera, owntibie czy cos innego. Troche lipa, bo na hijackthisie usunalem ten wpis, kompa przeskanowalem a po restarcie i tak mam syfa >.< Jakies pomysly ?
Sproboj programem findit(dzial download) i wklej loga z hjijack :>
Hestoran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 22:18   #67
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Domyślny

Hmm, a może mi ktoś powiedzieć, jak pozbyć się procesu scrnsave.sc r? Bo coś czuję, że jakieś gówno złapałem, wcześniej tego nie miałem, a jak biorę zakończ proces, to znowu się pojawia Wklejałem log do hijackthis, nic nie wykryło, findit też nie.

Edit: Chyba już jest ok... Okazało się, że ten plik był w E/Windows/sys32, ale nie mogłem go usunąć, póki był w procesach. Wyłączyłem szybko proces i usunąłem plik (fast hand roxx ^^) no i już nie ma. Mam nadzieję, że pozbyłem się problemu.

Ostatnio edytowany przez Kejmilo - 08-07-2007 o 22:36.
Kejmilo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 22:29   #68
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
Mimo, że cały czas skrypty są aktualizowane, nikt jeszcze nie wymyślił zabezpieczenia, które zawsze będzie działać. Na początek radze, wyłączyć tagi IMG.
wyłączyć tagi img dla foteki? chyba tylko tam nie ma zabezpieczeń - na imageshack i photobucketa się nie da.

@up
masz jakiegoś innego trojana, zeskanuj jakimś av dobrym np. mks

@tenszin
zeskanuj finditem, zrestartuj kompa. Jak iexplorer dalej będzie się pojawiał uruchom kompa w trybie awaryjnym, odpal regedit (start>uruchom<regedit
przejdź do klucza : HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Run
Powinien tam być wpis "Windows" lub inny podejrzany. Zapamiętaj ścieżkę wpisaną w wartościach i przejdź po niej do tego pliku. Usuń go, a potem tamten wpis. restart kompa i powinno pomoc. Daj jescze loga z hijackthis
HKEY_LOCAL_MACHINE

Ostatnio edytowany przez xoz - 08-07-2007 o 22:38.
xoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 22:31   #69
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
Mimo, że cały czas skrypty są aktualizowane, nikt jeszcze nie wymyślił zabezpieczenia, które zawsze będzie działać. Na początek radze, wyłączyć tagi IMG.
wyłączyć tagi img dla foteki? chyba tylko tam nie ma zabezpieczeń - na imageshack i photobucketa się nie da.
stary 08-07-2007, 22:35   #70
Lotress
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2006
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Domyślny

Cytuj:
Format?

Znaki
Lotress jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 23:10   #71
gardenian_
Użytkownik Forum

gardenian_'s Avatar

Data dołączenia: 12 06 2007

Domyślny Papa (:

Widocznie, to znak, by pożegnać się z tym działem raz na zawsze.
Bo gdzie indziej, jak nie tu można załapać "kinder niespodzianki"?

Swoją drogą - kto komu to robi? O tak. Polaczki, polakom. I jak możecie snuć pretensje do innych narodowości, że są tępe/debilne/ułomne etc, skoro możecie odczuć działania tylko własnego kraju?

Dlatego w grze nie przyznaję się po pytaniu "pl?". (:

Widocznie pan od exploitów - nic innego, jak tylko zwykłe dziecko, pragnące ukraść czyjąś ciężko zarobioną pracę.

Pamiętajcie jednak, że nawet antywirusy, wyłączenie tagów IMG nie chroni tak dobrze jak zdrowy rozsądek. Ludzie go posiadający są czujni na każdym kroku.

Wszystkie te zapory nie pomogą jednak bezmózgim dzieciom (czyli nawet pokaźnej części użytkowników), które są nawet w stanie ściągnąć plik "keylogger . scr . exe" który byłby podpisany "EO zabija MDW".

Nie mam zamiar tutaj obrażać 'exploitowca' słowami typu "wypier*****, twoja stara etc'. Każdy 'człowiek', nawet ten ma swego rodzaju cząstkę godności (chociaż w tym przypadku u niego jej nie zauważam) i należy go również szanować.

Przecież można do wszystkiego dojść pokojowo, kulturalnie i inteligentnie, prawda? Powiem Ci jedno - dla mnie you're nothing dziecko :>.

Na pożegniane, do wszystkich userów tego działu:
Miło było się z Wami od czasu do czasu nawet kłócić, ale także nabywać doświadczenia w pewnych kwestiach ^^

A jeszcze takie małe słówko na pożegnanie do Etoric'a:
Tylko ich nie pozabijaj xD

Bb Everyone
gardenian_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 23:11   #72
Tensz-in
Zbanowany

Domyślny

@xoz
Dzieki za pomoc, juz jest okej pozbylem sie shitu, prawdopodobnie byl to keylogger ktory byl wynikiem tego exploita, nazywa sie scvhost*****, i radze kazdemu sprawdzic ten proces ( jest tez podobny proces niezbedny do dzialania systemu svchost***** o ile sie nie myle, wiec uwazac ) no i sprawdzic czy po uruchomieniu tibia***** nie wlacza wam sie w procesach iexplorer***** ... jezeli tak radze podjac jakies akcje. Najlepiej tak jak ktos polecil ( tez thx ) Findit z tibia.pl + kaspersky z najnowsza aktualizacja, Hijackthis i moze jakis ad-aware . Jezeli zalapalem keyloga przez ten exploit ( 99.9% prawdopodobienstwa) to znaczy ze exploit dziala tez na opere.

@up
Racja...malo tego chlopak zapewne kupil tego exploita, bo sadzac po wypowiedziach jest za tępy zeby w tym siedziec + uwaza sie za krUla tibji i wrzehswiata. Nic dodac nic ujac.

Ostatnio edytowany przez Tensz-in - 08-07-2007 o 23:13.
stary 08-07-2007, 23:24   #73
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Domyślny

@tensz-in
a co wykryl findit?
stary 08-07-2007, 23:56   #74
Gorn Valorian
Użytkownik Forum

Gorn Valorian's Avatar

Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Siemce

Profesja: Knight
Poziom: 47
Skille: 73/73
Poziom mag.: 5
Gorn Valorian ma numer GG 5998611
Domyślny

@Tensz-in
A czy przeglądałeś ten temat cały czas, od jego powstania do teraz, bo jak wcisnąłem kochane combo ctrl+alt+del to mam to samo i to w 5 sztukach!!!

@down
Poprostu explorer*** (bez "i") i 5x svchost***. Może jednak nie mam zainfekowanego kompa, ale lepiej dmuchać na zimne. Jak co to dam znać. Btw: Przy włączaniu nie włącza się IEXPLORER.

Ostatnio edytowany przez Gorn Valorian - 09-07-2007 o 00:12.
Gorn Valorian jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2007, 23:58   #75
Tensz-in
Zbanowany

Domyślny

Findit nic, bo skanowalem nim na koncu, jak komp byl juz po czterech antyvirach. Wykryly 2 keyloggery, przeznaczone do tibii ( owntibia,tibiastealer albo lord of tibia) Win.Tibia.ad ...cos w tym stylu. Takze exploit pewnie instaluje na kompie zwykla owntibie, albo inny shit.

@up
Co masz ? iexplorer.e x e w procesach ?
stary 09-07-2007, 00:02   #76
Qmarox
Użytkownik Forum

Qmarox's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Sanok

Imię: Qmarox
Profesja: Elder Druid
Świat: Celesta
Poziom: 92
Skille: ----
Poziom mag.: 64
Domyślny

Jest mi niezmiernie miło że wszystko dobrze się skończyło. gratuluje adminom szybkiej reakcji i oby takich sytuacji było jak najmniej ( a najlepiej wcale)

Teraz idę spać spokojny o swoją postać (sprawdziłem chyba wszystkimi dostępnymi środkami czy nie mam keyloga)

Dobranoc.
Qmarox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2007, 00:22   #77
Xerden
Użytkownik Forum

Xerden's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Jeśli iexplorer***** włączało ci się po włączeniu tibi, oznacza to jednoznacznie Owntibię.
Xerden jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2007, 00:24   #78
Tensz-in
Zbanowany

Domyślny

@Gorn
Jezeli przy wlaczaniu tibii nie wlacza sie iexplorer.e x e to jestes bezpieczny od owntibii i innych tego typu gowien, ale nie wykluczam innych shitow. sVChost.e x e nie jest niebezpieczny, i bron boze go nie usuwaj/wylaczaj. sCVhost.e x e jest w tym przypadku syfem ( przynajmniej w moim przypadku, a zarazilem sie na 99.9% tym exploitem).
stary 09-07-2007, 00:29   #79
Pholtus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Mieszkam w domu.

Imię: Pholtus
Profesja: Rookstayer
Świat: Aurea
Poziom: 46
Skille: 22/29
Domyślny

Witam!

Mam pytanie, otóż czy jak wszedłem w temat jakoś 15 minut temu, przez Mozillę Firefox to czy mogę załapać exploita? Nie wbijałem w żadne inne tematy oprócz tego. Skanowałem kompa FindIt'em, oraz mam włączony Kaspersky (wersja testowa) i nic. Proszę o odpowiedź doświadczonych użytkowników.

@Edit
Jakie mogę podjąć kolejne działania, żeby się upewnić, że mój komp jest czysty?
13:34 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Niepokonany Knight. He was killed by a troll.
Pholtus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2007, 00:33   #80
Xerden
Użytkownik Forum

Xerden's Avatar

Data dołączenia: 02 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pholtus Pokaż post
Witam!

Mam pytanie, otóż czy jak wszedłem w temat jakoś 15 minut temu, przez Mozillę Firefox to czy mogę załapać exploita? Nie wbijałem w żadne inne tematy oprócz tego. Skanowałem kompa FindIt'em, oraz mam włączony Kaspersky (wersja testowa) i nic. Proszę o odpowiedź doświadczonych użytkowników.

@Edit
Jakie mogę podjąć kolejne działania, żeby się upewnić, że mój komp jest czysty?
Masz czysto, ew. hijackthis
Xerden jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania