![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
|
![]() Archeologejszyn... ; D
Jeżeli już przyznajemy się do posiadania piratów, ja również się przyznam. Kupowanie piratów = epic fail, wystarczy odrobinę ruszyć główką i stoi przed nami otworem 1000 stronek pirackich...
Ostatnio edytowany przez qq2 - 23-12-2008 o 14:55. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2007
|
![]() Gz 10/10 super opo, fake czy co to kurwa jest
![]() A kcesh być mojom dziefczynom?*.*
![]() |
#63 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Kiedyś tylko piraty. Teraz oryginalne, często od kumpli.
Abołt pajrasi: http://pl.youtube.com/watch?v=-LkWKvMCzqA |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Po co kupować, skoro można ściągnąć? I tak zwykle gram tylko w trzy gry- Counter-Strike: Source, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Warcraft III TFT [DotA]- i dwie z nich kupiłem, ostatniej nie mam, bo w sklepach są tylko PL'ki, a nie chce mi się kombinować.
@Down Miałem na myśli "po co kupować piraty", a nie po co kupować oryginalne gry. Torrent i jazda, a nie dawać studentowi piątkę na wino za CD. P.S: Zajebiste porównanie... Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 23-12-2008 o 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up
Po co kupować chleb jak można ukraść ??
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Kupować piraty to tak jakby być złodziejem i frajerem jednocześnie ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale chleb nie stoi na półce z napisem "Ukradnij mnie", tak jak pliki w necie z napisem "download".
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 11 2008
Stan: Usunięty
|
![]() post do usuniecia
Ostatnio edytowany przez astrider23 - 14-02-2009 o 15:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 02 11 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
|
![]() Ja nie kupuje. Ja je robię
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Ja nie polecam kupować windowsa na licencji oem, mam już 3 na 3 róznych kompach i ostatnio dowiedziałem się, że win xp pro który kupiłem za ponad 500 złotych mogę wywalić do kosza bo jest za dużo razy aktywowany, a tylko na jdednym komputerze. W ogóle śmieszne są licencje i uważam, że powinna na przykłąd UE siętym zainteresować bo nie może do mnie dojść, że wydaję 500 złotych, a po częstszych formatach nie można go legalnie używać. Dlaczego? Już nie wspomnę o tym, że jak zmienisz komputer to poprzedniąwersję oem możesz wyrzucić do kosza... Rozumiem, że oem jest tańszy bo nie ma pomocy technicznej której nie potrzebuję ale dlaczego takie ograniczenia? Windows w pełnej wersji box kosztuje około 2000 złotych, a więc ja pytam dlaczego system jest taki drogi, przecież używa go podobno ponad 90% ludzi na świecie więc powinien być tańszy. Nie dziwię się, że oprogramowanie cad itp. jest drogie bo ma tylko określoną grupę odbiorców i nie tyle co windows, ale z cenami microsoft przy takie grupie odbiorców przesadza. Ja już raczej nie kupię legalnego Windowsa, chyba, że będzie za grosze w laptopie bo jako legalny użytkownik jestem za bardzo dymany w dupę. I pomyśleć, że kupiłem legalnego office'a.
Co do gier to często nie kupuję ale również nie ściągam, filmy za to czasem ściągam, a to dlatego, że mamy mały wybór w sklepach, a ja nie przepadam za filmami które ostatnio są w kinach. Brakuje mi teżserwisów gdzie mógłbym oglądnąć raz film za jakieś kilka złotych (do 10), czy stream czy do pobrania to nie ma znaczenia. Głupie porównanie bo chleb zniknie w takim wypadku, a gra nikomu nie zniknie, ja nie naraziłem nigdy na straty żadnej firmy dlatego bo nie miałem pieniędzy więc sobie coś ściągnąłem. Gdybym nie mógł ściągać to i tak bym nie kupił, inaczej bym wykorzystał czas. Będąc dzieckiem rodzice nie sypali mi setkami złotych, a wiesz ile gry kosztowały... Jedynie pamiętam, że często kupowałem cd-action itp. czasopisma komputerowe. Jestem za kupowaniem legalnego oprogramowania bo wiem ile muszą namęczyć się graficy, programiści i inni, ale nas Polaków dymają i to bardzo, będąc na wakacjach w kilku innych krajach to te same gry co są u nas są często dwukrotnie tańsze, a o średnich zarobkach Polaków nie będę wspominał. I popatrzcie ile jest głupich zabezpieczeń w tych legalnych wersjach, a jak lekko mają piraci -> thepiratebay.org, i gra, a nie zabawa w cracki no cd czy aktywowani produktów. Możecie się oszukiwać, ale legalnych użytkowników się nie szanuje tylko sprawdza na każdym kroku czy używają licencjonowanego oprogramowania. Teraz windows mam na licencji msdnaa bo siostra studiuje, ale już prędko nie kupię dopóki zasady licencji się nie zmienią.
Za podpis mam już 3 punkty, jeszcze 7 i będzie pacc od Tompiora. Ostatnio edytowany przez Prostynick - 23-12-2008 o 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
Co do piractwa: *filmy - tak *muzyka - tak *gry PC - od kumpli *gry X360 - oryginalne, ha! ; d W sumie, to piractfo yest zue, ale po co kupićza 30zł+ film na DVD, który obejrzysz raz, a później wciśniesz na dół szafki? Ofc jeżeli film jest dla mnie godny oglądania po kilka razy, to takowy kupuję (cała seria "Drużyny A" bądź "Władcy Pierścieni"). Ale pamiętajcie - kupujcie zawsze oryginały, nawet gdybyście mieli oglądać dany film tylko 1 raz w życiu albo słuchaćz całej płyty CD tylko 1 utworu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
|
![]() o qrde stary weź coś zaprezentuj..
co do kupowania nie , tylko sciagam.
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
|
![]() Css+kilka innych gier na steama można juz kupić od 35zł na allegro..
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() @Prostynick:
Aż nie wiem od czego zacząć. 1. Brawo, kupiłeś orginalnego windowsa, ale za 500zł mniej miałbyś równie stabilny system operacyjny. 2. Kto Ci każe mieć orginał? Szczerze mówiąc, wole raz dzienne przy włączaniu komputera kliknąć na ''rozwiąż problem potem'' niż bulić kasę na coś, co i tak pójdzie razem z formatem za miecha. 3. Tak, masz rację, sprawdzają tylko użytkowników, którzy używają legalnego oprogramowania. Ha ha, rotfl. @Top: Piraty nie. Muzykę czy gry owszem, pobrać na wypróbowanie, ale potem cza zabulić na orginał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2008
|
![]() Cytuj:
Co do oryginałów (kto każe ci mieć oryginał), szkoła w dużej części wymaga windows, a co do tego systemu nigdzie nie pisze w licencji, że można tylko kilka razy aktywować na tym samym komputerze, jeśli chodzi o zmianę płyty głównej to wiedziałem, że nie można przy licencjach oem tak robić. Najśmieszniejsze jest to jak na pewnym spotkaniu sam Bill Gates powiedział, że vista uderza w legalnych użytkowników, ale to nie on to wymyślał bo już tam nie pracuje od tego są ludzie z marketingu, a nowoczesne zabezpieczenia narzuciło lobby z hollywood. Ten system nie jest zły ale wszystkie mankamenty zawdzięczamy właśnie ciągłemu sprawdzaniu próbek cyfrowych filmów i muzyki przez sam procesor. Wiem, że można mieć Linuksa, używałem dwa lata Mandrivy teraz mam jako drugi system Fedorę ale w dalszym ciągu jesteśmy uzależnieni od systemów z rodziny Windows, nawet w pracy zapewne was przyciśnie Office i dlatego warto teraz się uczyć to oprogramowanie obsługiwać, a z licencjami przesadzają i skoro nasze firmy m.in. tp sa płaci kary i musi się podporządkować (a przecież nikt nie każe nam posiadać telefon czy Internet u nich) to i takie firmy też powinny. Aha i formaty nie robię co miecha, a średnio co rok. I nikt mi nie każe mieć oryginał ale za to też mogą posadzić, nawet za winrara po 40 dniach i total comandera możesz zapłacić tyle co rodzice w rok zarobią ![]()
Za podpis mam już 3 punkty, jeszcze 7 i będzie pacc od Tompiora. Ostatnio edytowany przez Prostynick - 24-12-2008 o 00:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
TAk zgadzam sie ale jest 50% szansy ze cie ochuja bo da ci konto na ktorym czitowal dasz mu komentarz a za 2 tyg przyjdzie ci ban ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A banik nie przychodzi po jakimś czasie tylko natychmiastowo jak Vac cię złapie odrazu Ban..
![]() |
![]() |