![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.
![]() |
![]() http://eminem.hip-hop.pl/em_o_polakach.php i co $cor??
|
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
Stan: Niegrający
|
![]() Scor:
@1st Wow... no jakis gosciu to powiedzial... tragedia... pewnie tez slyszal od kumpla, ktory slyszal od kumpla, a ten kumpel slyszal od kumpla, ktory to wymyslil. @2nd Nie czytalem wszystkiego, ale po Thesim.pl forum juz wiem ze to znowu ktos puszcza plote ;( @3rd Ta artykul o Emie ale nawet tam nic nie bylo, ze tak powiedzial... hmmm czyzby komentarze? Patrz punkt 1 i 2... zainteresowal mnei jeden komentarz: "Slimka (09.11.03 22:11) Ale z was idioci....Eminem nigdy żadnej flagi nie spalił, nigdy też nie mówił nic o Polakach.... wejdzcie na chociażby www.eminem.prv.pl dział Em o Polakach i nie piszcie więcej bzdur. " Plus "A on jasno i wyraznie stwierdzil..." gdzie stwierdzil? A wiec teraz gdybym powiedzial (zmyslam nie wiem nic o wymienionym zespole :!), ze w zespole Metallici są sami homoseksualisci i powiedzmy, ze rozeszlo sie to po necie... po swiecie... uwierzyl bys? Nie sadze. Co to komentarza wyzej... wiadomo strona o Emie wiec beda go bronic... ale tam sa naprawde dobre argumenty... chociazby to, ze Em jest znany z tego, że to co mysli zaraz wspomina o tym w piosence/piosenkach... w ZADNYM kawalku nie ma nic o polakach... Btw. O kurde o tym, że spalil flage Polską to nawet nie slyszalem xD Za***ista jest ta wyobraznia :D
![]() Ostatnio edytowany przez Uncle Warrior - 25-02-2005 o 20:10. Powód: flaga lol... |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok
![]() |
![]() "Bo kazdy metalowiec jest satanista, a kazdy hiphopowiec cpunem"
"W metalu ciagle dra mordy i sa teksty typu "szatan nasz pan", a w hh co 2 slowo to kur.wa" Tak to jest kiedy ktos pisze o czyms na czym sie nie zna..... Kiedys jakas madra osoba powiedziala "Kulturalny czlowiek zna sie na kazdej muzyce". Nie, nie slucham hh. Nie podoba mi sie jednak mam wlasne powody dlaczego akurat nie lubie tego rodzaju muzyki... Nie wyskakuje z tekstami "A w hh to tylko kur.wa co 2 slowo mowia". Zawsze znajda sie osoby sluchajace innego rodzaju muzyki niz my sluchamy i nic na to nie poradzimy... @down Jestes zalosny... Bronisz hh atakujac metal. Z twojej wypowiedzi wynika, ze nawet nie slyszales zadnego dobrego kawalka metalu. Ostatnio edytowany przez Rankor - 25-02-2005 o 20:20. |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2004
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Wieksza polowa z WAs mowi ze HH to belkot a posluchajcie Swojej "muzyki" jakies metale... oni spiewaja czy raczej dra sie i wymac***a glowami?-.- Wy nie rozumiecie jak mozna sluchac HH a ja nie rozumiem jak mozna sluchac metalu... kwestia gustu.. mozecie mnie bluzgac ale przynajmneij powiedzialem co o tym mysle.
Ostatnio edytowany przez Stomil - 25-02-2005 o 20:29. Powód: Przesadzilem =) |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 01 2005
Lokacja: kraków
Świat: danubia
![]() |
![]() eh.... ja akurat gustuje w tym i w tym (bardziej w metalu) [jak kiedys nei sluchalem metalu to caly czas prawie hh)[zreszta dlaej mam kilka fajnych piosenek)
tylko ze te piosenki to nei jakies 18l (tez mam ale nei slucham) tylko kaliber, DKA - on nie spiewa o narkotykach ani o dziwkach ani itp wiec jest dobry! a co do gosci ktorzy zaczepiaja to zadni hiphopowcy to sa DRESY! i nie ma co poradzic btw tak w ogole to juz hiphopu nie slucham |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Tak, ale jeśli mówisz co myślisz to przynajmniej zachowaj trochę kulktury... Ja nie mówie tekstów w stylu "Hip-chłopowcy to obite ryje nażelowane łby co by tylko ruchali każdą kozę na imprezie palili blanty a to chamy nie potrafią grać na gitarze co to za muzyka bez energii" więc i ty nie mów o "tłustych metalowych łbach", ok? Zobacz jak to przyjemnie jak ktoś obraża kogoś kogo szanujesz -,-
Ostatnio edytowany przez mejlun - 25-02-2005 o 20:26. |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Do osób krzyczących na metal niepochlebnymi słowami: metal to nie zawsze darcie się w mikrofon, spójrzcie sobie na taki Black Sabbath, przykładowo utwór Paranoid. Ja tam nie widzę darcia mord, słów związanych z satanizmem, jego wykonawcy to nie są przyodziani w skóry i rysujący wszędzie pentagramy wyrzutkowie.
Po drugiej stronie barykady stoją black-metalowcy, ich charakterystyką jest wcześniej wspomniane "ryczenie". A gdzie jest powiedziane, że oni zawsze są niewychowanymi świniami (nie obrażając Sz. P. Świń)? Może to być chudy, skromny, czterooki Pan Gienio, który jest mistrzem komputerowej roboty, a na scenie zmienia swój głos na poruszający Homera w jego grobowcu? Nie mówcie mi tu, że metal to tylko jeden typ muzyki - ma wiele podtypów np. Nu-metal, black-metal, klasyczny metal, death metal itp. itd. etc. Podobnie jest z hip-hopem, są tam piosenki o: - patologii - paleniu blantów - odbywaniu stosunków płciowych - kradzieżach - rabunkach - morderstwach - policji - i tak dalej. I kto mi teraz powie, że hip-hop jest ograniczonym typem muzyki? Sprobuję pogodzić obie walczące strony - hiphopowców i blacharzy - posłuchajcie sobie Linkin Park & Jay-Z. Jest to połączenie bliźniaczopodobnego do HH rapu z metalem. Nie mówcie mi, że brzmią źle, bo jak nie to naślę na was moich dresów wspartych fanami Metallici!
#68 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Kochani hip hopowcy, nie zaczynajcie wyzywanki, bo ja też przestanę być miły
![]() Matek, mam coraz większe wrażenie, że próbujesz sobie coś wmówić, co nie jest zgodne z prawdą. Czemu teksty hip hopowe są żałosne już mówiłem (i nie tylko ja) i nie zamierzam się powtarzać, więc z łaski swojej nie mów mi, że nie mam argumentów. Chyba, że mam Ci powtarzać jak czterolatkowi? Jeszcze raz powtarzam (z wielką nadzieję, że może tym razem zrozumiesz co piszę) PODAŁEM TYLKO PRZYKŁADY I NIE MÓWIE, ŻE KAŻDY HHOPOWIEC TO DRES. Mówię tylko, że te osoby, które mnie zaczepiły to nie były napewno metale, tylko hhopowcy. W jednym przypadku mam 100% pewność - wracam do domu ze szkoły, patrzę, na ławeczce siedzi 4 ogolonych typów z radiem, w radiu nic innego jak polski hip hop, wtedy właśnie zaczęli krzyczeć coś w stylu "Fajna laska, chętnie bym ją wy*uchał, zgól te włosy ch*ju". Jak to Ciebie nie przekonuje, że to byli hip hopowcy.. no cóż. Jeszcze raz powtarzam: nie wszyscy są tacy, ale podobnych przypadków było kilka, a metal jak jeszcze sam miałem łysy łeb jakoś NIGDY mnie nie zaczepił. A teraz do ludzi, którzy piszą, że metal to bezmyślne machanie głową i darcie się: w Metallice się drą? W Iron Maiden się drą? W Black Sabbath się drą? Nowość to dla mnie. Moja nauczycielka od angielskiego też słucha metalu, a jakoś nie macha łbem, dziwne. Ciekawe, bo w telewizji jakoś się nie słyszy tego ostrego metalu, więc ciekawe czemu sądzicie, że metal to darcie się. Poza tym jest coś takiego jak odmiany metalu. Trzeba czasem rozróżniać różne rzeczy, no ale skąd Wy to możecie wiedzieć jak w hip hopie to jedno i to samo cały czas. Jeśli chodzi o piosenki Eminema, to prawda, jego piosenki są akurat dość wartościowe (niektóre) i jego muzyka zasługuje na miano 'muzyki' ![]() Jeśli chodzi o mój przykład przekazu w metalu, będzie to z pewnością Master of Puppets Metallici. Tu hip hopowcy powiedzą zepewne, że to satanistyczna piosenka, Master of Puppets to zapewno przenośnia do Szatana itp. Otóż cała piosenka jest rzeczywiście przenośnią, ale mówi o szkodliwości narkotyków. Przetłumaczcie to sobie, przy założeniu Master of Puppets = Narkotyk. Ma sens, prawda? No, proszę o przykład tak trafnej PRZENOŚNI w hip hopie? |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() W hiphopie nudzi mnie, że 90% tekstow jest o czymś oczywistym idiotycznym i bezsensownym, a do tego przez 3 minuty gosc mruczy do siebie i tylko w refren slychac wyraznie. Są wyjatki, oczywiscie, lecz naprawde niewiele. Taki metal, ktory niezbyt mi przeszkadza i niezbyt go lubie to moze dra mordy, ale maja glos mocny da sie cos uslyszec i fryz maja podobny do mnie,a piosenki maja sens.
Ja osobiscie preferuje w bluesie, jazzie, reggae i rocku, punk rocku, hardrocku, blues rocku, soft rocku i Turbo co "Teraz Rock" okreslil jako Heavy Metal ale ja to bym zaliczyla do Heavy Rocka. |
![]() |
![]() |
#71 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Topic Byle shit nie pokona prawdziwej mozyki. Takie jest moje zdanie! Btw. Tylko mi nie mówice, że przesadziłem ://.. EDIT: @Down A jak ;P. Ostatnio edytowany przez Thero - 26-02-2005 o 09:58. |
||||
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
Osobiście nie lubię HH, techno, a metal to tylko jak mi coś wpadnie w ucho. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2004
Lokacja: Ostrów Wlkp.
![]() |
![]() @threo
niezrozumialem cie dobze ale z tym zespolem downa to hodzilo mi o komercyjne zespoly hiphopowea do metalu nic niemam tez sluham czasami ale hh czesciej a stomil zle sie zachowal poniewaz dal tylko podstawy sluhaczam metalu na twierdzenie ze hh to bandyci i narkotyki |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2004
![]() |
![]() Troche sie wkurzyłem tym co tam napisałeś w 1 poscie. Sam osobiście kocham HH, ale tylko ten niekomercyjny(chociaż niektóre kawałki które np. lecą na vivie czy mtv też są dobre tylko poprosyu ktoś to wypromował i puścił do tv czy radia). Najlepsze kawałki to te które powstały kilka lat temu, nielagale itp. Sróbujcie posłuchać kilku a sie przekonacie.
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Zaczynając od sprawy mi najbliższej - 'metal to jełopy które drą ryja'. Za przeproszeniem Waszmościów, jakie metal-songs kiedykolwiek słyszeliście? Rammsteina? Raz, że jest to specyficzna odmiana, zwana przez niektórych german metalem, dwa, że po jednym zespole nie można określać całości muzyki, która jest piekielnie złożona (sam fakt, że z pre/sufiksem 'metal' jest w cholerę i jeszcze trochę typów muzyki, od ballad po 'darcie ryja' - zwane growlem). Posluchajcie kiedykolwiek power metalu, posluchajcie thrashowych ballad, przyjrzyjcie sie tekstom metal-songs. Jesli dalej bedziecie tam widziec 'darcie ryja', to potwierdzac bedziecie stereotyp ulomnego hiphopowca/technomula itd. itp., który tak bardzo staracie zatrzeć. Nie zawiedźcie mnie, ok?
Co do sprawy hip hopu... W przeciwieństwie do metalu - o którym w mediach słychać tylko pogłoski, jaki to on zły, deprawujący i niedobry - hip hop jest rozpowszechniony wszędzie. Gdzie byś się nie ruszył, atakują cię 'bity i mc pieprzący o prawdziwym życiu'. Tak więc, nie potrzeba być wielkim fanem tego, co wy zwiecie prawdziwą muzyką - czyli polskiego hip hopu, by jako tako się w tym temacie orientować. Mówicie o 'prawdziwym hip hopie'? Proszę bardzo, przekonajcie mnie. Od Kaliber-44 po Peję, słyszałem rozmaite 'piosenki'. Żadna mnie nie przekonała, że hip hop 'to jest właśnie to'. Soundtracki, zapożyczone zazwyczaj z jakichś piosenek lat 80'-90', bity, by dobrze było rymować, i tekst, który można przewidzieć. Wiecie co to są rymy częstochowskie? To takie dorabianie ich na siłę. "Jadę na rowerze, będę znów darł pierze', ya know... Jeśli idzie o techno... Nie dociera do mnie muzyka, w której albo jest powtarzany jeden dźwięk, zapętlany i mixowany - co może zrobić każdy, kto ma choć trochę wiedzy na ten temat, u siebie w domu na komputerze. Nie przemawia do mnie plagiat starych piosenek i przerabianie ich na nowe, 'tru techno' piosenki. Nie przemawia do mnie widok dyskotek - masa ludzi skacząca nie do rytmu, tańczących wbrew muzyce i szalejąca przy czymkolwiek, bo i tak im to nie przeszkadza....
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
@up.ten u góry to prosze dajesz stwórz scootera,benassiego clubbasse no dalej pierd... jak połamany Ostatnio edytowany przez pawelekthedruid - 25-02-2005 o 21:29. |
|
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2004
|
![]() Wielka dyskusja o niczym.wasze argumenty nie przekonaja hiphopowca ze HH jest bee,a metalowca ze metal to tylko satanizm+jakies ryki.Mi nie przeskadza ze pan x slucha HH a pani y jest fanka metalu.Jezeli sluchasz metalu to nie krytykuj innych bo nie sluchaja twojej muzyki.sa gusta i gusciki.
|
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Cytuj:
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
|
![]() @Baron Kaldrick
W Rammstein'ie??? Darcie mordy??? Sorry, ale przesłuchałem wszystkie ich płyty i jakoś nie tego zauważyłem, ewentualnie w utworze Sehnsucht, ale tam leci w tle, a nie wokalista drze się do mikrofonu, gdybyś mógł podać mi przynajmniej jedną piosenkę gdzie wokalista drze mordę do mikrofonu, to byłbym wdzięczny |
![]() |
![]() |
#80 |
Nieobecny.
|
![]() @Uncle
ok, zwracam honor. |
![]() |