|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() @Temat
Wynika to wszystko z mentalności obu narodów. Polak zawsze ma duzo do powiedzenia a gdy dochodzi co do czego to pierwszy daje loga, badz ucieka. Ja jako gracz nigdy nie wstapie do polskiej gildii. 100x bardziej wole gildie miedzynarodowe czy tez zlozone tylko ze sprawdzonych, lojalnych przyjaciol. Gram w tibie juz 3 lata i w kazdej polskiej gildii powtarzal sie taki scenariusz, ze np ktoś proszący o pomoc na guild-chacie zostaje lekcewazony, inni tlumacza sie zawsze lagami, treningiem czy tez wolnym expowiskiem ktorego nie chca stracic. Odwrotnie jest za to w szwedzkich gildiach, gdy ktoś zostaje zaatakowany to reszta gildii leci na leb na szyje z odsieczą. Byłem swiadkiem takiej sytuacji na Berylii gdy w raz z przyjaciółmi poszliśmy ubić jednego Del Toro. Zaatakowaliśmy go w tombach w Ankrahmun, odsiecz przyszla po mniej więcej 2 minutach, i to nie 1 czy 2 osoby tylko z 5 czy wiecej. To wlasnie jest cos czego bardzo brakuje polakom. Od takiej lojalności trzeba zacząć, zeby w ogóle myśleć o wygrywaniu chociazby poszczególnych bitew, nie mówiąc o wojnach. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2005
Lokacja: białystok
![]() |
![]() taa masz racje tym razem del'toro rządzi na beryli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Wrocław
![]() ![]() |
![]() Mi się wydaje, że po pierwsze Polak, który osiągnie jakiś wyższy lv (np.30+)chce wszystkim udowodnic jaki jest niesamowity, dobry, kreatywny, itp... I przez to zaczyna podchodzi do siebie kompleksowo (np."czy wydaje się straszny, czy sie mnie boją?; Co o mnie powiedzą?') Tak...rodzi się ta słynna za granicami polska duma. Szwedzi są bardziej zrównoważeni. Może to też wynika z ich pozycji finansowej, itp.......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
po 2 punkcie nigdy sie nie konczy bo dajac np dark helma koles wezmie i poprosi d hammera albo b robe, juz tak mialem ze 3 razy -.-
![]() |
![]() |
#65 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 12 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
Lokacja: Far, far away...
Stan: Aktywny gracz
Świat: Nebula
|
![]() 1. Brak organizacji
2. Boja sie bić 3. "Wpie***limy im, wygramy, nie maja szans" <= na tym sie konczy 4. Taki Szwed bije sie, padnie i na nastepny dzien to odrobi a taki Polak jak juz padnie to wyrzuca monitor za okno, wali głowa w ściane a nastepnego dnia jego comment na tibia.com wygląda tak: Hi ! Retried... :'( bye ! Oto cała teoria...
![]() Ostatnio edytowany przez Mahau - 26-06-2005 o 19:57. Powód: błąd -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 07 2005
|
![]() heuheuh
Szwedzi na lucerze nie maja nawet wstepu tam panuje jedno wielkie Br! sux ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2006
Lokacja: daleko...
Imię: Lord von Shadow
Profesja: Elite Knight
Gildia: Angels of Silence
Świat: Isara
Poziom: 45
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Cytuj:
ekhm wypowiem sie co do isary... wiesz są wśród polaków ludzie i asslickerzy jedni są wporzo ale niestety wiekszość nie :/ a najfajniejsza sprawa to zamiast zgrać sie stworzyć jedną gildie to polscy h lvlki siedza część w light a część w romano i sie eliminują wzajemnie wiesz dlaczego? bo polak z ruskim sie do gada albo z niemcem ale z drugim polakiem nie (tak wlasnie jest najczęściej co jest piętą achillesowa naszego narodu -.- moze jak zaczeli by szwedzi i br z isary tępić polaków to by sie zjednoczyli) ale sie nie zapowiada na to :/... najbardziej dobijało mnie kiedy bylo jeszcze PG i było tak logowali sie mieli sie bic i zaraz ja nie moge ja tez nie itd -.-' tak jest najczęściej uciekaja z podwiniętym ogonem naszczęście nie all... sądze że na isarze można dużo zmienić gdyby nie kilku fajfusów (bapupa, swift...) powinniśmy wźąść przykład z szwedów jak sie powinno grac... niestety większość naszych "super lvli" to są dzieci w wieku od 12-15 lat więc co one mogo wiedzieć o dyplomacji zachowują sie jak 5-latki w piaskownicy "mamo on mi zabrał zabawke..." z taka ekipa to można co najwyżej pogadać o pokemonach ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: WroCłAw
Stan: Aktywny Gracz
Imię: xXx
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Death.....
Świat: Danubia
Poziom: 40
Skille: 73/47
Poziom mag.: 14
|
![]() A u mnie na danubii BYLA taka super gildia i jak mialem klopoty siedze w domku jakas typa 60+ lev bura sie do mnie ze ukradlem loota jakiegos (nieukradłem!) i na guild chat pisze pomozcie mi plx w carlin jestem przed moim domkiem itp. za 20 sec przychodzi 70+ lev i 65 lev kumple z gildii i mowili ze jak cos invite do hatki i po sprawie
druga sytuacja kolesie pk mnie trap a ja patrze 119 lev i 129 lev i mowią do tych co mnie bili zeby mnie nie ruszali ja mam red hp te h levele moi kumple 3 hity po typkach ![]() PozdRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 01 2006
Profesja: Knight
![]() |
![]() To tak nie zawsze jest jak jeden pomaga drugiemu. Bywa tak że ten jeden pomaga temu drugiemu co cie huntuje. Grałem na kilku serwerach i już nie wież że ktoś pomoże.Chcą kasy i dopiero wtedy pomagają.
Ostatnio edytowany przez Kaax - 30-01-2006 o 18:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
wiesz prawdziwych przyjaciół poznaje sie w biedzie i uwież że są ludzie przynajmniej na isarze którzy pomogli choćby mi bezinteresownie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Mi na Lunarze też pomagali koledzy z klasy. Dlatego pomagali że z klasy,ale i tak jak większy lvl niż 20 mie bił uciekali i sam zostawałem
![]() Ostatnio edytowany przez Kaax - 30-01-2006 o 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() A co do wojen między Polakami a Szwedami, szczeże muwiąc Szwedzi myślą i mają jakąś tam taktyke a Polacy co w czasie wojny jeszcze sami sie wybijają bo loot jest dla nich ważiejszy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Do Widzenia, Kup se Słownik do Myślenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Lepiej looknijcie na sytuacje na Novej, Tam guildia White Eagles walczy (z przerwami
![]() ![]() ![]()
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: GDAŃSK
Imię: Boryna Wielki
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 101
Skille: 20/25
Poziom mag.: 66
|
![]() na Aldorze siedzą cicho... kidyś dostali ostro wpier**l od Polaków
![]()
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Co innego jesli, np taki 12 latek gra z bratem ktory ma ~20 lat i mu mowi co i jak. Wtedy moga cos osiagnac |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
no widzisz a u nas więkoszość "dobrej" kadry to własnie dzieci :/ czy im pomaga babcia mama czy brat (a może kupili chara) to nie ważne... bo ich nikt nie uczy szacunku ani "dobrej gry"... poczytaj sobie na temacie "tylko isara" tam zobaczysz część... niestety nie wszystkich :/ gdybys gral na isarce to bys zauwazyl ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin
Imię: Phoelerius
Gildia: Ruthless Hordes
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Cytuj:
Chyba kazdy potrafi napisac: Hi > sell mace > yes > bye a potem: Hi > buy BP of uhs> yes > bye Najlepsze jest jak gra jedna postacia Matka z synem, to juz calkiem rox jest. ![]() A wierzcie mi sa takie przypadki, haha. xDDD
![]() |
![]() |
#80 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Z Hadesu
Imię: Knight-Iron
Świat: Obsidia
|
![]() Cytuj: