|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Dobry temat? Jeśli po 3 dniach będzie więcej na "Nie!" to proszę usunąć temat ;d | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 58.18% |
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41.82% |
Głosujących: 55. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Kiepska szkoła to i wszystko można. U mnie wprawdzie rygor lekki jest ale idzie się z nauczycielem dogadać no i bezpodstawnie, jeśli tylko uważa badż podejrzewa że ściągasz to zera Ci nie postawi. Ale i uczniowie się pilnują (być przyłapanym i stracić 30 pktów to w chooja dużo). A właśnie: dogadać z nauczycielem się próbowałeś dogadać? U nas jak sie postaramy to możemy mieć ściągi na ławkach, wprawdzie z ograniczonym zakresem ale napisać coś ponad to szyfrem to nie problem.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2005
![]() |
![]() To ja wam powiem sposób mojego kolegi.
Zawsze rpawie siedzimy przy ścianie to on ma oparty o ściane plecak, i kładzie ściąge nisko na plecaku i on i ja zasłaniamy to więc nie ma szans na dostrzeżenie tej ściągi, chyba, że nauczyciel jest podejrzliwy. Już tak zrobił pare razy i nie przyłapali go. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Sciaga na kartkę, i piszemy. Bez zbędnych ceregieli.
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224
Stan: Na Emeryturze
|
![]() ja raz na rece napisałem rzekoma sciage. Nauczycielka podchodzi i czyta:
Muahauh sciaga uciekla xD
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: Wieruszow
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mala Fada
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 50+
Poziom mag.: 6
|
![]() u nas na sprawdzianach jest taki chalas wszyscy chodza po klasie pala na lekcjach pija sciagaja wszystko co chcemu robimy kazdy nauczyciel sie nas boi taka klasa to skarb tylko ze sa - w naszej klasie jak podpadniesz tym co robia najwiencej chalasu to masz obita buzke
![]()
![]() |
#66 |
Słitaśny Krulik
|
![]() my mamy identyfikatory z jednej strony (od nas) nie widac nic tam sobie wkladam sciage wlasnie w to miejsce
albo na biologii w pierwszej lawce nauczyciel sie spodziewa ze ci w ostatniej sciagaja odchodzi na bezpieczna odleglosc ziut z ksiazki albo moja kumpela jest taka bardziej wieksza od gory (cycata jednym slowem) to se do stanika wklada sciagi a ze zawsze dekolt ma duzy (jedyne co mi sie w niej podoba xD) to tam sobie pelno sciag wklada jak ja poprosze zeby mi pokazala ta sciage to ta mi cycki wystawia zamiast wyciagnac i wychodze na zboczucha ale kit xD @edit do tego ostatniego pewnie ktos mnie zara zacytuje ale ja mam to gdzies smiech to zdrowie a ja jak to czytam mam polewke xD Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 11-02-2008 o 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Up: Hehe, dobre xDDD
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() W całej mojej historii ściągania przyłapano mnie jeden raz, w piątej klasie podstawówki bodajże
![]() Parę sposobów: 1.Ściąganie od kolegi/koleżanki. Podpieram głowę rękami, łokciami dotykając stołu. Dłońmi zakrywam z obu stron twarz, ukradkiem lekko odchylając jedną, w zależności z której strony siedzi źródło. Przewracam tylko oczami, patrzę w górę, gdy chcę zobaczyć nauczyciela, w prawo/lewo by ściągać... Nie zwrócisz na siebie uwagi nauczyciela wyglądając "jak na skraju załamania" lub "na głęboko zamyślającego się w posiadaną wiedzę nieszczęśnika" ![]() 2. Jeśli w grę wchodzą jakieś wzory, robię z liter wchodzących w jego skład dziwaczny obrazek na ręce, jakby łącze je w taki sposób, że nikt nie zorientowałby się, że jest to podpowiedź. Przydatne gdy jest ich trochę do zapamiętania... 3. W długim rękawie, po prostu na ręce. Gdy nauczyciel nie patrzy, wystarczy odkryć choćby najmniejszy skrawek rękawa i już można przelewać na kartkę ![]() I parę innych, w zależności od przedmiotu i nauczyciela... Dodam tylko, że zerżnięcie całego sprawdzianu wyżej wymienionymi sposobami jest praktycznie niemożliwe, za to bardzo ułatwiają sprawę ![]()
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 11-02-2008 o 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Słyszeliście np o słuchawce Sensa. Naprawdę polecam. Mam znajomych co całe studia przelecieli na tym cudeńku, a co dopiero zwykłe klasówki lub sprawdziany w gimnazjum czy liceum. Najlepsze jest to że ściągać można na pisemnym i na ustnym i sam nie wiem w czym jest to bardziej skuteczne. Cała obsługa jest dziecinnie prosta: bezprzewodową mikro-słuchawkę Sensawkładamy do ucha a pętlę indukcyjną chowamy pod ubranie. Pętla podłączona jest telefonu komórkowego. Urządzenie wyposażone jest w super czuły mikrofon żeby można było przekazywaćnaszemu suflerowi to co od niego potrzebujemy. Mikrofon umieszczamy w wygodnym miejscunp rękaw czy klapa marynarki. Następnie wykonujemy połączenie i w słuchawce wewnątrz ucha słyszymy to co mówi do nas nasz kolega, a przez mikrofon my komunikujemy się z nim. Czy to nie jest piękne? Więcej o urządzeniu można przeczytać na stronie producenta: www.senido.pl Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#71 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12
Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
|
![]() Kładziesz malutką karteczkę z odpowiedziami na udzie, po czym łapiesz się za głowę w celu załamania z powodu nie znanej odpowiedzi. Oddychasz głęboko, po chwili, pełny rozpaczy uderzasz głową z całej siły w blat biurka tak, aby oczy patrzyły się na uda. Poźniej, podnosisz powoli głowę, i "że niby" w celu 'fristajlowania' zaczynasz skrobać odpowiedzi na kartce.
Drugi sposób, nie przetestowany, ale wpadłem na niego przy okazji wyjmowania kartki do testu. Niefortunne wyjęcie zrobiło dziurę na środku, pozostawiając trochę kartki ze zszywką. Możnaby tam włożyć ściągę, ale tego nie testowałem. - Ale i tak uważam, że wiedza jest ważniejsza niż oceny. Nie, żebym wyszedł na jakiegoś lalusia co nigdy nie ściągał, ale nauczenie się nie jest w cale takie trudnie. Wystarczy, zamiast wbijania kolejnego lewela zamknąć kompa i otworzyć książkę. Oczywiście ściągam, gdy czegoś nie wiem, i daję ściągać moim kumplom/kumpelom, ale i tak uważam, że własna wiedza jest ważniejsza niż 4, 5+ na kartce. |
![]() |
![]() |