|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Guest
|
![]() @Czaszki:
Nie chodzi o same pokazanie sie czaszki, bo chyba idzie zauwazyc kto trenuje a kto pk`uje... Chodzi o to ze znajda sie takie osoby ktore beda chodzic po wyspie i szukac ludzi trenujacych by ich bezkarnie zabic.. Wiec uwazam rozwiazanie z czaszkami za troche nierozsadne :/. Tak samo ze wspomnianym lootbagiem - bronisz swego i wlatujac do miasta albo znajda sie "ostatni sprawiedliwi", ktorzy musza pokazac ze w miescie musi byc "pozadek" i zabija cie gdyz stwierdza ze jestes pk, lub wyloni to prawdziwych pk, ktorzy znowu bezkarnie cie zabija... Wg. mnie nie trzeba wprowadzac zadnych zmian, poniewaz jezeli ktos umie unikac klopotow to nie zginie.. Ja zginalem w moim tibijskim zyciu max. 5 razy (3-4 postaciami) z reki PK, z czego 2 z mojej wlasnej glupoty ![]() |
|
![]() |
#62 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() mi spodobal sie pomysl adera zeby nareszcie przydawali sie do czegos straznicy. Zamist czaszek wprowadzic bardzo silnych strazniko - npc ktorzy kiedy widza jak kogos zabijasz od tego czasu beda cie zawsze atakowac ( dopoki nie zginiesz
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
|
![]() Badzadza
kilka postów wyżej było napisane że założeniem CIP'ów nie było trenowanie skillów między sobą, tylko na potworkach. Tak właśnie trenuje się na nonPvP. Jak chcesz sobie skille poprawiać to smigaj na potworki. Dla mnie to nawet lepiej że takich graczy będzie można zabijać. Skończy się lekkie życie knighta, i wreszcie zaczniecie się trudzić.
#64 |
Guest
|
![]() @egg:
Skonczy sie lekkie zycie knighta? W takim razie skonczy sie tez lekkie zycie druida/sorca/palladyna... kto bedzie chodzil blokowac ci potwory? Po za tym jakby wszyscy trenowali na potworach to wiekszosc low-lvl`owych expisk np. trolle w ab, roty czy inne badziewie, bylyby pozajmowane przez knightow czy palladynow trenujacych gdzies w glebi tym samym blokujac respawn, a co za tym idzie pozbawiajac "chleba" nowe postacie. Nadal twierdzisz ze to dobrze? @Anubis: Nie chce byc niemily.. ale przeczytaj caly temat to sie dowiesz ![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Badzadza:
oj tak, chcę tego jak najbardziej. Życie druidów i sorców nie jest łatwe, najtrudniej nam expować... ale później jak się ma już summony to można na pohu pobiegać, na smoki na edron posmigać (na te pod venore też jak się ktoś uprze ![]() Knight biega tylko z uhami i wali pałką/mieczem/lub innym przedmiotem potworki dające sporo exp, nabija strasznie szybko exp, trenuje afk... żyć nie umierać... sielanka. Palek - najłatwiejszy exp w grze. Biega tylko na poh na gs'ach. Ale muszę przyznać że trening mają trudniejszy niż knighci. Btw. na serverach nonPvP ktoś przecież blokuje te potworki, więc uważam że i tutaj jakoś sobie ludzie dadzą radę. Viper: ehh... CS'a też update'ują (przeszadzili moim zdaniem, dlatego już w to nie gram). Pozatym, nie wiem jak Ci się w głowie poprzestawiało że porównujesz mRPG do FPP?! Jedyne co je łączy to fakt że gry mają co jakiś czas wypuszczane poprawki, zmieniające grę. Ale nie są to tylko te dwie gry które są update'owane. BF1942, RTCW etc. Nie wiem jak to jest na stanie ze strategiami, po prostu nie jestem fanem żadnej serii. Niestety, zmiany nadchodzą. Zbliżają się dużymi krokami... tak samo jak święta, miejmy nadzieję że wszyscy posiadający wolny czas będą mogli się dostać na serwery po update'cie ![]() added Cytuj:
Jak zginiesz, to nie tracisz niczego, ani expa... ani rzeczy...
![]() |
#66 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Problem pojawial sie juz pare razy w tym temacie, wiec sprobuje go troche rozjasnic:
Cytuj:
"Jezeli jakas osoba atakuje inna osobe, zaatakowany ma prawo 'oddac' bez zadnych konsekwencji. Wtedy osoba ktora zaatakowala pierwsza zostaje oznaczona zielona czaska, ktorą widzi TYLKO osoba zaatakowana. Zielona czaszka pojawi sie tylko gdy atakujacy nie mial podczas ataku zadnej czaski (wiec nie zrobi mu to roznicy). Zielona czaszka jest czaszka tymczasowa i zniknie gdy skonczy sie blokada logoutu agresora..." Tak wiec osoby podczas i po treningu nie beda 'naznaczone' czaszkami widocznymi dla wszystkich a jedynie dla nich samych... EDIT: Literowki... Coz, pozna juz godzina to i widze nie za wiele... |
|
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 10 2003
|
![]() @Dobo
Mógłbyś podać linka gdzie ten list od Guido jest w całości - chcialbym go przeczytać w całości. |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() Jak to czytam to przestaje się dziwić czemu kumple mówili na to "n00b forum".
Nie będę udawał jakiegos asa Tibii (w końcu gram tylko rok) ale juz widzę tu sporo wypowiedzi co najmniej bezsensownych. Dość bezproduktywnej krytyki, przejdźmy do rzeczy: czaszki: 1. ułatwią nieco rozpoznawanie PK, ale tak naprawde tylko tych głupszych, inni będą zabijali po prostu limit albo tuż ponizej 2. jesli chodzi o trening: utrudnią zycie, chociaż nieznacznie, paladynom, (wreszcie) bo rycerz moze faktycznie trenowac z potworkami, a palek (nie mówie o czyms co dopiero kiedyś sie palkiem stanie, tj jakimś 30 czy 40 lvlu) potwory jakie sie nadają do treningu zabija nawet spear'ami zbyt szybko żeby mógl sobie nabic skille bez treningu z ludźmi (inna sprawa że najwazniejszy skill nabija i tak w czasie polowania) 3. ogólnie mają raczej więcej zalet niz wad, chociaż przed wprowadzeniem systemu trudno jednoznacznie ocenić rozłączenie: 15 minut... moze dużo może mało, jeśli jakoś uniemożliwią wykorzystywanie macro to pomysł godny najwyższej pochwały, jeśli nie... i tak będzie mniej afk trenujących niż teraz AoLe: powinien byc na terenie pacc only jeden kapłan z blessingiem ratującym cały exp, skille i maglvl (na temat sprzętu nie mam zdania) dlaczego w formie blessinga a nie dotychczasowej? żeby nikt nie nosił przy sobie plecaka rezerwowych, co się zdarza. dlaczego na pacc area? AoL był w założeniu dla pacców a i tak połowa facc go używała, no może trochę mniej niż połowa. dlaczego cały exp/mag/skille? Jakoś nie widzę w wypowiedziach kogoś kto zginąl bez AoLa na lvlu 70... czy choćby 50! na lvl 20 można za przeproszeniem olać zgon bez żadnej ochrony bo to raptem 10k expa już na lvl 50 3% straty expa to około 60K więc żal, bo to jedno średnie polowanie a 50k gp i tak sie zużyło na lvl 70 to już ponad 150k expa więc zaczyna boleć a nawet nie wspomnę ile by straciła Bubble a spójrzmy na maglvl: przy maglvl nawet 60 (nie wspomnę wyżej) 3% to jakieś 30k mana spend. dal niewtajemniczonych: 30k mana spend to około 34 godzin bez wchodzenia do pz, przerw w czarowaniu i braków żywności dla promowanego maga, ponad 50 godzin dla niepromowanego. Przy skillach trudniej policzyć dokładnie, ale już około 80 jak sądzę nawet 3% straty skillpointów może oznaczać 2 punkty straty wysokości skilla (nie jestem tego pewny, jeśli ktoś ma rycka/palla i zginąl bez AoLa przy skillu około 90 niech poda ile punktów stracił to z grubsza będzie można policzyć) A to i tak przy założeniu że postać wydała 50k na komplet blessingów! nowe taktyki potworów: nie powiem żebym miał nadzieję że mi to ułatwi zdobywanie expa, ale mimo wszystko jestem za, zdecydowanie uprzyjemni to grę Na temat posta nieco wcześniej: "zrobię lvl 17 i idziemy z kumplami na PK" czy jakoś podobnie: ROTFL!!! Na temat posta "jestem zdeklarowanym PK" czy coś takiego: jak grasz na Eternii to podaj nick, może się spotkamy ![]() Przepraszam że się tak rozpisałem ale nie wytrzymałem niektórych wypowiedzi. Jak znajdę jakiś ciekawy temat zanim zapomnę loginu i hasłą na to forum to się jeszcze odezwę. pa! |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() I oto tu chodzi czaszki to jescze nic w porownaniu do aola niektorych z was nie stac narazie na aola ale w pozniejszym okresie bedzie stac bo wiecej kasy co lvl bedziecie bic co maja powiedziec big lvl ktore straca expa wymienie tu jedenn lvl hig co ma powiedziec min bubble ma 172 lvl 85 milionow expa dla niej 3% moze byc ciezko po co jakies wycofywanie aola tto bezsens aol jest jedna z najwazniejszych rzeczy dla high lvl jush na 40 lvl kupuje sie aola bo przy zgonie traci sie 100k expa i niecche sie tego nadrabiac a jescze gorzej jak by sie jakis sprzet stracilo typu c-armor wielu ludiz na 40 lvl to nosi i strata wynosila by wtedy jakby stracilo c-arm 40 k +100k expa cos ze skili 2 swordy i 2 shieldingi to koszmr dla takiego lvl nie mowic jsh o bubble
|
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
![]() A ja uważam tak :
- pomysł z zieloną czaszką jest OK - pomysł z czerwoną czaszką jest OK - ale pomusł z pomarańczową bym odrzucił ten sposób wg mnie był by najlepszy co o tym sądzicie ??? |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2003
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vanlanthiriel
Profesja: Elite Knight
Gildia: Black Rose Order
Świat: Lunara
Poziom: 80
Skille: 78/74
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Modków już jest dużo od casu mojej przed ostatniej wizyty (czyt. chyba pażdziernik) więc nie możesz chyba mowic ze nabijam postki n3m3s!s.
jeśli to był z twojej strony żarcik to b. dobry , ale jeśli tak naprawdę myślisz to bardzo mi przykro. Moim zdaniem na pewno na początku każdy z nas nabijał posty ,więc koleś który powie : "nie ja nie nabijałem postów kłamie" to jest moje zdanie dobra kończe to pisać bo po co będe owijał w bawełnę. Równie dobrze mogę psać 1 posta na dzień ,ale jakie to ma znaczenie jak mi neta starsi zabrali ![]() Pozdrawiam wszytkich modków i Użytkowniów najlepszego na świecie serwisu internetowego poświęconemu Tibii ![]()
#72 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 11 2003
|
![]() Napiszcie kiedy bedzie nowa tibia bo stara pomalu sie nudzi <zartuje >
|
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 09 2003
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Matisesie szanowny
Kazdy wie ze jestes tylko nabijatorem postow jakby ktos zobaczyl przed 2 miesacami srednie nabicie postow to zobaczyl by liczbe grubo ponad 40 i niebron sie juz bo ci nic nieda poniewaz kazdy z moderatorow ma cie jak sadze na oku i jeszcze raz im podpadniesz to dostaniesz conajmniej upomnienie znam cie dobrze bo chodziesz ze mna ![]() ![]() przestrzegam wszystkich przed matisesem poniewaz jest to najwiekszy kretacz jakiego znam pozdrawiam ps juz niemoge sie doczekac kiedy wlacza test server login. jak to zrobia to zgory mowie ze ide na demona ![]() ![]()
#74 |
Użytkownik forum
|
![]() Moim zdaniem z tymi czaszkami to bedzie niewypal
![]() To bedzie niewypal totalny!!!! Dobrze bedzie jedynie z tymi czerwonymi czaszkami ![]() Nierozumiem tylko w jakim snesie te potwory maja byc madrzejsze? Bede lepiej myslaly? |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trudno jest spekulowac na temat tego jak bedzie z czaszkami i czy to dobry pomysl czy zly. Ja naprawde bym sie tak tym nie przejmowal, przynajmniej treningiem, bo z tego co JA zrozumialem to podczas treningu jak juz mowilem nasza zielona czaszke widzi tylko nasz partner. A wiec nikt inny... Tak wiec atakujacy nas przypadkowy przechodzien nie bedzie bezkarny tylko dostanie czaszke jako ze dla niego bylismy "czysci".
Naprawde sadze ze spekulacje na temat tego systemu przed jego wprowadzeniem sa zbedne, choc jednak nie moglem sie powstrzymac, aby nie wyrazic swojego zdania ![]() Co do potworow to moga byc lepsze pod kazdym wzgledem. Moze nie beda jak dotychczas latac za kims, mimo ze inna osoba jest znacznie blizej, moze naucza sie chodzic po skosie, uciekac gdy sa atakowane przez kogos do kogo nie maja dostepu itp, itd... |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2003
|
![]() Nie wiem czy to dobry pomysl, ale moze jakby wyslac mejle do Cipek, to by to odwolali, przeciez to bedzie durnota, niektorzy ludzi tylko trenuja i maja miec czaski, BTW: np, kto sie kiedys (niedawno/jakis czas temu) zaje...bil, a Ty chcesz si zemscic, ale on byl przez ten czas online, teraz wejdzie ta "ustawa"
![]() Pomysl Cipow uwazam za glupi!! Co do AoLa jestem za, a nawet i przeciw! ;] dajcie znac, jak wam sie podoba pomysl z tymi mejlami do CIP, oczywiscie Ci ktorym tak jak mi, to nie pasuje! Bo to naprawde zly pomysl! |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po co spekulować na temat czaszek? Za parę dni pojawi się test serwer to się po prostu je przetestuje.
|
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2003
Lokacja: Szczecin
|
![]() Rampah:to wyslij tego maila
![]() ![]() ![]() a wiecie jakie bedom nowe potwory bo slyszalem o dzinah
Nick: ******|*******|*******|Wunaku World: Aldora|Aurea|Aldora|Aurea Prof: RP|EK|MS|EK Level: 52|50|42|23 Skills: 81/62|74/73|50mlvl|65/65 <-- rosna Stan: Wymieniona|Sprzedana|Sprzedana|Aktywna ![]() Ale i tak w oczekiwaniu na new world i update ^.^ ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Edit: marcu 2003 |
|
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 10 2003
|
![]() te limity pk mnie rozłożyły...
3 dziennie ? no jeszcze luz, wiecej niż 2 rzadko zabijam ... 5 na tydzien ? no tu już gorzej, bo to wypada 10-15 zazwyczaj ;/ ale qfa 10 osob na miesiac ? to jest chore |
![]() |