Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-11-2007, 19:39   #61
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poezpić na wiwernach...
Ptakuba jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-11-2007, 19:41   #62
Ptakuba
Zbanowany

Domyślny

Dabl, dabl dabl!

Ostatnio edytowany przez Ptakuba - 06-11-2007 o 21:26. Powód: Dabl!
Ptakuba jest offline  
stary 06-11-2007, 19:52   #63
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Rozumiem.

A więc liczy się tylko kasa? Każde dziecko neo może okraść rodziców, kupić pacca, a potem bocić całymi dniami i nocami, i to sprawia, że jest lepsze od kogoś, kto po prostu nie chce wydawać na wszystko pieniędzy, bo ma ważniejsze sprawy? Jeśli ktoś chce móc pograć w Tibię dla przyjemności, to musi być ona dla niego najważniejsza w życiu?

Troszeczkę dodawać faccom by się przydało, niedużo, chociaż namiastkę tego co mają pacce. Bo powoli dzieje się tak, że grają tylko tacy jak wspomniałem powyżej...
Taki jest świat. Dostają ci co płacą lub wnoszą coś od siebie, a ci co nie płacą nie dostają. Namiastka tego co mają pacc? Przecież to macie. Macie zwiększone hity, te same bronie itp. Facc to jest namiastka pacca. I nie musi być rozwijana jeśli się to nie opłaca.

Cytuj:
@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poexpić na wiwernach...
Na facc też można się bawić. Piłka jest i dla facc i dla pacc. Te gry co leżą na ziemi szachy itp też dla facc. Co przecież to zabawa a połowa nawet nie wie o tym.
Erhion jest offline  
stary 06-11-2007, 21:36   #64
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
@Up: Może i masz rację. Jeśli chodzi tylko o expienie. Chodzi mi o zabawę. Dla facców, w porównaniu do pacc, praktycznie jej nie ma. Pacce mają fajne czary, dzięki którym gra staje się ciekawsza. A facce mogą sobie co najwyżej poexpić na wiwernach...
Haha... zabawa czarami dla PACC? xDDD auahuah na pewno podejde do zbieraniny kumpli i pi*****nę UE suer będzie i żeby było zabawniej otrzymam w nagrode Red Skulla ;]

Jeżeli chodzi o gry i zabawy w Tibii masz wszystkie dostępne co PACC ;]
Piłka, plansze do gry, kostka, mikołaj jest, present bagi oraz wymiana ich na nagrody... proszę? To są zabawy i akurat są dostępne dla PACC i FACC ;]

A z tymi "wiwernami" to przegiołeś koleś... Macie wiele miejsc do porządnego huntu: OF, EF, D-Lair, Demona, Mintwallin, Guardy, HG... Nawet ja mając PACC z nich korzystam ;]
No ale jeżei ty masz jakiegoś marnego chara to musisz od czegoś zacząć... a w twoim wypadku są to wywerny ;]

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee

Ostatnio edytowany przez Rafals from hell - 06-11-2007 o 21:37.
Rafals from hell jest offline  
stary 06-11-2007, 21:59   #65
Ptakuba
Zbanowany

Domyślny

Chodziło o to, że dla facców jedyna zabawa to expienie i skillowanie, a nie o to że mają słaby exp, tego nie powiedziałem.

Piłka, szachy itp. i tak tam nigdy nie ma ludzi, poza tym czyż nie lepiej porobić to w RL?

A co do wbicia RSa za pomocą UE w środku miasta - i o to chodzi!
Ptakuba jest offline  
stary 06-11-2007, 22:12   #66
Me$z
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 09 2006
Lokacja: W domu.

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptakuba Pokaż post
Piłka, szachy itp. i tak tam nigdy nie ma ludzi, poza tym czyż nie lepiej porobić to w RL?
Oczywiście, że lepiej robić to w RL, zamiast siedzieć przed monitorem. Ale w końcu można sobie także pograć z osobami poznanymi w Tibii, z którymi nie masz możliwości zagrać w RL. Albo po prostu można pograć w te szachy, czy w piłkę w Tibii, jeśli nie masz możliwości takiej zabawy w RL (z różnych powodów).
stary 06-11-2007, 22:44   #67
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ptakuba Pokaż post
Chodziło o to, że dla facców jedyna zabawa to expienie i skillowanie, a nie o to że mają słaby exp, tego nie powiedziałem.

A co do wbicia RSa za pomocą UE w środku miasta - i o to chodzi!
To o jaką zabawę inną ci chodzi? Nie rozumiem cię już zupełnie.

A co do tego RS i UE... to myślę, że postać mogąca rzucić UE nie robiłaby w tak durny i nieprzemyślany sposób redskulla... a niedaj boże zapomnij, że zabiłeś dziś 2 osoby... przez nieuwagę pod depo znajdzie sie kilka noobków i delete account tzw. armagedon (przynajmniej wydaje mi się, że po zabiciu za jednym, razem sporej ilości osób odrazu jest delete, nie jestem w stanie tego udowodnić).
Co do głupio zrobionego RS'a sam się przekonałem jak to jest...zabiłem 2 razy jednego typa z powodu hunta no fajnie było... i goldenka poleciała... tyle, że jak robiłem exori gran testa w tej samej chwili pojawił się WARCHLAK (noobek z black hp)... czaru już nie mogłem zatrzymać... sam sobie resztę dopowiedz

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 07-11-2007, 18:32   #68
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Co jest fajnego w zabawie czarami dla pacc? Wierz mi (jeśli nie miałeś nigdy pacc) to nic szczególnego. Dzień się bawisz i potem nawet tego nie zauważasz.
Erhion jest offline  
stary 09-11-2007, 10:26   #69
mith_alinek
Użytkownik forum

mith_alinek's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2007
Lokacja: wawa

Profesja: Knight
Świat: harmonia
Poziom: 52
Skille: 75/73
Poziom mag.: 5
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez stahuuuu Pokaż post
Podczas letniego update dodano:
- nowe miasto - Svargrond. NIestety tylko gracze z PACC mogą sie cieszyć z nowego miejsca.
- czary dla Knighta:
- Whirlwind Throw (exori hur)
- Groundshaker (exori mas)
- Fierce Berserk (exori gran)
- czary dla Paladyna
- Ethereal Spear (exori con)
- Conjure Sniper Arrow (exevo con hur)
- Conjure Piercing Bolt (exevo con grav)
- Enchant Spear (exeta con)
Wszystkie nowe czary dla graczy z PACC...
- możliwosc walki na arenie... Tylko PACC.

Drodzy Gracze, czy nie uważacie, że graczom z Free Account Summer Upadate w większej części utrudnił grę?? Czy nie było by im przyjemniej grac w Tibie, gdyby mieli dostęp do większej ilości nowych atrakcji??

Proszę Was o przemyślenie tego tematu.
płacę 300zł żeby pograć sobie na paccu WIĘC CHYBA NALŻY MI SIĘ WIĘCEJ NIŻ KOMUŚ KTO SCIĄGA TIBIE ZA DARMO
Myślisz że to nieuczciwe że facc ma mniej niż PACC
A uczciwe by było gdyby facc miał tyle samo co pacc tylko że pacc by musiał jeszcze dodatkowo płacić? Nie rozumiem twojego toku myślenia
mith_alinek jest offline  
stary 09-11-2007, 12:22   #70
xPoniaTx
Użytkownik Forum

xPoniaTx's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2007

Stan: Na Emeryturze
Świat: Refugia
Domyślny

Ja mam FACC i nie narzekam mi i tak wystarcza to co jest bo zreszta do tej pory nie zwiedzilem nawet połowy darmowych terenow.... Jak przyjdzie czas tez se kupie PACC'a a póki co nie ma to dla mnie nawet sensu bo i tak nie mam czasu za duzo na gre wiec kasa by sie zmarnowała... Według mnie bezsensowny temat najlepiej do zamkniecia...
xPoniaTx jest offline  
stary 09-11-2007, 13:24   #71
Ptakuba
Zbanowany

Domyślny

@Bloodwin: Dla ciebie najważniejsze są następujące słowa: "exp", "skill", "kasa", prawda? Propo kasy, przeczytaj "opowieść wigilijną", mógłbyś się utożsamić z głównym bohaterem.
Ptakuba jest offline  
stary 09-11-2007, 14:27   #72
Belor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Ja mam takie zdanie ze tibia powinna miec:
31 dni grania za free mozliwosc stworzenia tylko jednego konta.
Puzniej juz by trzeba placic abonament za granie na jej unowoczesnienie itp.
Gdyby przestalo sie placic abonament konto by dostawalo status Froezen czyli ze jest ono ale nie mozemy go uzywac do gry i ttrzeba oplacic.
Jezeli by tak bylo najprawdobodobniej bylo by mniej hackow noobow thiefow itp to jest moje zadanie co do graczy facc czemu oni maja cos dostac jezeli nie palaca macie wiele miejscowek do expienie nie narzekajcie a co do tego pana co temat zalozyl nie podoba Ci sie to ze nic dla facc nie daja proste kup pacc chyba 95 zeta czy tam przelew osobisty na ich konto co 3 miechy to nie tak duzo placisz tyle co wydajesz na gry do Pc. Wiec temat nie ma najmniejszego sensu...
Chyba ze ma byc to temat typu Bravo.pl wyzal sie albo zacznij zbierac codziennie na tego pacca tyle ile do szkoly dostajesz i se go kup w koncu a nie spamujesz forum takich tematow juz bylo pelno.

Ostatnio edytowany przez Belor - 09-11-2007 o 14:30.
Belor jest offline  
stary 09-11-2007, 15:14   #73
Ptakuba
Zbanowany

Domyślny

@Up: Tibia całkiem płatna? Więcej by stracili, bo ludzi którzy mogą zareklamować, niż zyskali. Gdyby nie facc, mniej ludzi kupowałoby pacca, bo facc, jak wspomniałem robi reklamę.
Ptakuba jest offline  
stary 09-11-2007, 15:28   #74
Ateveo
Użytkownik Forum

Ateveo's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2007
Lokacja: Włodawa

Stan: Niegrający
Ateveo ma numer GG 9972300
Domyślny

Haha i dobrze że tylko dla PAcca dają.. kupcie sobie pacca i będziecie mieli co chcecie.. boże Cipsoft robi teraz tylko dla Pacca gre
Ateveo jest offline  
stary 09-11-2007, 18:55   #75
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@Bloodwin: Dla ciebie najważniejsze są następujące słowa: "exp", "skill", "kasa", prawda? Propo kasy, przeczytaj "opowieść wigilijną", mógłbyś się utożsamić z głównym bohaterem.
Wciąż się mylisz. Cały czas próbujesz mi wmócić, że jestem taki i taki a nic o mnie nie wiesz. Myślisz, że mi rodzice dają od tak na pacca? Zasłużyłem, zapracowałem to mam.

Nienawidze skillować. Nie lubie expić itp. Ja gram dla zabawy nie dla jakiegoś celu. Jestem bardziej przeciwieństwem tego bohatera z opowieści wigilijnej.

Jeśli dla ciebie skąpstwo i myślenie tylko od strony kasy to to samo co realne rozumowanie i logiczne wysuwanie wniosków dlaczego jest tak a nie inaczej to nie mamy o czym gadać.

Cytuj:
@Up: Tibia całkiem płatna? Więcej by stracili, bo ludzi którzy mogą zareklamować, niż zyskali. Gdyby nie facc, mniej ludzi kupowałoby pacca, bo facc, jak wspomniałem robi reklamę.
DOKŁADNIE. Reklamę, którą są też dema gier. To po to powstają, byś kupił pełną wersje (PACC). Mówisz coś innego a czasami piszesz coś innego.
Erhion jest offline  
stary 09-11-2007, 19:38   #76
Ptakuba
Zbanowany

Domyślny

Oczywiście, tak uważam. Chociaż może i jesteś dorosły i zarabiasz na siebie, cóż jeśli tak to cóż... Ta gra jest dla dzieci
Tak, uważasz, że powinno nie być darmowego konta, mówisz że liczą się tylko pieniądze (jakoś nie widziałem w tym żalu do świata, że pieniądze rządzą, bardziej radość), ale oczywiście nie. Cóż, ważne jest pozytywne myślenie...
A co dokładnie widzisz w tej grze? Ja raz na miesiąc sobie mogę pograć, ale żeby za to płacić?
Co do facca jako demo, to chodzi o to, że gracze posiadający darmowe konta reklamują grę wśród znajomych. A ci znajomi mogą kupić pacca. Gdyby gra była całkiem płatna, to większość ludzi by całkiem od tego odeszła, nawet część pacców, którzy mają tam wśród kumpli facc. Nie musisz posądzać o bezmyślność.
Ptakuba jest offline  
stary 10-11-2007, 09:59   #77
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oczywiście, tak uważam. Chociaż może i jesteś dorosły i zarabiasz na siebie, cóż jeśli tak to cóż... Ta gra jest dla dzieci
Uważasz, że tylko dorosły może mieć pieniądze? Że tylko pełnoletni może pracować? Mylisz się.

Cytuj:
Tak, uważasz, że powinno nie być darmowego konta
Nigdy tak nie powiedziałem.

Cytuj:
Ta gra jest dla dzieci
Gra, w której obraca się pieniędzmi czy to za PACC czy tymi wirtualnymi, które chociażby na allegro mają jakoś wartość taką grą tylko dla dzieci nie jest.

Cytuj:
mówisz że liczą się tylko pieniądze
Jezu czytaj moje posty co? Ja mówie, że w świecie rządzą pieniądze a nie że tylko one się liczą. To chyba różnica?
Erhion jest offline  
stary 10-11-2007, 10:50   #78
Gandalf_Gostos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 08 2007
Lokacja: Na ulicy w tibi

Profesja: Sorcerer
Gildia: niema
Świat: Harmonia
Poziom: 22
Skille: -/23
Poziom mag.: 23
Gandalf_Gostos ma numer GG 7149796 Send a message via Skype™ to Gandalf_Gostos
Domyślny

po co wy wogule kupujecie te pacce

tylko strata kasy :X
Gandalf_Gostos jest offline  
stary 10-11-2007, 14:30   #79
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Każdy kupuje to co chce.
Erhion jest offline  
stary 10-11-2007, 15:22   #80
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

na facc powinny być dodawane tylko kosmetyczne zmiany takie jak upiększanie wyglądu , tak jak zrobili z ab , i może powoli zapełnienie wolnego terenu , nawet porobić jakieś skałki z pojedynczymi potworami i nic więcej !!

dla Pacc powinny być wymyślane nowe rzeczy i czary

powinno sie zabrać tez kilka czarów z facc

bo moim zdaniem facc sorcer nie powinien walić z mort hura i robić sd.

zaraz dzieci facc na mnie naskoczą ze mi starzy dają kasę na pacc

i jak coś to ja se sam zarabiam

jestem niepełnoletni ( 15 lat ) i potrafię se zarobić 95 zł w 3 miesiące ( nawet więcej ) każdy kto coś chce do tego dąży a nie mówi ze to nierealne

jak ktoś jest takim ślimakiem ze nie potrafi zarobić pieniędzy to
niech nie gra wogle , dobrze było w prehistorii , kto nie umiał znaleźć se pożywienia itp. umierał , tak powinno być teraz kto nie ma głowy na karku powinien zginać marnie
Albertus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania