|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Szkoda OTSa ;/ ale też fajnie że info będzie lepsze . No coż coć za coć . Zasatanawiam się tylko co z ludźmi którzy zaplacili za postać GMa na OTSie itp. . Jeden z moich kumpli z inferny zapłacił 10k za postać GMa , a teraz prwdopodobnie zamkną mu serva ...
|
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
|
![]() Faaaajnie
![]() ![]() Ale bedziemy mieli lepsze i szybsze info. jak to mowi Larry: Jipikajej!
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2005
|
![]() W koncu Cip-o Soft docenil POLSKICH GRACZY.
|
![]() |
![]() |
#64 |
Nieobecny.
|
![]() Póki co nie mam zamiaru zabraniać rozmów o OTSie na #tibia.pl , ale w razie czego miło by było, jakby ten temat zachować na #OTServ.pl , w końcu ten kanał też po coś jest..
|
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 11 2004
Lokacja: W.r.o.c.l.a.w.
![]() |
![]() Fajnie ze tibia.pl bendzie jeszcze lepsza ale zwrosnie ilosc pk bo na ots mozna bylo sie wyzyc ale to nawet tez dobrze poniewaz na elysi wlasnie zajmuje sie zabiajniem pk i mi sie to podaba
cya. aha sorry za błedy ale mam 11 lat Ostatnio edytowany przez Khaid - 16-01-2005 o 21:03. |
![]() |
![]() |
#66 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Nie ma co żałował działu OTS, ponieważ, jeżeli wyjdzie w praniu, iż jest wielkie zapotrzebowanie, to ktoś się weźmie i postawi zwykłe phpBB na lycosie i po kłopocie. A takto tibia.pl ma szanse uzyskać jakieś profity ... ale podkreślam MA SZANSE (bo cipy głównie obiecywać umieją)
|
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2005
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elberos Kalinowa
Profesja: Elite Knight
Gildia: Sanatio
Świat: Secura
Poziom: 41
![]() |
![]() Hmmm właśnie wczoraj moi qmple próbowali zrobic ot serwer na neostradzie ale nie wyszło
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Fallen Angel
|
![]() To jest jedynie oprzejma prosba o wylaczenie OTS'a. Jesli CipSoftowi to nic nie da, a na pewno nie bede scigali OTS na drodze prawnej. Zaden oficjalny OTS nie ma szans powstac jako staly serwer, poniewaz naduzywa on PRAW AUTORSKICH. Od grafik po sam klient na to wszytko ma wylacznosc CipSoft i moze scigac kazdego kto sie nie zastosuje. Tak wiec bedziemy mieli partyznatke, ale wiele sie nie zmieni poza obecny stan rzeczy nawet jesli OTS rozwinie sie do poziomu Tibi.
#69 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 01 2005
Lokacja: Bydgoszcz
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez MKD - 16-01-2005 o 22:03. |
||
![]() |
![]() |
#70 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
OTS powstal calkowicie od zera, na podstawie analizy danych, ktore klient Tibii przesyla pomiedzy soba a oficjalnymi serwerami. Jednak jest to w 100% dozwolone. Prawo natomiast lamia ci, ktorzy sie lacza z serwerem - uzywajac klienta niezgodnie z licencja na ktora sie zgodzili instalujac go. Z OTSem jest taka sama sprawa jak z miranda, tlenem, jabberem, ekg, kadu, kopete, gaim i innymi komunikatorami, ktore umozliwiaja logowanie sie do sieci Gadu-Gadu. Autorzy GG nie udostepnili nigdy specyfikacji protokolu, ani nie wyrazili zgody na powstanie innych klientow (bo nie maja takiego prawa). Te wszystkie komunikatory powstaly po analizie danych wymienianych miedzy klientem gg a serwerem. Przyklad blizszy Tibii - PvPGN - Player versus Player Gaming Network, czyli open-source'owy serwer battle-netu (sam zreszta go uzywam - stoi na moim serwerze). Powstal rowniez w ten sam sposob jak OTS. Blizzard probowal wystapic na droge sadowa i przegral z kretesem. Dlatego CipSoft PROSI o niepopieranie OTSa, zamiast wystepowac na droge sadowa, gdyz droga sadowa jest z gory skazana na porazke. Dlatego za kazdym razem ogarnia mnie pusty smiech, gdy slysze, ze OTS jest nielegalnym programem. |
|
![]() |
![]() |
#71 |
Fallen Angel
|
![]() @Polin
A to przepraszam, nie znam sie na programistyce, zeby takie rzeczy wiedziec :/ a wnioski wysuwalem jedynie na podstawie logiki.
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() A więc, na początku bardzo serdecznie gratuluje
![]() ![]() Jak zawsze w takich sytuacjach, chciałbym wznieść TOAST!!!! (wszyscy przy stole wstali z pełnymi kielichami) Za TIBIA.PL. Niech nam żyją i tworzą dalej najlepszą stronę o Tibii w Polsce!! ZDROWIE!!! (wszyscy jednym głosem wykrzykneli) |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
![]() |
![]() Moze i tak jest tibia.pl bedzie miala wieksze przywileje itp.
Ale to pogrzebie w pewnej mierze POLSKI OTS , powiedzmy se prawde w polsce nie zaistnieje. Na Forum OTS'a zagladalo pewnie codziennie duuzo osob , ktore beda musialy znalesc teraz inne stronki =( Zgodzil bym sie ze tibia.pl nie bedzie udostepniac tibi 7.1 i OTS'a ale dlaczego tykacie forum niech dalej ZYJE !! Ale za to nasi kochani BR* ![]() *BR - Słowo ktrore oznacza Brazylijczyka, ot tak dal tych ktorzy nie wiedza o co chodzi =] |
![]() |
![]() |
#74 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 12 2004
Lokacja: Elbląg
![]() |
![]() I dobrze ze ots upadlo.Ja nigdy tego nie piopieralem.
A WAM MOGE TYLKO POGRATULOWAC ROZWOJU STRONY |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() ja sie ciesze ze stronka sie rozwija ale co to jest ten OTS pls odpowieć chcem
|
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 06 2004
![]() |
![]() Clipy wyczoly konkurencje
======== A wiemy ze brak kunkurencji nie zmusza Clipow do aktywnego wprowadzania nowosci , przy czym prace sa ospale i nowe rzeczy wprowadzane po miesiacach oczekiwania Mozna powiedziec ze NIE , oni caly czas pracuja ciezko ! Jak by tak pracowali ciezko jak szybko pozbyli sie OTS'a ze wszystkich stron to juz dawno mieli bysmy grafe 3d xDD Ale to jest tylko moje nawiedzone zdanie ^^ Moze i problem w tym ze juz nie gram w Tibie lecz w OTS'a Ale trzeba sie pogodzic tibia.pl wkocnu jets o Tibi a nie OTS'ie no coz zycze im aby dalej sie rozwijala =] Ostatnio edytowany przez Xifuzal - 17-01-2005 o 10:29. |
![]() |
![]() |
#78 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Bezdomny z Gor Krańca Swiata
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I feel like 11 years old nOOb... Nie jestem podrecznym manualem. Moje gadu-gadu nie sluzy do spamowania mnie. ![]() Ostatnio edytowany przez aktus - 17-01-2005 o 11:26. |
||||
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Venore
|
![]() Mam pytanie chciałbym się dowiedzieć co to OTS ?
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() @mistyczny
OTS- program, umozliwiajacy otworzenie tibii w wersji 7.1 w trybie offline, budowanie i edytowanie map, tworzenie potworow, przedmiotow, czarow, oraz mozliwosc udostepnienia zbudowanego juz servera online. W najwiekszym skrocie ![]()