Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 23-03-2006, 22:33   #61
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

@Ikares
nie jestem pewna, czy masz pojęcie co znaczy słowo 'grywalność', więc cię uświadomię
jest to ilość osób, które aktywnie w jakąś grę grają, a na pewno nie jest to sam opis danej gry
czy już wszystko jasne?
to teraz proponuję ci jeszcze raz przeczytać owego 'inteligentnego' posta o którym wspomniałeś i zastanowić się jak 'inteligentnie' wypadł twój własny - niestety muszę cię zmartwić, w moich oczach to nie posiada totalnie logiki - czyli jest wyrwane nie wiadomo skąd, jakbyś się dopiero co obudził i pisał jeszcze na śpiąco.. co to wnosi? do czego się odnosi? czy posiadłeś umiejętność czytania ze zrozumieniem?

czemu gdy ktoś napisze coś 'przeciw' modkom i adminom nagle z góry zakłada, że za to bana dostanie? <- tego to ja naprawdę nie rozumiem.. wszak oni często zostawiają te kwiatki by inni mogli je podziwiać i też mieć z tego frajdę

@Elheril
to znaczy, że przestałeś czerpać z tej gry przyjemności i im zazdrościsz..
ja nie miałam pacc'a i nie spotkałam się z ich strony z jakimś wyszydzaniem
jak się odnosiłam do nich jak do każdego normalnego to też zazwyczaj byłam w ten sam sposób traktowana - i niewiele osób patrzyło na to czy zapłaciłam za grę, czy też gram za darmo
tak samo jak niektórzy mogą się żalić - "jacy to h'lvlowcy są niedobzi, źli, chamscy i znęcają się nad nami biednymi lowlvl'ami.. hlip hlip.." <- no cóż.. nikt przecież nie oczekuje, że wszyscy będą równi i jednacy, szczególnie na starcie, jaką ścieżkę kto obierze tak zostanie na koniec wynagrodzony, a to jak ktoś cię traktuje zależy od tego jak ty innych traktujesz - tu tkwi szkopuł
kłótnia zazwyczaj bywa wywoływana przez kogoś pełnego zawiści lub o wąskich horyzontach, który jest egoistą i któremu coś nie pasuje.. <- który opis byłby ci najbliższy?

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-03-2006, 22:35   #62
Palek Demon
Użytkownik Forum

Palek Demon's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Znwu zbulwersowani ze nierowno bo pacc trzeba kompwac ...OMG... NIECHCESZ NIEGRAJ

NIechcesz to niekraj do ****y nędzy juz mnie to wkuzaa ;S
stary 23-03-2006, 22:35   #63
Frezer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Rosnowo

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tharryan
Profesja: Druid
Frezer ma numer GG 8262697
LOL eh

Tylko ci ktorzy grajom ciągle w tibie niech se kupiom pacc bo ja nie gram w tibie (niechce mi sie ugrywac levele i co z tego bende mial lubie grac na otsach)
Frezer jest offline  
stary 23-03-2006, 22:49   #64
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zjem!

Etoric, za 90 złotych rzeczywiście można to wszystko... potrzeba jedynie: 90 złotych, dziewczyny, dobrych chęci z OBU stron... a w niedzielę rano masz już wszystko za sobą
lepiej jedna elo noc z kolezanka niz 90 dni grania na pacu;p bo tu masz jakies pozytywne doswiadczenie a przy tibi masz co najwyzej wbitych o 50 leveli wiecej..pff napisanych pare cyferek na komputerze

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline  
stary 23-03-2006, 22:56   #65
Gollumek
Użytkownik Forum

Gollumek's Avatar

Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Śląskie :P

Stan: Na Emeryturze
Imię: Leen Thor
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Domyślny

kupilbym PACCA...
...gdyby nie byl taki drogi -.-''
Gollumek jest offline  
stary 23-03-2006, 23:07   #66
Zjem!
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 03 2006

Domyślny

Zależy. Od tego czego komu bardziej brakuje
Zjem! jest offline  
stary 23-03-2006, 23:45   #67
Nuper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 12 2004

Brak ikony

Reklama niezbyt ciekawa,skierowana raczej tylko do nowych graczy bo starszych to napewno nie zacheci.Ja tam mialem pacc juz 2 razy i twierdze ze warto kupic.Ten motyw z zapraszaniem dziewczyny do kina zamiast pacc smieszy mnie(;p).Przeciez pacc to wychodzi tylko 1zl/dzien(albo mniej).I co?Czy wy chociaz na wode mineralna macie?Moim zdaniem warto kupic pacc jesli ktos lubi ta gre.Naprawde nie jest drogi a zapewnia wiele rzeczy bez ktorych potem nawet trudno sie obejsc w tibii(chodzby szybki transport).
Poza tym na terenach dla pacc jest bezpieczniej(na moim swiecie granie z facc robi sie niemal niemozliwe)na 10 zalogowan z facc mialem 2 dedy,a i tak mialem szczscie.Raz grupa pkerow goni,raz szalony sorc wybiega zza krawedzie ekranu i bez powodu zaczyna bez przerwy strzelac z sd(heh,trafial zawsze-co 2 sekundy i bil czesto po 300+,ale przezylem wtedy).A jesli komus sie tibia nie podoba,albo podwaza sens grania na komputerze calkowicie(heretyk-spalic go na stosie ;p) to niech nie placi za granie.Ale nawiazujac do tej reklamy jeszcze raz-zacheci moze kilka osob.

Ostatnio edytowany przez Nuper - 23-03-2006 o 23:56.
Nuper jest offline  
stary 24-03-2006, 00:17   #68
-=DanieL=-
Użytkownik Forum

-=DanieL=-'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2005

Domyślny

Ale wy jesteście głupi (kieruje to do zbulwersowanych noobów), każda poważna firma produkująca gry reklamuje swój prodókt Od Blizzarda po CipSoft Team. Po to żeby przynosił jeszcze większe dochody, a twórcom żyło się dostatnio. A i tak
CipSoft ma w dupie kilku narzekających newbie którym mama nie chce dać na pacca. Zauważcie, że niektórzy hlvl radzą sobie bez pacca i nie kwiczą.

Gdy wypowiesz moje imię znikam. Kim jestem ?
-=DanieL=- jest offline  
stary 24-03-2006, 04:34   #69
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Mnie tylko rozpieprzają te komentarze o tym, że nie ma równości etc. etc., FACC ma się gorzej od PACCa. Nie no, najlepiej, żeby FACCom dorobili suuuuper nowe wypaśne tereny. Kurde, nudno tak ciągle sobie expić w kopalniach koło Kazo, chciałoby się iść na tomby, oj chciało... O dziwo mnie się jeszcze nie znudziło, gram w Tibię dość sporo, a dalej pasjonuje mnie teren dla FACCów, z każdym dniem potrafię znaleźć coś nowego.

Równe szanse? W czym? W wyścigu lvl'owym? A czy to nie oznacza, że w tej bardzo be grze, robionej przez be ludzi, chcesz być "da best źą"? Tzn. chcesz stać się kimś. To, jak rozumiem, nie jest przyjemność? Aha, za przyjemności się nie płaci. Aczkolwiek równie dobrze, jeśli jesteś w miarę zdrowym chłopcem, możesz się trochę pozadawalać sam, jak również iść do Pewnej Pani, która profesjonalnie zadowoli Cię za pieniądze.

Może przykład denny, ale, moi drodzy, taki jest ten świat. Nie płacisz - nie bawisz się. Za darmo umarło. Aczkolwiek nie, taka Tibia jeszcze w pewien sposób jest darmowa. Ale... ale ja jestem głupi... Ale przecież na darmowym koncie nie można być joł! Nie ma praktycznie szans być w czołówce serwera bez wielkiego wysiłku! Nie można bić z "ÓE" ani "SEKSORI", nie ma nowych, fajnych outfitów, nie ma nowych terenów, potworków. Jesteś traktowany po prostu jak ktoś GORSZY!

A może idąc chociażby do prywatnej kliniki na opłacone leczenie ludzie będą się dla Ciebie STARAĆ? Jeśli masz gruby portfel możesz zadbać o swoje zdrowie, a nie siedzieć w publicznej przychodni czekając 3 godziny na doktora (jakże podobne do kolejek na serwerze). Możesz być pewien, że będziesz traktowany pierwszorzędnie. I co? Dlaczego nie pójdziesz do tej prywatnej kliniki/szpitala/przychodni i NIE ZARZĄDASZ przyjęcia Cię za darmo, bo inaczej oznacza to, że jesteś traktowany jak ktoś GORSZY?

Ciężka sytuacja, wszak zdrowie to podstawa. A jednak mało kto nie szczędzi pieniędzy na swoje zdrowie. Dlaczego zatem nagle tak interesuje Cię coś w tej "głupkowatej" grze, a nie twoje zdrowie?

PACC powinien być tańszy? Jak ktoś już zauważył, CIPSoft musi wydzierżawić serwery oraz opłacić ludzi. Przydałoby się też, gdyby kasa wleciała do portfela. Powiesz, że przecież i tak zbijają niezłe kokosy za to. A myślisz, że te serwery, na których stoją te wszystkie Arcanie, Berylie i inne Celesty to taki wygrzebany ze złomowiska pecet? Albo Athlon 2000+, 256 mb ramu, dysk 10GB? A co z ludźmi, którzy przecież też chcą zarabiać?

Może zaoferuj się jako darmowy serwer FTP? Wykup dobre łącza, żeby było szybsze ściąganie, dokup RAM, lepszy dysk twardy. Ha, a teraz najlepsze - rób to za free. Przecież ludziom się należy...

O dziwo nikt nie marudzi na te wszystkie rapidshare, megauploady etc. Tak! Tam też są płatne konta i darmowe. Na płatnym nie masz ograniczeń, a na darmowym tylko 1 plik naraz do ściągania i durne limity godzinowe... Dlaczego nikt w tej sprawie nic nie zrobi?
P0nury jest offline  
stary 24-03-2006, 06:48   #70
Wielki Mancyz
Użytkownik Forum

Wielki Mancyz's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2005
Lokacja: Lublin

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: ^.^
Wielki Mancyz ma numer GG 5000147
Domyślny

Ja do tej pory miałem 1 pacca dzięki tibia.pl i jestem z tego zadowolony...
pamiętam jaka była moja reakcja kiedy na tibia.com zobaczyłem napis "" premium account for 3 months "" co do pacca to uważam że daje dużo korzyści w grze ale troche szkoda że istnieje płatne konto mogliby zrobić że jest za free i jak chcesz to wchodzisz na tibia.com i klikasz pacc i masz pacc ale to by im sie nieopłaciło a co do uptade ostatnich to troche jestem zawiedziony tiquandą to jest raczej exp dla lepszych lvli.... natomiast uptade zimowy mi sie podoba różdzki itd i mana szybciej idzie co prawda trzeba więcej expić żeby robić runy ale dla chcącego nic trudnego

życie jest jakie jest i trzeba sobie radzić
Wielki Mancyz jest offline  
stary 24-03-2006, 07:04   #71
lukaszby
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Realista1992
Uważam, że tibia była piękniejsza, gdy nie było premium accountów, a żeby być najlepszym nie trzeba było kupować pacca,

A Balcerowicz musi odejść!
lukaszby jest offline  
stary 24-03-2006, 07:22   #72
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Uważam, że tibia była piękniejsza, gdy nie było premium accountów, a żeby być najlepszym nie trzeba było kupować pacca,
A ja uważam, że świat byłby piękniejszy, gdyby istniało więcej takich osób, które ciężko pracują, tworzą coś, a potem... udostępniają to totalnie za free i wykładają na wszystko z własnej kieszeni. Dodajmy, że niemałe kwoty. To by było dopiero...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki Mancyz
mogliby zrobić że jest za free i jak chcesz to wchodzisz na tibia.com i klikasz pacc i masz pacc ale to by im sie nieopłaciło
I dlatego to wszystko dalej się toczy. Płacą tylko PACCe, a grać mogą WSZYSCY.
P0nury jest offline  
stary 24-03-2006, 07:35   #73
Chin Julas
Guest

Domyślny Pacc

Moim Zdaniem Pacc Jest Zdecydowanie Zadrogi Podam Przyklad Np. Chlopak Taki Jak Ja 14 Lat Z Kad Mial By Wziac 100 Na Pacca ?

stary 24-03-2006, 07:50   #74
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chin Julas
Moim Zdaniem Pacc Jest Zdecydowanie Zadrogi Podam Przyklad Np. Chlopak Taki Jak Ja 14 Lat Z Kad Mial By Wziac 100 Na Pacca ?
Nie stać mnie na PACCa, więc męcze się na FACCu, proste. O ile dobrze wiem, to PACC NIE JEST obowiązkiem. To jest tylko ułatwienie rozgrywki.
P0nury jest offline  
stary 24-03-2006, 08:10   #75
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Nie ma sensu grać w Tibie na faccu... jesteśmy pod każdym względem gorsi od pacca na tym samym levelu. On expi szybciej, ma więcej souli, promo, porusza się łodziami, ma lepsze czary do wyboru itp itd

Prosze was darujcie sobie wypowiedzi typu 'mozna grac i na faccu, jest troche trudniej'... bez pacc na rl tibii nie osiagniecie nic.
LarvaExotech jest offline  
stary 24-03-2006, 08:23   #76
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
Nie ma sensu grać w Tibie na faccu... jesteśmy pod każdym względem gorsi od pacca na tym samym levelu. On expi szybciej, ma więcej souli, promo, porusza się łodziami, ma lepsze czary do wyboru itp itd

Prosze was darujcie sobie wypowiedzi typu 'mozna grac i na faccu, jest troche trudniej'... bez pacc na rl tibii nie osiagniecie nic.
Jeśli chcesz coś osiągnąć, to inwestuj w PACCa i tyle. Grasz dla jeszcze większej przyjemności, by stawać się coraz lepszym i rządzić serwerem? No to płać! Jakoś CIPSoft musi zachęcić, a czasem wręcz niektórych zmusić do wykupienia tego płatnego konta. Nie ma zlituj.

Owszem, na FACCu idzie grać. Nie być superhiperpr0wymiatającym mastahem, ale jednak da się grać. Jak już mówiłem, jest trochę trudniej, a samo tworzenie dobrej postaci jest bardziej czasochłonne. Czas to pieniądz, pieniądze to PACC.
P0nury jest offline  
stary 24-03-2006, 08:33   #77
Realista1992
Użytkownik forum

Realista1992's Avatar

Lokacja: Żychlin

Profesja: Paladin
Świat: Inferna
Poziom: 36
Skille: 79/54
Poziom mag.: 14
Realista1992 ma numer GG W razie czego podam
Domyślny Edit

TAUBE

Ostatnio edytowany przez Taube - Wczoraj o 17:49.
Jeśli uważasz, że pisze o tym wszystkim bo nie mam pieniędzy na pacc jesteś w błędzie. Moja rodzina jest w bardzo dobrej sytuacji materialnej, ale po prostu jest dla mnie bez sensem wydawać 90pln na 3 miesięczną przyjemność związaną z tą kiepską grą... Wole poszaleć z przyjaciółmi albo przeznaczyć tą kase na szczytniejsze cele. Ale jeśli bawi Cię gra w coś co instaluje się 3 sekundy, nie ma dźwięku i zajmuje mniej niż cokolwiek innego na twoim kompie prosze bardzo.

PONURY

Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne, ale skoro są ludzie których na niego nie stać to cipsoft mógłby chociaż zrobić coś nowego dla graczy z niższej półki i poświęcić choć kawałek mapy na nowe fajne expowisko...

Pijopiwnik

Całkowicie zgadzam sie z twoją wypowiedzią wydawanie kase na cos tak bezsensownego jak tibia jest chore

Etoric

Myśle ze większość normalnych ludzi wybrała by 2 opcje.

Chin Julas

Zarób...

Ktoś napisał, że wolał by wydać kase na WoW niż na Tibie. Nie wiem co to jest WoW bonigdy o tym nie słyszałem ale popieram kolesia bo gość który wydaje 90pln na cos co zajmuje mniej miejsca niz windowsowy saper jest conajmniej dziwny
Realista1992 jest offline  
stary 24-03-2006, 09:04   #78
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
PONURY

Nie chodzi o to, żeby pacc był darmowy albo kosztował 10pln bo takie wypowiedzi podobnie jak ty uważam za bezsensowne, ale skoro są ludzie których na niego nie stać to cipsoft mógłby chociaż zrobić coś nowego dla graczy z niższej półki i poświęcić choć kawałek mapy na nowe fajne expowisko...
Rozumiem, że 10 złotych pokryje wszystkie koszty związane z tworzeniem i stawianiem całej Tibii. Weź pod uwagę, że niekoniecznie musi zacząć grać aż 9 razy więcej osób, więc kasa może się nie zwrócić. Dodajmy również, że napływ takiej fali ludzi spowodowałby stworzenie kolejnych nowych światów (tj. jeszcze więcej kasy na serwery). Szkoda jednak, że i tak tego nie przeczytasz. Podobnie, jak mojego wytłumaczenia dlaczego PACC NIE MOŻE być darmowy. Przykre to.

Tak, na pewno, CIPSoft to dobrzy ludzie, którzy powinni odpuścić sobie własne zarobki dla czyjegoś dobra. To jest niestety biznes. Jeśli nie pasuje Ci cena tego płatnego konta, to po prostu go nie kupuj i graj na darmowym, ewentualnie przejdź na grę, która jest całkowicie darmowa/płacisz 10 zł.

Dodajmy, że całkiem nie tak dawno doszła Dark Cathedra. Wbrew pozorom wiele FACCów do dziś była tam pare razy. Skoro zatem nie zależy im na tym... Zresztą po co CIPSoft ma inwestować w FACCów, jak nowe tereny mogą dać PACCom?

Cytuj:
Ale jeśli bawi Cię gra w coś co instaluje się 3 sekundy, nie ma dźwięku i zajmuje mniej niż cokolwiek innego na twoim kompie prosze bardzo.
O dziwo taki Championship Manager 01/02, w której grafiki zero (prawie same tabelki), dźwięk też skąpy, gra nawet teraz, w erze Football Managera, pełno osób. To jest właśnie to. GRYWALNOŚĆ. CM 01/02 jest dużo bardziej grywalny od tego "wypaśnego" Football Managera. Jak inaczej zatem wytłumaczyć w szczytowych momentach koło 50 tysięcy osób naraz online, a średnio w ciągu dnia koło 30-40 tysięcy? Przypadek?

edit: btw., to jest idealny przykład szczenięcia, które patrzy tylko na grafikę, ekscytuje się Doomem 3 , Quake IV oraz najnowszą FIFĄ. Niestety, tak się składa, że są ludzie, dla których nie jest ważna grafika, dźwięk, a grywalność. Przykre, co nie?

Cytuj:
Całkowicie zgadzam sie z twoją wypowiedzią wydawanie kase na cos tak bezsensownego jak tibia jest chore
Rozumiem, że ktoś bliski Ci został porwany, a jako okup porywacze zarządali zakupu PACCa. Rozumiem, że ten PACC jest niezbędny do grania. Rozumiem, że bez tego PACCa nie możesz, kuźwa, żyć i jest Ci on potrzebny conajmniej, jak powietrze.

W Tibie DA SIĘ grać na darmowym koncie. Jest to gra momentami uciążliwa, ale jednak możliwa.

Ostatnio edytowany przez P0nury - 24-03-2006 o 09:06.
P0nury jest offline  
stary 24-03-2006, 09:12   #79
Zjem!
Użytkownik forum

Domyślny Realista

Tak, wiem, że chodziło Ci o ich znaczenie wskaźnikowe względem możliwości gry...ale argumenty typu: instaluje się w 3 sekundy, zajmuje mało miejsca... to, same w sobie, zalety, nie wady
A że doceniam krytykę konstruktywną, zapytam tak: sam zaproponuj rozwiązanie, na drodze którego gra mogłaby przynosić dochody, wystarczające by ją utrzymać, bez opłat uiszczanych przez graczy.
Zjem! jest offline  
stary 24-03-2006, 09:20   #80
Qishia
Guest

Domyślny

hmm.. przeczytalam cala wasza rozmowe i musze stwierdzic, ze (wg mnie) kazdy z was ma troche racji.. ja np jestem dziewczyna, gram w tibie od roku i dosc duzo tutaj osiagnelam (hehe, przez to czesto zdaza mi sie, ze jestem uwazana za chlopaka ), jednak nie mam pacca. ciezko jest grac bez tak wielu udogodnien, ale co zrobic, kiedy rodzice nie chca wybulic kasy, zebym jeszcze czesciej siedziala na kompie ;]
tak wiec pozostaje mi gra (troche bardziej meczaca) na free acc i nic na to nie poradze, chociaz kazdy ma wybor: nie chce ci sie grac bez pacca, bo jest za ciezko? nie musisz. ja chce, wiec gram i staram sie uporac z tym problemem ;] pozdro

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania