Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-01-2005, 12:59   #61
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny news

A ja oddalem wlasnie 2 golsy na tibianews.net, poniewaz jest o wiele lepsza od reszty zamieszaczonych tam stron ( chodzi mi o przejzystosc oraz o ilosc nowych informacji o tibi). Tibia.pl posiada bardzo skromna oferte informacji, oraz znajduje sie na niej wiele bledow, ktore po nawet po zloszeniu nie sa poprawiane. Wiec niestety najlepsza strona zrobiana przez fanow tibi byla, jest i bedzie tibianews.net.
Na tibia.pl wchodzilem zawsze tylko popatrzyc na exp table, ale juz nie musze bo jest na tibia.com.
Teraz wchodze tylko na forum posmiac sie z nuupkuf (ktorych jak zapewnie sami wiecie jest tam od groma).

------------

Najpewniej zaraz sie posypia jakies uwagi dotyczace mojej osoby, ale to tylko bedzie swiadczyc o trafnosci moich wywodow.
Pozdro

edit
news z tibianews.net

Global
23
January
12:34:35

BR power (updated by TibiaNews)

Excited with the latest official poll that CipSoft has organized, entittled Favourite Fansite, the admins of tibiabr.com has announced they will be given 6 free Premium Accounts in an incoming contest. You can send Guido a "Learn Portuguese" DVD for next christmas because you can place your bets that tibiabr.com will the the absolute Number One in the voting results!

Update:The portaltibia.com.br has just announced they will be giving 10 Premium Accounts if they win the voting of the Fan Sites in fist place. If they win in the second, they wil be given 6 premium accounts, and if third, 3 premium accounts! Somehow we can feel "winning" this poll is important for most fansites. Extraordinaire, isn't it?

Niezle lolostwo.
Na co oni rozdaja paki po votowaniu, jak tylko pakerzy maga votowac........

Ostatnio edytowany przez emilok - 24-01-2005 o 14:36.
emilok jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-01-2005, 20:30   #62
anasazi
Użytkownik Forum

anasazi's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2004

Cool minus dla tibia.pl

Sorry ze pisze tu ale w waszym forum o potworkach mozna sie zgubuc.Chcialbym zwrocic uwage na to ze od grudniowego abdate minelo sporo czasu a nadal niema wszystkich rzeczy jakie wylatuja z potworkow nie mowiac juz o wakacyjnym abdate a wiele osob bardzo by chcialo wiedziec co wypada wiec skoro przylaczyliscie sie do akcji przeciwko otserv to wyciagnijcie jakies pozyteczne informacje od cipsoftu napewno wam pomoze to w glosowaniu ^^
anasazi jest offline  
stary 24-01-2005, 20:54   #63
iglarf
Użytkownik Forum

iglarf's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 85
Skille: 88/85
Poziom mag.: 6
Domyślny

Druga rzecza jaka zrobilem po dostaniu pacca bylo zaglosowanie na tibia.pl !(pierwsza byla zmiana qutiftu).
stary 24-01-2005, 21:14   #64
next great sorcerer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 03 2004
Lokacja: Sosnowiec, Darashia

Domyślny

Głosowałem na tibia.pl, ale powiedzmy sobie to wprost: z World of tibia to wy szans raczej nie macie.
Po za tym brakuje tutaj anglojęzycznej wersji...
Initiate of White Tower
25lvl+
41mlvl+
next great sorcerer jest offline  
stary 24-01-2005, 22:20   #65
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

@emilok:
Nie widze zebys zglosil jakis blad na stronie, skoro twierdzisz ze sa bledy prosze o ich zglaszanie a beda poprawiane jak najszybciej.

Cytuj:
Tibia.pl posiada bardzo skromna oferte informacji
tibia.pl jako pierwsza strona dala informacje o nowych powtorkach i zakonczyla wprowadzanie o nich informacji na duzo wczesniej przed jakakolwiek inna strona o tibii. Wiem ze mamy duze braki w taktykach co do powtorkow, ale mamy tez inne rzeczy ktorych na innych strona nie znajdziesz.

Jesli masz jakies zastrzezenia co do strony to czekamy na nie z otwartymi rekami w dziale tibia.pl - opinie, sugestie...

Sam lubie tibianews i lubie czytac ich artykuly ale ostatnio stracilem do nich zaufanie. Chodzilo wlasnie o ich newsa co do wyborow najlepszej fan site. Dobitnie bylo widac ze artykul napisal brazylijczyk, ale jak go team tibianews mogl zatwierdzic to nie wiem, bo tego co tak napisal to rozumiem(wiadomo reklama), to tych co to zatwierdzili bez zmian juz nie. Koles napisal o wyborze stron i napisal ze "biora udzial znane strony jak (tu podal 2 strony brazylijskie) i tibianews" nie mowie ze o nas nie wspomnial, ale nie napisanie o tibia.de, a o jakis tibiabr i costam jeszcze tak to juz przesada. Teraz jak patrze to juz to ktos poprawil i wstawil tibia.de zaimast tibianews, ale na poczatku tak nie bylo.

@anasazi:
Czy wylecialo ci z ktoregos z potworkow cos co nie jest wpisane w loot na tibia.pl?
Dam sobie obciac paznokcia ze nie.
Wiec na jakiej podstawie piszesz ze nie mamy infa o nowych potworkach? Mielismy jako pierwsi i jak tylko ktos da dowody ze mu wypadlo cos czego nie ma to bedzie to wprowadzone.
Po raz kolejny zapraszam do tibia.pl - opinie, sygestie...

Szanuje krytyke i lubie ja, bo pokazuje nam niedociagneicia na stronie. Ale jak ktos powie ze "na stronie są bledy" to ja sie pytam "gdzie?". Jak mamy cos poprawic jak nie wiemy o czym mowicie?
Dr. Omader jest offline  
stary 25-01-2005, 00:01   #66
tassin
Użytkownik Forum

tassin's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2004
Lokacja: London

Imię: Tassin
Świat: Harmonia
tassin ma numer GG 3417100
Domyślny

ja tam zaglosowalem na tibianews i tibia.de. na tibianews sa informacje z 1 reki, czesto nietuzinkowe, zaskakujace. tibia.de natomiast zawiera screeny i filmy z najwyzszej polki. minusem tibia.pl jest forum z duza liczba niepotrzebnych tematow nie majacych nic do zaoferowania. 12 latki z 15lvl i 5 postaciami moze sa zadowolone,ale dla mnie to forum nie zawiera nic konstruktywnego. poza postami kiperra i itheliosa wieje nudą.
tassin jest offline  
stary 25-01-2005, 00:27   #67
dejzer
Guest

Domyślny

Witam wszystkich jestem nowy na forum ale dzieki tej stronce zyskalem duzo informacji o tibi . A w ramach podziekowania zaglosowalem na nia

level : 37
nick : Twista Barbarian
miasto: Carlin
Mlev : 4

stary 25-01-2005, 15:15   #68
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Król

<me Dusi cipsofta<niemoge napisac ci.pa bo forum to zrozumie jako **** >>Zara go udusze bo nie chce mi pacca dac!A ja musze zaglosoowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!<zgadnijcie na co>
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.

Ostatnio edytowany przez Str4t0s - 25-01-2005 o 15:17.
Str4t0s jest offline  
stary 25-01-2005, 15:37   #69
Bonastick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Iława

Domyślny

Głos oddany na tibianews.net. W końcu chodzi o wybranie najciekawszej MOIM zdaniem strony.

Cytuj:
Dlatego tibia.pl prosi wszystkich posiadaczy Premium Account o zagłosowanie w sondzie właśnie na nas. Poproście także swoich znajomych, żeby na nas zagłosowali.
Ja rozumiem, że takie postawy są mocno zakorzenione w naturze polaków... ale czy właśnie nasze pokolenie nie mogłoby tego wreszcie zmienić??

Wszyscy mają głosować na was bo chcecie mieć te wszystkie plusy, które od Cip'ów zwycięska strona będzie dostawać. Ale ta strona ma na to zasłużyć. Nie mogliście w newsie napisać normalnie jak cywilizowani ludzie, że pojawiła się sonda i Cip Soft zaprasza do oddania głosu na NAJLEPSZĄ stronę...
Nie, musieliście dodać: Głosujcie na nas, jak się uda ten PRZEKRĘT to bedziemy mieli niezłe bajery.

Nie tędy droga....
stary 25-01-2005, 15:48   #70
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Ja zagłosowałem na tbiabr ... j/k
moze i z WoT tibia.pl niema wielkich szans ale to dopiero się rozstrzygnie a komentyarze typu
Cytuj:
Tibia.pl posiada bardzo skromna oferte informacji
są dla mnie niezrozumiałe bo na tibia.pl można znaleśćpotrzebne informacje etc. Jeśli czegoś brakuje według ciebie to pisz, wyraź swoją opinię ( questy się nie liczą).
Bonastick:
a czy uważasz, że tibia.pl jes nie wiem... niegodna zwycięstwa?

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline  
stary 25-01-2005, 15:51   #71
Bonastick
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hegemmon
a czy uważasz, że tibia.pl jes nie wiem... niegodna zwycięstwa?
A gdzie w moim poście jest coś takiego?
Znajdziesz tam informacje, że MOIM zdaniem powinna zwyciężyć tibianews

Innych zdanie może być zupełnie inne niż moje.

Jedyne co mnie razi to treść newsa która wymusza... może złe słowo. prosi choć nachalnie (ten tekst żeby namawiać także znajomych... very low) o głosowanie nie na najlepszą ale na Was (oczywiście nie sugeruję tutaj, ze nie możecie być najlepsi, to czy jesteście czy nie - jest prywatnym odczuciem każdego uzytkownika)

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 25-01-2005 o 15:53.
Bonastick jest offline  
stary 25-01-2005, 15:54   #72
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

@up:
My nikomu nie kazemy na tibia.pl glosowac, ladnie o to poprosilismy.
To ty nie zrozumiales naszej prosby i mowisz ze kazemy ludzia glosowac. Ludzie glosuja bo chca, my ich tylko poinformowalismy o tym ze jest taka sonda i ze prosimy o oddanie glosu na tibia.pl
Nikomu nie dajemy banow czy ostrzezen za to ze na tibia.pl nie glosowal.
Natura Polakow powiadasz? To w takim raze adminami na tibiabr.com i na tibianews.net sa Polacy bo tam te newsy tez sie pojawily.

Nikt nie zabroni nam sie reklamowac i prosic ludzi zeby w ramach tego malego wynagrodzenia dla ludzi tworzacych ta strone klikneli w przycisk na tibia.com.

Cytuj:
Nie mogliście w newsie napisać normalnie jak cywilizowani ludzie, że pojawiła się sonda i Cip Soft zaprasza do oddania głosu na NAJLEPSZĄ stronę...
Widocznie uwazamy ze tibia.pl jest najlepsza, wiec prosimy na glosowanie na nia.

Pozatym jakbys stworzyl i pracowal przy takiej stronie jak tibia.pl to tez by ci zalezalo na tym zeby zajela jak najwieksze miejsce.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 25-01-2005 o 15:56.
Dr. Omader jest offline  
stary 25-01-2005, 16:03   #73
Bonastick
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
@up:
My nikomu nie kazemy na tibia.pl glosowac, ladnie o to poprosilismy.
To ty nie zrozumiales naszej prosby i mowisz ze kazemy ludzia glosowac. Ludzie glosuja bo chca, my ich tylko poinformowalismy o tym ze jest taka sonda i ze prosimy o oddanie glosu na tibia.pl
Nikomu nie dajemy banow czy ostrzezen za to ze na tibia.pl nie glosowal.
Hmm, bany mi nawet do głowy nie przyszły, gdyż to byłoby z pewnością przegięcie totalne. Ale nawet taka prośba to sugerowanie na co ma uzytkownik zagłosować. A po co mu sugerować, nie może sam podjąć decyzji o tym, która strona podoba mu sie najbardziej?

Cytuj:
Natura Polakow powiadasz? To w takim raze adminami na tibiabr.com i na tibianews.net sa Polacy bo tam te newsy tez sie pojawily.
Inni namawiają, to ja też mogę.
Inni kradną, to ja też mogę.
Inni zabijają, to ja też mogę.
Jak dla mnie wszystkie te zdania mają tę samą filozofię (chorą filozofię).

Jeżeli jest źle, to ktoś MUSI się wyłamać, żeby kiedyś mogło byc dobrze.

Cytuj:
Nikt nie zabroni nam sie reklamowac i prosic ludzi zeby w ramach tego malego wynagrodzenia dla ludzi tworzacych ta strone klikneli w przycisk na tibia.com.

Widocznie uwazamy ze tibia.pl jest najlepsza, wiec prosimy na glosowanie na nia.
Samouwielbienie...? Może przesadzam ale skromność to też nie jest.

Cytuj:
Pozatym jakbys stworzyl i pracowal przy takiej stronie jak tibia.pl to tez by ci zalezalo na tym zeby zajela jak najwieksze miejsce.
A nie sądzisz, że zewnętrzna niezależna ocena bez wpływania na jej wynik byłaby bardziej satysfakcjonująca?
Mam okazję współpracować przy także całkiem dużej stronie, więc zapewniam Ciebie, że wiem, jaki duży może być wkład pracy w taki serwis.

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 25-01-2005 o 16:08.
Bonastick jest offline  
stary 25-01-2005, 16:27   #74
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Cytuj:
A po co mu sugerować, nie może sam podjąć decyzji o tym, która strona podoba mu sie najbardziej?
My prosilismy. Pozatym przez napisanie ze bierzemy tam udzialu chcielismy pokazac nasz swiatowy poziom. Inne polskie strony sie nie dostaly do glosowania, wiele zagranicznych tez nie. Jezeli dana osoba uwaza ze strona X jest lepsza od Y to nawet jak napisze ktos zeby glosowac na Y to madry czlowiek nie zmieni tak odrazu zdania i zaglosuje na strone, ktora jest najlepsza jego zdaniem.

Cytuj:
Inni namawiają, to ja też mogę.
Inni kradną, to ja też mogę.
Inni zabijają, to ja też mogę.
Jak dla mnie wszystkie te zdania mają tę samą filozofię (chorą filozofię).

Jeżeli jest źle, to ktoś MUSI się wyłamać, żeby kiedyś mogło byc dobrze.
Nie czytasz ze zrozumieniem. Ja nie napisalem, ze skoro oni zrobili to my tez mozemy. Ja napisalem w odpowiedzi na twoj zarzut, ze to juz taka natura polakow i ze w takim ukladzie na innych stronach adminami sa tez polacy bo napisali tak. To zadna natura polakow/brazylijczykow czy innej nacji, to poprostu chwyt marketingowy, reklama, kazdy chce osiagnac jak najwyzsza pozycje, bo bedzie to korzystne dla strony.

Cytuj:
Samouwielbienie...? Może przesadzam ale skromność to też nie jest.
Jak mielibysmy byc najlepsza strona skoro sami bysmy tak nie uwazali?

Cytuj:
A nie sądzisz, że zewnętrzna niezależna ocena bez wpływania na jej wynik byłaby bardziej satysfakcjonująca?
Czy manipulujemy ludzmi w jakis sposob? Mowimy im ze jak nie zaglosuja to dostana w łeb, czy cos? Ludzie sa wolni i moga glosowac jak chca, my ich tylko prosimy o glos na tibia.pl.
To zadne wplywanie na wyniki, bez tego newsa napewno duzo ludzi ktorzy uwazaja, ze zaslugujemy na wysokie miejsce w tej ankiecie nie zaglosowaloby bo by nie wiedzialo, ze taka jest.

Cytuj:
Mam okazję współpracować przy także całkiem dużej stronie, więc zapewniam Ciebie, że wiem, jaki duży może być wkład pracy w taki serwis.
W takim ukladzie rozumiem, ze tobie by nie zalezalo, zeby twoja strona byla na wysokim miejscu w jakims konkursie.
Nam zalezy. Szczegolnie, ze im wyzsze miejsce tym CipSoft bedzie na nas lepiej patrzyl i prowadzil wieksza wspolprace. Wiec jest o co walczyc.
Dr. Omader jest offline  
stary 26-01-2005, 11:47   #75
Bonastick
Użytkownik Forum

Domyślny

Wczoraj pojawiły się jakieś problemy z forum (przynajmniej u mnie) więc odpowiedź dopiero dziś.
OK, więc będzie chyba post pojednawczy. Ja trochę ochłonąłem, co nieco sie wyjaśniło - do rzeczy:

Cytuj:
My prosilismy. Pozatym przez napisanie ze bierzemy tam udzialu chcielismy pokazac nasz swiatowy poziom. Inne polskie strony sie nie dostaly do glosowania, wiele zagranicznych tez nie. Jezeli dana osoba uwaza ze strona X jest lepsza od Y to nawet jak napisze ktos zeby glosowac na Y to madry czlowiek nie zmieni tak odrazu zdania i zaglosuje na strone, ktora jest najlepsza jego zdaniem.
Oczywiście rozumiem, że znalezienie się w tej sondzie, to powód do dumy. Do informacji w stylu: "jest sonda, także nasza strona pojawiła się w tej ankiecie, z czego jesteśmy bardzo dumni" nic bym nie miał.
Mnie ugryzły te dwa zdania, które zacytowałem w pierwszym moim poście w tej dyskusji.

Cytuj:
Nie czytasz ze zrozumieniem. Ja nie napisalem, ze skoro oni zrobili to my tez mozemy. Ja napisalem w odpowiedzi na twoj zarzut, ze to juz taka natura polakow i ze w takim ukladzie na innych stronach adminami sa tez polacy bo napisali tak. To zadna natura polakow/brazylijczykow czy innej nacji, to poprostu chwyt marketingowy, reklama, kazdy chce osiagnac jak najwyzsza pozycje, bo bedzie to korzystne dla strony.
OK, faktycznie. Źle wybrałem główny kontekst wypowiedzi. Może faktycznie przesadzam, może oczekuję od świata by był idealny.
Dla was to juz jest biznes. Nawet jeśli na tym nie zarabiacie (choć tego nie wiem), to aktualna walka o uzytkownika może procentować w przyszłości (sponsorzy lubią strony znane o dużej oglądalności). Ja po prostu nigdy nie lubiłem rozpychania się łokciami. Wolałbym usiąść i cierpliwie poczekać na wynik.
Cytuj:
Jak mielibysmy byc najlepsza strona skoro sami bysmy tak nie uwazali?
To z pewnością nie jest po mojemu. Miarą popularności strony jest opinia o niej użytkowników, a nie twórcy. Jeśli przez kilka tygodni/miesięcy tworzysz strone, grafikę, utwór, cokolwiek - przestajesz dostrzegać niedociągnięcia. "Kochasz" to co stworzyłeś jak własne dziecko.
Jeśli taki twórca jest w stanie wysłuchać krytki od innych to jeszcze jest bardzo dobrze. Zaczyna sie robić kiepsko, jeśli nie da o swoim "dziecku" powiedzieć złego słowa (ten akapit traktuje ogólnie o twórcach, nie o adminach tibia.pl - zeby mnie nikt za słówka nie ciągnął)
Cytuj:
Czy manipulujemy ludzmi w jakis sposob? Mowimy im ze jak nie zaglosuja to dostana w łeb, czy cos? Ludzie sa wolni i moga glosowac jak chca, my ich tylko prosimy o glos na tibia.pl.
To zadne wplywanie na wyniki, bez tego newsa napewno duzo ludzi ktorzy uwazaja, ze zaslugujemy na wysokie miejsce w tej ankiecie nie zaglosowaloby bo by nie wiedzialo, ze taka jest.
Pierwszy akapit - dokładnie to samo co o banach, więc moja wypowiedź o tym - wyżej.
Drugi akapit - to rozumiem. Jest nieźle, jeśli taki 10-12 latek potrafi sam stworzyć sobie konto w tibii (na prawdę dużo częstrzym zjawiskiem jest wysłuchiwanie w grupce osób takich zdań: "wiesz jak zrobić postać?" - znam to dobrze, pracuję w caffe)

Ale ja tu cały czas pluję się o te dwa zdania, które mnie mocno uderzyły:
Cytuj:
Dlatego tibia.pl prosi wszystkich posiadaczy Premium Account o zagłosowanie w sondzie właśnie na nas. Poproście także swoich znajomych, żeby na nas zagłosowali.
To moim zdaniem na prawdę nie było potrzebne. News bez tej treści odniósłby parktycznie ten sam efekt a wyglądałoby dużo bardziej profesjonalnie.

Cytuj:
W takim ukladzie rozumiem, ze tobie by nie zalezalo, zeby twoja strona byla na wysokim miejscu w jakims konkursie.
Nam zalezy. Szczegolnie, ze im wyzsze miejsce tym CipSoft bedzie na nas lepiej patrzyl i prowadzil wieksza wspolprace. Wiec jest o co walczyc.
Oczywiście, że by mi zależało, z pewnością pojawiłby się news informujący o takiej sondzie, ale nie zamieściłbym zdań cytowanych kawałek wyżej.
Jest o co walczyć - zgadza się, rozumiem że to biznes i o moim nieco old-fashion'owym stosunku do niego napisałem wyzej.

"Kłótnia" rozrosła się nieco bardziej niż sądziłem, więc może na koniec uargumentuję mój wybór w ankiecie na tibia.com
Zawartość Waszej strony jest moim zdaniem dobra, więc nie zgadzam się z drugą (jak na razie jedyną poza mną) osobą deklarującą oddanie głosu NIE NA tibia.pl.
Odczucia co do Waszej strony psuje u mnie jedna rzecz (niestety najmniej zależna od Was) - jest to forum.
Zaglądam tutaj od już dosyć dawna i za każdym razem cieszę się, że tam gdzie ja wypełniam na forum Wasze zadania, grupa użytkowników jest inna.
Gratuluję wytrwałości w tępieniu głupoty na forum, choć raczej wiecie, że ta walka nie będzie miała końca.
Można by powiedzieć, nie podoba mi się forum, nie czytaj go. Ale stronę oceniam jako całość i dlatego o sekretach cipsoft'u wolę poczytać na tibianews...

EDIT***
Re: MatKus

Jak widzę, moje dzisiejsze wnioski są juz bardzo zbliżone do Twoich więc ostatecznie kompromis
Powodzenia w dalszym rozwoju stronki. peace..

Ostatnio edytowany przez Bonastick - 26-01-2005 o 13:07.
Bonastick jest offline  
stary 26-01-2005, 12:44   #76
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Wybacz, ze nie będę cytował, ale mam mało czasu i nie chce mi się bawić.
Fakt, wczoraj był problem z forum, mea culpa

Masz rację Ja tą stronę traktuję jako biznes. I mimo, że puki co nie zarobiłem na tym ani grosika i ani 1gp w tibii, ba, nawet troche dopłacąc musiałem, to mam z popularności strony wielką zapłatę - satysfakcję.

Jeśli chodzi o bycie najlepszym - jest dużo stron, które są dobre. Nie wiem, czy zasługujemy na nazywanie się najlepszą stroną, ale pracujemy na to całkiem nie mało. Dla przykładu, przez ostatnie 3 dni (nie licząc jedzenia, toalety itp.) siedziałem nad stroną od obudzenia się do zaśniecia. Nie dziw się więc, że cieszę się, że autorzy dostrzegli moje dzieło jako jedną z najlepszych stron o ich grze. I nie dziw się, że chcę, by ludzie na moją stronę głosowali.

Czepiasz się, że wprost poprosiłem o głosowanie na stronę i o namawianie do tego innych. No cóż. Jak już mówiłem, bardzo mi zalezy na jak najlepszej pozycji. I nie jestem pewien, czy na pewno wszyscy by pomyśleli o tym, żeby namawiać swoich znajomych na głosowanie na nas. Choć jak zapewne wiesz, nasza strona i tak nie posunęła się w agitacji do tego stopnia, co brazylijskie strony. No cóż, najwyraźniej nie mamy tyle pieniędzy, co oni.
Jeśli uważasz, że tibianews jest lepszą stroną, to cóż, pozostaje mi wziąć się znów do pracy i zrobić coś, by to zmienić. Jednak tibianews to zupełnie inna strona, więc ciężko porównać jej i nasze wyniki.

Jeszcze jedna sprawa odnośnie forum - Niestety nie mamy wielkiego wpływu na to, co ludzie na nim piszą. I tak kasujemy około 1/4 postów i tematów, upominamy całkiem nie mało, banujemy... no cóż, tibia to niestety gra, w którą grają głównie ludzie młodzi, którzy mają jeszcze nie nauczyli sie tak pisać, jak byśmy chcieli.
stary 26-01-2005, 17:48   #77
epson
Użytkownik Forum

epson's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2005
Lokacja: Śrem

epson ma numer GG 3304591
Król :)

kiedy zobaczyłem to to sie ucieszyłem że moja ulubiona strona znajduje się na tibi com więc odrazu zalogowałem się 1 paccem i głosuje na tibie pl wylogowałem sie i loguje sie na 2 pacca i też na tibie pl mam nadzieje że pl wygra tibia pl górą
epson jest offline  
stary 26-01-2005, 18:52   #78
Efkin
Użytkownik forum

Efkin's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Kraków

Efkin ma numer GG 3705405
Domyślny

Witam
Musze przyznać że Tibia.pl stale rozwija się w dobrym kierunku, jeszcze niedawno mogłem stwierdzić że stronki obcojęzyczne przewyższały ja pod wieloma względami, teraz ta różnica zanika w dość szybkim tępie. Wydaje mi sie że wynik głosowania na Tibi.com nie jest najwazniejszy, choć oczywiscie oddałem na was głos, ważniejsze jest chyba to że jestescie elita stron o tej tematyce.

Pozdrawiam
Hail GotS
Efkin jest offline  
stary 26-01-2005, 20:13   #79
Fezesid
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Pytanie Ale czego tylko posiadacze Pacc!!??

Przecież posiadacze Facc też grają w Tibie i też powinni mieć prawo głosu.
Według mnie to jest niesprawiedliwe. Owszem, posiadacze Pacc powinni mieć przywileje bo przecież za nie płacą, ale bez przesady.
Nick: Fezesid
Level: 20
Magic level: 28
Profesja: Sorcerer
Fezesid jest offline  
stary 26-01-2005, 20:30   #80
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

@up:
to raczej pelni role zabezpieczenia niz przywileju.
Wyobraz sobie ze komus bardzoooo zalezy na tym zeby jakas sonda sie zakonczyla okreslonym wynikiem a glosowac mogliby facc. Ludzie masowo by zakladali konta zeby tylko zaglosowac.

Pozatym jednak CipSoft bardziej interesuje czego chca ci ktorzy placa za ta gre niz ci ktorzy graja za darmo
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania