Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-10-2005, 20:15   #61
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
@Jerkov Thundersword
że co? że tylko się bronić? i może czekać na kolejne ataki, aż sobie napastnik odpuści? ty chyba żartujesz...
samoobrona jest by się obronić, ale nie stać jak kołek i czekać, aż druga strona powie dość.. tu chodzi o to, by uniemożliwić drugiej stronie atak i umożliwić sobie ucieczkę - przede wszystkim obronienie siebie i danie nogi..
ale jak chcesz, to jak się jakiś dwóch drabów zaczepi to możesz czekać, aż w końcu sami zrezygnują twoje guzy..
pamiętać należy, że gdy ktoś się zorientuje, że potrafimy się obronić, to nie tyle daje za wygraną, ale stosuje gorszą taktykę napaści, by złamać opór i defensywę delikwenta... jeśli się zaś udaremni i ucieknie, to tacy prędzej pójdą poszukać sobie innej ofiary, a jeśli się będzie im 'podskakiwać' i pokazywać jakim to jest się 'nietykalnym'.. mówi się 'nie wywołuj wilka z lasu' albo o 'czerwonej płachcie na byka'

d. Taube
A pokona ktoś kiedyś 2 albo trzech "drabów" naraz ( no chyba że to takie pakerki w pasiakach, co myślą że potrafią się bić, ale jak spotkasz 2 albo 3, którzy naprawdę potrafią walczyć, 0 szans)? Wątpię... Mówię tutaj o walce przede wszytskim 1 na 1, ja akurat bronię się w ten sposób, bo nie chcę tłuc kogoś na chama. Uniemożliwiam mu atak poprzez np złamanie ręki/nogi i czekam na kolejny, wtedy łamę mu co innego itp Jeżeli przeciwnik jest wyjątkowo agresywny- szybka kontra i kop z pełnego obrotu w żebra, twarz bądź brzuch zawsze skutkuje.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2005 o 20:16.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-10-2005, 20:57   #62
matkow21
Użytkownik Forum

matkow21's Avatar

Data dołączenia: 25 05 2005
Lokacja: stare pudelko pod monopolowym

Stan: Na emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Szambiarze
Świat: Mój nos
Poziom: 1mm
Skille: 85/50
Poziom mag.: 19
Domyślny

tekwondo, karate ,walki uliczne itd. lubie sie lac najbardziej lubie styl bezstylowej walki gdzie lutujesz gosciowi w pyska on lezy a ty sie smiejesz i odchodzisz

[01:39:41] matkow21 napisał(a):no dobra jesteś pedałem cieszysz się?
[01:39:42] grim1234 napisał(a):no ja jestem caly czas
matkow21 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-10-2005, 22:59   #63
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez matkow21
tekwondo, karate ,walki uliczne itd. lubie sie lac najbardziej lubie styl bezstylowej walki gdzie lutujesz gosciowi w pyska on lezy a ty sie smiejesz i odchodzisz
No tak tak i najlepiej jak masz ze sobą 10 kolegów, bo inaczej nie idzie, nie?
No i stosując styl "uliczny" nalezy pamiętać, że raz jesteś na wozie a raz pod nim

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 24-10-2005 o 23:17.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-10-2005, 15:21   #64
drizztpl
Użytkownik Forum

drizztpl's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2005
Lokacja: Menzoberranzan

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aurea
Poziom: 100
Skille: 20/27
Poziom mag.: 64
drizztpl ma numer GG 1917374
Domyślny

Ja karate trenuję ;] Pomarańczowy pas na razie
stary 25-10-2005, 16:16   #65
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez drizztpl
Ja karate trenuję ;] Pomarańczowy pas na razie
khem.. pas to wymysł europejski poziom umiejętności liczy się w danach

mam średnie mniemanie o niektórych technikach walki, jako że w sporej ilości są to bardziej pokazówki.. na treningu często partner się ustawia w jakiś sposób, albo jego ataki są przewidziane - a w rzeczywistości to nikt na nikogo nie czeka i można naprawdę oberwać jeśli się spóźni z czymś choć chwilkę XD
tak samo jak jest taka odmiana.. hmn.. karate z bronią.. nie pamiętam teraz nazwy, ale niezwykle popularny w Chinach i spektakularny styl, który był od jakiegoś czasu bardzo często wykorzystywany w wszelkiego rodzaju filmach, gdzie machają bronią aż się iskrzy .. niezbyt to raczej w prawdziwej walce pożytecznie..
najlepsze są krótkie i precyzyjne ciosy niczym kataną.. bo nie wolno dodawać zbyt wielu kwiatków, gdy chodzi o własne życie, a liczy się szybkość i skuteczność działania

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 20:16   #66
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Pol roku trenowania taekwon-do jako 11 latek, ale szybko mi sie znudzilo ;o
stary 27-10-2005, 07:07   #67
Saturn
Użytkownik forum

Saturn's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
khem.. pas to wymysł europejski poziom umiejętności liczy się w danach

mam średnie mniemanie o niektórych technikach walki, jako że w sporej ilości są to bardziej pokazówki.. na treningu często partner się ustawia w jakiś sposób, albo jego ataki są przewidziane - a w rzeczywistości to nikt na nikogo nie czeka i można naprawdę oberwać jeśli się spóźni z czymś choć chwilkę XD
tak samo jak jest taka odmiana.. hmn.. karate z bronią.. nie pamiętam teraz nazwy, ale niezwykle popularny w Chinach i spektakularny styl, który był od jakiegoś czasu bardzo często wykorzystywany w wszelkiego rodzaju filmach, gdzie machają bronią aż się iskrzy .. niezbyt to raczej w prawdziwej walce pożytecznie..
najlepsze są krótkie i precyzyjne ciosy niczym kataną.. bo nie wolno dodawać zbyt wielu kwiatków, gdy chodzi o własne życie, a liczy się szybkość i skuteczność działania

d.Taube
Stopnie Mistrzowskie Liczy sie w danach stopnie uczniowskie w Kyu or Kup zalezy od sztuki walki ...
Ja trenowalem Taekwondo Ale złamałem noge i mam komplikacje i nie moge nic cwiczyc ... Dlatego w domu cwicze różne takie mixy

Ostatnio edytowany przez Saturn - 27-10-2005 o 07:08.
Saturn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania