|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() @Ikares
nie jestem pewna, czy masz pojęcie co znaczy słowo 'grywalność', więc cię uświadomię ![]() jest to ilość osób, które aktywnie w jakąś grę grają, a na pewno nie jest to sam opis danej gry czy już wszystko jasne? to teraz proponuję ci jeszcze raz przeczytać owego 'inteligentnego' posta o którym wspomniałeś i zastanowić się jak 'inteligentnie' wypadł twój własny - niestety muszę cię zmartwić, w moich oczach to nie posiada totalnie logiki - czyli jest wyrwane nie wiadomo skąd, jakbyś się dopiero co obudził i pisał jeszcze na śpiąco.. co to wnosi? do czego się odnosi? czy posiadłeś umiejętność czytania ze zrozumieniem? czemu gdy ktoś napisze coś 'przeciw' modkom i adminom nagle z góry zakłada, że za to bana dostanie? <- tego to ja naprawdę nie rozumiem.. wszak oni często zostawiają te kwiatki by inni mogli je podziwiać i też mieć z tego frajdę ![]() @Elheril to znaczy, że przestałeś czerpać z tej gry przyjemności i im zazdrościsz.. ja nie miałam pacc'a i nie spotkałam się z ich strony z jakimś wyszydzaniem jak się odnosiłam do nich jak do każdego normalnego to też zazwyczaj byłam w ten sam sposób traktowana - i niewiele osób patrzyło na to czy zapłaciłam za grę, czy też gram za darmo tak samo jak niektórzy mogą się żalić - "jacy to h'lvlowcy są niedobzi, źli, chamscy i znęcają się nad nami biednymi lowlvl'ami.. hlip hlip.." <- no cóż.. nikt przecież nie oczekuje, że wszyscy będą równi i jednacy, szczególnie na starcie, jaką ścieżkę kto obierze tak zostanie na koniec wynagrodzony, a to jak ktoś cię traktuje zależy od tego jak ty innych traktujesz - tu tkwi szkopuł kłótnia zazwyczaj bywa wywoływana przez kogoś pełnego zawiści lub o wąskich horyzontach, który jest egoistą i któremu coś nie pasuje.. <- który opis byłby ci najbliższy? d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 10 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Znwu zbulwersowani ze nierowno bo pacc trzeba kompwac ...OMG... NIECHCESZ NIEGRAJ
NIechcesz to niekraj do ****y nędzy juz mnie to wkuzaa ;S
#63 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Rosnowo
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tharryan
Profesja: Druid
![]() |
![]() Tylko ci ktorzy grajom ciągle w tibie niech se kupiom pacc bo ja nie gram w tibie (niechce mi sie ugrywac levele i co z tego bende mial lubie grac na otsach)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Cytuj:
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
|
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2006
|
![]() Zależy. Od tego czego komu bardziej brakuje
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Reklama niezbyt ciekawa,skierowana raczej tylko do nowych graczy bo starszych to napewno nie zacheci.Ja tam mialem pacc juz 2 razy i twierdze ze warto kupic.Ten motyw z zapraszaniem dziewczyny do kina zamiast pacc smieszy mnie(;p).Przeciez pacc to wychodzi tylko 1zl/dzien(albo mniej).I co?Czy wy chociaz na wode mineralna macie?Moim zdaniem warto kupic pacc jesli ktos lubi ta gre.Naprawde nie jest drogi a zapewnia wiele rzeczy bez ktorych potem nawet trudno sie obejsc w tibii(chodzby szybki transport).
Poza tym na terenach dla pacc jest bezpieczniej(na moim swiecie granie z facc robi sie niemal niemozliwe)na 10 zalogowan z facc mialem 2 dedy,a i tak mialem szczscie.Raz grupa pkerow goni,raz szalony sorc wybiega zza krawedzie ekranu i bez powodu zaczyna bez przerwy strzelac z sd(heh,trafial zawsze-co 2 sekundy i bil czesto po 300+,ale przezylem wtedy).A jesli komus sie tibia nie podoba,albo podwaza sens grania na komputerze calkowicie(heretyk-spalic go na stosie ;p) to niech nie placi za granie.Ale nawiazujac do tej reklamy jeszcze raz-zacheci moze kilka osob. Ostatnio edytowany przez Nuper - 23-03-2006 o 23:56. |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2005
|
![]() Ale wy jesteście głupi (kieruje to do zbulwersowanych noobów), każda poważna firma produkująca gry reklamuje swój prodókt Od Blizzarda po CipSoft Team. Po to żeby przynosił jeszcze większe dochody, a twórcom żyło się dostatnio. A i tak
CipSoft ma w dupie kilku narzekających newbie którym mama nie chce dać na pacca. Zauważcie, że niektórzy hlvl radzą sobie bez pacca i nie kwiczą. |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Mnie tylko rozpieprzają te komentarze o tym, że nie ma równości etc. etc., FACC ma się gorzej od PACCa. Nie no, najlepiej, żeby FACCom dorobili suuuuper nowe wypaśne tereny. Kurde, nudno tak ciągle sobie expić w kopalniach koło Kazo, chciałoby się iść na tomby, oj chciało... O dziwo mnie się jeszcze nie znudziło, gram w Tibię dość sporo, a dalej pasjonuje mnie teren dla FACCów, z każdym dniem potrafię znaleźć coś nowego.
Równe szanse? W czym? W wyścigu lvl'owym? A czy to nie oznacza, że w tej bardzo be grze, robionej przez be ludzi, chcesz być "da best źą"? Tzn. chcesz stać się kimś. To, jak rozumiem, nie jest przyjemność? Aha, za przyjemności się nie płaci. Aczkolwiek równie dobrze, jeśli jesteś w miarę zdrowym chłopcem, możesz się trochę pozadawalać sam, jak również iść do Pewnej Pani, która profesjonalnie zadowoli Cię za pieniądze. Może przykład denny, ale, moi drodzy, taki jest ten świat. Nie płacisz - nie bawisz się. Za darmo umarło. Aczkolwiek nie, taka Tibia jeszcze w pewien sposób jest darmowa. Ale... ale ja jestem głupi... Ale przecież na darmowym koncie nie można być joł! Nie ma praktycznie szans być w czołówce serwera bez wielkiego wysiłku! Nie można bić z "ÓE" ani "SEKSORI", nie ma nowych, fajnych outfitów, nie ma nowych terenów, potworków. Jesteś traktowany po prostu jak ktoś GORSZY! A może idąc chociażby do prywatnej kliniki na opłacone leczenie ludzie będą się dla Ciebie STARAĆ? Jeśli masz gruby portfel możesz zadbać o swoje zdrowie, a nie siedzieć w publicznej przychodni czekając 3 godziny na doktora (jakże podobne do kolejek na serwerze). Możesz być pewien, że będziesz traktowany pierwszorzędnie. I co? Dlaczego nie pójdziesz do tej prywatnej kliniki/szpitala/przychodni i NIE ZARZĄDASZ przyjęcia Cię za darmo, bo inaczej oznacza to, że jesteś traktowany jak ktoś GORSZY? Ciężka sytuacja, wszak zdrowie to podstawa. A jednak mało kto nie szczędzi pieniędzy na swoje zdrowie. Dlaczego zatem nagle tak interesuje Cię coś w tej "głupkowatej" grze, a nie twoje zdrowie? PACC powinien być tańszy? Jak ktoś już zauważył, CIPSoft musi wydzierżawić serwery oraz opłacić ludzi. Przydałoby się też, gdyby kasa wleciała do portfela. Powiesz, że przecież i tak zbijają niezłe kokosy za to. A myślisz, że te serwery, na których stoją te wszystkie Arcanie, Berylie i inne Celesty to taki wygrzebany ze złomowiska pecet? Albo Athlon 2000+, 256 mb ramu, dysk 10GB? A co z ludźmi, którzy przecież też chcą zarabiać? Może zaoferuj się jako darmowy serwer FTP? Wykup dobre łącza, żeby było szybsze ściąganie, dokup RAM, lepszy dysk twardy. Ha, a teraz najlepsze - rób to za free. Przecież ludziom się należy... O dziwo nikt nie marudzi na te wszystkie rapidshare, megauploady etc. Tak! Tam też są płatne konta i darmowe. Na płatnym nie masz ograniczeń, a na darmowym tylko 1 plik naraz do ściągania i durne limity godzinowe... Dlaczego nikt w tej sprawie nic nie zrobi? |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Na chuj mi ? xD
Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
![]() |
![]() Ja do tej pory miałem 1 pacca dzięki tibia.pl
![]() pamiętam jaka była moja reakcja kiedy na tibia.com zobaczyłem napis "" premium account for 3 months "" ![]() ![]() ![]() ![]()
#71 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
|
![]() Cytuj:
A Balcerowicz musi odejść! |
|
![]() |
![]() |
#72 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
#73 |
Guest
|
![]() Moim Zdaniem Pacc Jest Zdecydowanie Zadrogi Podam Przyklad Np. Chlopak Taki Jak Ja 14 Lat Z Kad Mial By Wziac 100 Na Pacca ?
![]() |
![]() |
#74 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Nie ma sensu grać w Tibie na faccu... jesteśmy pod każdym względem gorsi od pacca na tym samym levelu. On expi szybciej, ma więcej souli, promo, porusza się łodziami, ma lepsze czary do wyboru itp itd
Prosze was darujcie sobie wypowiedzi typu 'mozna grac i na faccu, jest troche trudniej'... bez pacc na rl tibii nie osiagniecie nic. |
![]() |
![]() |
#76 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Owszem, na FACCu idzie grać. Nie być superhiperpr0wymiatającym mastahem, ale jednak da się grać. Jak już mówiłem, jest trochę trudniej, a samo tworzenie dobrej postaci jest bardziej czasochłonne. Czas to pieniądz, pieniądze to PACC. |
|
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik forum
Lokacja: Żychlin
Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() TAUBE
Ostatnio edytowany przez Taube - Wczoraj o 17:49. Jeśli uważasz, że pisze o tym wszystkim bo nie mam pieniędzy na pacc jesteś w błędzie. Moja rodzina jest w bardzo dobrej sytuacji materialnej, ale po prostu jest dla mnie bez sensem wydawać 90pln na 3 miesięczną przyjemność związaną z tą kiepską grą... Wole poszaleć z przyjaciółmi albo przeznaczyć tą kase na szczytniejsze cele. Ale jeśli bawi Cię gra w coś co instaluje się 3 sekundy, nie ma dźwięku i zajmuje mniej niż cokolwiek innego na twoim kompie prosze bardzo. PONURY Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne, ale skoro są ludzie których na niego nie stać to cipsoft mógłby chociaż zrobić coś nowego dla graczy z niższej półki i poświęcić choć kawałek mapy na nowe fajne expowisko... Pijopiwnik Całkowicie zgadzam sie z twoją wypowiedzią wydawanie kase na cos tak bezsensownego jak tibia jest chore ![]() Etoric Myśle ze większość normalnych ludzi wybrała by 2 opcje. Chin Julas Zarób... Ktoś napisał, że wolał by wydać kase na WoW niż na Tibie. Nie wiem co to jest WoW bonigdy o tym nie słyszałem ale popieram kolesia bo gość który wydaje 90pln na cos co zajmuje mniej miejsca niz windowsowy saper jest conajmniej dziwny ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak, na pewno, CIPSoft to dobrzy ludzie, którzy powinni odpuścić sobie własne zarobki dla czyjegoś dobra. To jest niestety biznes. Jeśli nie pasuje Ci cena tego płatnego konta, to po prostu go nie kupuj i graj na darmowym, ewentualnie przejdź na grę, która jest całkowicie darmowa/płacisz 10 zł. Dodajmy, że całkiem nie tak dawno doszła Dark Cathedra. Wbrew pozorom wiele FACCów do dziś była tam pare razy. Skoro zatem nie zależy im na tym... Zresztą po co CIPSoft ma inwestować w FACCów, jak nowe tereny mogą dać PACCom? Cytuj:
edit: btw., to jest idealny przykład szczenięcia, które patrzy tylko na grafikę, ekscytuje się Doomem 3 , Quake IV oraz najnowszą FIFĄ. Niestety, tak się składa, że są ludzie, dla których nie jest ważna grafika, dźwięk, a grywalność. Przykre, co nie? Cytuj:
W Tibie DA SIĘ grać na darmowym koncie. Jest to gra momentami uciążliwa, ale jednak możliwa. Ostatnio edytowany przez P0nury - 24-03-2006 o 09:06. |
|||
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik forum
|
![]() Tak, wiem, że chodziło Ci o ich znaczenie wskaźnikowe względem możliwości gry...ale argumenty typu: instaluje się w 3 sekundy, zajmuje mało miejsca... to, same w sobie, zalety, nie wady
![]() A że doceniam krytykę konstruktywną, zapytam tak: sam zaproponuj rozwiązanie, na drodze którego gra mogłaby przynosić dochody, wystarczające by ją utrzymać, bez opłat uiszczanych przez graczy. |
![]() |
![]() |
#80 |
Guest
|
![]() hmm.. przeczytalam cala wasza rozmowe i musze stwierdzic, ze (wg mnie
![]() ![]() tak wiec pozostaje mi gra (troche bardziej meczaca) na free acc i nic na to nie poradze, chociaz kazdy ma wybor: nie chce ci sie grac bez pacca, bo jest za ciezko? nie musisz. ja chce, wiec gram i staram sie uporac z tym problemem ;] pozdro |