|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Knight i pall najsszybciej powiadacie taa ? guzik prawda na nizszych lvl moze tak
plyniesz sorcem na Edron wystarczy hmm 30 lvl respawn dragonow sumonujesz sobie ds`a na gorze blokuje ci dragona nie muszisz miec wcale sd wystarczy z 30 bp hmm i masz ponad 100 k exp w caly dzionek , polak potrafi - no nie ? :> wlasciwie juz od 30 lvl jest najlepsza postacia !! . 30-40 lvl sorca jak pisalem dragony , od 40 jezeli masz juz wlasciwie blokera mozesz juz na Demony chodzic wystarczy jakies 50 bp sd na 3 h. ![]() Ostatnio edytowany przez Wexerh - 13-01-2005 o 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
![]() |
![]() 50 lvl. Jeżeli weźmiemy pod uwagę exp/h to wygra mag/drut
na 2 miejscu pally na 3 knight. Jeżeli Bierzemy pod uwagę exp ogólnie np na cały dzień to wygra knight, potem pal, potem sorc/drut Dlaczego?! Odpowiedź jest bardzo prosta. Sorcem można wziąść runy i iść na hunt jednak runy wystrzelamy szybko i ponowne zaoptrzanie troche potrwa. (chyba, ze jestes milionerem. Palek rowniez na godziine zrobi wiecej exp aniz najt (niewiele wiecej ale wiecej)ale musi wracac po bloty. A knight moze siedziec na guardach/ w mint czy gdzies tam;p dluzej i wyjdzie na tym znacznie lepiej jesli chodzi o statystyki calego dnia i strate kasy wlozonej w hunt. na 100 lvlu sytuacja sie zmienia jezeli chodzi o knighta i pala. Sytuacja exp/h: 1)mag 2)knight 3)pal exp/dzien 1)knight 2)pal 3)sorc* * nie wliczam sytuacji - 150bp sd i demona, bądź demonki |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Wiemy już, że dobrym expowiskiem są kopalnie, jeszcze lepszym hunty na smokach. Niestety nie mam PACC'a i chciałbym się dowiedzieć jak dobry jest exp na potworach tylko dla graczy z Premium... Słyszałem, że fajnie się expi na Djinnach, czy mógłby ktoś to potwierdzić ? Co dzieje się ze wszystkimi nowymi potworami, czy ktoś na tym expi ?
Dziękuję za wiarygodne odpowiedzi. (jak zwykle interesuje mnie ilość xp/h) |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2004
Lokacja: Darashia
|
![]() Cytuj:
1.100k/exp w CALY dzionek??? 30lev knightem to ja tyle robie w 3,5h zbierajac sobie tylko pieniazki i zarabiajac na 3-6bp UHow ( i jednoczesnie zaznaczam ze nie trace swoich podczas takiego lajtowego huntowania) 2. 30 level?? sorkiem??nie mowie ze nie sam nie raz tak robilem ![]() 3. a co do tego ze polak potrafi - ... to owszem potrafi krasc, wyzywac i zabijac majac przewage +10lev... (oczywiscie jest duza grupa osob ktora wykazuje sie kultura, ale to jest jakies 10% ogolu polskich graczy) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Guest
|
![]() Ja p******e czy ktos patrzył na Bubble?Kim ona jest?KNIGHTEM na 200lvl z tego wynika że to knight expi najszybciej.
|
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() a to że ze srednio (przynjmniej jak sprawdzalem kilka razy) zalogowanych na antice h-lev 16 to knighci 2 palkow i 2 sork/druid moze stanowic jakis posredni dowod jak expia knighci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Ktoś tu musiał mocno udeżyć się w głowę bo knightem na tym lvlu robisz max 20k\h na slimach albo NIECO więcej na cycach ale trzeba w miare EQ mieć. Więc plz nie pie**ol głodnych kawałków że 30 lvl knight zrobi 100k z 3,5h bo mi się niedobrze robi jak coś takiego czytam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() To ja mam pytanko do tematu: Gdzie robisz te 20k/h na slimach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
|
![]() Nerevareen człowieczku drobny jesli juz kogos wysmiewasz to chociaz rob to w kwesti w ktorej masz cos do powiedzenia.... otoz chcialbym cie uswiadomic ze level postaci ma tutaj NIEWIELE!!! podkreslam NIEWIELE znaczenia (poniewaz chodzi glownie o SKILLE!!! i o ilosc HP broniacego mnie przed padnieciem od jednego strzalu) moj knighcik ze skillem 75 i GSem w boszkach spokojnie smigajac sobie po mojej ulubionej krypcie w ankrahmun robi dokladnie tyle expa co napisalem (czasem troszke mniej czasem wiecej
![]() ![]() (oczywiscie chcialbym zaznaczyc ze te wyniki sa w duzej mierze jednorazowe bo takie 100k exp to sa praktycznie 2 lev ![]() Ostatnio edytowany przez maxx99 - 15-01-2005 o 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() @down Zagraj sobie na nowym serverze bez UH, SD\HMM makerów zobaczymy jak szybko będziesz expił. Ostatnio edytowany przez Nerevareen - 16-01-2005 o 10:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
|
![]() Alez moj drogi zaplacilem za GSa 70k, za boszki 75, +aol i armorek to tez troche, a zarobilem na to wszystko dzieki postman questowi i lootbagach oraz handlu runkami na serwerze AUREA majac kilka swoich postaci na roznych lev
jesli jestem newbie bo potrafie sobie w zyciu poradzic to ok no i fajnie ze jestes 'glupi' jak ja i tez sobie trenujesz ![]() //Nicka: Apococito //Skills: 70\70 i rośnie [ I wanna be 1st again!] //LvL:32 i ferie [PG! PG!] Ostatnio edytowany przez maxx99 - 16-01-2005 o 10:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() Przeanalizowałem konkurencyjne forum (gery) znalazłem tam post użytkownika o nazwie "Bart" który wymienił wszystkich 100 lvl+ polaków według profesji.
Po policzeniu wyszło mi, że: - mamy 66 knightów - mamy 40 paladinów - mamy 19 sorców - nie mamy ani jednego druida (lol) Według tego można wywnioskować, że jednak magiczną liczbe ludzie przeważnie osiągali knightami, noi z doświadczeń kolegów wiem, że lepiej im się expiło knightami. Trzeba zawsze brać pod uwage też ile każda profesja musi włożyć w przygotowania do huntów (uhy,hmmy,explo...) i ile z huntu mu się zwraca. Ja bym głosował na knighta. Można też porównywać profy w inny sposób. I zawsze bedzie jakieś "ale". No ale skoro są różne zdania na temat różnych profesji, to chyba dobrze świadczy o Cip sofcie, bo żadna profa nie jest przesadzona. Ale poprostu jeżeli chodzi o styl grania bardziej komfortowo gra mi się knightem.
![]() |
#74 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 11 2004
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Cytuj:
byłby druid 100 lvl polak...Zenobia Flominger z danubia 98 elder druid ale podczas wojny romi(105 master )haknął ją (hezip'a 95 palla ,ex cavatora 129 royala i xozigoso 98 elite)i zrookował ich ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
@ topic Knight rlz, w szczególności z extra skillami + eq ;]
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik forum
|
![]() @up
1. "Eq ma średnie znaczenie, aby była broń 2-handed." ta najlepiej Two handed sword, LOL 2.alez ja nie rozumiem wogole o co ci chodzi.. jesli powatpiewasz w te marne 20-30k/h ktore robie to jestes poprostu .... (tutaj sam cos sobie wklej) spojrz tylko na posty Atlasa w tym temacie, boooze jakim on musi byc noobem jesli pisze ze mozna zrobic np 50k/h to by bylo przeciez np 800 mumii... bo innych potworkow to tam nigdzie nie ma... 3. pisz jakies przedzialy czasowe piszesz o tych 100k expa mojego nie piszesz w ile a podajesz jakies daremne przeliczniki ... z obliczen wynika ze chodzi ci o troche mniej niz 3 godzinki... a ten twoj kolega z 70k na Pohu?? to ile robil 10min?? PS. mam nadzieje ze szybko odpowiesz bo chcialbym poznac twoje teorie... ---- Pojdynczy resp w jednym z grobowcow: (dane z pamieci wiec moglem sie delikatnie pomylic gdzies ![]() 6 mumii - 6x145= 870 10 'szamblerow' = 1950 1 stone golem = 160 4 slimy = 4x160=640 10 scorp = 450 8 ghouli = 680 ~25 szkieletow = 875 10 larw = 440 6 scarabow = 720 3 weze = 30 ![]() 5 lwow = 150 ----------------- ~7000 exp wiec zakladajac ze nie jestem za szybki i robie obrot w 15 minut, no i nawet nie zabijam wsystkiego i tak mam 25k/h, jesli natomiast przerzuce sie do innego grobowca np. w centrum planszy gdzie mam duuzo wiecej ghouli, (tam gdzie pojedynczy resp beholdera) idzie jeszce ladniej i jeszce lzej Ostatnio edytowany przez maxx99 - 01-02-2005 o 00:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
Lokacja: Kraków
Profesja: Paladin
Gildia: White Fist
Świat: Hiberna
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2005
|
![]() wedlug mnie temat jest bezsensu...to nie od profesji zalezy czy expi najszybciej a od gracza poniewaz to on kieruje postacia itd.
przyklad:mialem pacc.i postac 15 knight a muj qmpel mial 15lvl sorc noo i co?? wydawaloby sie oczywiste ze ja bede expil szybciej...malo ludzi w edron i darashi...na rotach nawet powinienem expic szybciej niz on a tu gdy ja mam 18lvl okazuje sie ze on nabil 21 na tych samych rotach na facc...wiec to od umiejetnosci grazca zaleyzy czy expi szybko czy wolno |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: KrAiNa MlEkIeM i MiOdEm PłYnĄcA, cZyLi WrOcŁaW ^.-
|
![]() Cytuj:
Palek? Taniej? LOL! Knight rulez, just knight! Ja knightem nabijam do 15 levelu w 6 dni... kiedyś przed hackhedem miałem knighta 32 level i nim grałem 2 miesiące... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2004
|
![]() Był ktoś kiedyś sorcem na 100+ demon spawn? sorc+blocker?
Nie? A to szkoda, 2mln expa w jeden dzień można zrobić. |
![]() |
![]() |