Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-06-2008, 12:50   #61
kamilosik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: Rzeszów

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Aurea
Poziom: 34
Skille: 25/22
Poziom mag.: 0?
Pytanie xD ciekawa ta wyspa

hehe a wywerny nie sa z czasow dinozaurow/>?
kamilosik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-06-2008, 13:05   #62
Juzefek
Użytkownik Forum

Juzefek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Stg

Stan: Na Emeryturze
Imię: Po co
Gildia: to
Świat: czytasz?
Juzefek ma numer GG 6720333
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly Pokaż post
Były banki.
Nie było w średniowieczu.
stary 10-06-2008, 13:12   #63
kamilosik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: Rzeszów

Profesja: Rookstayer
Świat: Aurea
Poziom: 34
Skille: 25/22
Poziom mag.: 0?
LOL hehe

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Juzefek Pokaż post
byly ale dawales cos komus a puzniej nie bylo zwrotu ;p [taka pozyczka w niby banku]xD
kamilosik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-06-2008, 20:34   #64
Smash-Shady
Użytkownik Forum

Smash-Shady's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

wg MNIE mogliby zrobic cos takiego:
2 dosyc duze wyspy, na ktorych znajdowaly by sie 2 klany jaskiniowcow (roznily by sie np strojem czy kolorem wlosow) to by dawalo pole do popisu, nie trzeba by bylo dodawac jakis dinoskow czy innego badziewia (badz co badz MOIM zdaniem dinozaury nie pasuja do tibi, a nawet jezeli byly by dodane to na sile i nie dawalo by to zbytniego efektu...) walnac do tego jakis klan ogrow najezdzajacy na te klany jaskiniowcow (nowy quest: postaraj sie pogodzic 2 sklocone klany jaskiniowcow by mogl walczyc z ogrami-najezcami <- za wykonanie stroj jaskiniowca)

jak juz napisalem, jest to tylko moja propozycja (ktora i tak nic nie da)

przepraszam za bledy,
smash
stary 14-06-2008, 12:06   #65
Maxflayer
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 05 2008
Lokacja: w Carlin xD

Stan: Początkujący
Imię: Maxflayer
Profesja: Paladin
Świat: Elera
Poziom: 18
Skille: 51 i 52
Poziom mag.: 7
Żarówka

up@

Dobry pomysł z tymi 2 klanami ale może na 1 wyspie?

był by miedzy nimi spor np musisz dołaczyć do 1 a jak pójdziesz do 2 to zaczynają cię przechodnie atakować.

coś jak Nightmare Knights i Brotherhood of Bones

też byś dostawał darmowy Outfit jaskiniowca. oczywiście będą się różnic
Maxflayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2008, 19:51   #66
Elizium
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Imię: Hmm...
Profesja: Knight
Gildia: Mam swoją.
Świat: Antica Forever!
Adres Jabbera do Elizium
Domyślny

Właściwie to mamy już troche tych dinożarłow... wiverny, dragi... krokodyle. Ja chce pterodaktyle!!!
Lepsze już takie potworki jak te przekombinowane... typu pojechany strach na wróble czy jakiś garbaty z mieczem wbitym w plecy. A już plaguesmith to wogóle masakra... Nightmare jest fajny. Ale ogólnie dla mnie te wszystkie potworki z POI wyglądają jak pluszowe zabawki...
A juggernaut? ktoś to projektował tego sprita chyba sie z kaszalotem na mózgi pozamieniał. Albo biegająca ręka... naprawdę CIPy miały chyba jakiś spadek formy.. albo sie im bardzo spieszyło.

Quary były zrobione fajnie, Svargrond też. Wyspy piratów też całkiem nieźle tylko trochę otsem jedzie... spawny podzielone na konkretne potworki... tu hydry tam gsy. Głupio. Jak dla mnie to za dużo dodają nowych wysp. Mógłby być jakiś większy kontynent wreszcie Nie ma gdzie się rozpędzić. Jak zrobią jak z piratami że na jednej wyspie tyranozaury na drugiej inne zaury to będzie idiotycznie.
stary 14-06-2008, 20:30   #67
Dragostino
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2008
Lokacja: KrK

Profesja: Elite Knight
Świat: Arcania
Poziom: 188
Skille: Slabe
Domyślny

Zaraz mi powiecie ze w sredniowieczu byly Mamuty... Tez daaaawno wygineły i co z tego? Hydry zaczerpnięte z mitologi .

Taka prawda ze w tibi wiekszosc jest zmyslona i pasuje do klimatu . Przydało by sie coś nowego a nie ciągle tylko dl/frosty/nightmary . Cos nowego , jak ostatnio dodano Hrodmir ze Svargrond .
Dragostino jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2008, 21:25   #68
wiewioreq
Zbanowany

Data dołączenia: 17 02 2008
Lokacja: Gdańsk

Imię: Iron Epee
Profesja: Knight
Świat: Secura
Domyślny

mogliby Cipsoft popracować nad dźwiękiem a nie tylko urozmaicienia na mapie i dla profesji...
wiewioreq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2008, 21:52   #69
VanBobel
Użytkownik Forum

VanBobel's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2008

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xantera
Poziom: 123
Skille: 23/28
Poziom mag.: 76
VanBobel ma numer GG 1830097
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wiewioreq Pokaż post
mogliby Cipsoft popracować nad dźwiękiem a nie tylko urozmaicienia na mapie i dla profesji...
Nie potrafie sobie wyobrazić tibi z efektami dzwiękowymi, już nie mowiąc o muzyce xD

http://youtube.com/watch?v=LLrJFZVFq2k

COMBOS!!!
VanBobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2008, 12:38   #70
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Juzefek Pokaż post
pierwsze banki pojawiły sie na przełomie XIV i XV wieku w miastach Włoskich, czyli w średniowieczu...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kamilosik Pokaż post
hehe a wywerny nie sa z czasow dinozaurow/>?
Wiwerna to jest potwor "mitologiczny" tak jak smok czy hydra

PS: spodobal mi sie ten pomysl z tymi jaskiniowcami, tylko... czemu jaskiniowcy? jakies dziwne to, czemu nie po prostu jakies dzikie plemiona?
stary 18-06-2008, 18:23   #71
Brandle
Użytkownik Forum

Brandle's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2007
Lokacja: Bytom

Gildia: Brak
Świat: Guardia
Poziom: 2x
Skille: 6x/4x
Poziom mag.: ~~
Brandle ma numer GG 5070884
Domyślny

Trzeba przyznac ze swietny pomysl. Jedna z mozliwosci na tym kontynencie mogłyby byc czestsze najazdy dinozaurów na wioski tych "dzikich plemion" niz te co sa aktualnie w tibii, tak żeby była ta adrenalina wracajac do miasta z huntu "hmm... ciekawe czy nadzieje sie na najazd dinozaurów?". Kolejnym krokiem ze strony Cipsoftu pewnie byłoby stworzenie podwodnego swiata dinozaurów np. naokoło kontynentu, albo w jednym miejscu blisko brzegu, jednak nie byłoby tam quar czy nowych wężów morskich, ale unikatowe dinozaury podwodne, które by były wytrzymałymi przeciwnikami, jednak te miejsce mogłoby być o wiele bardziej opłacalne od dzisiejszej calassy w której dzięki MWE gracze mają duże waste, a czego skutkiem jest niechęc do expienia tam.
Statement: "i like blow jobs" (Aug 04 2008, 17:43:49 CEST in Game Chat)
Brandle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2008, 19:23   #72
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk

Stan: Niegrający
Świat: TVP 1
Domyślny

Tibia to gra fantasy, więc wszystko w niej jest możliwe. Jak to ktoś zarzucił pomysłem - jest npc. Do niego przynosimy zegarek (nikt go prawie nie używa, znalazło by się dla niego zastosowanie) który po kilku mniej lub bardziej trudnych misjach zaklina go tak, że może przenosić w czasie. Pomysł imo fajny
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-06-2008, 23:05   #73
Holihelper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 06 2008

Domyślny

hmmm ciekawe ale nie w klimacie tibia
Holihelper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2008, 14:04   #74
Ditto
Zbanowany

Data dołączenia: 31 12 2007

Domyślny

moim zdaniem juz lepiej zrobic w tibii szkolke pilkarska gdzie trenowaloby sie i moznaby grac z botami w lidze mistrzow i tak dalej, ale potrzebny bylby pad, dostawaloby sie wlasne korki i w ogole, trzebabyloby kupowac nowe, bo stopa by rosla i rozmiar by sie nie zgadzal. do tego moznaby wykupic stadion na wlasne i zmieniac w nim kolor krzeselek i takie tam - byliby kibice, ktorzy rzucaliby plate legsy na murawe...
Ditto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2008, 14:34   #75
Snejk
Użytkownik Forum

Snejk's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2006

Imię: Rena Carti
Profesja: Royal Paladin
Świat: Astera
Poziom: 71
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Undeadzik Pokaż post
Dinozaury nie pasuja bo zyly 70mln. lat temu a tibia to chyba nie tak dawno :d
No w sumie racja... czasy tibi byly pareset lat temu, jak scarabeusze biegaly pod pustyniami, a ludzie bili przy pomocy czarow. <ironia>

Wezcie im pisac nie pozwolcie!

Pomysl zajefajny. Mogloby to byc polaczenie EF, OF, Laguny i Cyclopolis + podziemia podobne do expa z quarami ( chodzi mi o stopien trudnosci owych potworkow). Co do samej wyspy/kontynentu moglby byc on bardzo zorznicowany: gorzysty teren, pelen dolin, tuneli, jaskin, rzek, czasami rozleglych lak (bez przesady) z nowym rodzaje podloza (taka jakby dosc wysoka trawa, jak sie po niech chodzi to wlacza sie animacja i widzimy jak ona sie "rozchyla" miedzy nami, zostawiamy slady, a potem one znikaja, jak slady na sniegu. Roslinnosc moglaby przypominac Tiquande, w sesie te kilku pietrowe drzewa i mysle, ze mogloby tam rosnac bardzo duzo radzajow paproci, one by nadaly pieknego wygladu tym lasom. Co do dostepu, moglby byc quest na jaka maszyne czasu, przy jej pomocy cofalibysmy sie. Jest juz w tibi maszyna snow przenoszaca nas do innego wymiaru 9snu) to czemu czasu by powstac nie miala? Wracajac jeszcze do terenu cipsof moglby wymyslic mniej strome zbocza gor, porosniete trawa i roslinnoscia, nie gole sklay jak top bylo do teraz, to by upiekszyla znacznie Tibie. na tej wyspie poza gadami, mogliby sie znajdowac jacys pierwotni ludzie, male plemionka i ich wioski, cos jak banuta, tylko mniejsze i z dzikusami. tez by mogl byc tam quest na outfit, jak na banucie. No ale jak wyobrazacie sobie nowy kontynet bez miasta? No oczywiscie! Moglby tam powstac fort osadnikow z Thais i venore, ktorzy w ucieczce przed kara/ starym zyciem zaciagneli sie do pionierow, ktorzy przybyli tak jako peirwsi. Wyobrazacie sobie to? Jest to motyw kolonii brytyjskich w ameryce. takie misto pelne przestepcow, wiele zadan dla skrytobojcow (questy), mozliwosc zawarcia przymierza z jedna ze stron (Thais, krol Tibianus albo kolonia). Dawaloby to wielkie mozliwosci i sposobnosc na wiele nowych questow (czy ja sie aby nie powtarzam?).

Co o tym sadzicie? Wiem, rozpisalem sie ale mysle, ze spodoba sie wam chociarz czesc moich pomyslow.
PS, nie czytalem teamtu calego, jak cos juz bylo, wybaczcie

I przepraszam za bledy i literowki

Ostatnio edytowany przez Snejk - 19-06-2008 o 14:40. Powód: kropka
Snejk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-06-2008, 14:38   #76
Coves
Zbanowany

Data dołączenia: 09 06 2008

Domyślny

Mi się pomysł nie podoba, jak dla mnie dinusie nie pasują do świata Tibi
Coves jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania