|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Teoria darwinowska głosi,że ewoluowaliśmy z "małp".Religia głosi natomiast,że stworzył nas Bóg.A trzecia teoria,że nasze życie zostało rozpoczęte przez kosmitów (?),istoty najwyższe.A więc jeżeli to połączyć to wyjdzie coś takiego: Bóg,to istota najwyższa która ewoluowała od rozpoczęcia Wszechświata.Na początku była taka jak my,później się rozwijała,dalej ewoluwała,rozwijała itd,aż w końcu osiągnęła granice.Została tzw. Istotą Najwyższą.Postanowiła więc stworzyć życie.Prawdopodobnie stworzyła najpierw bakterie,mikroorganizmy (nie wiem czy razem czy odzdzielnie) itp.I stąd się wzieliśmy.Jak widać,można wytłumaczyć istnienie Boga.Oczywiście,to nic oficjalnego,to tylko i wyłącznie moje przypuszczenia. P.S:Jak skończy mi się ban to wtedy sobie pogadamy... |
|
![]() |
|
![]() |
#62 |
Zbanowany
|
![]() btw.świat według kiepskich to nie jest orginalne dzieło,wystarczy o 16.15 od poniedziaku oglądnąć starszy już świat wg bundych to jest coś
![]() jeśli naprawdę ktoś czci szatana to nie może mieć przyjaciół,jak można ich mieć skoro czci się zdrajcę?ps.jeśli ktoś nie wierzy w Boga a wierzy w szatana i na odwrót to nie myśli-.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
A tak by the way ![]() |
|
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
A widziasz. ja w kiepskich znalazlem bardzo duzo aluzji do zycia codziennego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Nowogard
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Strawhat Pirates
Świat: Pacera
Poziom: 40+
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() Cytuj:
Btw. Może ktoś mi przybliżyc sylwetke Antychrysta? Niechce mi sie szukać a może to pozwoli dodać kilka argumentów... Cytuj:
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Palladni - 04-07-2005 o 13:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() @Gohan-saan
Ale zdawało mi się, że to Bóg miał być stwórcą wszechświata, a nie powastać wraz z nim. Ja nie mam zamiaru spierać się o to, czy istnieje jakiś bóg (siła wyższa, która stworzyła świat), czy też nie. Jak powiedziałem, jestem agnostykiem i nie uważam, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie. Po prostu Boga mogę zaakceptować jedynie jako stwórcę wszechświata, nie wierzę zaś w to, że 24/7 tym światem kieruje, nie wierzę w opowiastki z Biblii i nie wierzę w życie po śmierci. Nie wierzę, że stawia nam jakiekolwieg wymagania i ustanawia normy moralne, bo jeśli istnieje zło, to pochodzi od Niego. Nic nie dzieje się wbrew jego woli, bo jako Stwórca to On decydował o tym, jacy jesteśmy. Jeśli zaś Go nie ma, to nie ma. Ostatnio edytowany przez Litawor - 04-07-2005 o 13:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
No rzeczywiście,o "czupakabrze" można rozmawiać na GG ![]() |
|
![]() |
![]() |
#69 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#70 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Właśnie dlatego, że tylko ty tak myślisz staram Ci udowodnić że tak niejest i naprowadzić cie na dobry tok myślenia (Dobry i dość pewny według mnie).
BTW. Edytuj posty a nie post-pod postem piszesz! Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Palladni - 04-07-2005 o 13:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Naprawdę myślisz że było tak jak jest napisane w Piśmie? Że człowiek nagle pojawił się na skinienie Bożego palca, że Ewa zjadła jabłko i teraz wszyscy mamy za to prze***ane? Bibilia to ALEGORIA (trudne słowo, wiem-.-), artystyczna wizja historii, która wcale nie wyklucza teroii Darwina, a ty próbując nam wcisnąć że tak jest cofasz sie w rozwoju o dobre pareset lat... Ostatnio edytowany przez Dabek - 04-07-2005 o 13:51. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
btw:wszyscy piszą offtop...to miałobyć o kśiężach psychopatach a nie o istnieniu Boga,stworzeniu świata,podwarzaniu Biblii itp. Cytuj:
A ja to co dodałeś uprzejme usunąłem z mojego posta. @Paladini: To nie fanatyzm, to wiara.Poprostu jestem osobą wierzącą,a taki zasrany moderator jak Dabek mi nie będzie mówił w co mam wierzyć =.= (Dabek,po *** mi posty edytujesz ?) Ostatnio edytowany przez Gohan-saan - 04-07-2005 o 14:04. |
||
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Re Up: A niemówiłem
![]() Z tego co widze, jesteś osobą dość głęboko wieżącą w to co mówi Biblia, niech i tak zostanie, byle by ta wiara nieprzerodziła sie w Fanatyzm. Czasami trzeba sie pogodzić że niejest tak jakby sie chciało, a ja jestem praktycznie w 100% przekonany, że jednak to była ewolucja...
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Nie bede sie silil na jakies mega madre argumety - moim zdaniem zdecydowana wiekszosc ksiezy to po prostu bucefaly. Wydaje mi sie ze wychodza z zalozenia : spoleczenstwo wierzy bo wierza inni, wiec ja bede kaplanem. Jaka w tym logika ? Jak np. patrze na mojego proboszcza, zadufanego, grubego gbura to mam ochote mu wyciac jakas deska w twarz. Sam osobiscie wierze w Boga i modle sie co wieczor no ale w kosciele wysiedzenie godziny to dla mnie koszmar. A co do tego ze przyczepaiaja sie do anime, komiksow oraz pseudo-satanistycznych zespolow to wynika chyba z tego ze chca przeciagnac na swoja strone jeszcze wieksza rzesze wiernych.
P.S. nie czytalem poprzednich wypowiedzi z tego tematu wiec nie bluzgac jesli cos powtorzylem lub palnalem cos nie na temat ; )))) Ostatnio edytowany przez Arrivald - 04-07-2005 o 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
@Edit: Czuje że zbliża się zamknięcie tematu...
![]() Ostatnio edytowany przez Palladni - 04-07-2005 o 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |