Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-06-2004, 17:07   #61
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Hm-po necie mozna grac tylko glowna postacia...Tj nie mozna np wyexportowac do gry na multi Edwina z ktorym grales na singlu...Wiesz o co mi chodzi? A jak stworzyles sobie cala druzyne, to musisz tylko pamietac o jednym-w sumie nie moze byc wiecej niz 6 postaci(twoje + jego)... Wiec wezcie sobie po 3 postacie... Ale powtarzam-te postacie musza byc w calosci stworzone przez was...Czyli gra przez multi na singlu Ale ja pogmatwanym jezykiem gadam Jak nie bedziesz czegos kapowal to powiedz
Ale jak ci chodzi o cheaty, to chyba sie da... Ale przekaz temu koledze ze gra z cheatami to zadna gra i zeby juz tak nie gral
Co do pierscionka-niemozliwe!!! Przeciez to bez sensu, pierscionek dajacy darmowe przyspieszenie??? Ja go mialem i nie przebieralem szybciej nogami-cos ci sie musialo pomylic...?(
Ta ksiazka-trzecia od Salvatore'a?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-06-2004, 17:47   #62
Dioskas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 11 2003

Send a message via Skype™ to Dioskas
Domyślny

Cytuj:
A tak pozatym przeszedłem Baldursy swoim teamem, cały czas, a mój kolega z klasy, przeszedł z cheatami, i chcem w Necie sie znim zmierzyć, moja drózyna, na jego, czy da sie tak grać w necie ?
Niestety istnieją cheaty do BG i to pod nazwą bodajrze Shadow Keeper ... mój kolega używał tego gówna . Podobno mozna robić wszystko podnosić staty postaci .. , dodawać se unikaty etc. Raczej nie polecam używania tego..Całkowicie popieram akcje która prowadziła kiedyś oficjalna polska strona BG anty cheat (niestety strona jest zamknięta ale dalej w sieci)

Co do topicu..to własnie przechodze BG 2 po raz 8-10?
i moja postać to..
Paladyn Kawaler z Karsomirem +6 (jestem już w TOB
)
I powiem jedno gra pladynem o dużej sile i kondycji z tym mieczem to niezła zabawa...sam możesz zabić bardzo duże ilości potworów (bez wsparcia teamu).
Po przejściu paladynem chce stworzyć woja i znaleźć mu jakiegoś "porządnego" miecza i pobić swój best hit
Pozdro
Dioskas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2004, 18:31   #63
morderca_zwierzat
Guest

Domyślny

czyi w necie, moge grac tylko swoją postacią tzn. Głownym bohaterem, bez Npc, aha rozumiem, a co do tego pierscionka, to jest taki, nie pamietam gdzie, ale chyba sie go zdobywe we Wrotach Baldura, trzeba odczarowac ludzi zamienionych w kamien, i 1 znich Ci daje ten pierscionek (chyba) albo zaniesc helm baldurana do takiego gnoja, i jak sie zaniesie helm, to on nasyla swoich goryli, moze z 1 z nich wypada, naprawde nie pamietam, ale na 100% nie myle sie, i jest taki pierscionek, To sie nazywa, pierscionek swobody ruchu chyba, jak nalozysz pierscionek i buty szbkosci, to sie pojawia taki znaczek ~
~ który oznacza równowage, coś mi sie wydaje że można znaleźć pierscionek we Wrotach Baldura
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2004, 20:39   #64
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Pierscien swobody ruchow, do zdobycia na najwyzszym peitrze siedziby Zelaznego Tronu, wypada z jednego wroga. Ten znaczek oznacza swobode dzialania i sie pojawia gdy zalozysz ten pierscionek-nie trzeba nakladac butow. Oznacza on, ze nie dzialaja na ciebie czary dotyczace ruchow-czyli spowolnienie, unieruchomienie, przyspieszenie. Przykro mi, ale w tej dziedzinie uwazam sie za wiekszy autorytet bo cala sage BG znam na pamiec
ShadowKeeper-nie jest to program tylko do cheatowania. Mozna go wykorzystac w bardziej swiatlych celach-przy tworzeniu i testowaniu modow, gdy chcesz z ciekawosci zobaczyc jaki ekwipunek ma wrog itp. Polecam spojrzenie na jakies dobre forum o BG-tam co drugi gostek uwaza Shadowa, ale nie w celu podniesienia sobie statow na 25/25/25/25/25/25, tylko wlasnie do 'bajerowania' przy modach.
Slowko o modach-gdy sie skonczy BG i BG2 po 50 razy to sie szuka nowych wrazen-i wlasnie o takich mdoach mowie-dodajacych nowe lokacje, questy, przygody...A nie o moda dodajacego jakis superduperprzegiety przedmiot ktory jest w posiadaniu jeszcze bardziej przegietego towarzysza gry.
Fajne mody do BG2: slynny Tactics i Dark Ritual Mod. Pierwszy utrudnia walki(niektore calkowicie zmienia), drugi dodaje nowa plansze, gdzie trzeba pokonac m. in. Zoltego Smoka.
Nie uwazajcie mnie za nooba! Ja interesuje sie modami wlasnie pod katem czerpania wiekszej przyjemnosci z gry-a nie do cheatowania.
Dziekuje za uwage
stary 28-06-2004, 22:29   #65
morderca_zwierzat
Guest

Domyślny

nom, ja przeszedlem Bg 1 czy 2 i mi styknie, a że nie znam niektórych z tych żeczy, to tylko z powodu że już dawno nie grałem
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-06-2004, 11:20   #66
Dioskas
Użytkownik Forum

Domyślny

Był czas co się bawiłem w mody do bg. Grałem w pare i czasem gram. Obecnie sam pracuje nad modem
Bg forever.
stary 02-07-2004, 19:50   #67
scary
Guest

Domyślny

zna ktos moze jakies stale servy do BG albo moze ktos chcialby zagrac ???? :rolleyes: 8)
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-07-2004, 20:54   #68
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Hmmm tu masz linka do forum o BG: Forum o BG i sie tam popytaj kto chce zagrac.
Przypomne tylko, ze zeby grac to musisz miec zewnetrzne IP(ja nie mam i zaluje)
stary 02-07-2004, 22:53   #69
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

@Matheos niekoniecznie. Jeśli chce założyć grę to musi mieć zewnętrzne IP. Wystarczy że jedna osoba w drużynie ma zewnętrzne IP wtedy ona robi za serwer i jest wszystko git.
stary 02-07-2004, 23:50   #70
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Dzwiedziu, CHCIALBYM zeby tak bylo...
Tak, jak mowisz, jest np w Starcrafcie(zeby zakladac gry trza meic zew IP)-ale niestety nie w BG...Moj kolega ma zew IP a jak z nim probowalem grac w BG to sie nie dalo-wyskakiwal ten sam blad co wyskakuje gdy probuje grac z jakims wewnetrznoIPowcem... Zreszta na tym forum to tez pisze ze zeby wogole grac trzeba miec zew IP... Chlip chlip smutne lecz prawdziwe...
stary 02-07-2004, 23:53   #71
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

A to feler. A w IW2 już się da w ten sposób. A to ten sam engine. Ale kicha!!
stary 04-07-2004, 20:14   #72
Dioskas
Użytkownik Forum

Domyślny

Może i ten sam engine ale przebudowany...
stary 05-07-2004, 06:00   #73
Rafał
Użytkownik Forum

Rafał's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Wawa

Rafał ma numer GG 021647
Domyślny

Czy ktoś może odpowiedzieć jak mieć w drużynie Minsca Dynaheir i Edwina (Elf Adrianus mówi, że miał tę całą trójkę a mi udało się mieć jednocześnie tylko Minsca i Edwina), do tej pory byłem przekonany że Edwin nie zostanie w drużynie na długo jeśli nie doprowadzi się do śmierci Dynaheir. Powiedzcie więc proszę jakiż to szczegół musiałem przeoczyć lub jakiż to niezwykły nieznany mi sposób doprowadzi do możliwości posiadania w drużynie tej trójki (hmmm... a może wystarczy doprowadzić Dynaheir do przeistoczenia się w kamień aby Edwin uznał że owa Czarodziejka nie żyje ?( , ale wolę poczekać ze spradzaniem na odpowiedź bo niechce mi się tylko po to zaczynać nowej gry :rolleyes: ).

Wszelkie zawarte tu poglądy i opinie są tworzone na podstawie wiedzy i życiowych doświadczeń autora tekstu oraz informacji uzyskanych na tym forum.

Rafał jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2004, 08:50   #74
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Powiem tak-nie jest to warte zachodu Ale jak chcesz to MYSLE ze wygladaloby to tak(ja BG przeszedlem bez zadnych magow bo w jedynce sa jeszcze cianiarscy): odbijasz Dynaheir, zabijasz ja(zeby byl szary portret) przylaczasz Edwina wskrzeszasz Dynaheir...Ale mowie nie wiem czy to wypali bo ja na serio nie mialem ich w teamie...Moze to z zamiana w kamien tez wypali...Ale nie mam pojecia....
Aha, jak sie myle to prosze na mnie nie bluzgac Wg mnie w BG magowie sa calkowicie zbedni-w dwojce to co innego, Abi-Dalzim jest zupelnie niezbedny, a do walki z innymi magami to wylomy i przeszywajace magie musza latac gesto W BG najlepiej miec z 3 wojow walczacych mieczami, zlodzieja, kaplana i jakiegos lowce czy cos specjalizujacego sie w lukach-taka druzyna rozniesie wszystko...Proponuje:Ty, Khalid, Kagain-1 linia, Imoen-zlodziej, Kivan-lucznik, Jaheira-gratis do Khalida to juz niech bedzie jako kaplan Ale mozesz tez ja zabic i przylaczyc Yeslicka...
To tylko moje oodczucia, jak chcesz sie bawic magami to prosze bardzo Powodzenia!
stary 10-07-2004, 16:06   #75
Draco
Użytkownik Forum

Draco's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2003

Domyślny

Czy moglby mi ktos powiedziec gdzie moglbym wybrac sie swoja drozyna (Keldorn, Minsc, Yoshimo, jaheira, Aerie i moj mag) po doswiadczenie? Kult Bezokiego jest jeszcze troche za silny, a nie za bardzo wiem czy wogole poradzilbym sobie w dzielnicy cmentarnej. Nie chce zmieniac skladu (i dlatego powiedzialem papa Anomenowi). Czy ktos moglby mi poradzic gdzie moge dostac jakies ciekawe zadania (bez zmian w druzynie)? Narazie wolalbym nie wychodzic z Athkatli ale jakos przezyje jak bede musial

PS. Czy licencja na uzywanie magii jest potrzebna w calym Amn czy tylko w miescie? Bo nie wiem czy oplaci sie wydac 5000 tylko po to by moc czarowac na ulicach.

Adori vita vis ""przygarnij kropka""
EEESDEEEKI TANIO SPRZEDAJE!
Draco jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-07-2004, 17:30   #76
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Draco-licencja jest potrzebna tylko w Amn, 5000 to jest bardzo nieduzo, ja skonczylem BG2 bez zadnych oszukanstw z ponad 150000 kasy a na wszystko mozliwe dawalem najwieksze mozliwe kwoty Poza tym bez licencji to mozna sobie dodatkowo doswiadczenie nabic wlasnie na Zakapturzonych-jaja sa co niemiara Ale ja ani razu nie rzucilem czaru na ulicy bo nikt ci na ulicy silniejszy nie wyskakuje-wiec pipc ta licencje, w razie czego z Kapturkami sobie poradzisz...
Coi do zadan-Cyrk, druzyna z Nory Siedmiu Dolin, dzielnica mostow, Sir Sarles, ratunek dla Haer'Dalisa+druzyna pod dzielnica swiatyn+wiezienie sferowe, gildia Mae'Vara, Upadli Paladyni...Kurcze ciezko tak sobie wszystkie przypomniec Ale w Athkatli nie ma trudnych questow-chyba najtrudniejszy to Bezokiego, ale z Tarcza Baldurana i on staje sie latwy A no i of korz Kula Sfer jest dosc trudna(zwlaszcza Lavok)...
A w dzielnicy cmentarnej to sa 3 banalne zadania-mis Wellyna, dostarcz paladyna dla Risy i Tirdir...A daja one niezla ilosc expa na poczatek Wiec wybierz sie na cmentarz...Nie musisz isc do podziemi ale te questy mozesz wykonac...
stary 13-07-2004, 12:32   #77
shae
Użytkownik Forum

shae's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Babylon 5, green sector

Gildia: Ψ Corps
Poziom: P12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dioskas
Był czas co się bawiłem w mody do bg. Grałem w pare i czasem gram. Obecnie sam pracuje nad modem
Bg forever.
W dwójce jeden mod IMO jest obowiązkowy - DungeonBeGone (i ewentualnie ten, co przyspiesza "scenki" w 1 i 2 rozdziale. Bo w końcu ile razy można przechodzić te jaskinie
stary 15-07-2004, 23:41   #78
AzbesciaK
Użytkownik Forum

AzbesciaK's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Daleko nad rzeką....

Stan: Na emeryturze
Imię: Azbesciak
Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Domyślny

hmm.. ta gra ma juz tyle lat.. a BG2 jest ciagle moim ulubionym RPGiem reszta sag też nie pogardze
12:30 Swamp Throll: huned

7331 !!

AzbesciaK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2004, 10:15   #79
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Matheous
Draco-licencja jest potrzebna tylko w Amn, 5000 to jest bardzo nieduzo, ja skonczylem BG2 bez zadnych oszukanstw z ponad 150000 kasy a na wszystko mozliwe dawalem najwieksze mozliwe kwoty Poza tym bez licencji to mozna sobie dodatkowo doswiadczenie nabic wlasnie na Zakapturzonych-jaja sa co niemiara Ale ja ani razu nie rzucilem czaru na ulicy bo nikt ci na ulicy silniejszy nie wyskakuje-wiec pipc ta licencje, w razie czego z Kapturkami sobie poradzisz...
Coi do zadan-Cyrk, druzyna z Nory Siedmiu Dolin, dzielnica mostow, Sir Sarles, ratunek dla Haer'Dalisa+druzyna pod dzielnica swiatyn+wiezienie sferowe, gildia Mae'Vara, Upadli Paladyni...Kurcze ciezko tak sobie wszystkie przypomniec Ale w Athkatli nie ma trudnych questow-chyba najtrudniejszy to Bezokiego, ale z Tarcza Baldurana i on staje sie latwy A no i of korz Kula Sfer jest dosc trudna(zwlaszcza Lavok)...
A w dzielnicy cmentarnej to sa 3 banalne zadania-mis Wellyna, dostarcz paladyna dla Risy i Tirdir...A daja one niezla ilosc expa na poczatek Wiec wybierz sie na cmentarz...Nie musisz isc do podziemi ale te questy mozesz wykonac...
Nie wykupywałem tej licencji, strata pięciu tysiaków. Matheous ma racje, sprowokuj czymś kapturki i expij sobie na nich. Są cholernie słabi, jeden oddział to praktycznie kilka minut.

Zadania jeszcze: Twierdza de'Arnise, niewolnicy w Miedzianym Diademie, Ściekowy Miecz, Firkraag, Targowo, zabójstwa w Ruinach, Edwin jako kobieta, ukochana Jansena, uwolnienie Nalii, rodzina Keldorna, siostra Anomena, siostra Mazzy, księga Korgana, romanse, twierdze dla klas... Mnóstwo jest tego...
stary 16-07-2004, 12:24   #80
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Domyślny

Ghost-Firkraag to chyba najtrudniejszy quest przed Brynnlaw(oprocz Spaczonych Runow) a on sie pytal o jakies proste Jak go kosi kult Bezokiego to u Firkraaga to by se nie poradzil z tymi pierwszymi ogrami
No ale racja NPCowe questy sa latwe i daja niezla ilosc expa(przewaznie...) oprocz questa Aerie-Wiezienie Sfer nie jest najlatwiejsze...Z Kambionem mozesz miec problemy...Ale reszta juz taka trudna nie jest-ja mialem problemy tylko z kambionem i Panem Niewolnikow... No a quest Jaheiry(Baron Ployer) to jak nie wyplacisz lapowki Terrecowi tez moze byc dosc trudny...
Jeszcze z zadan to te wszystkie questy na Wzgorzach Umar-porozum sie z Madulfem, prozne rece z Imnesvale, dostarcz krew mimika dla Jermiena...

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania