Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-08-2005, 11:42   #61
Tibio-gracz
Użytkownik Forum

Tibio-gracz's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
Domyślny

A czy dalbym rade zsolowac dragona palkiem 21 lvl, 9 mlvl, 55 distance fighting, 41 shielding.Eq: Plate armor, brass legs, leather boots, soldier helmet wezme kusze i bolty(prosze powedzcie ile tak wziasc tych boltow zeby starczylo?)Wezme baga uh'ów i baga hmm'ów.Uda mi sie go pokonac?Czy loot mi sie zwróci?
Tibio-gracz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-08-2005, 11:50   #62
Gatho Gokhinin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

No jeśli umiesz, to nie widzę przeszkód. Starczy Ci 100boltów, a loot w najwyżej 50% się zwróci (są tacy szcześliwcy, co z ich 1-szego draga wypada dragon hammer czy dragon shield )
Gatho Gokhinin jest offline  
stary 24-08-2005, 13:07   #63
Scooby-Doo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Radom

Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Miejsce polecam zamek Elvenbane kolo ab. Jest tam 1 smok da sie schodzic na dol. Lepiej mane zuzyc na mana shielda. Taktyka: knight wchodzi pierwszy odciaga smoka od strzelajacego, mag za nim. Obaj stoicie po ukosie zeby was smok nie walnal z fire wave.
Scooby-Doo jest offline  
stary 25-08-2005, 00:04   #64
Johny De
Użytkownik Forum

Johny De's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Johny De ma numer GG 1322411
Strzałka Again:)

NAaaaaaaaaaaaajjleeeeeeeeeeeeepszaaaaaaaaa radaaaaaaaaaaa-szukkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjj plxxxxxxxxx?
stary 25-08-2005, 00:14   #65
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eter
Wraz z kolega Knight ( 24 lvl bloker ) chcielibysmy wybrac sie na hunt Dragona . Lecz nie wiemy gdzie mozna spotkac pojedynczego smoka ( jeden w zupelnosci wystarczy) ja druid (20 lvl i 40mlvl) zaopatrzenie Sd, HMM, Uhy i explosion ( moze zrobie ..)

Nie wiemy co nas moze czekac np. kilka smokow , itp

Gdzie mozna spotkac 1 dragona ?

Jaką taktyke ustalic ?

Jakie miejsce bedzie najdogodniejsze w razie ucieczki przed kilkoma dragonami ..? ( poziom -1 czy tez na powierzchnii ) ?

Czy summonowac potworka czy tez wbic mane na magic shielda ??

prosze o pomoc , niechcemy popelnic wielu bledow oraz aby nie przypalcic ich zyciem

Przepraszam za bledy... prosze ich niekomenowac oraz odpowiadac na postawione pytania w poscie.

Team
kumpel || skille (50/46) knight 24 lvl 4 mlvl
ja || skille 17/15) druid 20 lvl 40 mlvl
Pojedynczego smoka można spotkać w jaskini w drodze do amazon camp, w Ancient Temple koło thais oraz w Maze of the Lost Souls, niestety znam tylko takie resspawny. Weź dużo hmmów i trochę mniej SD, SD służą do dobijania smoka na red hp. Co do many, najlepiej zostaw full manę na exurę vitę. Uwaga! Hunt na 97% się nie zwróci. Co do blokera, na smoku liczy się bardziej poziom postaci niż jej skille. Myślę że bloker 24 level będzie dobry, ale będzie tracił na pewno więcej uh niż level 30. Taktyka bardzo prosta. Bloker wchodzi jako 1 odciąga smoka daleko od wejścia a ty stajesz w bezpiecznej odległości (najlepiej żeby smok był na końcu towjego ekranu). Jeżeli smok się przerzuci, leczysz się exurą vitą i uciekasz do wyjścia. Z miejsc które znam najdogodniejszym jest ancient temple obok Thais. Jest ono idealne do solowania jak i do team huntu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibio-gracz
A czy dalbym rade zsolowac dragona palkiem 21 lvl, 9 mlvl, 55 distance fighting, 41 shielding.Eq: Plate armor, brass legs, leather boots, soldier helmet wezme kusze i bolty(prosze powedzcie ile tak wziasc tych boltow zeby starczylo?)Wezme baga uh'ów i baga hmm'ów.Uda mi sie go pokonac?Czy loot mi sie zwróci?
Eq nie ma tutaj żadnego znaczenia... wiesz... możesz zsolować ale ze stratą około 40 boltów i około 6 uh na 1 Loot na 100% nic ci nie zwróci. Draga najpewniej i najbezpieczniej solować na 30 levelu ze skillami +70 i najlepiej miec BOH. Ja na 41 levelu i skillach 76/62 mlvl 15 solując smoka tracę 0-2 w krytycznej sytuacji max 4 uh i 25 boltów, nie używając przy tym HMMów. jeżeli solujesz smoka najlepiej mieć gotową exurę vitę i nacelowaną na siebię Ultimate Healing Rune. Ale tobie na tych statsach nie polecam.

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 25-08-2005 o 00:22.
Jerkov Thundersword jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania