Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-08-2005, 20:29   #61
musc
Użytkownik Forum

musc's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

nie raz widzialem jak poisoner expi bo ja czesto z nim i bardzo czesto sie zdaza ze jest zatruty po starciu z 1 poison spiderkiem nawet jesli pojdzie na 2 hity i nie upierajcie sie przy swoim skoro mowi ze tka blyo to znaczy ze to prawda nawet jesli sie tobie to nie zdazylo jemu moglo

Edit:

Cytuj:
Wiec na jaka cholere zabierasz glos?
kilka postow wczesniej wypoweidizal sie gdzie mozna szybko expic jakbys nie doczytal wiec po tako cholere sie wypowiadal i teraz wdal sie wdyskusje z innym forumowiczem a ty nie musisz go dorazu krytykoawc a pozatym z teog co ty napisales to byll oftopic z resztą teraz zmojej storny jest to samo

Ostatnio edytowany przez musc - 26-08-2005 o 20:32.
musc jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-08-2005, 21:35   #62
Green Ninja
Użytkownik Forum

Green Ninja's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Home world: Coruscant (RZ-ów)

Stan: Niegrający
Świat: Thoria
Poziom: 666
Skille: FuckTIB
Green Ninja ma numer GG 755444
Dumny

Moj rekord rooka na facu to !! 2 godziny 40 min !! ale da się krucej. Następnie jak robiłem sobie uh makerów podrzuciłem sobie z 1 chara chain arma,maca,studded helmeta,leather legsy,copper shielda i line,shovla,wendke i wyszedłem z rooka w !! 1.40 ale to było o 6 rano na Premiumie wylazłem z rooka w 2 godziny bez zadnegu stuffu więc jest to morzliwe <.> Kumpel odemnie z klasy wyszedł z rooka na 2 lekcjach infy ;d <Hail to Him>

Ostatnio edytowany przez Green Ninja - 26-08-2005 o 21:36.
Green Ninja jest offline  
stary 26-08-2005, 22:50   #63
jet
Użytkownik Forum

jet's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Świat: Azura
Poziom: 50
Poziom mag.: 50
Domyślny main za 3h

nie mozliwe? a jednak:
najpierw biegniemy po doublet, pozniej zalatwic tarcze/bron,
schodzimy na szczury i zbieramy ciala, zeby szybko uzbierac 15gp(na wooden shield w sklepie) no i "ilestam" jesli zamierzamy walczyc axe, ale to przeciez tez nie problem,
najlatwiej wyrookowac postac w swordach (najta lub palka-nnie radze bawic sie ze spearami na rooku, na mainie skill leci duuzoo szybciej): idziemy od raz na combat knife quest albo rapier quest i mamy nasza bron, jesli wybieramy palki proponuje pozostac poczatkowo przy tym co mamy, jesli chodzi o axe to chyba najtrudniej: zebrac troche kasy i kupic najgorszy nawet od ludzi lub w sklepie;
majac w jednym reku wybrana bron (z rodzaju: sword,axe,club), w drugim drewniana tarcze (kupiona w sklepie za 15gp), a na klacie doublet biegniemy na raty(proponuje polnocno-zachodnia czesc miasta, w sklepie, gdzie mozna kupic wedke jest krata i tam jest zejscie), expimy tam do 5lvl'a(jesli jest to "stary" serw proponuje grac w nocy,bo pusto,a na maina wyjdziecie w ciagu 3h, koledze i bratu udalo sie w troche ponad 2h),
w czasie nabijania expa zbieramy kase na line (od graczy w granicach 20go, w sklepie 50), po nabiciu 5lv'a mozna sprobowac isc po wedke, carlin sworda oraz chain armor (rzeczy dosc przydatne),
idziemy teraz na (wg. wileu) najlepszy expowisko na FACC, czyli poison spidery (maksymalnie na zachod mapy, tam jest zejscie na dol otoczone kregiem z kamieni), lecz najpier lowimy ryby na full capa i jazda tam (wybijamy wszytko: spidery, ps'y, bugi, raty, tylko rota zostawiamy w spokoju bo strata czasu), gdy skonczyly nam sie ryby i mamy malo hp - wracamy je zlowic i w tym czasie odrodzic zycie,
tak nabijacie 8lv, wracamy do miasta i welcome to mainland
jak juz mowielm rekord mojego brata oraz mojego kumpla to cos miedzy 2 a 3h (oczywiscie na PACC'u szybciej)

AXE BAHIA!
jet jest offline  
stary 26-08-2005, 23:28   #64
Macieq17
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 08 2005

Evul Sam nie wiem...

Wydaje mi sie że Rooka,można Przejśc ze spokojem..można zebrac dużo więcej kasy..i już coś nie coś na Mainie za to kupić..poco przechodzić..Rooka w 2/3 godziny...można Tak,owszem znam Takich asów.ale to przesada..Na wszystko przyjdzie czas... (No chyba że nie macie Stałki..w Chacie..)Pykacie na Kafejce,albo w budzie.. :/...to sposób podany pare postów wyżej jest bardzo dobry...oczywiście...sam go nie polecam..
A co do jednego.. Posta..:Idziecie na Poison Spidery,Cykacie..zostawcie..rota... z Wasszym lvl.strata zycia i czasu..wrócicie sie..Poczekajcie..na Respa.. i znowu..możecie tak robić bardzo długo..sam tak zrobiłem.. 4 lvl...w 50 min... od 3 lvl..do 7
Macieq17 jest offline  
stary 27-08-2005, 14:50   #65
jet
Użytkownik Forum

jet's Avatar

Domyślny

nie ma sensu zbieranie kasy na rooku i dluzsze przebywanie tam, wyjdziesz szybko na maina, zaczynasz cwiczyc mlv, lepiej skill wskakuje, na mainie zaczyna sie gra, po co uzerac sie na rooku z n00bami (wiem,wiem,ze tez jest ich masa na mainie:/), ale uwazam,ze lepiej zbierac kase na mainie niz na rooku, tu tez sa slabe potwory (spidery, trolle, itp.)

AXE BAHIA!
jet jest offline  
stary 27-08-2005, 22:07   #66
k_ml
Użytkownik forum

k_ml's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Belvedor
W 3 godziny nierealne, chyba ze masz full spawn dla siebie...( +eq )
W 1 dzien natomiast, jak najbardziej...
Jak nie realne jak realne sam czytając ten temat postanowiłem to udowodnić i przeszedłem ROOKA w 161 min i 27 sek

Chciałbym wam pokazać film ale nie moge go wysłaś na rapidshare.de jakiś błąd mi wyskakuje może że używam fire foxa ,ale dla nie tych którzy uważają to za nie realne to moge wysłać film na GG mój numer : 6933294
k_ml jest offline  
stary 27-08-2005, 23:07   #67
jet
Użytkownik Forum

jet's Avatar

Cool rekord?

moj kolega rookujac ostatnio swojego najta na Trimerze znalaz sie na Mainie po... 2h 18min.
chyba calkiem niezle=)
mowi, ze siedzial tylko na ratach/bugach w miescie, tam gdzie jest zejscie przez kratke w sklepie na polnocnym-zachodzie.
gz dla niego^^

AXE BAHIA!
jet jest offline  
stary 27-08-2005, 23:16   #68
k_ml
Użytkownik forum

k_ml's Avatar

Domyślny

każdy może se opowiadać że "ja przeszedłem w 2h a ja w 1h" ale nikt z was tego nie może udowodnić a ja moge mam dowód film z tibicam ale moge go jedynie wysłać na GG lub e-mail'a bo mam proglemy z rapidshare.de i z innymi ftp
k_ml jest offline  
stary 27-08-2005, 23:27   #69
dante0xi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 04 2005
Lokacja: DragonLand

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 13
Poziom mag.: 7
Domyślny

Hehe wszyscy tak się chwalą jak to szybko przechodzą roka więc rzuce wam wyzwanie.

Kto pierwszy da tu filmik w którym poniżej 3h przechodzi roka? No dawać
dante0xi jest offline  
stary 28-08-2005, 00:43   #70
Drox
Użytkownik Forum

Drox's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2005

Imię: Sirupus
Profesja: Royal Paladin
Szczęśliwy Mój prywatny rekord, 2h 18 min :)

A więc, ostatnio zaczynajac grac na trimerze przeszedlem rooka w 2h i 18 minut i to na FACCU uwazam ze jest to jeden z najlepszych rekordow wsród moich znajomych jak i wielu Tibijczykow Otoz wyszedlem ze swiatyni i sie zaczelo ... szybkie wykonanie Doublet Questa i Rapier Questa usprawnilo moje expienie jezeli bijesz rata jednego na klate to spokojnie na tym EQ wbijasz 2 lvl i zbierasz z ratow na shielda ... nie ma co zbierac ratkow i nosic co chwile do sklepu bo masz bardzo malo Capa... po wbiciu 2 lvla .. szybkie wykonanie Bear Room Questa oraz questa na Carlina ... nie ma sensu na rooku bawic sie w katany czy copper shd.. tylko grzac Expa wg mnie najlepsza miejscowka na faccu jest tam kolo NPC ktory sprzedaje line, wedke itp ... schodzisz na poziom -3 bodajze ..i masz wielkie expowisko z ratkami .. a na koncu .. 3 poziomy z bugami jesli dobrze sie ustawisz to beda cie laly tylko 2 kiedy wybijesz spawn bugow lecisz na ratki .. malutkie kuleczko i spowrotem na bugi .. i tak non stop poki nie ujrzysz wspanialego napisu ... You advanced from level 7 to 8 i ot co cala tajemnice expressowego przechodzenia rooka mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto dzieki moim wskazowką pobije moj rekord aha i nie ma sensu chodzic na PSy bo stracimy duzo zycia ... i trzeba zalatwic zarcie .. a na rooku fishing nie jest ogromny :/ Powodzenia ... i jak wspominal moj kumpel JET nie ma sensu zbierac kasy na ROOKU !!!!!!! to bez sensu ... bo nie trenisz skilli ani m lvla .. znaczy skille leca ale nie tak jak na mainie ...
Drox jest offline  
stary 28-08-2005, 00:56   #71
jet
Użytkownik Forum

jet's Avatar

Dumny :d

chyba nie trezba komentowac?:>
to wlasnie nazywa sie WLASCIWE przejscie Rooka^^
oczywiscie potwierdzam czas Drox'a bo przy tym bylem=]
pozdro!

AXE BAHIA!
jet jest offline  
stary 28-08-2005, 01:12   #72
Qba =]
Użytkownik Forum

Qba =]'s Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Bełchatów/ Kraków

Profesja: Knight
Poziom: 70
Domyślny

Yup, święte słowa... cóż można dodać.. uciekajcie z rooka !!
You`ll never get my pride!
Qba =] jest offline  
stary 28-08-2005, 01:22   #73
Drox
Użytkownik Forum

Drox's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2005

Imię: Sirupus
Profesja: Royal Paladin
Oczko Zapomniałem ...

Zapomniałem dodac ze chcac zejsc na te bugi potrzebna bedzie lina ... That`s All and Good Luck a co do Pacca to najlepiej wykonac quest na rapiera i doublet i jak wejdziecie na paccowa czesc i przejdziecie most ... to pare SQm w gore macie taki dolek ... gdzie jest pelno Kroliczkow tam zbieracie zarełko i sprzedajecie u NPC za mostem .. w ten sposob w moment dorabiacie sie podstawowego EQ a potem jazda na Wolfy ... na paccu sa 3 wierze ... na polnocym zachodzie po srodku (tesh zachod) i na poludniu ... mamy 3 pietra +1, 0 i -1 ale nie wiedziec czemu tam zajmowalo mi to ciutke wiecej czasu jakies 3h oczywiscie na starych serwach Jesli przydala sie wam moja skromna pomoc .. to napiszcie
Drox jest offline  
stary 28-08-2005, 01:38   #74
Skrzeku
Użytkownik Forum

Skrzeku's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 49
Skille: -/24
Poziom mag.: 43
Skrzeku ma numer GG 4373860
Domyślny

@UP
Tak to zrób coś takiego jak biega tam po jaskini pająków 5 osób

@TOPIC
To rowniez kwestia farta, mój rekord to 4 godziny (samego grania),
a zawdzięczam to temu ze wpadlem na pomysl aby ludzie nie wchodzili do dziury,
polega on na tym ze lurujesz 1-2 spearmanow kolo dziury i ludzie po prostu sie boja wejsc, expisz tam spokojnie (rundka = ~500 expa), a jak zrobisz 8 lvl to robisz "run forest, run!"

I to tyle o expieniu na rooku

P.S.
Jest jeszcze jaskinia wilków w pólnocno-wschodnim rogu rooka (polecam !),4-10wilkow , dosc szybki resp, niestety duzo ludzi chodzi, ale to zalezy od serwa.
Skrzeku jest offline  
stary 28-08-2005, 12:51   #75
k_ml
Użytkownik forum

k_ml's Avatar

Domyślny

Oto film jak przechodze rooka w 161 min i 27 sek, jeśli ktoś jest lepszy niech też da lin a nie tylko się przechwala a inny nob to potwierdza, bez filmu nikt nie uwieży

http://xthost.info/kondzik/fastrook.rec
(poprzeni był wadliwy ale ten jest już ok )

Jak już zobaczycie to prosze o komentarze

Ostatnio edytowany przez k_ml - 28-08-2005 o 15:27.
k_ml jest offline  
stary 28-08-2005, 13:16   #76
Gniew Mroku
Użytkownik Forum

Gniew Mroku's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drox
nie ma sensu na rooku bawic sie w katany czy copper shd..
Napewno? Ten quest można wykonać na 2 lev tracąc 10 expa, a copper shield mocno usprawnia przechodzenie rooka.
stary 28-08-2005, 13:44   #77
dante0xi
Użytkownik Forum

Domyślny

ten link jest wadliwy :[
dante0xi jest offline  
stary 28-08-2005, 14:00   #78
Impalable
Użytkownik Forum

Impalable's Avatar

Data dołączenia: 08 07 2005

Impalable ma numer GG PW to nie laska?
Cool Moj rekord

Ja nie chwalc sie przeszedlem rooka w 1h i 40 min. (100min.). Dokonalem tego tworzac sobie fun chara (lol) Nick: Simon The ~ ( ) Na lunarze. Dwie osoby moga potwierdzic. Jak cos piszcie W tibi na chara z podpisu.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Maciekwo
Czyrzby facke??
Notka
Prywatna wiadomość do Impalable.
Impalable jest offline  
stary 28-08-2005, 14:31   #79
dante0xi
Użytkownik Forum

Domyślny

A ja zbiłem 40 level na roku w 3 dni!

Ludzie przechwałek w tym temacie jest od cholery więc łaskawie dawajcie filmy byście mieli powody do chwalenia się.
dante0xi jest offline  
stary 28-08-2005, 15:26   #80
k_ml
Użytkownik forum

k_ml's Avatar

Domyślny

Film już jest jak ja przechodze rooka w 161 min
----------------------------------------------------------
PS. Ja też se moge kumpli znaleźć co mogą potwierdzić że na 2 lvl zabiłem minosa :
k_ml jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania