Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-12-2008, 14:52   #61
qq2
Użytkownik Forum

qq2's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2006

Stan: Niegrający
Imię: Ja
Świat: Server Polska
Skille: O_o
qq2 ma numer GG 1405933
Domyślny

Archeologejszyn... ; D
Jeżeli już przyznajemy się do posiadania piratów, ja również się przyznam.
Kupowanie piratów = epic fail, wystarczy odrobinę ruszyć główką i stoi przed nami otworem 1000 stronek pirackich...

Ostatnio edytowany przez qq2 - 23-12-2008 o 14:55.
qq2 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-12-2008, 15:06   #62
komunista
Użytkownik Forum

komunista's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2007

Domyślny

Gz 10/10 super opo, fake czy co to kurwa jest
A kcesh być mojom dziefczynom?*.*
komunista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 15:08   #63
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Powiem tak... Polska niestety jest jeszcze zbyt biedna, zzarta przez chora wladze. Gdyby panstwo nie zabieralo 40% Pensji na autostrady kotre nie powstaja i za kazdy jeden cukierek ktory place ( no dobra vat przezyje ale podatek 40 % to niestety :/) Gdyby np gry typu GTA 4 czy SWAT czy counter strike source kosztowaly by na legalu do 30-40 zl wiekszosci ludzi nie kradla by... A co mam wybierac czy sobie kupic fajna bluze czy np myszke czy gre ktora bede gral z 2 miechy i mi sie znudzi i odstawie na polke? Niestety ale piractwo bedzie jeszcze dlugo ... ( no przynajmniej do 22 grudnia 2012r).
Jak to nie powstają?? Czemu ostatni z Obwodnicy trójmiejskiej wyjechałem na autostradę którą przejechałem dalekoooo za Starogard Gdański?? Powstają i to w dużym tempie
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 15:14   #64
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

Kiedyś tylko piraty. Teraz oryginalne, często od kumpli.
Abołt pajrasi: http://pl.youtube.com/watch?v=-LkWKvMCzqA
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 15:26   #65
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Po co kupować, skoro można ściągnąć? I tak zwykle gram tylko w trzy gry- Counter-Strike: Source, Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, Warcraft III TFT [DotA]- i dwie z nich kupiłem, ostatniej nie mam, bo w sklepach są tylko PL'ki, a nie chce mi się kombinować.

@Down
Miałem na myśli "po co kupować piraty", a nie po co kupować oryginalne gry. Torrent i jazda, a nie dawać studentowi piątkę na wino za CD.
P.S: Zajebiste porównanie...

Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 23-12-2008 o 17:23.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 17:08   #66
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

@Up
Po co kupować chleb jak można ukraść ??
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

stary 23-12-2008, 18:07   #67
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Kupować piraty to tak jakby być złodziejem i frajerem jednocześnie ;/
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 18:10   #68
Arfyd
Użytkownik Forum

Arfyd's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2006
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lechista Pokaż post
@Up
Ale chleb nie stoi na półce z napisem "Ukradnij mnie", tak jak pliki w necie z napisem "download".

Signed,
Arfyd.
stary 23-12-2008, 18:15   #69
astrider23
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 11 2008

Stan: Usunięty
Domyślny

post do usuniecia

Ostatnio edytowany przez astrider23 - 14-02-2009 o 15:45.
astrider23 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 20:14   #70
Robin
Tibia.pl support

Robin's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
Domyślny

Ja nie kupuje. Ja je robię
Robin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 20:25   #71
Prostynick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2008

Domyślny

Ja nie polecam kupować windowsa na licencji oem, mam już 3 na 3 róznych kompach i ostatnio dowiedziałem się, że win xp pro który kupiłem za ponad 500 złotych mogę wywalić do kosza bo jest za dużo razy aktywowany, a tylko na jdednym komputerze. W ogóle śmieszne są licencje i uważam, że powinna na przykłąd UE siętym zainteresować bo nie może do mnie dojść, że wydaję 500 złotych, a po częstszych formatach nie można go legalnie używać. Dlaczego? Już nie wspomnę o tym, że jak zmienisz komputer to poprzedniąwersję oem możesz wyrzucić do kosza... Rozumiem, że oem jest tańszy bo nie ma pomocy technicznej której nie potrzebuję ale dlaczego takie ograniczenia? Windows w pełnej wersji box kosztuje około 2000 złotych, a więc ja pytam dlaczego system jest taki drogi, przecież używa go podobno ponad 90% ludzi na świecie więc powinien być tańszy. Nie dziwię się, że oprogramowanie cad itp. jest drogie bo ma tylko określoną grupę odbiorców i nie tyle co windows, ale z cenami microsoft przy takie grupie odbiorców przesadza. Ja już raczej nie kupię legalnego Windowsa, chyba, że będzie za grosze w laptopie bo jako legalny użytkownik jestem za bardzo dymany w dupę. I pomyśleć, że kupiłem legalnego office'a.

Co do gier to często nie kupuję ale również nie ściągam, filmy za to czasem ściągam, a to dlatego, że mamy mały wybór w sklepach, a ja nie przepadam za filmami które ostatnio są w kinach. Brakuje mi teżserwisów gdzie mógłbym oglądnąć raz film za jakieś kilka złotych (do 10), czy stream czy do pobrania to nie ma znaczenia.

Cytuj:
@Up
Głupie porównanie bo chleb zniknie w takim wypadku, a gra nikomu nie zniknie, ja nie naraziłem nigdy na straty żadnej firmy dlatego bo nie miałem pieniędzy więc sobie coś ściągnąłem. Gdybym nie mógł ściągać to i tak bym nie kupił, inaczej bym wykorzystał czas. Będąc dzieckiem rodzice nie sypali mi setkami złotych, a wiesz ile gry kosztowały... Jedynie pamiętam, że często kupowałem cd-action itp. czasopisma komputerowe.

Jestem za kupowaniem legalnego oprogramowania bo wiem ile muszą namęczyć się graficy, programiści i inni, ale nas Polaków dymają i to bardzo, będąc na wakacjach w kilku innych krajach to te same gry co są u nas są często dwukrotnie tańsze, a o średnich zarobkach Polaków nie będę wspominał. I popatrzcie ile jest głupich zabezpieczeń w tych legalnych wersjach, a jak lekko mają piraci -> thepiratebay.org, i gra, a nie zabawa w cracki no cd czy aktywowani produktów.

Możecie się oszukiwać, ale legalnych użytkowników się nie szanuje tylko sprawdza na każdym kroku czy używają licencjonowanego oprogramowania. Teraz windows mam na licencji msdnaa bo siostra studiuje, ale już prędko nie kupię dopóki zasady licencji się nie zmienią.

Ostatnio edytowany przez Prostynick - 23-12-2008 o 20:35.
Prostynick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 20:28   #72
Kurczakos
Użytkownik Forum

Kurczakos's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2006

Domyślny

Cytuj:
SWAT czy counter strike source kosztowaly by na legalu do 30-40 zl
Ile kosztują? Wiesz?
Cytuj:
( no przynajmniej do 22 grudnia 2012r).
Kurczakos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 20:30   #73
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Cytuj:
Czy kupujecie piraty??
Nie, ściągamy z internetu. No po cholerę płaćić za pirata jak ściągając go internetu wychodzi na to samo - kradniesz.

Co do piractwa:
*filmy - tak
*muzyka - tak
*gry PC - od kumpli
*gry X360 - oryginalne, ha! ; d

W sumie, to piractfo yest zue, ale po co kupićza 30zł+ film na DVD, który obejrzysz raz, a później wciśniesz na dół szafki? Ofc jeżeli film jest dla mnie godny oglądania po kilka razy, to takowy kupuję (cała seria "Drużyny A" bądź "Władcy Pierścieni").

Ale pamiętajcie - kupujcie zawsze oryginały, nawet gdybyście mieli oglądać dany film tylko 1 raz w życiu albo słuchaćz całej płyty CD tylko 1 utworu!
Rohas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2008, 20:33   #74
Necromantor
Użytkownik Forum

Necromantor's Avatar

Data dołączenia: 25 07 2006
Lokacja: ..........

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Robin2000 Pokaż post
Ja nie kupuje. Ja je robię
o qrde stary weź coś zaprezentuj..

co do kupowania nie , tylko sciagam.
stary 23-12-2008, 21:03   #75
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurczakos Pokaż post
Ile kosztują? Wiesz?

Css+kilka innych gier na steama można juz kupić od 35zł na allegro..

stary 23-12-2008, 21:15   #76
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

@Prostynick:
Aż nie wiem od czego zacząć.
1. Brawo, kupiłeś orginalnego windowsa, ale za 500zł mniej miałbyś równie stabilny system operacyjny.
2. Kto Ci każe mieć orginał? Szczerze mówiąc, wole raz dzienne przy włączaniu komputera kliknąć na ''rozwiąż problem potem'' niż bulić kasę na coś, co i tak pójdzie razem z formatem za miecha.
3. Tak, masz rację, sprawdzają tylko użytkowników, którzy używają legalnego oprogramowania. Ha ha, rotfl.

@Top:
Piraty nie. Muzykę czy gry owszem, pobrać na wypróbowanie, ale potem cza zabulić na orginał.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2008, 00:22   #77
Prostynick
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
@Prostynick:
Aż nie wiem od czego zacząć.
1. Brawo, kupiłeś orginalnego windowsa, ale za 500zł mniej miałbyś równie stabilny system operacyjny.
2. Kto Ci każe mieć orginał? Szczerze mówiąc, wole raz dzienne przy włączaniu komputera kliknąć na ''rozwiąż problem potem'' niż bulić kasę na coś, co i tak pójdzie razem z formatem za miecha.
3. Tak, masz rację, sprawdzają tylko użytkowników, którzy używają legalnego oprogramowania. Ha ha, rotfl.

@Top:
Piraty nie. Muzykę czy gry owszem, pobrać na wypróbowanie, ale potem cza zabulić na orginał.
Chodziło mi o weryfikacje autentyczności oprogramowania, a zwłaszcza przy aktualizacjach.

Co do oryginałów (kto każe ci mieć oryginał), szkoła w dużej części wymaga windows, a co do tego systemu nigdzie nie pisze w licencji, że można tylko kilka razy aktywować na tym samym komputerze, jeśli chodzi o zmianę płyty głównej to wiedziałem, że nie można przy licencjach oem tak robić. Najśmieszniejsze jest to jak na pewnym spotkaniu sam Bill Gates powiedział, że vista uderza w legalnych użytkowników, ale to nie on to wymyślał bo już tam nie pracuje od tego są ludzie z marketingu, a nowoczesne zabezpieczenia narzuciło lobby z hollywood. Ten system nie jest zły ale wszystkie mankamenty zawdzięczamy właśnie ciągłemu sprawdzaniu próbek cyfrowych filmów i muzyki przez sam procesor.

Wiem, że można mieć Linuksa, używałem dwa lata Mandrivy teraz mam jako drugi system Fedorę ale w dalszym ciągu jesteśmy uzależnieni od systemów z rodziny Windows, nawet w pracy zapewne was przyciśnie Office i dlatego warto teraz się uczyć to oprogramowanie obsługiwać, a z licencjami przesadzają i skoro nasze firmy m.in. tp sa płaci kary i musi się podporządkować (a przecież nikt nie każe nam posiadać telefon czy Internet u nich) to i takie firmy też powinny.

Aha i formaty nie robię co miecha, a średnio co rok. I nikt mi nie każe mieć oryginał ale za to też mogą posadzić, nawet za winrara po 40 dniach i total comandera możesz zapłacić tyle co rodzice w rok zarobią

Ostatnio edytowany przez Prostynick - 24-12-2008 o 00:26.
Prostynick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2008, 10:17   #78
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurczakos Pokaż post
Ile kosztują? Wiesz?

Cytuj:
Css+kilka innych gier na steama można juz kupić od 35zł na allegro..

TAk zgadzam sie ale jest 50% szansy ze cie ochuja bo da ci konto na ktorym czitowal dasz mu komentarz a za 2 tyg przyjdzie ci ban .
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-12-2008, 11:25   #79
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Piraty? Jeżeli istnieją takie na PS 3, to kupię =) Ale niestety jeszcze takich nie wymyślono.
stary 24-12-2008, 12:49   #80
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
TAk zgadzam sie ale jest 50% szansy ze cie ochuja bo da ci konto na ktorym czitowal dasz mu komentarz a za 2 tyg przyjdzie ci ban .
Komentarz daje się po miesiącu-2 miesiącach od zakupu :>
A banik nie przychodzi po jakimś czasie tylko natychmiastowo jak Vac cię złapie odrazu Ban..

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania