|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 |
Użytkownik forum
|
![]() ilosc many na runa jest bardzo dobra i w tym momencie druid czy sorc moze sie powaznie zastanowic czy mu sie oplaca sprzedac UHa czy SD jakiejkolwiek profesji. Zalozmy, ze stanie sie cud i na tibii ludzie zaczna uzywac mozgu. Jezeli knigh'ci nie beda mieli uhow to szanse na to, kto kogo wygryzie (rownolewelowy knight czy druid/sorc) sa wreszcie rowne (biorac pod uwage np. rozdzki, sile spellsow itd.)
I sorry ale taka wizja druida jak Twoja - sa do robienia runow lekko na ten przyklad jest dla mnie irytujaca bo z tej gry chcialbym wyciagnac cos wiecej niz klepanie plecaczkow pelnych runow zeby se potem jakis knight mogl spokojnie expic/lootowac/cieszyc sie gra. Balans zapowiada sie swietnie! Zwlaszcza dla profesji uzywajacych magii. Pozdrawiam. |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @up up
Popieram w zupełności. Cała przyjemność sorca leżała w tym, że siedziałam na bagnach, biłam się z snake'ami i spokojnie pykałam runki i gadałam z kolegami. A teraz? Nie mam zielonego pojęcia... @up Zależy. Przecież i tak szło się z kolegami gdzieś w świat na większe ekspienie, to była dużo lepsza zabawa, niż gra solo... Ciekawe, co teraz zauwazyłam, ze ceny run ze sklepów są adekwatne do tego jaką mannę i poziom sie w to wkłada, czyli teraz naprawdę są warte tej ceny... Ostatnio edytowany przez Eileen - 12-12-2005 o 23:14. |
![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Oleśnica
![]() |
![]() Czy ktos ma jakies informacje na temat powstania nowych swiatow?
|
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2005
Lokacja: na Ziemi
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ciekawe i interesujące
Profesja: Knight
Gildia: none
Świat: chyba wiadomo
Poziom: 86
Skille: 85\84
Poziom mag.: 7
|
![]() wypas jakich malo jedyne co mi sie nie podoba to hmm od 25;/ sux gralem knightem do dzis a mialem sorca i sie ponownie na sorca przeżucilem
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Klikaczz - 12-12-2005 o 23:32. |
![]() |
![]() |
#65 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Acha.. Wszystkim młodym sorcom radzę pogadac z Fransem (obgadajcie z nim dokładnie nowości w naszym update) - może was zaskoczyć miła niespodzianka
![]() Nie wiem, czy inni npc też się stali tacy przyjaźni ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Imię: Redwina
Profesja: Paladin
Gildia: Conquistadores
Świat: Pythera
Poziom: 147
|
![]() No wiec jak widze, wiekszosc panikuje i to nie ta wiekszosc co powinna.
Musze zmartwic paladynow. Otoz im znowu sie oberwalo. Cipsoft zapewne wymyslil paladyna zeby miec sie nad kim znecac. Najpierw zabral spery i paladyn nie moze trenowac chociaz knight robi to caly czas tak jak robil to wczesniej. Teraz Paladynom zabrano polowe many na exura vita. Oznacza to nie mniej ni wiecej niz to ze paladyn wczesniej mogacy zucic 16 tych czarow po 80 many teraz przy tej samej ilosci many moze zucic ich 8 gdyz exura vita kosztuje teraz 160 many co przy jego walce na dystans ma kluczowe znaczenie. Cipsoft to zwykli zlodzieje. Nie po to sie meczy caly rok expa zeby teraz komus zabrano polowe sily leczniczej a to tak jakby zabrano 60% expa. Magikom dano w zamian glupie rozdzki zeby jakos im oslodzic strate exury vity a palom co dano ? Wiadomo, nic. Jawna dyskryminacja. Wiadomo nie od dzis ze w cipsofcie pracuja polglowki. Co bedzie w przyszlosci z paladynami? Zapewne beda ich wszystkie profesje lały jak krolika. |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Oj, przepraszam, prawie każdy pally służył jako PK, chyba wam się należało (95% osób, które mnie atakowało to palladyni). Za to wy możecie prać z dystansu ostro, a reszta jeszcze obrażenia przy walce w zwarciu...
@edit Acha, wie ktoś, czy różdżki są na określoną ilość strzałów, czy na stałe? ![]() Ostatnio edytowany przez Eileen - 12-12-2005 o 23:38. |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Imię: Redwina
Profesja: Paladin
Gildia: Conquistadores
Świat: Pythera
Poziom: 147
|
![]() Eileen, ciekawe co by bylo jakby knightom zabrali polowe sily leczniczej UH?
A poza tym ja nie jestem PK i nie obchodzi mnie ze ty obrywasz od paladynow. To nie jest powod by zabierac wszystkim paladynom tyle mocy. Ci PK na low levelach i tak tego nie zauwaza a inni ktorzy ciezko pracowali na level za nich obrywaja. Paladyn nigdy nie mial szans z knightem bo knight ma wiecej udzwigu wiec sobie moze przeczekac palla ktoremu amunicja sie skonczy a potem go dednac a teraz jeszcze zabrali palom tyle zycia. To skandal ! Ostatnio edytowany przez Redwina - 12-12-2005 o 23:51. |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ta... Co jak co, ale knight zrobił się najbezpieczniejszą profesją... Spokojnie, jeszcze nie jeden update przyjdzie, im im się dobiorą do skóry
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Guest
|
![]() KUcze no teraz to ja czekam na nowy serw bo na tych starszych z ludzmi ktorzy juz sobie wyrobili hmm uhy i inne to ja bede nikim
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2005
|
![]() Wszyscy piepszycie głupoty.
Moim zdaniem każda profesja więcej zyskała na tym update niż straciła. sorc - 4x tańszy mana shield, nie trzeba już podczas huntu używac run tylko są o wiele wygodniejsze (bo ważą mało) różdżki. Nie wiem dokładnie jak to wygląda od strony opłacalności w porównaniu do run bo gram knightem ale słyszałem że jeden strzał kosztuje 5 many (czyli na stare przeliczenie 1.25many). Czyli nic. Czary spontaniczne mniej kosztują. (tyczy się wszystkich profesji) knight - Mana się tak szybko odnawia że podczas huntu zużywamy o wiele mniej uh'ow bo możemy się leczyć przy pomocy exury. Oczywiście nie mam tutaj na myśli huntu na dl'ach warlockach etc.. Podczas pvp wystarczy wypić 2-4 manasy i full mana (exori plx) palladyn - czary o połowe lub 1/4 tańsze (głównie zyskali palkowie na vite), czyli mniejsze zużycie uh'ow. druid - w tym update moim zdaniem najmniej zyskał druid. To samo co u sorca. I oczywiście knight'ci i palkowie nie będą juz potrzebować takich ilości uh'ow jak wcześniej więc już nie będzie sprzedawania uh'ow za 3.2-3.3k/bp xDD Tak więc różdżki dla sorców a i tak knight najwięcej zyskał xDD |
![]() |
![]() |
#72 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 11 2005
|
![]() Cytuj:
Zapraszam wszystkich na server aldora gdzie dominują polacy. Expowiska nie są tam przepełnione, a zawsze jest sporo ludzi na serverze tak więc potworki respią się dość szybko. Jest to wspaniały server aby spokojnie pocichu, bez obaw o PA rozwijać swoją postać. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#73 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 03 2005
Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
|
![]() a mnie zastanawia jedno... teraz runki srzedawane przez graczy podrożeją? czy to tylko moje błędne myślenie? na moje oko, teraz więcej osób bedzie robiło runy sobie i zniknie troche ofert typu "sell 10 bp of hmm" z tibijskiego "rynku" =P
zalogowalem sie wczesniej oblukac tylko jak bedzie wygladalo tworzenie runek, no ale za niski lvl na hmm'a =P odnośnie update... graficzka naprawde superancka ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
![]() |
![]() A moja kuzynka chce szlak trafic bo nie moze hmmow robic i uhow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 09 2005
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Miaaru - 13-12-2005 o 00:35. |
|
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wierzycie w cuda? Ja od tej chwili tak. Poszłma na roty, ot tak, przetestować różdżkę. Wzięłam ze sobą tylko linkę, łopatę, machete, wędkę, jednego uh i hmm'a. I wiecie co? Od kiedy odłożyłam cluba, a wzięłam różdżkę mogę wziąść ze sobą nawet 3/4 macki na sprzedarz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 12 2005
Imię: Elcor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Balera
Poziom: 65
Skille: 89/64
Poziom mag.: 18
|
![]() Hmmmm... właśnie zabiłem sobie beholdera, a tu niespodzianka :
You see a quagmire rod.It can only be wielded by druids of level 26 or higher.It weighs 26.50 oz.It emits clouds of poisonous swamp gas. ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() [quote=Voltiv]Wszyscy piepszycie głupoty.
Jasne, oprócz Ciebie! Nie gadaj o sorkach bo mnie @#$$% człowieku. Grałem 34 lvl sorkiem i teraz to na co pracowałem poszło się p..... A te wandy mozesz sobie wiesz gdzie wsadzić. W dodatku przed updatem idiota packa mu kupiłem /taki ze mnie ćwok głupi/. Jasne, po co sorkom runy, niech ćwiczą fista. I na koniec powiem że to po prostu oszustwo ze strony Cipsoftu w stosunku do sorków z pacem /bo w końcu płacili za możliwości jakimi dysponowała ta profa/. A mocno nieetyczne w stosunku do sorków Facków. ![]()
#79 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Oleśnica
![]() |
![]() Cytuj:
Btw. Komu by byly potrzebne uhy jezeli vita by brala 80 many, jeden manafluid i jestes uleczony - bardzo fair w stosunku do knightow. Ostatnio edytowany przez ~aKun~ - 13-12-2005 o 03:03. |
|
![]() |
![]() |
#80 |
Guest
|
![]() Wy sobie tak gadacie na temat zaklęć,wandów i rodów a ja mam prolem,bo gdy wczoraj sie zalogowałem to było wszystko oka a gdy dzisiaj sie lognołem to nie miałem zadengo przedmiotu który kupilem i dostałem od mikołaja,a w dodatku pojawiłem sie w swiątyni...Moze mi ktoś powiedziećco sie stało??? ;( 8o
|