Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Dobry temat? Jeśli po 3 dniach będzie więcej na "Nie!" to proszę usunąć temat ;d
Tak 32 58.18%
Nie 23 41.82%
Głosujących: 55. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-02-2008, 17:36   #61
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald Pokaż post
Rotfl, to wy macie straszny lajt ze sciaganiem, u mnie w szkole nie ma mowy zeby podczas klasowki na lawce lezal sobie zeszyt, albo piornik o.0 Od razu paluja za cos takiego.
Kiepska szkoła to i wszystko można. U mnie wprawdzie rygor lekki jest ale idzie się z nauczycielem dogadać no i bezpodstawnie, jeśli tylko uważa badż podejrzewa że ściągasz to zera Ci nie postawi. Ale i uczniowie się pilnują (być przyłapanym i stracić 30 pktów to w chooja dużo). A właśnie: dogadać z nauczycielem się próbowałeś dogadać? U nas jak sie postaramy to możemy mieć ściągi na ławkach, wprawdzie z ograniczonym zakresem ale napisać coś ponad to szyfrem to nie problem.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-02-2008, 18:00   #62
MiXer
Użytkownik Forum

MiXer's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2005

MiXer ma numer GG 1684889
Domyślny

To ja wam powiem sposób mojego kolegi.
Zawsze rpawie siedzimy przy ścianie to on ma oparty o ściane plecak, i kładzie ściąge nisko na plecaku i on i ja zasłaniamy to więc nie ma szans na dostrzeżenie tej ściągi, chyba, że nauczyciel jest podejrzliwy. Już tak zrobił pare razy i nie przyłapali go.
MiXer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2008, 18:00   #63
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Sciaga na kartkę, i piszemy. Bez zbędnych ceregieli.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2008, 18:00   #64
Kimo36
Użytkownik Forum

Kimo36's Avatar

Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

ja raz na rece napisałem rzekoma sciage. Nauczycielka podchodzi i czyta:

Muahauh sciaga uciekla xD

"Nie chcę krakać jak inne wrony,
ja jestem wolny, a nie uciemiężony"
Kimo36 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2008, 11:43   #65
kapi4572753
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: Wieruszow

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mala Fada
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 50+
Poziom mag.: 6
Domyślny

u nas na sprawdzianach jest taki chalas wszyscy chodza po klasie pala na lekcjach pija sciagaja wszystko co chcemu robimy kazdy nauczyciel sie nas boi taka klasa to skarb tylko ze sa - w naszej klasie jak podpadniesz tym co robia najwiencej chalasu to masz obita buzke
stary 11-02-2008, 11:55   #66
Vasudanin
Słitaśny Krulik

Vasudanin's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2007
Wpisy bloga: 64

Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
Vasudanin ma numer GG 7128157 Vasudanin ma login Tlenu Vasudanin@tlen.pl Send a message via Skype™ to Vasudanin
Domyślny

my mamy identyfikatory z jednej strony (od nas) nie widac nic tam sobie wkladam sciage wlasnie w to miejsce

albo na biologii w pierwszej lawce nauczyciel sie spodziewa ze ci w ostatniej sciagaja odchodzi na bezpieczna odleglosc ziut z ksiazki

albo moja kumpela jest taka bardziej wieksza od gory (cycata jednym slowem) to se do stanika wklada sciagi a ze zawsze dekolt ma duzy (jedyne co mi sie w niej podoba xD) to tam sobie pelno sciag wklada jak ja poprosze zeby mi pokazala ta sciage to ta mi cycki wystawia zamiast wyciagnac i wychodze na zboczucha ale kit xD

@edit
do tego ostatniego pewnie ktos mnie zara zacytuje ale ja mam to gdzies smiech to zdrowie a ja jak to czytam mam polewke xD
Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik Pokaż post
Wiesz, znam osobiście jednego zoofila, i on nigdy nie zrobił krzywdy swojej suczce, nawet jej się to podobało. Tzn. nie wiem jak by było z pchaniem w pipkę, bo tego z nią nie próbował, ale palcówka jej się podobała, nigdy nic na siłę nie robił.

Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 11-02-2008 o 11:56.
Vasudanin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2008, 12:00   #67
X-Zero
Użytkownik Forum

X-Zero's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2006
Wpisy bloga: 12

Stan: Niegrający
Imię: b.d.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kapi4572753 Pokaż post
u nas na sprawdzianach jest taki chalas wszyscy chodza po klasie pala na lekcjach pija sciagaja wszystko co chcemu robimy kazdy nauczyciel sie nas boi taka klasa to skarb tylko ze sa - w naszej klasie jak podpadniesz tym co robia najwiencej chalasu to masz obita buzke
To widać...(pomijam już to bez alta ;s)

@Up:
Hehe, dobre xDDD
stary 11-02-2008, 12:00   #68
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kapi4572753 Pokaż post
A potem obudziłeś się i zacząłeś płakać, że w tym śnie nie było słownika.
stary 11-02-2008, 22:04   #69
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

W całej mojej historii ściągania przyłapano mnie jeden raz, w piątej klasie podstawówki bodajże

Parę sposobów:

1.Ściąganie od kolegi/koleżanki. Podpieram głowę rękami, łokciami dotykając stołu. Dłońmi zakrywam z obu stron twarz, ukradkiem lekko odchylając jedną, w zależności z której strony siedzi źródło. Przewracam tylko oczami, patrzę w górę, gdy chcę zobaczyć nauczyciela, w prawo/lewo by ściągać... Nie zwrócisz na siebie uwagi nauczyciela wyglądając "jak na skraju załamania" lub "na głęboko zamyślającego się w posiadaną wiedzę nieszczęśnika"

2. Jeśli w grę wchodzą jakieś wzory, robię z liter wchodzących w jego skład dziwaczny obrazek na ręce, jakby łącze je w taki sposób, że nikt nie zorientowałby się, że jest to podpowiedź. Przydatne gdy jest ich trochę do zapamiętania...

3. W długim rękawie, po prostu na ręce. Gdy nauczyciel nie patrzy, wystarczy odkryć choćby najmniejszy skrawek rękawa i już można przelewać na kartkę .

I parę innych, w zależności od przedmiotu i nauczyciela... Dodam tylko, że zerżnięcie całego sprawdzianu wyżej wymienionymi sposobami jest praktycznie niemożliwe, za to bardzo ułatwiają sprawę

Ostatnio edytowany przez Aroonia - 11-02-2008 o 22:07.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-05-2008, 00:08   #70
mario187
Guest

Domyślny Najskuteczniejszy sposób ściągania.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avios Pokaż post
Jakie zdarzyły wam się sposoby ściągania na kalskówkach czy testach jakichś?
Witam, co do ściągania to technika otwiera przed nami nowe możliwości.
Słyszeliście np o słuchawce Sensa. Naprawdę polecam. Mam znajomych co całe studia przelecieli na tym cudeńku, a co dopiero zwykłe klasówki lub sprawdziany w gimnazjum czy liceum.
Najlepsze jest to że ściągać można na pisemnym i na ustnym i sam nie wiem w czym jest to bardziej skuteczne.
Cała obsługa jest dziecinnie prosta: bezprzewodową mikro-słuchawkę Sensawkładamy do ucha a pętlę indukcyjną chowamy pod ubranie.
Pętla podłączona jest telefonu komórkowego. Urządzenie wyposażone jest w super czuły mikrofon żeby można było przekazywaćnaszemu suflerowi to co od niego potrzebujemy. Mikrofon umieszczamy w wygodnym miejscunp rękaw czy klapa marynarki. Następnie wykonujemy połączenie i w słuchawce wewnątrz ucha słyszymy to co mówi do nas nasz kolega, a przez mikrofon my komunikujemy się z nim.
Czy to nie jest piękne?
Więcej o urządzeniu można przeczytać na stronie producenta:
www.senido.pl
Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 01-05-2008, 10:16   #71
>>>Mazix<<<
Zbanowany

Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: klykash?
Wpisy bloga: 12

Profesja: Knight
Świat: Unitera Plis
Poziom: 22.
Skille: sux/sux
Poziom mag.: 66
Domyślny

Kładziesz malutką karteczkę z odpowiedziami na udzie, po czym łapiesz się za głowę w celu załamania z powodu nie znanej odpowiedzi. Oddychasz głęboko, po chwili, pełny rozpaczy uderzasz głową z całej siły w blat biurka tak, aby oczy patrzyły się na uda. Poźniej, podnosisz powoli głowę, i "że niby" w celu 'fristajlowania' zaczynasz skrobać odpowiedzi na kartce.

Drugi sposób, nie przetestowany, ale wpadłem na niego przy okazji wyjmowania kartki do testu. Niefortunne wyjęcie zrobiło dziurę na środku, pozostawiając trochę kartki ze zszywką. Możnaby tam włożyć ściągę, ale tego nie testowałem.

- Ale i tak uważam, że wiedza jest ważniejsza niż oceny. Nie, żebym wyszedł na jakiegoś lalusia co nigdy nie ściągał, ale nauczenie się nie jest w cale takie trudnie. Wystarczy, zamiast wbijania kolejnego lewela zamknąć kompa i otworzyć książkę. Oczywiście ściągam, gdy czegoś nie wiem, i daję ściągać moim kumplom/kumpelom, ale i tak uważam, że własna wiedza jest ważniejsza niż 4, 5+ na kartce.
>>>Mazix<<< jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania