Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-02-2006, 17:46   #61
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Kraków

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Silent Hill
Świat: Selena
Poziom: 180
Skille: 104
Poziom mag.: 24
Domyślny -.-

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez palamen
No cóż... Feleon'y i Vidfamne'y oraz Alfis nie należą do Tibijczyków, którzych darzyłbym największą sympatią, ale nie mówcie, że Selena to stracony serwer, bo gram na nim i wcale nie jest tak źle... A może to dlatego, że gram tylko na Selenie i nie mam porównania? Tak czy inaczej zgadzam się z założycielem tematu: wbijajcie na Selenę!
Nie rozumiem co Ty masz do Larosa ( bo mowisz o Feleonach) nie uwazam go za kogos kto naduzywa wladzy i jest jedna z osob ktore naprawde polubilem na Selenie. Mowisz o rodzinie vidfamne i feleon.. moglbys nie uogolniac. Jesli znasz Sulle Vidfamne to mi powiedz czy kiedys slyszales ze naduzyl pozycji ktora posiada no a jest najwyzszym levelem z tej rodziny o i w dodatku jest Szwedem. A Magda Feleon? Udalo Ci sie ja poznac? Jesli nie to nie wypisuj bzdur ze wszystkie Feleony sa "be" itd. Wszyscy najezdzacie na swe caly czas... swe to, swe tamto. Mnie sie podobala gra ze Szwedami pomimo ze wiem ze robia PA czasem szczegolnie Garm, ale wiekszosc z nich to spoko ludzie i mozna z nimi porozmawiac normalnie. I nie sa jacys porabani czego nei moge czasem powiedziec o niektorych polakach. Dam przyklad robilem Demon Helmet Questa.... bylem tam ja ( mialem rsa) i 7~ Swe 100+ naturalnie . Po quescie mialem na sobie ponad milion gp w itemkach i rsa...... Hmm i jakos nikt mnie nie zabil chociaz jestem Polakiem .... Dla mnie to bez roznicy czy gram ze Szwedami czy z Polakami. Teraz zaczalem grac na Xenerze, wiec zoabczymy czy dane mi bedzie wrocic na Selene czy tez nie

P.S. Jesli chodzi o Alfisa to zgadzam... on ma hunta i gra tlyko po to aby zabic kogo popadnie. Gra rowniez na Xenerze i znam jego nicka wiec bedzie zabawa

Pozdrawiam,
Koti
KotiConqueror jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-02-2006, 18:02   #62
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zalfik
Swoja droga sam ostatnio spotykam sie z wyzywaniem szwedow na naszym servie. Poki nie spotkalem sie z PK i PA ze strony szwedow, a ze strony polakow... neistety wiele razy. Chociazby koles na 30 lvl przychodacy na fibule i ubijajacy newbe (sam musialem zwiewac bedac na 20 lvl, bo byl z nim jeszcze pall 19 lvl :/ )

Jesli spotkam sie z z PK i PA ze strony szwedow to nieomieszkam tu napisac o tym. Poki co wole rozmawiac ze szwedami, bo 13 letni szwed mowi lepiej po angielsku niz 15 letni polak po... polsku (sic!)

Szczera prawda... Nie spotkalem jeszcze Szweda ktory nie mowi po angielsku.
A Polacy niestety nie grzesza znajomoscia tego jezyka. Glownym powodem "nienawisci" Szwedow do Polakow jest wlasnie nie znajomosc jezyka angielskiego. Ja tez sie nie raz wkurzam jak nie moge sie w zaden sposob dogadac z Brazylijczykiem. W sumie sie przyzwyczailem do tego ze Polacy nie mowia dobrze po angielsku i czesto probowalem tlumaczyc to kolegom ze Szwecji ( z Barztarem rozmawialismy mnostwo razy na ten wlasnie temat )
Ale co mnie najbardziej zdumiewa to fakt ze Polacy do tego robia mnostwo bledow ortograficznych, stylistycznych . Czasem jak czytam niektore wypowiedzi to az sie za glowe lapie. Moze nie grajcie tyle w Tibie tylko do szkoly zacznijcie chodzic ......

Pozdrawiam,
Koti
stary 20-02-2006, 18:17   #63
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Grzybol
Selena smierdzi kupa i starymi ludzmi... Mialem 60 lvl mam 56 -.- Trapniety przez 3 Polakow i 2 Swe : Slash'Qu ( SWE ), Alhpon ( SWE ), Dark Kret (PL), Koti Conqueror (PL) i Felianthera (PL) za to ze szlem sobie z qmplem na DC -.- Zalosne jednym slowem -.-
szedlem*
Nienawidze jak chlopak mowi "szlem" -.-
A co do tego wydarzenia to nie znam nawet Twojego nicku wiec sie nie moge wypowiedziec w tej sprawie. Tylko ze nie uwazam siebie za PA. Nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek zabil kogos na Selenie bez powodu....

Pozdrawiam,
Koti
stary 20-02-2006, 18:24   #64
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xoltor
Zwracam sie z uprzejmą prośbą o odwiedzenie naszego servera z tego powodu że potrzebujemy playerów

Plusy:
Nie ma kolejki (i nigdy nie było)
Selena nie jest starym serverem
Xoltor

Minusy:
BRAK

To tak.. Na razie i tak nie gram na Selenie bo walcze o wladze na Xenerze
>> Kocham noob wars<< D Jak zostane wykopany z Xenery to wroce na Selene ( co jest bardzo prawdopodobne ) . Ale jesli chodzi o ilosc graczy na Selenie to mam to gdzies Wiem ze szybkosc respawna od tego zalezy itd, ale nauczylem sie grac w takich warunkach i potrafie mimo slabego respa niezle expic ( a podkreslam ze czesto grywalem w nocy , kiedy nie ma 400 osob jak w dzien tylko jest np 170 ^^ ) Mnie to wogole nie przeszkadza ze Selena ma malo graczy. Dzieki temu znam wieksza czesc populacji
stary 20-02-2006, 18:52   #65
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez UndeadSobi
ja tam popieram zdanie Xoltora.
im więcej ludzi gra na serwie tym szybszy resp
lubicie jak na sewerze jest ok. 400 osób max?? a respy sa super "szybkie", a jeden zwalony drag respi sie 10 minut? chyba nie<znam się na tym>
no więc Xoltor założył dobry temat na takie "pogaduszki"
a co do Garm'a. się przeniósł na serw. Kyra<news od Koti Conqueror>
a Laros? jak chce to niech sobie expi. co mu żałujesz? może chłpak nie ma już na UHy? mnie to nie obchodzi bo nie expie na guardach.

Tak więc podsumowując moją wypowiedź: Zaprszamy nowych graczy na serwer.
Garm gral na Kyrze ale zostal juz wykopany stamtad przez Tetro
stary 20-02-2006, 21:14   #66
Magda_84_
Użytkownik forum

Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Elite Knight
Poziom: 77
Skille: 85/83
Poziom mag.: 6
Domyślny

Co do tematu, to uwazam ze owszem ludzi przydaloby sie wiecej. Biorac pod uwage niektore hunty jak np bks, ktore respia sie co 20-30 minut, albo cyclo gdzie przy 2 osobach powyzej 60 lvl juz expi sie beznadziejnie to na pewno byloby dobrze, chociaz patrzac na hydry to uwazam ze resp jest wystarczajaco dobry a nawet za duzo chetnych
@Palamen
Bardzo nie lubie jak sie kogos nie zna a sie go ocenia, zwlaszcza negatywne, bo to nie wporzadku, jezeli cos do mnie masz, to powiedz konkretnie a nie sprowadzaj do ogolu.
Jezeli chodzi o Larosa, to fakt gral mniej, ale ma przerwe bardziej od expa, bo wiecej teraz trenil, co do tego co napisal na forum, to mial powod wiec to tez nie bylo takie "widzi mi sie".
@zalfik
Z ta sprawa z desertem, wspolczuje, zwlaszcza ze wydajesz sie byc milym i uczciwym facetem, jak to mowia "shit happens", ale niestety nie jest to problem tylko tego serwera, juz nie raz slyszalam o takich sytuacjach i chetnie bym zabila tych ktorzy tak robia, bo wiem jak sie czeka na te 10k niby to niewiele, ale duze ulatwienie, a wszyscy wiemy jakie poczatki sa trudne, teraz juz rzadko wpadam na selene (probuje swoich sil na nowym serwie, ale kto wie, moze wroce niedlugo ) wiec w sprawach tego typu chetnie pomoge
PA - jest na kazdym serwie i raczej od tego sie uciec nie da

@Koti
dziekuje za to co napisales
Magda_84_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2006, 08:45   #67
Slyth
Użytkownik Forum

Slyth's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Kyra
Slyth ma numer GG 8339652
Domyślny

jak wam sie potworki za wolno respia to idzcie na kyre kraine gdzie ludzie kopalnie zajmuja na kilka dni =]
Slyth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2006, 09:02   #68
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Koti, powiem ci za co nie lubie Larosa. Mysli ze jest kims tutaj, tak naprawde jest tchorzem, ktory boi sie walczyc z rownorzednymi. Ja mialem od niego hunta w sumie nie wiem za co (dopiero potem doszlo za forum) a ty mi chcesz mowic ze on jest fajny... Dla ciebie moze tak, nie wnikam co sie tam dzieje u was i szczerze mi to wisi. Jestem z Team Pekay odkad ta gildia powstala i zyje z nimi dobrze na xenerze, chodz spotkamy sie, zobaczysz czy Alfis tam sam gra. Z calym szacunkiem do twojego dorobku i lvlu na selenie powinienes rozwazac kilka aspektow tego swiata, jak i rowniez wybielania swojej osoby co bez watpienia robisz. Nie rozumiem dlaczego ludzie wciac placza i placza bo "zabili mnie na desercie". Stary rozumiem cie, ze 20 lvl i tu 10k za free. Ale mowie juz to po raz 1tys. "pk is part of the game" i ludzie o tym caly czas zapominaja. Nos uhy - nie padniesz, proste.
Lord grzybol to Van Vexetu , bo ktoz inny moglby takie orty walic. Jak tam wasza ekipa Van Vexetu<Doakin<Efemeryczna widze ze pg ostre bo Doakin ma ten sam lvl od kilku miesiecy a widze go prawie caly czas online.
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?
Marczio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2006, 15:34   #69
KotiConqueror
Użytkownik Forum

Domyślny

@Marczio
Twoja sprawa jesli nie lubisz Larosa, kazdy ma swoich wrogow.
Wiem ze Alfis tam sam nie gra, a na pewno spotkalismy sie juz i mysle ze calkiem prawdopodone jest ze bedziemy walczyc znow przeciwko sobie Na tym ta gra polega.....Wiec do zobaczenia na Xenerze
@Magda_84_
Na razie to bedziesz huntowac hydry gdzie indziej, wiec nie mysl o respie na Selenie
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Magda_84_
bo wiem jak sie czeka na te 10k niby to niewiele, ale duze ulatwienie, a wszyscy wiemy jakie poczatki sa trudne
Tak jakbym mial te 10k teraz z deserta to by mi to bardzo ulatwilo sprawe na Xerenie, tyle ze o druidow strasznie trudno
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Magda_84_
@Koti
dziekuje za to co napisales
Ja tylko napisalem to co mysle

Lots of love,
Koti
stary 22-02-2006, 08:32   #70
Knight mathoff
Użytkownik Forum

Knight mathoff's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2005

Profesja: Elite Knight
Gildia: Ndrangheta
Świat: Antica
Poziom: 80
Poziom mag.: 6
Knight mathoff ma numer GG 2183802
Domyślny

... Ja niedawno zaczalem grac na Selenie... glownie ze wzgledu na mojego kumpla, ktory sie znudzil Antica, i postanowil sie troche odswierzyc na nowszym swiecie. Po co komu wiecej ludzi na tym swiecie. Im wiecej ludzi, tym wiecej noobow / power abuserow / zlodziejow itd. itp.
Ledwo wyszedlem z rookgardu, natychmiast przylecial jakis druid na !! 11 !! lvlu, i... "pey or die". Normalnie spadlem z krzesla, gdyz przez caly czas pobytu na rooku dzielnie spieralem sie z ludzmi o to, gdzie jest wiecej power abuserow. JA twierdzilem, ze na Antice ich prawie nie ma, oni twierdzili ze to Selena jest od nich wolna, a na Antice grac sie nie da. Co do tego druida... z "krecik" w nicku (no jasne... nie ma to jak byc Polakiem), to jak zaczalem sie z niego smiac, walnal we mnie z "poison field" i uciekl.
5 minut pozniej, wyszedlem sobie z dp, by potrenowac na trollach. No i oczywiscie 10 sqm od dp zostalem zaatakowalny przez... (dla odmiany) ... Polaka na 21 lvlu. Na szczescie przyszedl mi z pomoca jeden z rozmowcow z game chatu, i ubil pkera, po czym dal mi zlootowane p legsy. Byl Szwedem...
Od czasu wyjscia z rookgardu, spotykam masy power abuserow, i pospolitych noobow, ktorzy albo proboja zajac "ogromna" jaskinie, ze slabymi potworami, jedynie dla siebie, albo proboja cie zabic.
... Nie polecam tego servera, jesli nie macie pacca, albo doswiadczenia. I robie to nie ze wzgledu na "podlych, brzydkich, malych Szwedow" tylko wlasnie na Polakow, ktorych niestety tam jest zbyt wielu, i zbyt mocno daja o sobie znac.
Mathoff.
"Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, urzeczony tym dużym, pięknym, nieregularnym budynkiem krytym gontem. Była to rzeczywiście wspaniała konstrukcja i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu."

Paragraf 22, uczymy sie czytać.
Knight mathoff jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2006, 09:11   #71
Knight of Heross
Użytkownik forum

Knight of Heross's Avatar

Stan: Tutor
Imię: Gusar
Gildia: ----
Poziom: 101
Skille: ---
Poziom mag.: --
Knight of Heross ma numer GG 8423698
Pergamin

Ja gram na Selenie ale jakos nie chcialbym zeby bylo wiecej ludzi na tym servie..a dlaczego?bo jak sie zrobi wiecej ludzi na selenie to bedzie wiecej noobkow z tekstami "plx free items" i nie bedzie sie gdzie mialo expic bo beda sie plataly ludzie !
Knight of Heross jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-02-2006, 14:19   #72
Naiters
Użytkownik forum

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Xerena
Poziom: 20
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Moim zdaniem na Selenie jest wystarczajaco osob. I niewiadomo czy ci co przyjda nie beda PA itp.

Ps. Magda jaki nick na Xerenie bo cos cie na tibi zlapac niemoge
Naiters jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2006, 15:54   #73
palamen
Użytkownik forum

palamen's Avatar

Data dołączenia: 07 10 2005
Lokacja: Poznań

palamen ma numer GG 7152626
Pergamin

Apropo mojej poprzedniej wypowiedzi tutaj, to troche się pospieszyłem z oceną.
Mianowicie podczas grania w Tibię, doszedłem do wniosku, że to nie żadne rodziny, gildie czy nawet poszczególni userzy są zmorą Tibii, ale, i tu trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, Polacy (!), co napisano już nie tylko w tym temacie, ale także w setkach innych.
Ale żeby tym razem wyzbyc się ogólników, a jednocześnie nikogo nie obrazić, muszę sprecyzować, że mam na myśli tutaj Polaczków, którzy robią chamstwa swoim rodakom, są wulgarni i najpierw piszą, potem piszą, a potem także piszą, bez krzty rozumu! (w przypadku mojego poprzedniego posta najpierw pisałem, potem myślałem).
Więc apeluję do wszystkich Naszych: więcej rozumu! a jeśli go już macie, to nie sprzedajcie go za 10gp!
palamen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2006, 16:15   #74
asgh
Użytkownik forum

asgh's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Druid
Gildia: ŚP Brokilon
Świat: selena
Poziom: 40
Skille: 22/26
Poziom mag.: 48
Domyślny

Gusar a pamietasz jak stworzyles ta super gildie ktora miala wygrac wojne przepedzic vidfamnow itd itp liczaca chyba ze 100 playerow, oczywiscie nic z tego nie wyszlo bo czesc z nich to byly nooby niekontrolowane przez nikogo ktore potem przysporzyly tylko wiecej klopotow )...po calej bezsensownje akcji podobno miales opuscic selene...
asgh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-02-2006, 20:36   #75
asgh
Użytkownik forum

asgh's Avatar

Domyślny

chyba ze to nowy onwer to sry
stary 27-02-2006, 20:45   #76
Wielki MarIuSzzo
Użytkownik Forum

Wielki MarIuSzzo's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004
Lokacja: Śrem

Domyślny

O taa, Gusar byl najlepszy. Zrobil gildie ktora miala pokonac gang Larosa i co? Zabijali naszych a Gusar ciagle powtarzal, ze chce to rozwiazac pokojowo i, ze bedzie rozmawial z Larosem itp...
stary 28-02-2006, 15:21   #77
asgh
Użytkownik forum

asgh's Avatar

Domyślny

Witaj Mappi kope lat
Tzn o ile dobrze pamietam to pierwotnie gildia ta sluzyla obaleniu vidfmanow, alfisow, garmow i tego syfu, jednakze ten utopijny legion narobil tyle klopotow ze mielsimy potem przerabne takze u Larosa, ktory co jak co byl o wiele mniejszym zlem a wlasciwie to nie pamietam by wyrzadzal jakies wielkie krzywdy, oczywiscie poza tym ze na poczatku tolerowal PA innych.
stary 28-02-2006, 15:38   #78
Marczio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: polack

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: selena/xerena
Poziom mag.: 45
Marczio ma numer GG 1065481
Domyślny

Panowie asgh i wielki mariuszo:
Chyba nie bardzo wiecie dlaczego tak naprawde ta gildia powstala. Jako ze znalem Gusara troche blizej niz wy to wiem, to nie byla ani gildia przeciwko Larosowi, ani gildia przeciwko Alfisowi, ta gildia nie powstala przeciwko nikomu. Miala skupiac polakow z lvlami od 40+ i wszyscy mieli bronic siebie nawzajem. Niestety Gusar nie przewidzial ze polacy to cykory. Szwedzi postanowili sie zabawic, zrobili gildie Dragon (chyba 7 ppl tam bylo) i wygrali bo.. ze 100 osob w 1 dzien zrobilo sie ok 40. To jest wlasnie POLSKA. Potem jeszcze doszlo zamieszanie z Larosem bo bodajze Redel krzyknal "swe bitch" czy cos takiego i padl od Swapzora.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez asgh
mielsimy potem przerabne takze u Larosa, ktory co jak co byl o wiele mniejszym zlem a wlasciwie to nie pamietam by wyrzadzal jakies wielkie krzywdy, oczywiscie poza tym ze na poczatku tolerowal PA innych
Laros byl mniejszym zlem? Laros byl najwiekszym zlem ktore trafilo na selene. Po 1. Laros to zdrajca
Po 2. Laros to pa
Po 3. Laros to chicken (cykor, lama) wszystkiego sie boi
Po 4. Laros skupia wokol siebie najwiekszych asslickerow (lubi jak mu sie gdzieniegdzie wlazi)

Jakies riposty? Prosze bardzo czekam
20:24 Iyan Xoder [14]: lol btw, old pl Szarancz or new swe one?
Marczio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-02-2006, 16:01   #79
Fiołek!
Użytkownik Forum

Fiołek!'s Avatar

Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: -

Stan: Na Emeryturze
Imię: Fiolek~
Świat: Ziemia
Fiołek! ma numer GG 5464800
Domyślny

1. Trudno ocenić czy najwiekszym...
2. Racja - najsmieszniejsze sa jego posty na forum o cavach z guardami
3. Przebiegły-Cykor umie sie "ustawić"
4. -

A co do Seleny radze nikomu tam nie zaczynać gry bo tak szybko jak sie tam zaczyna takze sie konczy .
stary 01-03-2006, 15:48   #80
asgh
Użytkownik forum

asgh's Avatar

Domyślny

Czesc Szarancz
Powiem Ci tak, ja osobiscie nigdy nie doswiadczylem PA od Larosa...nie wiem tez za bardzo o Ci chodzi z tym ze jest zdrajca...co do tchorzostwa mysle ze masz 100% racji...ech
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania